Коалиция "Нов път" на кмета Е. Илиев, ГЕРБ и РЗС с пълно мнозинство приеха бюджет от 3 349 734 лв.

20 февруари 2012 00:10   17 коментара   17630 прочита
Емил Илиев
Емил Илиев


Емил Илиев

3 349 734 лв. е приетият с пълно мнозинство бюджет на Общинска администрация - Струмяни за 2012 година, който осигурява приоритетно работата на детските градини, социалните дейности, здравеопазване и образование.

576 000 лева са средствата, които съветниците отделиха за училищата, 277 176 лв. - за детските градини, здравеопазване - 36 249 лв. В социалната сфера отиват повече от 772 388 лв., от които 142 468 лева в Домашния социален патронаж, за клубовете на пенсионерите се отделят 8000 лв.. За капиталови разходи Общинската администрация ще разполага с 194 286 лв., от които за чистота - 88 000 лв., озеленяване - 28 286, осветление - 43 000, ремонт на улици - 35 000 лв.

298 000 лв. са гласувани за ремонт на пътища, а в културата отиват 32968 лв. Спортните дейности ще разполагат с 24 000 лв., от които 5000 лв. за хандбален клуб в с. Илинденци, 5000 лв. - за футболен клуб с. Струмяни, 12 000 лв. - за футболен клуб "Малеш" - с. Микрево, за спортен клуб "Карате" - 2000 лв.

Общинският съвет прие и предложената от кмета Емил Илиев оптимизирана структурата на Общинската администрация, която се намалява на 48 души и е съобразена с нормативните изисквания.

Удовлетворен съм, че Общинският съвет прие с пълно мнозинство бюджета и предложената нова административна структура на община Струмяни за 2012 година, сподели кметът Емил Илиев. Консолидирането на всички политически сили - Коалиция "Нов път", ГЕРБ, РЗС, е знак, че можем да бъдем единни, когато се решават общественозначими проблеми. Бюджетът е балансиран и съобразен с икономическите условия, в които работим. Предстои ни много работа по приключването на проекти по европейските програми, а така също и на привличане на средства от еврофондовете.

Приоритетите на бюджета са приоритети и на програмата на Общинската администрация: детските градини и училищата, социалните дейности, мерки за преодоляване на безработицата, нормалното функциониране на всички дейности, грижа за всяко населено място, каза още Е. Илиев.

17 коментара
20 Февруари 2012 07:48 | Илинденци
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

Браво кмете, продължавай и махай чиловите хора, за да не ти пречат!


20 Февруари 2012 10:25 | отвратен от безмозъчни
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Що не престанете да пишете тъпотии!!! Нали за да го гласува този бюджет и за да работи ефективно тая администрация е необходимо да има разбирателство между изпълнителна и законодателна власт на местно ниво! Ама това се учи в по горен клас. Това пълно мнозинство откъде е бе ... Или и това не ви е ясно? Не спряхте с тия чиликовите хора, а не се замисляте, че 80% от администрацията е назначена от него и сега те работят пак за всички жители на общината!!!! Крайно време е да го проумеят всички! Администрациите не обслужват нито Чиликов нито Илиев, а хората в общината!!!


20 Февруари 2012 18:08 | ДИДО
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

На чили администрацията е вълк в овча кожа. Кмета не я ли махне тежко и на общината


20 Февруари 2012 18:51 | Струмяни-Микрево
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Време е всички опоненти на Емил Илиев, да си напуснат доброволно. А пък Петя и Диди Николова трябва да си ходят, те не разбират от нищо. Севда-фиолог, а пък работи като еколог. Срам и позор за общината.


20 Февруари 2012 20:28 | кресна
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Този пич ви подаде ръка на всички, пък вие се изтрепайте


21 Февруари 2012 12:54 | кмет Чиликов
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Ще си направа частна община в бившето училище в Струмяни. Ще стана кмет на Врабча, ще го обявя за град-държава, и ще бъда кмет, общински кмет, и президент!
Ще открия и нов уИниверситет за национално и световно свободно югозападно и виши техники и фестивали-НУНССЮВТФ.
Всички наши Членове ще застанат зад мене.


22 Февруари 2012 10:37 | Струмяни
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Може много да ви дразни присъствието на Севда в Струмяни, обаче свиквайте, защото още дълго ще я гледате там..... А кмета Илиев си е супер бавно и полека ви мори всички Чильови парчета..... трудно е да се преглътне, но монархията се разби и гестаповеца се изпари.....


22 Февруари 2012 17:36 | 24
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Мястото на Севда е на защитеното жилище в Раздол, а не в общината. А на Дияна в ДВПР-Раздол.


22 Февруари 2012 18:10 | НЯКОЙ.....
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Koлко глупави неща се изписват, този така, онзи ....,а каквото и да си приказваме и пишем е факт, общината се ''ОБЕЗЛЮДЯВА '', всеки дръзнал да опита в града не се завръща. Няма никаква перспектива за младото поколение, за поколението на средна възраст.... Защо никъде не се отбелязва как в момента, селата са пълни с хора обезнадеждени, как всеки ден все повече и повече остават без работа. Да ''криза е ''-но какво прави общината за да помогне, ОК всички четем гласувания бюджет, НО..... до сега всяка година се приема .гласува и.... ''. приключване на проекти по европейски програми''-КАКВИ СА ТЕЗИ ''ЕВРОПЕЙСКИ ПРОГРАМИ'' -ДЕТО ВСЕ ЗАПОЧВАТ и..... ами'' БИЗНЕС ИНКУБАТОР'' за селските райони, оказва се, че и там трябва да си някой... иначе приоритет е ''преодоляване на безработицата''-.....


22 Февруари 2012 22:19 | !!!
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

този кой пише, да си ходят Диди и Петя явно се гласи за там, но не му ли е ясно, че той пък хич не става даже и за най - низшия пост. знае се кой е и е елементарно прозрачен, а още по малко има право да определя севда къде да е и като не му изнася да заминава за големия град. кмет е Емил Илиев и той има правото да определя длъжностите, като си заслужиш и ти позиции и успееш да станеш кмет тогава можеш да определяш, сега си натискай парцалите за да не те хванат за тях и да пометат пода. ако не си разбрал каква сила са жените и ги предизвикаш ще я почувстваш от първо лице.


23 Февруари 2012 22:04 | до !!!
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Това ако е силата на жените, описана толкова неграмотно, то тогава Ви призовавам да замълчите!!! Започвам да се срамувам, че съм жена от такива драскачи. А за споменатите позиции смятам, че не са заслужени, а тепърва ще трябва да доказват споменатите жени дали са ги заслужили!!! Искрено се надявам да ги заслужават, защото тяхната некадърност би се отразила негативно само и единствено на хората, които живеят в общината. А те и за некадърност ще взимат заплати за съжаление. Затова се залавяйте за работа!!!


23 Февруари 2012 22:12 | до самозванеца Чиликов
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Боже какви тъпаци имат достъп до интернет ... па и могат да пишат бе ... ти си точно за такъв род вишИ учебно заведение ...ХА ХА ХА ...
Там може и да се научиш на нещо, ама се съмнявам! То за тъпотията ни лек има ни знание.
А по отношение на този, за който се представяш и предвид начина на писане мога да кажа, че и срещу него да тичаш няма да го стигнеш!!!


23 Февруари 2012 22:21 | до всички
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Когато искаш да визираш поименно някой е хубаво да имаш смелостта да пишеш и собственото си име като автор. Те споменатите, не че са много кадърни, и не че са ми много симпатични, но факта си е факт. Затова като ги коментирате си пишете имената, ама истинските. Вие им пишете истинските имена, те па под други ви отговарят - голям майтап ... а такива като мен четат и се забавляват на простотията и на двете страни.


24 Февруари 2012 00:28 | г-
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Каквото и да си пишете тук нищо не можете да промените. Престанете да споменавате този и онзи, нямате право да обиждате който и да било. Няма идеален чевек поне до сега не се е родил. Всеки си има и плюсове и минуси, кой повече, кой по малко. Нека тези от които завят нещата да преценяват, защото всеки се вижда в собствените се очи, че е най-велик, но дали е така наистина? И този който е писал "до!!! " е ясно, че не е жена както се представя, а пък ако се чувства жена в мъжко тяло е друг въпрос, въпрос на личен избор. Но това не е от значение за никой, защото поведението му недопустимо има норми на етично поведение и са задължителни за публичните личности както на работното място, така и в обществото.


24 Февруари 2012 18:57 | 25
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Диди, а ти ако си мислиш, че се забавляваш за чужда сметка не си познала. Всички ти се смеят, защото ти нямаш тежест, така че се позамисли върху написаното по горе, че не ставате е истина и всички ти се подиграват и най-вече тези директорки на който им се мазниш. За да има ред в общината си се насочи където си силна в детската градина.


24 Февруари 2012 19:28 | до г-
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Този който е писал "до!!! " уверявам те, че повече от това няма накъде да е жена, но явно въображението ти работи много .....ах палавничка такива... хихихи... Освен, че искаш да кажеш колко си кадърна и екстрасенска ще се изкараш, а? Ама нещо неправилно ти говорят звездите за вероятния автор. Шапка свалям на тези жени, които си знаят цената и с дела, а не с драсканици тук, показват колко ги бива. Както казах и преди залавяйте се за работа мили ми велики жени от великото село Струмяни, незнайно никъде и на никого и се гордейте със себе си какви високи върхове сте достигнали.... айде на работа сега. Недопустимо е поведението на публични личности, каквато аз не съм, да спазват определен протокол, за който вие не сте и чували още. Затова освен работа трябва и четене мили мои!?! А затова, че сте публични личности хората ще ви говорят и за сегашните ви прегрешения и за миналите ви изпълнения. Когато сте кривнали от правия път никой не ви е виновен...


18 Август 2012 00:43 | аз съм
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

виц: Това вече се говори по горният район на общината.
Сядат двама човеци на маса, за да си направят купон . Сложили всичко на масата : салати, ракиика, печено ягне и др. неща. Пийват си ракийката и си бъбрят, но насреща им пристига настоящият Кмет на община струмяни –ЕМИЛ ИЛИЕВ и казва „къде ще правите купон без мен”, нали затова ме избрахте за купони . Сяда на масата и купона продължава. Пич опомни се !!! Къде вървиш! Аз лично за това не съм гласувал! Кълна се във всичко свято, че гласувах за теб! Смеят ти се хората! Позориш всички!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар