Любен Татарски и Яне Янев са главните виновници за недостигналите 500 гласа, които гарантираха на Синята коалиция 1 депутат в Пиринско

05 август 2009 00:20   10 коментара   26331 прочита
Т. Даскалов
Т. Даскалов


Т. Даскалов

СДС - Благоевград си писа “незадоволителен”, а не “слаб”, за изборите

Общинското ръководство на СДС в Благоевград си писа “незадоволителен” за представянето на парламентарните избори, след като Синята коалиция не успя да вкара в НС нито един депутат от Пиринско. Отказът да си пише “слаб” е заради доброто представяне на централно ниво, което осигури на СДС 10 депутатски мандата в новия парламент и още 5 на коалиционния партньор ДСБ на Иван Костов .
Анализът бе направен завчера на първия общински съвет след изборите. Според анализатора, лидер на ръководството и водач на листата на Синята коалиция д-р Тони Даскалов, местната загуба на изборите е заради “трудния район”, маркиран от силното присъствие на депутата от “Ред, законност и справедливост” Яне Янев и от бившия кмет на Разлог Любен Татарски, който след 3 градоначалнически мандата от листата на СДС влезе в парламента като мажоритарен кандидат на ГЕРБ.
Сините са на мнение, че кандидатурата на Татарски откъснала доста гласове от сините - освен в Разлог, където срещу 243-те гласа за техния мажоритарен кандидат Атанас Георгиев за Л. Татарски са гласували 7909 души, сериозно късане на гласове имало и в подгорските села. Там поради недоброто обясняване масово недействителните бюлетини съдържали по 2 отметки - срещу номерата 3 и 19, вместо според указанията да се гласува с -3 за Л. Татарски в мажоритарната бюлетина и с -19 - за Синята коалиция в пропорционалната.


Още за: СДС   избори   Я. Янев   Още от: Политика

Принтирай статия
10 коментара
05 Август 2009 08:23 | kefal
Оценка:
20
 (
140
 гласа)

Изобщо района не е "труден" и РЗС с малаумника ЯНЕ не ви е пречил.Не съм гласувал за "коалицията" защото вътре фигурираха имена като - Ясен Попвасилев/безличен и бездушен Депутат/, Шулева , Свинаров и не на последно място Костов.В предизборния щаб на Петрич се появи един измамник от партията на Костов...Подбирайте си кадрите защото хората като видят такива "демократи за силна България" наистина ще ви забравят..


05 Август 2009 10:42 | горноджумайка
Оценка:
-36
 (
188
 гласа)

Да гласувам за Елиана Масева? И да получа - евентуално - Тутата. . . . "Ах, недей!" - както беше крилатата фраза на един главен герой от един екшън, изречена от един актьор, бъдещ министър на културата. НИКОГАШ! Съгласна съм с kefal. При тоя подбор на кадрите следващия път тия партии няма да ги има. . .


05 Август 2009 10:44 | Мигрена
Оценка:
1
 (
153
 гласа)

За инфантилното съзнание и поведение е характернот ова, че вината винаги е извън субекта. Все някой друг е виновен и причината е на друго място. Кога ще узреете като партия, като лидери и като личности? Надявам се лекарското поведение на доктор даскалов да е по-зряло.


05 Август 2009 10:52 | Dari
Оценка:
15
 (
147
 гласа)

Уважаеми Г-да от СДС не разбрахте ли ,че нито Яне Янев,нито Любен Татарски имат вина за изборните Ви резултати.Че политически Л.Татарски ви е изменил,това се случва вече 20 год.с всички родни политици,нищо не може вече да не изненада.Всеки гледа да се добере до кокала ,възможно кокала да е по тлъстичък, нали?Политиката е за онези,които могат да я играят,тя не е за всеки,а е очевидно че СДС няма никакъв избор,тогава когато избиратели и вярваха като сила, която ще промени живота ни, то вашите висши членове не се интересуваха от никой и от нищо.А народа е казал:"Каквото си надробил това ще сърбаш".А че всеки отива там,където има изгода това не нормално, но така го правят нашите политици, които не се интересуват от чест, достоинство,и ред други добродетели.До като съществуват такива, като тях няма нищо в нашия живот да се промини, всичко ще остане така както е било до сега. За голямо съжаление, не очаквам промяна.Бог да ни пази от сега нататък.


05 Август 2009 14:03 | Ивайло
Оценка:
-22
 (
138
 гласа)

на калпава ракета космоса й е крив! и да подадът оставки - кой ще им заеме мястото? в СДС са свикнали да лапат, няма ли далавера - няма и членове. да сте наблюдавали някаква активност от страната на СДС извън изборите? остана една гола регистрация от тях. СДС отдавна не съществува, ама нямат кураж да се саморазпуснат. Голямата им надежда беше да влязат в управлението, скачаха, рипаха на Бойко, ама с пръст в устата останаха. Сметките без кръчмаля не се правят, а може би и Бойко ги е излъгал, щото и той се пада използвач, що хора са работили за него и са изхвърлени в последствии...


05 Август 2009 16:47 | radost
Оценка:
-14
 (
104
 гласа)

Mnogo sam radosten che SDS imat samo 1 deputat. To i tolkova im e mnogo stoto kakvo ste napravi - da krade i iade ot naroda.


05 Август 2009 17:32 | ЧУНЧО
Оценка:
2
 (
122
 гласа)

ЗА МАГАРИЙТЕ Е ВИНОВЕН КОНЯ!!


05 Август 2009 20:00 | Stoni
Оценка:
12
 (
110
 гласа)

4e, to ako be6e drugo na tova li deredge 6te6e da e bg...
Da pomislim logi4no...nqma deputati ot normalno dqsno----nqma normalna dqrgava...to e iasno.


05 Август 2009 20:27 | Stoni
Оценка:
5
 (
95
 гласа)

http://stoni.blog.bg/biznes/2009/08/05/rosi-kirilova.374956


07 Август 2009 19:23 | седесар
Оценка:
22
 (
96
 гласа)

Доктори от политика не разбират.Още по-малко д-р Даскалов, който се чудеше на кой господар да слугува. Един път на НДСВ, после на Лазар Причкапов и Андон Тотев. За загубата си виновен само ти докторе ! Казаха ти ,че не те искат седесарите , но ти си помисли, че можеш да станеш депутат ! Не смееше да припариш до Разлог , в Гоце Делчев се запиваше , в Сандански се мъкнеше с кмета и зеленчуковия бизнесмен, осъден за купуване на гласове и през ден търчеше в София , не мой да изпуснеш Мартин и указанията на Иван Сотиров . Между другото ти винаги си бил персона нон грата сред сините избиратели.Нали помниш колко гласуваха за жалката ти листа на местните избори в Благоевград ! Сик транзит глория мунди! Айде сиктер!





Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар