Коалиция от 5 партии подкрепя д-р М. Кметски за кандидат-кмет

08 юли 2011 00:08   6 коментара   12292 прочита
М. Кметски
М. Кметски


М. Кметски

В широка коалиция, подобна на единната десница след Виденовата зима от 1997 г., застават 5 политически партии, за да подкрепят кандидатурата на д-р Михаил Кметски, съобщи с възторг новият лидер на ДСБ в Сапарева баня Росен Тимчев, който напусна председателския пост на ГЕРБ преди броени месеци, след като бе обвинен в източване на 5000 лв. църковни пари. Синята коалиция, РЗС, Обединени земеделци, Демократическата партия и вероятно ВМРО ще се изправят единни на изборите с кандидат д-р Кметски, листа за общински съветници и кандидати за кметове на селата в община Сапарева баня.

Председателите на партии за Кюстендилска област са: на Обединени земеделци - областен лидер Славчо Крумков, на РЗС - Младен Ризов, на ВМРО - Светлана Дангова /съпругата на екскмета Първан Дангов/. Те са дали съгласие за общи действия в подкрепа на Михаил Кметски, каза Тимчев и добави: Съгласие дадоха областните и регионалните председатели за ВМРО и РЗС в Сапарева баня, на Обединените земеделци е Даниела Ковачка, но коалицията се обсъди и прие на областно и национално ниво от всички партии. Тук общинските председатели са само представители на дадена партия, дадена е пълна свобода на Кметски да си избира екип и листа, няма партиен натиск от никой в коалицията за места в листи и лични интереси.

Името на коалицията предстои да бъде обявено, а целта й е промяна на начина, по който се управлява Сапарева баня, и нов тласък на развитието на всички селища в курортната община, твърди Р. Тимчев. Все още се чака присъединяването към широката дясноцентристка коалиция на СДС, в което тече сериозен вътрешен конфликт поради отказа на местния лидер на сините Марта Желязкова да подкрепи партиите от десницата и подкрепата й за ГЕРБ, където член на общинското ръководство е зет й Георги Кърпачки.

Зам. председателят на СДС адвокат Красимир Ранов и много от редовите членове обаче застават зад кандидатура на д-р Михаил Кметски. Очаква се въпросът да бъде поставен и решен на високо ниво в СДС.

6 коментара
08 Юли 2011 09:00 | внимание
Оценка:
-16
 (
28
 гласа)

Роската пак се изцепи. В Сапарева баня няма структури на партиите които цитира. Единствените структури са на ГЕРБ и БСП и другото което е, че хората се познават и не гласуват за партия, а за самия кандидат.


08 Юли 2011 09:04 | сапаревобанец
Оценка:
-16
 (
26
 гласа)

Кметски що се връзваш на това момче с неуравновесена психика? И второ, провери откъде има пари за тази медиина кампания. Да не се окаже, че пак е прибрал " погрешка " чужди средства по непозволен начин.


08 Юли 2011 09:06 | 3737
Оценка:
17
 (
25
 гласа)

Нека се даде възможност и ПП "ГЕРБ"-Сапарева баня да подкрепи тази успешна кандидатура на десницата, ако желаят. Добре е за политическия живот в общината, ако единна десна кандидатура печели от раз местните избори2011г.


08 Юли 2011 18:50 | земеделец
Оценка:
15
 (
19
 гласа)

За сведение Обединени земеделци е БЗНС - Народен съюз което има най-много привърженици от старите земеделци и подкрепяше СДС и ОДС за разлика от другите измислени земеделци дето работеха с комунистите! Демократическата партия и ВМРО са стари десни партии и имат своя електорат навсякъде, така че формулата е добра и кандидата също успех!


08 Юли 2011 19:00 | Прогноза
Оценка:
15
 (
21
 гласа)

Сашо отива на балотаж или с Дамянов /Бог да пази от този! / или с Кметски другото е Сашо да си спечели от раз...


13 Юли 2011 11:25 | !
Оценка:
-15
 (
15
 гласа)

Росенe, долен крадец и лъжец си!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар