Лекарите на Разлог получиха от Красимир Герчев копие на Хипократовата клетва от XII век

20 октомври 2015 12:37   9 коментара   17763 прочита


Специално беше поздравена д-р Радка Божикова, номинираната за лекар на 2015 година

В деня на българските лекари Красимир Герчев изпрати копие на Хипократовата клетва и приветствие с пожелание за здраве и успехи.

На 19 октомври, в кабинета на д-р Велев, управителя на МБАЛ Разлог, Красимир Герчев и д-р Мария Копанарова поднесоха цветя – с благодарност за труда на лекарите на Разлог, които са над 70. Посещението съвпадна с изключително радостната новина за лекарите на Разлог – началникът на Акушеро-гинекологично отделение д-р Радка Божиковае е номинирана за висок професионализъм на регионално ниво за отличието „Лекар на годината“.

Красимир Герчев поднесе поздравления към уважаваната лекарка и всички разложки лекари, които достойно отстояват професионалния си дълг.

„Имаме с какво да се гордеем. – сподели след срещата той. – Инвестициите в болницата през последните години са над 5 милиона лева - във високотехнологична апаратура, обзавеждане и подобряване на средата, ремонтирани са повечето от отделенията: детско отделение, отделение по хемодиализа, рехабилитация, отделение по образна диагностика и др. По проекта за подобряване на достъпа на хора с увреждания към основната сграда на болницата са подменени асансьорите (пътнически и санитарен) и е изградена рампа към хемодиализа, с което се предоставя равен достъп на всички до медицински грижи. 560 000 лв спечелихме от Международен фонд Козлодуй за цялостно саниране и подмяна на дограмата на сградата на МБАЛ -Разлог. Имаме модерна болница, добри лекари и добра техника – предпоставка за повишаване качеството на здравеопазването на жителите на община Разлог.“ – каза още Красимир Герчев.

Д-р Радка Божикова сподели, че все повече деца се раждат в Разлог, през изминалата година са изплакали 360, а до днес – 280. Имаме много добра превантивна работа с младите майки и резултатите са добри.

Красимир Герчев сподели на срещата проблемите на семействата и на децата с редки и специфични заболявания и необходимостта от Ресурсен център, който да подпомага родителите в трудното им ежедневие.“В община Разлог все повече деца и семейства сенуждаят от специфични грижи и потребности. Дефинирани са десетки деца с редки и специфични заболявания и се нуждаят от специална грижа и ресурсно подпомагане. Техните семейства са ангажирани денонощно, защото няма институция на територията на общината да ги подпомага.- каза той. – Ето защо в програмата ми за следващия период е заложено да се направи проект за реализация на Ресурсен център с екип от специалисти: психолози, лекари, логопеди и педагози, които да подпомагат не само болните деца, но и техните семейства, както и обществото, което да не бъде безразлично към тези проблеми. Проектът ще бъде в унисон с чуждия и международен опит в тази посока и ще приложи най-добрите европейски практики в подкрепа на децата и техните семейства.

“Д-р Божидар Велев, управителят на МБАЛ Разлог, подчерта значението на съвместната работа на общината и ръководство на болницата и благодари на кмета Красимир Герчев, чрез когото болницата постигна много. „От построяването на болницата през 1967 година, през последните години се направиха най-големите й инвестиция. Болницата е ремонтирана, обзаведена и оборудвана с високотехнологична медицинска апаратура.Радостно е, че Разлог има такива кметове като Красимир Герчев и се надявам заедно да реализираме всички идеи за болничното заведение.“- каза още управителят на МБАЛ и изказа лична подкрепа за кандидатурата на Красимир Герчев за кмет на община Разлог.

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление


Още за: Кр. Герчев   ГЕРБ   копие   Още от: Политика

Принтирай статия
9 коментара
20 Октомври 2015 14:48 | разложенин
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Добре се е сетил г-н Герчев да даде Хипократовата клетва на медиците, ама той над какво се е клел и на кого е служил, като бивш кмет на община Разлог? Да са живи и здрави всички от персонала, на здравното заведение в Разлог.


20 Октомври 2015 15:19 |
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

к о р у м п и р а н м и т н и ч а р !!!!!


20 Октомври 2015 16:15 | Приятелски съвет
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Уважаеми читатели на struma. com
Не отделяте от ценното си време и не натоварвайте съзнанието си като четете коментарите, които ще бъдат написани по-долу.
Аз ще ги преразкажа в няколко реда:
1. Ще прочете как кмета на Разлог е унищожил града, общината, екологията, популацията на пандите в Китай и световния мир;
2. Кмета на Разлог е откраднал повече от всички Гърци взети заедно;
3. Ще прочете цветисти ругатни закани (включително и по повод този коментар) и всякакви подобни вълнуващи изказвания.
4. Ще прочетете, че Герчев е купил на сина си бенгалски тигър за 3000 лева, а за боксерки на тигъра е броил още 1500 лева.
5. И още – Татарски управлява света, а Путин, Обама, Мао Дзъдун и Ким Чен Ун са негови марионетки

Всичко това, разбира се, е родено от неизчерпаемия гений на няколко, но многолики и с много имена, болни мозъци с "кауза" да ни спасят от чудовищното управление на Община Разлог.


20 Октомври 2015 19:46 | до Приятелски съвет
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Абей, ти си като развалена грамофонна плоча. Все едно и също си повтаряш. Остави хората да си кажат думата! Плюс това всеки е свободен да си чете каквото му харесва и да разполага с времето си, както си иска. Кой си ти, че да даваш инструкции кой, какво да прави? Само бюлетина № 9!!!


20 Октомври 2015 20:27 | от разлог
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Не е лъжа, че е купил котка на сина си, не са лъжа и много други неща, но най-грозното е, че съсипа центъра тоя крадец и всички около него раздаде общински жилища, но не на нуждаещите се а на тези, които имат по 2/3, но за майките с деца и възрастните хора е невъзможно да се предвижват... нищо не излиза от тоя крадец


20 Октомври 2015 22:58 | стоян
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

сина му щял и зет да докара ако продължи да кметува баща му най новата клюка !!1


21 Октомври 2015 13:03 | 666
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

уважаеми приятелски съвет жители на Банско са взели общинско жилище в Крапата махала твоя любимец Герчев чрез общинска поръчка купува яица за детските градини в общината по 30 СТОТИНКИ а в магазините са 15ст болницата с братя Фарфарови я ремонтира за ЧЕТВЪРТИ път закупеният скенер за болницата е втора употреба строителите направили коритото на река Язо Стефан Караджов спечелил общинската поръчка ги заведе да направят механа в къщата на г-н Герчев


21 Октомври 2015 13:21 | Джьоре
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Последната снимка е връо! Двама дет смучат от мбала и си делкат, се поздравяват!


21 Октомври 2015 14:35 | nn
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Поздравления за д-р Божикова!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар