М. Кунева пазарува благоевградски съветници

14 май 2012 00:12   15 коментара   15971 прочита
М. Кунева
М. Кунева


М. Кунева

Активно ухажване на съветници от Благоевград предприеха представители на новите политически партии - Гражданско обединение за реална демокрация /ГОРД/ на Слави Бинев и политическият хит - България на гражданите на Меглена Кунева. На разговор с бившата еврокомисарка бе поканен бившият съветник от разцепилата се група на Зелената партия Андон Тодоров, който е получил директно оферта да създаде политическо ядро на новото гражданско движение в Благоевград. С това се обяснява и неочакваното му напускане заедно с Елена Атанасова и Крум Крумов на групата на зелените, в която се числяха до последната сесия на местния парламент. Тогава Тодоров обясни, че решението се базира на намерение да развиват граждански проект.

Очевидно е ставало въпрос за проекта “Кунева”. Напоследък упорито се коментира в средите на общинските съветници, че от въпросната група се водели преговори за преминаване към тях на още двама съветници. Предложено е място на Гергана Муртова от ПП “Обединен блок на труда Български лейбъристи”, която се представлява в местния парламент и от адвокат Албина Анева. До момента нямало категоричен отговор от Муртова, но почти по същото време оферта й била отправена от представителя на ЗП Сашо Милчев, който искал тя да оглави общинската организация. И на това предложение Муртова все още не е дала отговор. Албина Анева от своя страна коментира, че е запозната с ухажванията на колежката си, но на този етап тя все още е в парламентарната си група.

Сред имената, поставени на политическата борса, е и това на съветничката от ПП “Земеделски народен съюз” Йорданка Стойчева, която е в ОбС заедно с бизнесмена Христо Ковачки. Публична тайна е, че още от първите дни на новия парламент между тях има конфликт, заради отказа му да я номинира за новия председателски съвет. Затова юристката се оглежда за нови оферти, за да остане в политиката. Сред ухажваните от двете нови политически партии е и ПП “Вот консерватори”, в която са адвокат Илко Стоянов и Венчо Ангелов. Те са се срещали с емисари на Слави Бинев, който ще се опита на предстоящите парламентарни избори догодина да вземе гласове от “Атака” и “РЗС”.

Засега обаче социологическите проучвания дават шансове за влизане в новия парламент само на партията на Кунева, поради което очакванията са нейната оферта да бъде предпочетена. Така някой от настоящите съветници може да се окаже в челото на бъдещата кандидатдепутатска листа с реални шансове за влизане в парламента. От друга страна, по този начин Кунева и Бинев, без да са правили местни избори, могат да спечелят присъствие в местната власт със съветници.

15 коментара
14 Май 2012 08:22 | ива
Оценка:
12
 (
26
 гласа)

Хора, не вярвайте на тази некадърна, празноглава Пръмовица!

Тя само вреди донесе за нас, а ползи за нея, като учение в елитни колежи с наши пари, а ние в "СПТУ", разходки по света с наши пари, а ние и до Скопие не може да идем


14 Май 2012 08:41 | 123456
Оценка:
22
 (
22
 гласа)

Авторът на статията или "източникът му" са в леко неведение. М. Кунева изобщо не пазарува от настоящите съветници /то пък кой ли?! /, това са слухове за заблуда.
Да работят за нея са се самопредложили бившите й съпартийци: ексдепута Марина Дикова, която ще пробие с главата си бетонна стена, само и само да стане пак депутат и дясната и ръка Н. Мавродиев и компания. Вече са провели няколко срещи с нея.
И Кунева ще втаса в тях с Пиринско, пък и ние местните.


14 Май 2012 10:04 | неточности
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

този "източник" пак не е уцелил верният начин, нещо куца в нформацията му, всички знаем "източника4 и крайно време е и той да разбере, че на лъжата краката са къси, само задкулисни игри и интриги се правят от някои съветници,... това не им прави чест..... Чух, подчух, нещо разбрах, но нищо не е вярно-...


14 Май 2012 10:39 | Избирател
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Като има хора които лесно се манупулират и вярват на празнословици, на празни обещания 22 години, партиите в РБ ще се роят. Защо едни и същи се стремят да правят партии и да са в политиката, а не вземат да работят друго, както милионите българи? Защо някои си седят ту в Парламента, ту в Правителство, ту в разни организации от където цицат нардни пари, а и други, от които стават зависими. Покажете на Народа как се работи г-жи и г-да вечни политици. Станете учителки, митничарки-нали е мн. хубаво, полицайки-от които искате всичко да е наред в Държавата.... работете на полето, станете домакини и си гледайте дечата или внуците, мъжете си....


14 Май 2012 11:02 | СТОЯН
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Прблема на България е че няма класчески полтически партии. Демокрацията е създала партиите за да носят клективна отговорност . У нас няма партии има политическ проекти които са като носни кърпички за еднократна употреба. Това дава ъзможност на всякаки тарикати и шмекери да се доберат до политическата власт водени еднствено от личен интерес без да носят в себе си идеологията на дадена политическа партия а оттам и партиина отговорност пред обществото .Има и нещо комично в цялата ситуация тъй като в един момент същите тези тарикати и шмекери си повярват че са обществено значим личност и политически фактори. Ако все пак има някакви плитически партии у нас то това са БСП и СДС защото имат идеологически профил.


14 Май 2012 11:32 | Другоселец
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Стояне, особенно СДС?! С този пастор СДС е за никаде. СДС избаятя. БСП е почти на същия хал, особенно ако изберат Първанката!


14 Май 2012 11:36 | Соц.
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Йорданка Стойчева от Групата на Мамакажа, няма как да избяга от него защото е в листата му благодарение на купените гласове от циганската махала и е подписала полица на Мамакажа за 50 х лева, освен ако вече не си ги изкарала и не се откупи- трети мандат е в гювеча!!!


14 Май 2012 11:49 | Фанети Мазакура
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Ами Грозда Снежанова не е ли кандидатка за нова депутатка с Пръмовата хългъзница? Веднъж вече случайно се намъкна в Парламента като Диковата, защо пак не?


14 Май 2012 12:43 | митко рупите
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Тая църничката само кипри една муцунка. Продаде България за жълти стотинки-сега и обещават соц. агенции че простия и нагъл български народ ще гласува за нея??? Не ме учудва вече нищо. След Бойко който и да дойде ще изглежда като потомствен интелигент с бели дантелени ръкавели...


14 Май 2012 13:00 | гражданин
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

интересно защо всички "сериозни политици" пазаруват вече " готови общ. съветници", а не се поогледат за нови лица, за такива които до сега не са" работили" за друга кауза, само и само да влязат във властта, пък била тя е местна. Помислете си г-жо Кунева, дали ако след няколко месеца, друга партия не предложи по- добри активи на вашите избранници, какво ще стане с вашата кауза, продажници много е видяла нашата България и това няма да ни е за последно.


14 Май 2012 13:31 | митко рупите
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

В България вече политик може да стане само много богат човек. Както казваше навремето Тодор Живков -Кой си ти че да решаваш бе? Та ти нямаш пари бе. Щом нямаш пари значи ти нямаш право да решаваш бе
http://vbox7.com/play:19247690


14 Май 2012 13:58 | 345
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

иначе за Муртова е верно, на 100%! Тя е била и на първата им опознавателна среща и сега е уредила залата за 16, за посещението на Кунева в Благоевград. Обединен блок на труда -дрън та пляс.


14 Май 2012 15:44 | Ново село
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Що коментирате като селски клюкарки преди нещо да се е появило официално? Битов фолклор


14 Май 2012 15:46 | Ново село
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

използването на жаргонни изрази цели продажбата на вестника, трябва да е скандално, иначе няма кой да го купи.... А вестникът чрез използването им не цели ли пазаруването на читатели?


14 Май 2012 22:20 | 123
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Другарката Пръмова иска да реанимира НДСВ и пак да крадат милиарди:) Взела си е и любовницата на Николай Василев- Дивизиева. Вместо да са в затвора пак надигат глашички- Бойко Борисов е виновен-3 години спи и не вкара нито един царедворец в пандиза




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар