Ќовините на югозападна Ѕългари€
—нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап  расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол “рагеди€: ÷€ло семейство повито в черно! ƒвама брат€ и бременна жена загинаха под свлачище
   –егистрац舫абравена парола

 орнели€ Ќинова: »скаме разговор за бъдещето, не партийни свади за миналото


11 септември 2018 14:35  5 коментара   7777 прочита„»скаме разговор за бъдещето, не партийни свади за миналото“. “ова за€ви лидерът на Ѕ—ѕ  орнели€ Ќинова на пресконференци€ в с. Ѕан€, където се проведе семинар на ѕ√ на „Ѕ—ѕ за Ѕългар舓. “€ об€сни, че ѕ√ на „Ѕ—ѕ за Ѕългар舓 е приела сво€та законодателна програма за този сезон, н€колко законопроекта от които ще внесе още тази седмица- те каса€т живота на много българи. —ред т€х председател€т на Ѕ—ѕ открои законопроекта срещу двойните стандарти на храните, за които много се е изговорило, имало е и българска, и европейски кампании, но резултат засега н€ма.

„«атова, заедно с Ќационалното сдружение на земеделските кооперации, в което членуват 400 кооперации, изработихме законопроект, с помощта на т€хната експертиза, зад който те сто€т. — него целим да решим законодателно проблемите с двойните стандарти при храните, който зас€га всички българи, които тр€бва да €дат здравословна и качествена храна“, коментира т€.  орнели€ Ќинова каза, че ще бъде внесен и законопроект за българско производство и търговските вериги.

„Ќего изработихме заедно със —ъюз „ѕроизведено в Ѕългар舓, в който членуват 1500 български производители, на храни, на стоки, малки и средни предпри€т舓, за€ви т€ и подчерта, че с този законопроект се цели да се подпомогне техни€т бизнес и най-вече българското, родно производство. „ўе внесем и закон за управление на държавните предприети€ – управлението да не е на бордовашки принцип, при който всички партии си слагат удобни хора в бордовете и тези предпри€ти€ се източват за партийни цели и централи, а управление на професионален, мениджърски принцип, с екипи, които се назначават с конкурс, чието заплащане зависи от резултата от предпри€тието“, каза още лидерът на Ѕ—ѕ. “€ об€сни, че ще бъде внесен и закон за обезщетение на тракийските българи, който е изработен съвместно със —ъюза на тракийските дружества в Ѕългари€. Ќинова изтъкна, че ѕ√ на левицата ще внесе и предложени€ за борба с домашното насилие. „Ќие б€хме против »станбулската конвенци€, не т€ може да реши проблемите с домашното насилие, а българското законодателство и за това внас€ме поредните промени в него, с които да защитим жертвите от насилие“, категорична бе т€..

 орнели€ Ќинова за€ви, че по време на семинара са били взети и решени€ за организаци€та и поведението на ѕ√ на „Ѕ—ѕ за Ѕългар舓 през насто€щи€ парламентарен сезон. „“ръгваме на срещи-разговори в ц€лата страна с амбициозната задача да се срещнем с максимално много български граждани, различни, всеки- който с каквото може, да ни помогне за окончателното изготв€не на наш вариант на „¬изи€ за Ѕългар舓, об€сни т€. Ќинова подчерта, че н€ма нужда да се об€сн€ва на хората че живе€т зле, че държавните институциите не работ€т, че има корупци€, че здравеопазването се разпада. „ќттук нататък наши€т разговор е- какво след √≈–Ѕ и ѕатриотите, разговор за бъдещето“, подчерта т€.

 орнели€ Ќинова об€сни, че 20 народни представители от левицата ще бъдат в парламента, но те н€ма да сто€т там, за да паз€т кворума, защото управл€ващите имат достатъчно гласове. „“е ще отсто€ват нашите позиции и ще дават мнение по внесените законопроекти. ќстаналите тръгваме по срещи в страната, като ще пътуваме в ср€да и четвъртък“, коментира т€. ѕо думите й решението е ц€лата група да пътува, за да бъдат обхванати всички общини в съответната област. „–азговорите ни ще бъдат публични и всеки, който поиска, може да дойде да обсъждаме „¬изи€ за Ѕългари€”, каза още Ќинова. “€ за€ви, че има ключови моменти в работата на парламента, когато всички ще бъдат в зала - очакваното вето на президента върху јѕ , гласуването на новите министри, обсъждането на бюджета, законът за пътищата. „»скаме до кра€ на декември да можем да обсъдим „¬изи€ за Ѕългари€” във вс€ка българска община. ¬ кра€ на декември ще конкретизираме темите, по които имаме национално съгласие“, заключи  орнели€ Ќинова.

ќще за:  . Ќинова  депутати  семинар ќще от: ѕолитика

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


5 коментара

11 септември 2018 15:34 | дедо мъди
ќценка:
10
 (
14
 гласа)

та ти си от миналото . Ќе беше ли от —ƒ— едно време? ѕосле не беше ли в ћултигруп? Ќе мерси, не искам да ме спас€ваш.


11 септември 2018 15:42 | Ћен“€й
ќценка:
9
 (
15
 гласа)

 орнели€! Ћелче! “и си част от миналото. » то най-непри€тнато! —ъщо си част и от насто€щето което с една дума описано е " атастрофа".  ъде се ръгаш нагло да бъдеш част и от бъдещето ни? ’ванете се подмишка с “иквата, ƒоган, —вин€та, прислугата ви и ако н€мате доблеста да се хвърлите от јспарухови€ ћост (без бънджи), то поне напуснете територи€та наречена Ѕългари€, «ј¬»Ќј√»!


11 септември 2018 18:08 | старогражданин
ќценка:
1
 (
7
 гласа)

¬реме разделно за √ерб . Ќо не за Ѕ—ѕ. “е умират заедно с аверите от √ерб, които дел€т баницата с т€х.  ой кой е в √ерб е по-интересна тема от превъплъщени€та на столетницата.


11 септември 2018 21:04 | с.Ѕан€
ќценка:
-5
 (
9
 гласа)

√-жо Ќинова, не обръщайте внимание на долните душици. ѕожелаваме ви успех и победа,


11 септември 2018 21:30 | старогражданин
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

¬ече успех на Ќинова в с. Ѕан€ може да има —јћќ при пълна некадърност на местни€ √ерб.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.