Ќовините на югозападна Ѕългари€
© —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо “айната на една отвара, ко€то прави чудеса с т€лото ви  ƒомашен мехлем разрушава шиповете
   –егистрац舫абравена парола

 ресна очаква подкрепа от Ѕ—ѕ за малките общини


14 септември 2018 13:23  5 коментара   6062 прочита≈лена …нчева,  ристиан ¬игенин, ¬алентин Ћамбев и др. обсъдиха "¬изи€ за Ѕългари€" с жителите на община  ресна. ƒемографската криза, липсата на инвестиции, грешна политика в образованието и здравеопазването, недостатъчно полицейско присъствие в общината – това б€ха основните проблеми, споделени от жителите на община  ресна на среща с народните представители ≈лена …ончева, ¬алентин Ћамбев и  ристиан ¬игенин. ¬ срещата участваха кметът на общината Ќиколай √еоргиев и областни€т председател на Ѕ—ѕ в Ѕлагоевград ¬алери —арандев.

Ќародните представители споделиха основните моменти от „¬изи€ за Ѕългар舓, като подчертаха, че Ѕ—ѕ е амбицирана не просто да отстрани √≈–Ѕ от властта, а да сложи край на сгрешени€ модел на управление на страната. Ќова рол€ на държавата, подкрепа за българското производство, справедливо финансиране на общините, дълбоки реформи в системата на здравеопазване и на образование – това са само част от заложените във „¬изи€ за Ѕългар舓 намерени€.

„√≈–Ѕ си отива, разговорът е за това- как ще възстановим Ѕългари€ след управлението на тази групировка. “р€бва да бъде подпомогнат малки€т и семейни€т бизнес и да се провежда политика за спиране на обезлюд€ването на малките общини“. “ова за€ви говорител€т на ѕ√ на „Ѕ—ѕ за Ѕългар舓 ≈лена …ончева. “€ подчерта, че наследството е тежко във вс€ка една сфера – по отношение на свободата на медиите при управлението на √≈–Ѕ Ѕългари€ е паднала в класациите от 34-то м€сто, наравно с ‘ранци€, до 111-то м€сто днес, което ни постав€ извън ≈вропа и далеч зад редица африкански страни.

„ѕредизвикателството пред Ѕ—ѕ е огромно – след години на разграждане на държавата, ние тр€бва да възстанов€ваме не само институциите, но и човешки€ морал“.  аза народни€т представител ¬алентин Ћамбев. “ой добави, че днес Ѕорисов еднолично разпредел€ пари, които събира от всички нас. „Ќе можа да задели 25 милиона за майките на деца с увреждани€, но е готов да раздаде 1 милиард и 100 милиона за заплати, за да спечели време и да си купи следващите избори“, за€ви ¬алентин Ћамбев

„Ќие не искаме да бъдем съучастници в обезличаването и профанизирането на български€ парламент. «атова решихме да започнем в ц€лата страна широк диалог с гражданите за бъдещето на Ѕългар舓- подчерта народни€т представител  ристиан ¬игенин. “ой обърна внимание на факта, че управл€ваните от √≈–Ѕ общини са получили допълнително стотици милиони от началото на мандата, а червените общини са напълно пренебрегнати. „÷елта е €сна – да се преразпредел€ ресурс към близки на властта фирми по места“, категоричен беше ¬игенин. “ой допълни, че амбици€та на Ѕ—ѕ е да се постигне равномерно развитие на страната и качеството на живот да бъде сходно и в големите градове, и в малките общини.

”частници в срещата поискаха още по-остро поведение от левите депутати и подчертаха, че в светлината на 140-та годишнина от  реснеско-–азложкото въстание, кресненци са готови да подкреп€т и по-активни действи€ на левицата.

ќще за:  ресна  подкрепа  Ѕ—ѕ ќще от: ѕолитика

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


5 коментара

14 септември 2018 18:34 | старогражданин
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

“е си създават в района на  ресна капитализъм по белоруски модел и при едно дебилно местно присъствие на √ерб са си жив анклав. Ќещо подобно е и √оце ƒелчев.  ъде е —андански в тази схема. „ерешката на тортата .ѕод носа на Ѕорисов и фондаци€та "«айдел".


14 септември 2018 20:27 | ”ра другари
ќценка:
4
 (
6
 гласа)

—оциализъм прикрит под дебел пласт капитализъм.  ласово разделение, милионери комунисти=капиталисти. ≈дна и съща практика с другата монополна парти€ √≈–Ѕ. –аздута администраци€, кацата с меда за мойте, угризките за твойте. Ќищо общо с ћарксизма. т. е комунизма или класовото изхранване. ћного богати и много бедни .“ова ни е наследството от политиците. » н€ма по-малко зло, защото те са еднакви. » не забрав€йте, че при управител€ се влиза само по гол€ма нужда. —тар комунистически лозунг.


14 септември 2018 21:43 | старогражданин
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

“р€бва да се поживее малко около  ресна за да се говори по същество. “ам се меша и ѕаскалев и вс€какви изводи са прибързани .ћного млади пенсионери слизат на гарата в  ресна.


15 септември 2018 07:09 | старогражданин
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

“ози модел на управление н€ма за приоритет естествено създаване на средна класа. √ерб поне го има в платформата. ѕредполагам, че документално общината е перфектна с държавата. Ќо не може да живее без куче.  ъде е заровено и има ли н€кой интерес да го търси.


20 септември 2018 15:15 | старогражданин
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

“ези от Ѕ—ѕ н€мат никакъв јвторитет, дори и сред сво€та парти€.... камо ли да оправ€т държавата... по скоро биха € закопали, както винаги прави Ѕ—ѕ...
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.