Кюстендилските съветници от ГЕРБ предложиха да се възстанови "синята зона" за паркиране

28 януари 2012 00:07   1 коментар   4582 прочита

Да се обособи "синя зона" с платено паркиране и възможност за абонамент предложи членът на общинското ръководство на ГЕРБ - Кюстендил Огнян Атанасов. Предложението е внесено в местния парламент от групата съветници на ГЕРБ. В докладна записка е записано, че зоната трябва да бъде разположена по цялата дължината на ул. "Цар Освободител", която е основната пънта артерия през града, но само от дясната й страна, в частта от сградата на "Овергаз Запад" до сградата на Съдебната палата, а в частта от Джамията до Майорската къща да бъде отляво.

Според вносителите на докладната уместно би било цените за паркоместата да се преразгледат с оглед на финансовата криза и намалелите обороти, реализирани от търговските обекти.

Искането на ГЕРБ е мотивирано от обществения интерес и улеснението, което ще допринесе подобна мярка в организацията на движението в Кюстендил.

Към докладната записка е приложена подписка от собственици и персонала на търговските обекти на ул."Цар Освободител".

"Синя зона" с платени паркоместа, за които се плащаше 1 лв. за час престой, съществуваше до началото на проекта за подмяна на водопровода и канализацията в Кюстендил преди две години. Тогава част от собствениците на скъпи возила имаха право и да платят абонамент за паркомясто в размер на 240 лв. годишно.

1 коментар
28 Януари 2012 06:43 | гражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Може би е уместно таската за престой да нараства с времето за престояване, а не да е "твърда" - 1 лв. на час.
Примерно: за 30 минути - 30 стотинки;
за 1 час - 60 ст.;
за разликата над 1 час по 1, 50 лв. за час




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар