Красимир Герчев: Отчитаме изключително успешен период на работа по европейските програми и сме в готовност за новия 2014-2020

21 октомври 2015 17:25   10 коментара   8785 прочита


Разработихме стратегически документи: нов общински план за развитие и интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Разлог

През 2015 година община Разлог приключва изпълнението на проекти за програмен период 2007-2013 година, финансирани от Европейския съюз чрез Оперативните програми: „Регионално развитие”, „Околна среда”, „Развитие на човешките ресурси” и чрез Програма за развитие на селските райони. В същото време общината се подготвя за кандидатстване с проекти през новия програмен период 2014-2020 година.

В края на преходната между двата планови периода 2015 година, равносметката на изпълнението на Общинския план за развитие на община Разлог, обхващащ периода 2007-2013 г., който, като основен планов документ за устойчиво социално-икономическо развитие, е фокусиран върху следните ключови области: икономическа сфера - с акцент върху малките и средни предприятия, технологичното развитие и туризма; социална сфера - човешки ресурси, образование, здравеопазване, хора в неравностойно положение; екология и околна среда; техническа инфраструктура- пътна, водопроводна, енергийна, комуникационна; информационно общество и технологии, електронни услуги;

Общинският план за развитие е обвързан с планови и стратегически документи на европейско, национално и областно ниво, както и с отраслови и секторни стратегии.

Някои положителни тенденции, които се наблюдават в последните години:Община Разлог е с устойчиви демографски показатели, без изразени миграционни процеси; Средата за бизнес се подобрява по отношение на техническата инфраструктура; Постига се баланс между инвестициите в инфраструктура и тези в социалната сфера – заетост, образование, здравеопазване, социални услуги, култура, спорт; Привлечени са значителни външни ресурси - финансиране от европейски и национални фондове за реализиране на разнообразни проекти и дейности, водещи до подобряване на обществената среда и повишаване на качеството на живот в населените места.

Анализът на изпълнението на общинския план през първия седемгодишен период на пълноправно членство на България в Европейския съюз показва, че община Разлог е една от най-активните български общини по отношение на подготвени и изпълнени проекти с финансиране от Европейските фондове чрез програмите и мерките на национално ниво, по които е била допустим кандидат.

Външната безвъзмездна помощ от европейските и национални фондове допълва общинските бюджетни средства по начин, който позволява изпълнение на мащабни проекти, без това да е за сметка на дейности, насочени пряко към хората от различни възрастови и социални групи, живеещи на територията. Възможностите за финансиране на политики и проекти, предоставени от държавния бюджет и структурните фондове на ЕС са приложени в максимална степен. Има баланс между реализацията на проекти за развитие на социалната и на техническата инфраструктура, както и на проекти, насочени към развитието и подпомагането на човешките ресурси. Дългосрочните проекти, мерки и инвестиции, както и много нови цели и дейности са заложени в Общинския план за развитие 2014-2020 г., който е достъпен на интернет страницата на Община Разлог. Изпълнението на част от проектите от изтеклия програмен период продължава, като крайните срокове за приключването им са в края на 2015 г.

Едновременно с това стартира изпълнението проекти и дейности от Общинския план за развитие през периода 2014-2020 година.

В него се търси устойчивост на постигнатото, надграждане, разширяване, допълняемост, синергия и интегрираност.

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление


Още за: Кр. Герчев   ГЕРБ   програми   Още от: Политика

Принтирай статия
10 коментара
21 Октомври 2015 17:42 | м и
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

тая година бели джипове догодина самолети че си купим


21 Октомври 2015 19:10 | 3
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

ГРАБИМ ЕВРОПА РУШИМ БЪЛГАРИЯ!


21 Октомври 2015 19:48 | авантакис
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Та ле тава са наште пари дека одаа в Европата, а сетне ги лапаа само едни и същи от общината.


21 Октомври 2015 23:41 | разложенин до Герчев
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Вече не си интересен.


22 Октомври 2015 07:25 | 3 3
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

А бе ванка/сино на кандидат кмета на гроб/Оти само вие зеете прес две минути по хората не давате нещо да викажаа истина Толкова ле ве естрах ако не сте кмет Маи че я за крьшите а Нищо че сте наи големите работодатели Излезете на свободния пазар в конкорентна условия Не с ваште измикяри само да поправате документи и да шлевите народна пара Извади бе герчев един догсвор на милеинжинер като си толкова прозрачн при кави показатели и цени печелите и с другите ви паразити рачовци караджовци тефик стоянчовци


22 Октомври 2015 09:11 | от народо
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Ти Герчев може да си готов за новия период пак да лапаш милиони, ама народо вече не иска да гладува и мизерува. Стига ти толкова!


22 Октомври 2015 10:36 | Интересно
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Редовно чета коментарите под всяка публикация за Красимир Герчев и оставам с убеждението, че явно не някои не са дорасли и мозъчетата им не могат да асимилират тази негова толкова позитивна, премерена и на много високо ниво кампания. Всяко негово изказване и публикация е подплатено с факти и неоспорими истини. Как въпреки всичко се намират хора, който са слепи за реалността, глухи за идеите и осакатени от собствената си злоба и мързел и да последват наистина Доброто?! Виновни са тези, които работят, тези, които имат посока в живота, тези, които вървят напред - а на гърбовете си носят недоволните, алчни, неблагодарни и способни да разрушат всичко подобия на..... нищо! Герчев ние позитивните, мечтаещи и работещи сме с теб - искаме да живеем всички по-добре, нека създаваме! Много сме и тези безплодни, бодливи тръни ще се изгубят! Успех на изборите - имаме много планове - имаме бъдеще!!!


22 Октомври 2015 11:29 | до Интересно
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Имате планове да крадете още 4 години ле? Е нема вече да ви дадем!!!


22 Октомври 2015 11:34 | до до нтересно
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ааааа да не се позна в трънето.....


22 Октомври 2015 12:49 | знаещ
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Как хората на господин Герчев не могат да разберат, че има и други можещи хора, позитивни и амбициозни, и че 6 години, доброта, от него са ни достатъчни . Време е за нещо ново, по- младо и по- амбициозно.
Та да видим и позитивизма на други хора, не само вашият !!!
Да си пожелаем нов и още по -позитивен и амбициозен кмет .
Нека има промяна!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар