Лидерът на БСП – Петрич Д. Капитанов: Заложената политика на партията е срещу сегашното управление на Петрич

14 август 2015 14:23   11 коментара   17409 прочита


БСП – Петрич води политиката си, която е насочена срeщу сегашното управление на общината, защото не сме съгласни с нея, това заяви на нарочна пресконференция, лидерът на петричките социалисти, Димитър Капитанов, днес. Брифингът стартира точно в 11.30 часа и на него стана ясно, че Изпълнителното бюро на БСП в Петрич още от началото на годината е предприело сериозен курс за подготовка и провеждането на местните избори.

Основната задача е била да се стабилизират структурите и съответно заостряне на вниманието им за издигане на кандидатури за кмет на община Петрич, за кметове на населени места и кандидати за съветници. От общо 34 населени места, в които ще се провежда избор в община Петрич, БСП имат 21 кандидати за кметове и над 30 имена, кандидати за общински съветници. С тази дейност се занимава г-н Главчев.

”И стигаме до един от въпросите, които интересуват най-много петричката общественост, и което стои на особено внимание при нас – това е кандидатурата за кмет на общината. Още месец февруари общинското ръководство, в лицето на общинския съвет на БСП, проведе среща и взе решение за подкрепа на кандидатурата на независим кандидат за кмет.

Първоначалната формула беше такава по простата причина, че след проведените парламентарни избори и след сериозен анализ на политическата обстановка в страната и в общината, нашата преценка беше, че ние трябва да търсим една по-широко консенсусна фигура. Фигура, която да е ляво ориентирана, но да е извън структурата на БСП. Това е с една единствена цел да търсим широка подкрепа в обществото, за промяна на сегашното управление на община Петрич.”, заяви категорично лидерът на социалистите в южния град. Той заяви категорично, че БСП е обявявала многократно, в това число на и на отминалата конференция, че те са опозиция на това управление и ще направят всичко възможно то да бъде променено.

”Доколкото зависи от нас„, застрахова се предварително лидерът, като допълни: ”По простата причина, че управлението в момента в общината е дясно и води дясно политика, която не кореспондира с нашите схващания и разбирания за развитието на община – Петрич. Капитанов върна лентата назад и уточни, че още тогава е било прието и одобрено името на Георги Хаджимаргаритов в основните партийни организации и в структурите в града и по населените места.

”Ние стоим на тази позиция и след последния пленум, който беше проведен веднага на заседанието на конференцията, и тук искам да ви кажа, че след като падна кворума, веднага на другия ден се проведе заседание на общинския съвет, на което се взеха три основни решения. Първо – да подкрепим, водач на листата да е председателя на БСП в Петрич. Второ –да подкрепим независим кандидат за кмет. И трето – Да уточним и имената на кандидатите за общински съветници на предстоящата конференция. Буквално на следващият ден взехме решение да проведем конференцията на 29. август 2015 година.”, каза Капитанов.

Венци Методиев

11 коментара
14 Август 2015 14:42 | От Петрич
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Такава некадърност - такава олигархия която да мисли единствено за собстеното си благополучие в БСП никога не е имало - Капитанов във ВиК- Служба само за заплата - Малчев - зетчето - служба само за заплата - ако ги питаш и те не знаят какво търсят във ВиК - освен само заплати


14 Август 2015 16:57 | тоци
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

E. КАПИТАНОВ, ВИНАГИ СИ БИЛ ЕДИН ВИСОКО САМОЧУСТВИЕ, ОСОБЕНО КАТО БЕШЕ ОБЛАСТЕН В БЛАГОЕВГАРД НИЩО НЕ НАПРАВИ ЗА ПЕТРИЧ, АВТОБУСИТЕ КЪДЕТО ПЪТУВАХА ОТ СОФИЯ НЕ ВЛИЗАХА В БЛАГОЕВГРАД, ДЕЦАТА ОТИВАХ ВСЕКИ ПЕТЪК ДА СИ ПРИБИРАМЕ УЧЕНИЦИТЕ, И ДО ДЕН ДНЕШЕН ТОЗИ ВЪПРОС СИ ОСТАНА ТАКА КОШМАР ЗА УЧЕНИЦИТЕ.


14 Август 2015 16:59 | ТОР
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

ТОЙ НАЛИ СИ ИМАШЕ СЛУЖЕБНА КОЛА ЩЕ МИСЛИ ТОЙ ЗА ДРУГИЯ ИЗТЕПАН НАРОД


14 Август 2015 17:39 | Орас
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Ставащото в лявото политическо пространство в Петрич е пълна бъркотия: лидерите на двете леви партии с определено влияние/АБВ и БСП/ не могат да се понасят; лидерът на едната партия е близък с лидера на една дясна партия, лидера на другата лява пък флиртува друга дясна партия; "Партийния пост лично за мен" е лайтмотива в дейността на двамата; партийната дейност и бизнеса вървят ръка за ръка; разминаването по линията богати партийни функционери и крайно беден електорат е фрапиращо. Има още много да се разсъждава в тази посока, но и казаното дотук е достатъчно за да се предвиди крах на левицата на местните избори в Петрич.


14 Август 2015 19:49 | Ей
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Даваха по новините за БСП, пажовете се бяха наредили около лидера си, който пък е звънял посред нощ на една от присъстващите на масата. Мъжа й яко му го беше набрал, той лидера не си поплюва


15 Август 2015 12:12 | Кръстьо Крънджилски
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Високият подгорски тарикат е готов за зам. кмет на инж. Азис... Вече има опит като ВиК специалист и зам. областен управител.


17 Август 2015 09:12 | КОЛАРОВЕЦА
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Капитанов е на Чилико а Гошев на Сеймено и двамата кметове не стават също като двамата бизнесмени


17 Август 2015 12:58 | 01
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

капитанов е голям селски пудел жалко за бсп


17 Август 2015 22:10 | Нако
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Заложена е при Азис политиката на т. нар. бсп в Петрич. Срещу службица за капитанов.
бсп и капитанов нарочно не са с главни букви, защото не ги заслужават.


19 Август 2015 10:22 | аз
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Капитанов винаги е подкрепя Вельо Илиев за кмет. Не го ли разбрахте досега. Още когато беше балотажа с Костадин Чорбаджийски, неговото родно село Капитанчиликово гласуваха за велчо, при положение че Капитанов беше кмет, но беше обработил по голяма част от хората да гласуват за Вельо. БСП бавно, но славно и сигурно си тива от такива плазмодии, които изгониха по точно принудиха да напуснат партията с действията си.


20 Август 2015 08:08 | ние
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Капитанов скрий се в Коларово, а още по добре в планината да те нема.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар