Коалицията ГЕРБ, ЛИДЕР, ГСБ и ЗНС отвърна на нападките на БСП срещу бюджет 2010

02 март 2010 00:18   32 коментара   21165 прочита
Л. Причкапов
Л. Причкапов


Л. Причкапов

От 400 000 до 2 000 000 лв. глоба за гафове на триото Паскалев-Байкушев-Чорбаджийски при водоснабдяването на кв. “Грамада”

Костадин Паскалев, където и да иде, говори, че няма да се кандидатира повече за кмет на Благоевград, ние сме сигурни в това, защото ще бъде “поканен”, така както бе “поканен” и на последните избори и няма да може да откаже. И ако не се кандидатира чудо голямо, няма да има много сълзи, още повече че има опит за полиция, за жандармерия, за смяната на торбите с бюлетините зад театъра, на пари, на братски целувки и прегръдки с приятели на юг и на север и т.н., каза вчера бившият градоначалник Лазар Причкапов на пресконференция на т.нар. четворна коалция - ГЕРБ, ЗНС “Ал. Стамболийски”, ГСБ и ЛИДЕР,която бе замислена като контраудар срещу атаките на БСП и кмета за гласувания бюджет 2010 в петък.

Причкапов не остана длъжен и на определението на Паскалев, че е вожд и учител на съветника Марио Биков с думите: Първо, не съм вожд, второ, не съм учител, трето, в живота си съм се учил от много хора, но единственият човек, от който не съм се учил и няма да се уча никога, е Паскалев. Питат ме дали пак ще се кандидатирам за кмет на Благоевград, не, отсече Причкапов. Той атакува сегашната кметска администрация с констатацията, че Благоевград в момента не е това, което жителите на града искат да бъде и даде за пример Сандански, Петрич, Гоце Делчев и Симитли, които, без да вдигат много шум, се благоустрояват. Ние сме против лъжата и против това чужд труд да се представя от администрацията като собствена заслуга, защото много от проектите, които сега екипът на Паскалев приписва на себе си, са наши, от нашия екип. И бюджет 2010, който гласувахме в петък, е добре да се разбере, че не е на развитието на Благоевград, а на оцеляването, поясни Причкапов.

Той хвърли ръкавица и на съветника от БСП Венцеслав Кожухаров с облог да се сравнят произволни 6 години от мандата на Причкапов и на Паскалев. Кожухаров тръби, че от 20 години няма привличани толкова инвестиции в общината, колкото при Паскалев, как не го е срам. През 2006 г. община Благоевград спечели първо място в страната по привличане на инвестиции - общо 209 млн.лв., и призът ми бе връчен от тогавашния вътрешен министър Румен Петков, припомни бившият кмет на Благовеград. Той уточни, че т.нар. четворна коалиция всъщност не е коалиция, а обединение на съмишленици, които милеят за Благоевград. На пресконференцията лидерът на ГЕРБ и председател на ОбС Костадин Хаджигаев алармира за опасността, която грози проекта за водоснабдяване и канализация на “Грамада”, реализиран по Оперативна програма “Околна среда”. В момента тече проверка на МОСВ как е изпълнен проектът, как е избран изпълнителят фирма “Монолитстрой” на Петър Байкушев и Васил Чорбаджийски. Ако се докажат нередности, общината може да бъде глобена от 400 000 лв. до 2 млн.лв., или общо 8 млн.лв. инвестиция, предупреди той.


Още за: К. Паскалев   бюджет   БСП   Още от: Политика

Принтирай статия
32 коментара
02 Март 2010 04:04 | анонимен
Оценка:
-2
 (
20
 гласа)

За пръв път през живота ми съм съгласен с Лазар Причкапов !!
Не знам да се смея ли , да плача ли !!
Къде е Белица , къде е Старчево !!!
И Масква , Масква !!


02 Март 2010 05:07 | usa
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

и двамата са за бобобдол отрят 1 в2 затвора им е местото . за 25 години. на кратсите крали под документи . разбиха улитсите в града. и после даите пари не стигат. стар номер . но идва вазмездие. на пенсионерите с по 20 лева ужели4ение а на групировките . не се знае колко благодарение на кметове от дале4ните села. ужас. да се каже тожа е малко.


02 Март 2010 06:05 | другари !!!
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

какво доживях ме,Причкапов да е будната съвест и да е против кандидата на БСП, А ТОЙ БЕ ПОДКРЕПЕН ЗА ОТ ТЯХ,да обвинява в далавери,а при него какво беше,срам,да дава за пример крадеца Тотев,да казва че те са милее ли за града,абе Причкапов кой,кой, ти ли,Урдев ли,Роячки ли ,Васко Миладинов ли и други знайни и незнайни другари !!! че Паскалев е боклук като Вас няма съмнение,ама нали и за теб се купуваха гласове,при теб нямаше ли далавери, ти не се ли облажи, остава Ви още година и нещо в ОбС ,вместо да направите нещо Вие си го мерите три години,абе там само комплексари ли сте събрани !!! ДРУГАРИ НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ ТЕ,ВИЕ Е СТЕ ПРИМЕР НА ОБЩЕСТВОТО ЗА ЧЕСТНОСТ И ВСЕОДАЙНОСТ ,ДРУГАРИ ИЗПЪЛНЯВАЙ ТЕ РЕШЕНИЯТА НА ПАРТИЯТА ОТ ПОСЛЕДНИЯ КОНГРЕС
ПО-МАЛКО КРАДЕТЕ И ПО - ТИХО !!! ПОЖЕЛАВА МЕ ВИ БЪДЕЩИ УСПЕХИ !!!! УРАААААА


02 Март 2010 06:11 | другари и другарки!!!
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

а Причкапов с коя фирма строи пазара,разкарайте такива ГМО, не ни занимавайте с тях!!! спестетени поне това !!! имайте милост !!!


02 Март 2010 07:31 | =
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Господин Причкаповр като видях МБ във вашето обкръжение реших че не ставате за кмет и че вече не сте същия човек Този с който строихме Благоевград Може мнението ви по всички въпроси да е меродавно но МБ - БИНГО! Или вие много добре го знаете и го използвате за маша - това е лесно още по-лесно най-лесно поради това че тоя човек е много жалък Или годинките си казват думата и той вас манипулира и ви прави за смях Но нали е на наши другари дете!


02 Март 2010 08:29 | родолюбец
Оценка:
20
 (
36
 гласа)

Да изключим и г-н Хаджигаев като кандидатура за кметското място, той много се напъва напоследък , но се знае за много негови прегрешения.
Хаджигаев пази октопода в Благоевградско !


02 Март 2010 08:46 | Rosen Kolev
Оценка:
23
 (
31
 гласа)

Новината е, че Причкапов, Урдев, Тасков, Хаджигаев вече са официално призната коалиция. Допускате ли въобще, че някой от тези хора мисли за гражданите на Благоевград, защото е очевидно, че това са въртиопашки и хамелеони, които мислят само за собствения си джоб.
Паскалев е същия тип, но притежава малко повече опит и хитрост от тях.
Байкушев и Чорбаджийски са най-бързите подмазачи и корумпета за всяка една нова власт - довчера с Причкапов, днес са първи при Паскалев. Те бият даже Урдев и Тасков по хамелеонщина.
Хаджигаев - неграмотен, случайно попаднал в политиката, но се мисли за краля-слънце, докато Урдев го използва.
Гражданите на Благоевград - тарикати, които си мислят, че са единствените, които са успели да вземат 30 лева за членовете на семейството си, а всъщност още много такива като тях са го направили, за да влязат геройте отгоре в Общинския съвет.
Реалността - нищо добро за Благоевград до следващите избори, а когато те дойдат - пак си продайте гласовете за 30 лева,


02 Март 2010 08:53 | до другари !!!
Оценка:
12
 (
24
 гласа)

Най-смешното при др.Причкапов е , че всъщност ЛИДЕР му дадоха пари да купува гласове за изборите за кмет , но той видя , че няма шансове и СИ ГИ СВИ за него. Това го знае целия му изборен екип и екипа на партията ЛИДЕР. За др. Причкапов вече няма тръпка в политиката. След мизеруването 7-8 години след 10-ти ноември вече не прави таквиз грешки! Само парички в брой!


02 Март 2010 08:58 | ,
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

ДОКАТО ЛАЗАР БЕШЕ КМЕТ, СИНА МУ ПОЛУЧАВАШЕ ХОНОРАРИ КАТО ЮРИСТКОНСУЛТ ОТ ПОЧТИ ВСИЧКИ ГОЛЕМИ БЛАГОЕВГРАДСКИ ФИРМИ - 500-700 ЛЕВО. МЕСЕЧНО , ОТ 15-17 ФИРМИ! СМЕТАЙТЕ!


02 Март 2010 09:32 | Г
Оценка:
5
 (
21
 гласа)

Страшно е , че ГЕРБ е в коалиция / съмишленици - все тая / с Тасков , Урдев и др.Причкапов - значи няма изход !


02 Март 2010 10:17 | Катерина
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Бай Лазар, да не се прави на много честен и принципен, а да каже колко апартамента взе по време на последния му мандат на смешно ниски цени. Паскалев незнам, дали е купувал гласове, но за Причкапов, знам със сигурност, че това е било така. Така, че бай Лазаре, достатъчно гушна от майката-столетница БКП. Гледай си старините и остави хората да работят.


02 Март 2010 10:35 | виктория
Оценка:
2
 (
22
 гласа)

Как не те е срам др.Причкапов.Какво направи ти за града в мандата си.Дострои си семейния комунизъм.Отядохте се с жена ти на курбани.Стигнахте на размерите на гардероби.За теб не се очудвам-твоята арогантност е известна на благоевградчани от преди,но се чудя на г-н Хаджигаев-с него ли намери да се съюзява.


02 Март 2010 10:50 | мери
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Защо прекрасната четворка не се откаже от общинските си заплати и да подпомогне бюджета на общината или най-малко да не харчат пари на данъкоплатците.Така и така нищо не работят!Имат си и бизнес не им ли е унизително за обществена работа да вземат пари.


02 Март 2010 11:17 | the best
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

Срам ме е ,че сме избрали такива хора!Погледнете какви хора са тези на снимката-до един са нереализирани политици и смехотворни буфосинхронисти!Такива смешници няма никъде-до един интерсчии!Кого лъжат тези хора?Мисля,че само себе си......................


02 Март 2010 11:40 | Венцеслав Кожухаров
Оценка:
46
 (
66
 гласа)

Очевидно г-н Причкапов слуша, но не чува. Това което аз твърдя и е записано в протокола на заседанието на ОбС Благоевград е, че за последните 20 год. през 2009 г. е направена най-голямата инвестиция от общината в рамките на годината със собствени и привлечени средства в инфраструктурата, образованието, детските заведения и другите сфери за които общината отговаря. Ще направя справка и ще публикувам размера на най-голямата инвестиционна програма от периода на Причкапов 2002-2007 г. и този за 2009 г. И ако съм сгрешил ще се извиня. И нека Причкапов не забравя, че новия мост, закрития пазар, ул. Джеймс Баучер (без прослувутото кръстовище) и други обекти, на които той ряза лентите по негово време бяха започнати като проектиране или изпълнение преди 2002 г. Не отричам направеното, но нека да уважаваме и фактите.


02 Март 2010 11:46 | vasil
Оценка:
-26
 (
52
 гласа)

Лазар Причкапов е човек ,който наистина милее за Благоевград. Може да иска да се показва ,но направи много за този град. Ние сме неблагодарни хора. А тези,които пишат срещу него са добре познати - Лапаха от ръката му, но пак им беше малко! Засрамете се!


02 Март 2010 12:50 | мнение
Оценка:
5
 (
21
 гласа)

Не е ли време да са замислят хората от ГЕРБ, както и тези, които ги подкрепиха, че Паскалев беше избран НА ВТОРИ ТУР НА ИЗБОРИТЕ ТОЧНО С ПОДКРЕПАТА НА ГЕРБ!А сега са против него, така ще ни управляват комунисти още години!


02 Март 2010 14:32 | ддд
Оценка:
-25
 (
29
 гласа)

причкапов направи градинката пред ален мак а паскалев и една тоалетна не направи през 1 мандат а сега само тецове си прави с данчов на рма-благоевград


02 Март 2010 15:17 | Катерина
Оценка:
-11
 (
27
 гласа)

Хайде, стига сте издигали Причкапов в култ. Вярно, направи нещо за този град, по време на Корпуса. Но така, с чужда пита помен да прави и баба знае. И той е икипа му намазаха доста по време на мандата им. На Пецев сина, едва завършил висше образование стана директор в СОИЧЕ, а на Причкапов съпругата си докара прилични пари от "работа" по проекти в ДДЛРГ - Благоевград. Абсолютно е прав, г-н Кожухаров, че той и екипа му рязаха лентите на това, което екипа на Паскалев, беше започнал.


02 Март 2010 15:44 | Зоро
Оценка:
9
 (
29
 гласа)

Благоевград се промени не благодарение на Причкапов и БКП, а въпреки тях.
Време е да престанем с щампата от времето на Корпуса , че те са герои - не са !!! негодници са ! Ние , простите работници и чиновници от това време , с нашите пари и нашите ръце го построихме ! Инжинерите, архитектите , строителите - ние ! Не Причкапов! магаре да беше първи секретар на БКП -пак щеше да се посрои корпусен Благоевград !


02 Март 2010 16:04 | мери
Оценка:
-2
 (
16
 гласа)

Браво Зоро!Прав си за магарето!Те колкото по-малко мислеха толкова по-добре беше за партията им.Търсиха и издигаха подмазвачи, нагаждачи, доносници и т.н.Сега на сто години още се бута във власта.Да питам другите обаче,те какви са та са се хванали с него на едно хора.


02 Март 2010 17:06 | до всички
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

прав е дд Паскалев си направи вец с Данчов и Асийски даже наглоста му стигна до там че Данчов за 2009 е взел15-20 поръчки от по 10 хил.лв а колкото до моста на джеймс баучер Паскалев преведе парите на фирмата а строителството на моста започна с 2 г.закъснение някой поработи с паричките и тогава започна да строи.Собственика на въпросната фирма сега е преуспяващ винопроизводител в Мелник и приятел на кмета Паскалев който докато беше министър не отпуснаи 1ст.на Благоевград така че не го защитавайте а колкото по бързо изчезне от нашия град толкова по добре


02 Март 2010 17:39 | Morrison
Оценка:
24
 (
40
 гласа)

Аман от неблагодарни хора! Кой ви построи Метро, Техномаркет, Мосю Бриколаж, Технополис, Кауфланд, подобието на Мол и тн? По кое време стана да чуя? Какво носят тези места, носят приходи и работни места, разнообразие също. Сигурен съм, че има поне петима от недоволните в тази статия, които редовно пазаруват от една от изброените вериги. Улиците при Причкапов бяха БЕЗУПРЕЧНИ! Градът нарасна с 2000 - 3000 жетели по неговото време, защото Благоевград бе силно развиващ се град, а не както в момента западащ! А да попитам Струмата, докога хора като Катерина, ще имат право да си слагат простите коментари и да трупат излишен трафик на вестника, все пак всичко струва пари дори и в интернет!


02 Март 2010 19:17 | ГОГО
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Morrison написа:Аман от неблагодарни хора! Кой ви построи Метро, Техномаркет, Мосю Бриколаж, Технополис, Кауфланд, подобието на Мол
лазар , лазар , лазар , лазар , лазар , само лазар построи всичко сам самичък , с негови пари, по негови идеи и проекти и ГЛАВНО КОМИСИОННИЯ МЕНИДЖМЪНТ


02 Март 2010 19:48 | do кожухаров
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

абе сине майчин защо не си мълчиш та трябва да говорим и за теб.кажи като си толкова принципен от колко места смучеш пари докато бехте на власт.а колко плаща жена ти за кабинета в церово и колко пациенти има това велико джипи.да не говорим какво направи за младата дама от областта.ако още веднъж те видя да пишеш по форумите ще разкажа на всички какво криеш и какви ги вършиш.с имена.


02 Март 2010 20:19 | неблагодарен хор
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Morisson , забравил си да кажеш , че лазар причкапов построи и американския университет , но от конспиративни причини го проектира и реализира под формата на окръжен комитен на българската комунистическа партия , и после премина в партията лидер - българската капиталистическата партия , но на тях не им построи окръжен комитет - тях ги заряза защото ковачки назначи в централата на общинска банка софия само дъщера му , а сина му и жена му го остави само на хонорар . зотова не му върна и непохарчените пари от предизборната кампания. хак му е на ковачки.


03 Март 2010 00:37 | dancho
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

до тази КАТЕРИНА . Няма ли да спреш да хвалиш брат ти Паскалев. Знаеш че той развали града и че е за затвора . А за Причкапов мога да кажа че той направи всичко да дори и американския има ли нещо лошо в това . Съжалявам само че няма да се кандидатира за кмет . Аз бих гласувал за него . Той би върнал евро облика на града !


03 Март 2010 06:05 | Т.Тодоров
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Жалко за всички хора който гласуваха за ГЕРБ,но какво да се прави пак ще чакаме избори.А мисля,че Б.Борисов не знае какви ги върши Хаджигаев (става въпрос за тайната коалиция)Тези хора не заслужават нашата подкрепа


03 Март 2010 07:53 | demokrat
Оценка:
4
 (
20
 гласа)

народе, народе, кой ли те в таз робска люлка люлее - да стигнеш до там да спориш кой от сатрапите ти по-го бива, кой е по-добър. Не ми говорете за кръстовища, ленти и призове за най-много инвестиции.Кажете ми кой се чуства по-свободен, по-защитен от държавата/общината, кой е хвърлил наколенките преди да почука на някоя врата в общината, кой е захвърлил дисагите с дарове преди да почука на същата тая врата зад която седи чиновник, които знае да чете закона по сто различни начина в зависимост от посетитела-молител.Кажете къде са децата на този град, тези оито са останали са се свили за да оцеляват по трудния/честния начин , тук таме някой млад натегач подготвил се със зъби и нокти да покорява стъббицата нагоре към келепира. Народе, къде ти е достойнството, като спориш за политика, мисли че тези които избираш мислят за друго, за пари мислят. Жалко за Бойко, скоро няма да има такъв политик в България, но местните скубари ще го провалят.Жалко за нас и децата ни.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар