Костадин Хаджигаев си направи отвод

19 май 2010 00:20   19 коментара   27636 прочита
Кр. Роячки е доволен от избора, въпреки че той лично си направи отвод
Кр. Роячки е доволен от избора, въпреки че той лично си направи отвод


Кр. Роячки е доволен от избора, въпреки че той лично си направи отвод

С 306 гласа от 406 делегати Йордан Андонов оглави ГЕРБ, А. Антов с най-много гласове за секретар

Общинският съветник Йордан Андонов спечели най-много гласове при номинациите за общински председател на ГЕРБ - Благоевград на провелата се в понеделник вечерта конференция, за него гласуваха 306 от общо 406 присъствали делегати. Преди да се стигне до избора, изненадващо отвод си направи областният лидер и председател на ОбС в Благоевград Костадин Хаджигаев, който каза: “Дори не подозирах, че ще бъда номиниран, а още по-малко избран. Никога няма да забравя моментите с вас, фактът, че три години нито един от общинските ръководители не направи грешка, говори, че сме успели да създадем здрава и сплотена организация. Няма да забравя битките по избори и хубавите моменти след всяка победа. Сега обаче сред нас има много хора, които имат желание и сили за работа, и трябва да поемат общинската организация, и аз знам, че ще се справят и винаги ще съм до тях”.

До общинската конференция областното ръководство начело с Хаджигаев практически изпълняваше функциите и на общинско. След промените в устава на ПП ГЕРБ се създава избираемо общинско ръководство с мандат 4 г., а областният лидер ще бъде и координатор и ще се назначава директно от изпълнителния комитет на партията.

Освен Хаджигаев отвод от номинация за общински лидер си направи и съветникът Красимир Роячки. Така във финалната надпревара участваха само Йордан Андонов, който получи 306 гласа, втори с 222 гласа е д-р Огнян Чилев, който е отговорник на ГЕРБ в квартал “Еленово”, трети със 189 гласа е Лазар Андреев, който в партията отговаря за селата. Областният управител Валери Смиленов остана четвърти със 114 гласа и практически не участва в крайното класиране.

Трите кандидатури ще бъдат представени за одобрение от Националната изпълнителна комисия, която има последната дума да определи лидера. Делегатите направиха номинации и за секретар на общинската организация на ГЕРБ - Евгени Бибов, Анатолий Антов, Лъчезар Станински, Даниела Савеклиева и Лазар Андреев. При гласуването най-голяма подкрепа събра общинският съветник Анатолий Антов - 287 гласа, следват Лъчезар Станински, квартален отговорник за “Струмско”, и Евгени Бибов - представител на ГЕРБ-предприемачи.

Общинското ръководство ще се състои от деветима души - председател, секретар и 7 членове. За тези позиции се конкурираха 18 души. При гласуването Даниела Савеклиева събра 263 гласа, Красимир Роячки - 230, Йордан Миленков - 196, следват Лазар Андреев, Александър Балабанов, Бисер Михайлов и Кирил Габеров.

Събралият най-много гласове за лидер Йордан Андонов обяви на форума: “След избора пристъпваме към следващите препятствия, мисля, че имаме солидна основа, която можем да разширяваме и да затвърждаваме доверието сред обществеността. Знаем, че можем да го свършим, и мисля, че все повече хора ще се обърнат към ГЕРБ. Ще разчитам на досегашния лидер К. Хаджигаев, на всички квартални клубове и на един добър екип, какъвто сме показали, че сме”.

В момента област Благоевград с 4400 членове на ГЕРБ се нарежда на второ място в страната, след София, като изпреварва области като Варна, Бургас и Стара Загора, бе отчетено на конференцията.

19 коментара
20 Май 2010 08:22 | селянин
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Най-после Хаджигаев намери пари за статия в Струма (сигурно Винаги Прецакания Връзкар Андонов му ги е дал),да пусне нещо в Струмата и то грешно,и не вярно.Събранието започна в 18.20 и завърши към 21.30...при толкова много хора...егати гласуването на конвейрн.Нас пък от село ни докара Лазар Андреев-Бившия шофьор при Кьоравия човек с досие, който от няколко седмици обикаля и заплашва...Жал ми е за ГЕРБ..не съм разчитал за нищо на тази партия,но почва зле...с такива ,,лидери" като шайката която видях ме онази вечер..Хаджигаев пробута племенниците си...Пази Боже!Но дано Бойко Борисов гледа.........


20 Май 2010 08:39 | гербер
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Събранието беше абсолютна проформа и нищо друго.Всичко беше ясно, още преди започването му.А най- интересното е, че г-н Хаджигаев не разреши да се гласува и с 'въздържал се".Щяло да се изгуби много време.То и с ''НЕ'' не се гласуваше, защото така ставаше по- бързо...АБСОЛЮТНА ПАРОДИЯ на общинско ръководство!


20 Май 2010 10:06 | петрич
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

най-после този дебил си отиде,да можеше и в Петрич да се отървем от нашия,ама не успяхме.Ще гледаме жабока още да си мисли,че е голям.


20 Май 2010 11:36 | URSA MAJOR
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Много ми е интересно какъв е смисъла на гласуването "въздържал се"?
Събранието протече добре. Както протичат всички събрания на политически партии. Това, че всичко е било ясно е вярно. Не виждам проблем в това. Нормално е лидерите да се борят за гласовете на делегатите и този от тях, който има уважението на повечето да бъде избран.
Колегата с първият коментар - хем не си за ГЕРБ, хем си там, хем те мъкнат по твои думи като овца няляво надястно. Явно имаш някакви проблеми. Или по-скоро се надяваш да закачиш нещо пък дори и да си плюеш на сурата. Как не те е срам не знам?


20 Май 2010 11:56 | Дедо ви
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Представата, която добих от тая статия е, че всичко е копирано от БКП - наредени вътрешни избори, партийни велможи, връзкарство.... Хаджигаев си е дал отвод, щото е силен в Банкя и ще си го спуснат да филтрира действията на областно ниво. Не му дреме за общинската структура, а и така затваря устата на Данчо Андонов. А пък тая щуротия с директно назначаване на областно ниво - такава лудост и в БСП няма, там поне номинации се събират от общинските организации.... Тъжно, тъжно....


20 Май 2010 13:22 | редови гербер
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Всичко беше пълен фарс. На г-на Андонов му честитяха избора оше преди да започне събранието. Хаджигаев да прекъсне преди всичко своята шуробаджанащина, а да не говори за другите. Да престане да пробутва роднините си. За какво се борехме и мечтаехме, какво се случва. Жалко, много жалко.


20 Май 2010 17:24 | 123
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

НА БОЙКО БОРИСОВ ДАЛИ МУ СЕ СНАСЯ ТАЗИ ПАРОДИЯ ОТ ПРОВЕДЕНЕТО ОБЩИНСКО СЪБРАНИЕ НА ГЕРБ.ЗАЩОТО Е МНОГО ЖАЛКО.АЗ ЛИЧНО СЪМ РАЗОЧАРОВАНА ДО ДЪНОТО НА ДУШАТА.НЯМА ОПРАВИЯ.ГЛЕДАШ НЯКАКВИ ТЪПИ СЪЩЕСТВА,КОИТО ПРОСТАШКИ СЕ СМЕЯТ,КАТО ПОБЕДИТЕЛИ,ЖАЛКО МНОГО ЖАЛКО


20 Май 2010 17:44 | някоя
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Мисля, че повечето (да не кажа всички), които са коментирали до сега въобще не са и присъствали на това събрание, просто си пишат хей така да направат някоя интрига !


20 Май 2010 18:13 | До редовия гербер
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Мисля ,че си млад човек иначе няма как да си се записал при тази пасмина.Огледаи се и ще видиш,че най-ограничения и прост човек около теб диктува нещата.На него му е простено-той е прост варжия разбира да бърка вар и да върти мистрията,но ти какво търсиш там?


20 Май 2010 19:29 | Кери
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ние младите бяхме там уж да променим нещо,но само се вдигаха картончета по-поръчка.Ужас това ли е партия.... до ,,някоя" .Някои наистина бяхме там за промяна,но нямаше такава....пародия


20 Май 2010 19:32 | От Сандански
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Абе Благоевградски ГЕРБЕРИ не можахте ли да го изгоните този плочкаджия Хаджигаев както направих ме ние.Той ще ни казва на нас!!! Добре че беше шофьора му да го спаси,че иначе нямаше да си тръгне читав.


20 Май 2010 20:22 | Пирин -гей
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Гей ли сте г-н Антов????


20 Май 2010 22:52 | делегат на събранието
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Г-н Антов преди всичко друго е племенник на Хаджигаев. Иначе не знам с какво друго се е отличил толкова, че да го изтикват непрекъснато напред. В ГЕРБ никой няма шанс да прогресира, ако авторитарният шеф не реши. И напълно подкрепям Кери, че картончетата се вдигаха по поръчка. Нека Роячки каже защо си направи отвод. Хаджигаев беше толкова доволен от това, че не можа да скрие задоволството си.


21 Май 2010 07:38 | сали
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Защо не публикувах те статията същия ден на сайта с коментари? Защото щеше да се задръсти от коментари!Такава простотия,Хаджигаев се обръщаше към Д.Миленков с ,, другарю", по едно време си мислих ме, че сме на събрание на друга партия.И откъде измъкнах те тази снимка на Роячки? На момчето не му беше останало кръв в главата.Хаджигаев заради теб ГЕРБ-Благоевград вече е нищо.Е важното е че оправи родата,а ма спокойно и те ще те оправят ама да ти кажа без вазелин боли....ама на тебе може да не ти е за първи път.


21 Май 2010 11:41 | бивш гербер
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Позорно. Гласувахме за ББ, а получихме тези неадерталци. Хаджигаев е абсолютен малоумник. Другите пионки около него са само въздух под налягане. Идват нови избори и тогава ще разбере чак ББ какви ги са ги надробили тези олигофрени.


21 Май 2010 20:16 | ХА ХА ХА
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

АКО ТОВА Е СЪБРАНИЕ ЗА ИЗБОР НА РЪКОВОДСТВО ДАЛИ ПО ТОЗИ ГРОЗЕН НАЧИН ЩЕ УСПЕЕ ПЛОЧКАДЖИЯТА ДА УБЕДИ И ЖИТЕЛИТЕ НА БЛАГОЕВГРАД ДА ГЛАСУВАТ НА МЕСНИТЕ ИЗБОРИ ИЛИ ШЕ СИ Е..Е МАЙКАТА ЦЯЛАТА ПАРТИЯ ЗАРАДИ БОЛНИЯ МОЗЪК НА ХАДЖИГАЙКО


22 Май 2010 09:52 | за ГЕРБ
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Познавам цялото областно ръководство на ГЕРБ.Мога да ви уверя, че нито един от тях няма нужните качества за ръководител. Там са събрани от кол и въже. Та те дори правилна дикция нямат. Да не говорим за обноски, уважение към останалите, разбиране и тн.н.Г-х Хаджигаев си е ограничен по рождение.Е, питам аз, с такива управляващи за къде сме и какво можем да очакваме от тях? Колко са жалки...Срамота за областта и страната ни!


23 Май 2010 08:54 | Роко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Историята се повтаря , но като фарс. След 9-ти сиптември 44 г на власт идват пролетариата и плочкаджии, шивачи, хлебари поемат общината . Сега се получи същото - плочкаджия , и нищо по-високо от него управляват. Но има и по зле от нас- в Дупница управляват бандити ! Така , че гласувайте за плочкаджиите ....


25 Май 2010 23:09 | До Роко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не си прав като се успокояваш с Дупница. По-добре е да се замислите и да направите нещо по-добро, като например се напънете малко и промените нещата. Доколкото разбрах Хаджигаев се е ядосвал от това да няма промени в сценария - например да изберат Роячки. В сравнение с Данчо Андонов, той е цвете. А Данчо - нов "достоен " последовател на оня плочкаджия, както го наричате. На мен ми прилича на олигофрен.
Я се размърдайте и махнете всички тези недоразвити същества, вместо да се успокоявате, че някъде било по-лошо. С това нищо няма да си помогнете.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар