Костадин Паскалев: През последните години ме беше срам от ставащото в БСП

03 юни 2016 14:06   25 коментара   19691 прочита


АБВ е естествен партньор на БСП, а АБВ трябва да се проведе разговор. Тази позиция изрази Костадин Паскалев от Изпълнителното бюро на социалистическата партия.

Той посочи, че предстои референдум вътре в БСП за това дали трябва да се водят разговори както с формацията на Георги Първанов, „патриотичните партии” и ДПС. „БСП като ръководство задължително трябва да започне консултации в България, особено тези, представени в парламента и в местната власт”, заяви Паскалев в студиото на „Тази сутрин” по bTV. Той коментира, че и с ГЕРБ трябва да има разговор по отношение на националните приоритети, като призна, че одобрява някои от мерките на управляващите, свързани с по-високата събираемост на митниците и изграждането на пътна инфраструктура.

Костадин Паскалев все пак посочи, че и в двете направления трябва да се направи още и подчерта, че целта е създаване на алтернатива на сегашната власт.

Сред въпросите, на които партийните членове ще трябва да отговорят, е дали искат тяснопартиен или надпартиен кандидат за президент, от които партии да се търси подкрепа за него, с какъв профил да бъде и коя да е конкретната личност. Паскалев призна, че в местните организации е коментирано името на Георги Първанов, но изводът е бил, че той „няма шанс да бъде кандидат-президент на БСП”.

Бившият благоевградски кмет подчерта, че също не се чувства подготвен за поста, а Стефан Данаилов е харизматична фигура, но здравословното му състояние не позволява да участва в надпреварата. Личното мнение на Паскалев е, че трябва да се търси „широка кандидатура, не член на БСП, подкрепен от партиите, станали алтернатива на сегашното управление”.

Той призна, че през последните години „до голяма степен” го е било срам от ставащото в БСП. „По времето на един качествен човек, Орешарски, се случиха неща в БСП, които бяха абсурдни – изпусна се партийният контрол върху председателят на партията и хората около него, които сринаха партията”, посочи Паскалев.

По думите му кръгът около Сергей Станишев е вземал „елитарни решения”, които не обяснявал на партийните членове и така се стигнало до „изгорилия” кабинета на Пламен Орешарски избор на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. След това Михаил Миков върнал БСП в правилната посока, но промените не вървели с нужното темпо.

Сегашното управление

Костадин Паскалев посочи, че в ГЕРБ в момента 2-3 човека вземат всички решения в държавата. „Попитайте Бойко Борисов дали има натиск от страна на Ангела Меркел по отношение на това България да разреши визите за турски граждани в ЕС срещу ангажимент да бъдат намалени санкциите за предишния програмен период. ”, призова той.

По думите му в момента се вземат решения, които са в ущърб на националния интерес.

Според члена на ИБ на БСП, етническите проблеми тепърва ще се задълбочават и влизането на голям брой мигранти у нас ще способства за това. Той отбеляза, че една от програмите за десетки милиони лева, които са на разположение на вицепремиера Меглена Кунева, е именно за интеграция на ромски деца, а проектите по нея не са обявени публично – нещо невиждано до момента.

„Обръщам се към г-жа Кунева: Като говорите за антикорупция, защо не вземете поне да обявите проектите, които са класирани и мотивите, с които са класирани”, каза Паскалев.

М. Иванов

25 коментара
03 Юни 2016 14:22 | 123
Оценка:
16
 (
40
 гласа)

Като Те е било срам Ти какво направи за да го промениш? Мишок избяга първи от кораба, очакващ привилегии и власт в партията на Първанов! Сега е ред да доведеш сукалчетата си Балабанови и с компанията на Елезов и Ваклинов ще до закопате след Кмета-Идиот града ни!
Марш в с. Старчево да гледаш овце!


03 Юни 2016 14:39 | 1
Оценка:
14
 (
38
 гласа)

А не те ли е срам от мининистерстването ти и от кметуването ти в Благоевград ? Никога и нищо не си правил в обществен интерес, само в интерес на жжжжжоба ! Дерзай, може и да си купиш летяща чиния, а защо не и да се ожениш за трети път


03 Юни 2016 14:43 | гражданка
Оценка:
16
 (
36
 гласа)

А МЕН МЕ БЕШЕ СРАМ ОТ ТЕБЕ.


03 Юни 2016 14:53 | благоевград
Оценка:
-4
 (
54
 гласа)

При Паскалев се направи най-много за Благоевград! Стига сте писали простотии некомпетентни хорица! Цели квартали се промениха с инфраструктура, училища, детски градини, социални домове, стадион и много други неща! И то при тоталния натиск и противопоставяне на общинските съветници от Герб! Да си припомним как те спряха водата за новата тревна настилка и трябваше стадиона да се полива с водоноски?!?!
Партията ще се вдигне! Некадърниците си отидоха!
На Паскалев му вярваме-той може!


03 Юни 2016 15:26 | Македонски
Оценка:
6
 (
40
 гласа)

До Благоевград- искам пишещия да ми посочи с примери какво ремонтира и построи Паскалев, че нещо не мога да си спомня. Кирчо Ваклинов окраде и разруши Спортния интернат и Благоевград беше най-мръсния и неприветлив град.
Така че въпреки партийните пристрастия, човек трябва реално да гледа на нещата. К. Паскалев беше най-слабият кмет, който този град е имал.


03 Юни 2016 15:45 | до Македонски
Оценка:
4
 (
40
 гласа)

Ти сигурно си сляп затова не можеш да видиш какво направи Паскалев при последния си мандат като кмет. Ще ти припомня отново - санирани бяха всички детски ясли и градини, общинскиште училища, основен ремонт на Младежкия дом и Дома за деца и юноши. Бившето Х-то СОУ бе превърнато в Дом за стари хора. Стадиона и сградата вътре. Най-големите пътни артерии в Струмско, Еленово и Ален мак бяха преасфалтирани, паркове и т. н. Трябва ли още да изброявам


03 Юни 2016 15:48 | до Македонски
Оценка:
7
 (
25
 гласа)

А кръговите кръстовища от ЗМК до мръсното кебепче кой ги направи-отново Паскалев


03 Юни 2016 16:10 | джумалия
Оценка:
-7
 (
25
 гласа)

До Благоевград. Ти сигурно си от Старчево или те е опрасквал другаря Паскалев та пишеш глупоспи. Този прост кефал никога, ама никога запомни го няма място в нашия град .Същата грешка прави и другаря Камбитов и той знае, че това ще бъде последния мандат и сега така се е улял в присвояване на фондовете, че не вижда и не чува .А що се отнася до кой ще бъде президент то всички дъщерни партии на БКП начело с ГЕРБ играят и чистят пътя за Първанов.


03 Юни 2016 17:03 | гржданка
Оценка:
12
 (
30
 гласа)

Само личните интереси го интересуват господин Паскалев. Добре говори и манипулира. В това го бива.


03 Юни 2016 18:05 | до джумалия
Оценка:
-5
 (
35
 гласа)

Ти нещо си опраскан в акъла. Паскалев е на светлинни години от Доктора и Мавъра по подготовка и широта на мисълта, за интелекта му да не говорим. Не забравяй, че за разлика от двамата, той е бил кмет в опозиционна среда и като такъв се е доказвал. Чепат е защото не е подлизурко и винаги отстоява мнението си. И последно, престанете да му се катерите по..... защото той е в друго измерение и не ви усеща. А за имиджа му, не се притеснявайте-той се изгражда от отношението на елита на държавата ни към него, а не от недоразумения като теб.


03 Юни 2016 19:36 | ФИДЕЛ КАСТРО
Оценка:
8
 (
26
 гласа)

Човек, който битува в народното съзнание на джумалии с псевдоним ЛЪЖЛЬОТО, в следствие на това че ако нищо не му струва да каже истината лъже без да мисли.
Милионер сиромахомил, .....в същност от къде са му милионите?



03 Юни 2016 19:38 | народен поет
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

КОЙ КРАДЕ, КРЪВ ДА .....


03 Юни 2016 23:46 | оня
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Ти първо от себе си се засрами, боклук корумпиран!


04 Юни 2016 06:43 | balamur
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Явно започва кампанията си заизбор на президент. Той няма капацитет дори за тази представителна длъжност и това е ясно на всички. По-важното в случая е фактът, че той демонстрира фундаменталната черта на БСП-елита - липсата на смелост да критикуваш актуално. Критиката постфактум е проява на конюнктурност и нагаждачество! И такива са всички в сегашното ИБ! Корнелия има само един шанс - да прекрати да се самозаб-луждава, че удачното медийно присъствие е равнозначно на смело и адекватно интелектуално социално мислене. Нужни са нови социални модели, а не бюрократични посредствени упражнения на ниво Паскалев. Но кой ще ги създаде, когато в БСП не остана никой сместен и достоен интелектуалец, защото такива бяха смело и талантливо отстранени, защото дразнеха със своите качества сивотата на елита на БСП. Поне успяха да хванат вълната и да премахнат скандалните прояви на бездарността на династийните традиции на партията, които вече не отговаряха на прагматичните очаквания на БСП-олигарсите!


04 Юни 2016 14:00 | тя
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

НИКОЙ ОТ БИЗНЕСА НЕ ГО ИСКА ПАСКАЛЕВ


04 Юни 2016 14:07 | du5to
Оценка:
-3
 (
15
 гласа)

какво направи Паскалев при последния си мандат като кмет. Ще ти припомня отново - санирани бяха всички детски ясли и градини, общинскиште училища, основен ремонт на Младежкия дом и Дома за деца и юноши"
По това време за всички тия "оправяния" отговаряше и взимаше решенията, през кои фирми да минат парите, ха познайте кой - Биляна Паскалева. Интересно съвпадение във фамилията ли - НЕ ! Всички са лъжци и измамници, а тоя Паскалев е най-големия !
Как може да са още на политическата сцена, като мястото им е в затвора ?


04 Юни 2016 14:49 | Коко
Оценка:
12
 (
24
 гласа)

Паскалев е една Старчевска. Лъжлив и надут пуяк. Освен това толкова корумпиран, че със Шумантов, Биляна Паскалева и Люба Спириева не знаеха мярка в присвояванията. Направи детски площадки за по 10 000 лева, а отчете по 200000 . Останалото в джоба. Там основна фигура бе Камелия Вълкова, която и сега играе същата роля. Аферим, машала. Много е послушна.
як.


04 Юни 2016 14:51 | велко
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

алооооо


04 Юни 2016 19:33 | РАДИ
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

ТРЯБВА ДА ИМА ПОВЕЧЕ СВЕТЛИННО ШОУ В ГРАДА НИ ЗА ПО 120 ХИЛ. ЛЕВА, ТЪП ГРАД СМЕ!


04 Юни 2016 21:38 | ??
Оценка:
1
 (
19
 гласа)

Паскалев е бил винаги много точен и този път е така. Аз му вярвам, умен е, грижа го е за България, за Благоевград също. Винаги чета неговите изказвания, защото са конкретни, без украски, независимо дали са критични, или не.


04 Юни 2016 22:10 | 3693
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Ама защо гледа така лошо, кой му е крив. Айде къш на Хасково...


04 Юни 2016 23:05 | БСП
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

НАС ПОВЕЧЕ НИ Е СРАМ ОТ ТЕБЕ МИЛИОНЕРО!


05 Юни 2016 00:33 | Софраний Врач
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Над България е надвиснала смъртна опасносност, както никога досега: Масово влизане на тарамбуки с манталитет отпреди 20 века и враждебна религия насъскани че тук е тяхната земя и местните са им длъжни. Доколкото се вижда Паскалев е против емигрантите и против подпомагането на индобългарите. Затова трябва да бъде подкрепен и да се забравят стари негови грешки и слабости, ако е имало такива. Едно трябва да е ясно като бял ден: Влезат ли емигрантите тук, масово ще има гражданска война. От залъка на българина ще се къса за да се хрантутят навлеците. Ще се лее българска кръв, българи срещу българи, защото емигрантите ще бъдат защитени от техни въоръжени групи, българската полиция, армия, платените убийците от украйна и нато. Народа който ще плаща издръжката на нашествениците маскирани като "клети бежанци" няма кой да го защити. Ку-ку-нева отново ще изиграе мръсната си предателска роля като дава аванс на индопаразитите които по заповед на Задкулите трябва допълнително да отслабят България


18 Юни 2016 10:28 | Питанов
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Паскалев, и нас ние срам от тебе с лупинга пред царя, разводите ти и защитата на Елезов! Няма как да си нашето ново лице и да раздаваш морал, НЕМОРАЛНО Е!


29 Юни 2016 07:22 | 4
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

от нас те е срам а от дружбата ти с онзи мафиоз и боклук хаджигаев не те е срам нали, на кого е агро-мах и т. н. станахте милионери с лъжи и измами вашта кучешка мама.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар