Лидери на ДПС натопиха за фалшива диплома бившия член на движението А. Авушин

19 май 2010 00:18   4 коментара   11162 прочита
В. Чолаков
В. Чолаков


В. Чолаков

Директорът на ДГС инж. В. Чолаков отказа да подпише молбата на кандидата за длъжността, проверка доказала, че документът за завършен горски техникум в Банско е неистински

Директорът на ДГС - Гърмен инж. Велизар Чолаков категорично отказа да подпише молбата за работа от Али Алиев Авушин от с. Рибново, който кандидатства за горски надзирател. Причината за отказа е представената от Авушин диплома за завършен горски техникум в гр. Банско, която е била фалшива. Документът е написан на ръка на бланка от техникума, което направило впечатление на служителите от администрацията на ДГС - Гърмен.

При направена проверка се оказало, че годините на завършването на горския техникум, написани във фалшивата диплома на Авушин, съвпадат с тези, в които е учил и в средното училище в село Рибново, разкри подробности по случая горският директор Велизар Чолаков. Междувременно във вестник "Струма" по същия повод бяха получени няколко сигнала от жители на Рибново. Проверката около фалшивата диплома на Али Алиев Агушин е продължила няколко месеца и категорично е доказано, че е неистинска. Предполага се, че през годините, когато Авушин е работил като строител в Банско, се е сдобил с бланка от горското училище, но е била от старата модификация, които от поне 4-5 години не се ползват. Направената проверка е доказала също, че в горския техникум такъв ученик не е регистриран. Според коментарите Али Алиев Авушин е броил 2000 лева за фалшификата.

Твърденията са, че в Гоцеделчевски регион такива дипломи са били продадени на много хора. Според сигнал, изпратен в редакцията на "Струма", по времето на управлението на ДПС много хора са се възползвали да се "образоват" по така нареченото "платено обучение", или, казано директно, да си купят фалшиви дипломи. Според твърдението в сигналите Авушин като активист на ДПС получил дипломата като бонус за дългогодишното си членство. Любопитното е, че след подаването на документите си за работа в ДГС - Гърмен Али Авушин прекратил членството си в ДПС и подал молба да бъде приет в ГЕРБ с надежда да бъде назначен, тъй като новият горски директор Велизар Чолаков бил предложен именно от общинското ръководство на партията на Бойко Борисов в Гърмен.

Заради тенденцията за масово напускане на ДПС и преориентиране към ГЕРБ на все повече членове от партията на Ахмед Доган в Гърменско, пазената досега тайна за уреждане с фалшиви дипломи на членове ядосало ръководителите и те разпостранили пазената досега тайна. В изпратения сигнал до "Струма" авторът настоява Икономическа полиция и прокуратурата да се намесят за унищожаването на фалшивите дипломи, закупени в с. Рибново.

4 коментара
20 Май 2010 09:59 | 22
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Това е може би ,е динствената фалшива диплома, много шум за нищо.Защо трябва да се политизира въпроса.Бил в ДПС, минал в ГЕРБ,голяма работа ,това се случва всеки ден.
Истината е друга,тука прозира пак мръсната ръка на Башев инеговата отмъстителност.
И този път той не е пропуснал удобния момент да се възползва от ситуацията.


20 Май 2010 12:18 | do 22
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Много си прав башев е замесен в тази каша да знаеш.


20 Май 2010 14:00 | karaibrahim
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Тази дописка съдържа недобронамерена и тъпа политическа пропаганда, която внушава на читателите, че тия от ДПС са прости и неграмотни и си купуват дипломи. Направете си труда да разберете колко процента от завършилите средно образование в мюсюлманските села в района на Гоце Делчев стават студенти. Ще разберете, че този процент е много по-голям от процента за областа като цяло. Ето тази примитивна недобронамереност противопоставя хората един срещу друг и бавно но упорито разяжда единството на българското общество. Жалко е, че никой не предприема мерки за да спре мръсните и опасни лъжи и манипулации, масово тиражирани в някои медии.


23 Май 2010 18:05 | ЛИЦЕТО
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Не само тази диплома е проблем? Полицията и Прокуратурата да мерят с един аршин? Да поговорят със хора от ЧЕЧ-а и ще им стане ясно, как КРИКО от Кочан, асимилира младите хора /Прави ги македонци за 2 дни/ и им прибира по 3-4000 евро, урежда ги да са студенти, без да учат първия семестър в СКОПИЕ и втория ги прехвърля във Българските ВУЗ-ове, да учат Медицина, Фармация и Стоматология!!! А за благодарност Външно на Македония го удостоява с награда за новите "Македонски" граждани. Това лесно може да се провери сега, при новите шефове на ОДП и РПУ стига да решат!!! Всички знаят , нооо мълчат. За това са форумите..........................




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар