Кметът В. Илиев: Няма да се увеличават заплатите на общинските чиновници през 2010 г., с 350 000 лв. се намалява издръжката им

23 януари 2010 00:22   25 коментара   17276 прочита
Председателят на ОбС Стоян Николов, кметът Вельо Илиев, Георги Ичконов, Младен Пильоков, Христо Батев и Христо Георгиев обсъдиха бюджета
Председателят на ОбС Стоян Николов, кметът Вельо Илиев, Георги Ичконов, Младен Пильоков, Христо Батев и Христо Георгиев обсъдиха бюджета


Председателят на ОбС Стоян Николов, кметът Вельо Илиев, Георги Ичконов, Младен Пильоков, Христо Батев и Христо Георгиев обсъдиха бюджета

Обществено обсъждане без участието на гражданите

Няма да увеличаваме заплатите на служителите от Общинска администрация - Петрич и звената към нея, обяви вчера кметът Вельо Илиев при публичното обсъждане на проекта за бюджет за 2010 година. Главният счетоводител Младен Пильоков обясни, че с 366 000 лева са намалени държавните субсидии за тази година, от тях 350 000 лева се режат от издръжката на администрацията. Дава се приоритет на местните дейности, като ще се разчита на спечелени проекти по оперативни програми на Европейския съюз, трансгранично сътрудничество и други.

Бюджетът е рестриктивен, такава е обстановката в страната, затова ще бъдат намалени разходите в максимален размер, там, където няма нужда или има малко нуждаещи се звена, ще бъдат принудени да изчакат с финансирането, ще се отделя по-голямо внимание за капиталовите разходи, въпреки че и там са намалени средствата, обясни още Пильоков.


Още за: В. Илиев   бюджет   Петрич   Още от: Политика

Принтирай статия
25 коментара
23 Януари 2010 08:32 | гражданин-А
Оценка:
72
 (
90
 гласа)

в кметство Петрич са около 200 човека , я някой да вземе лист и молив и да сметне как са разпределени по дейности и отдели???
Бас хващам че работят не повече от 20-30 , и само те ако са с нищо няма да се попречи на работата на общината. Пълно е с тотални безделници , един Гошо с прякор тъпото , например цяла година отговаря за да пусне сирената на 2-ри юни , епопея на незабравимите са направо .Но кмета ги държи , защото с тях и чрез тях си има около 2000 гласа / служители , техни семейства и заинтересовани / -
Щата и дейностите са тайна като в НАСА . То по тази логика , какъвто кмета такава и общината , каквато общината и такива съветниците . Егати смешният град


23 Януари 2010 11:13 | Читател
Оценка:
13
 (
29
 гласа)

Това е най-бездарното и крадливо управление в общината, което обаче по незнайни причини кара 3 мандат.Освен това тези управници не се спират да подменят и фалшифицират решения на общинските съветници, след като вече са приети на сесия.Подменят протоколи, нагласяват решения....и т.н.Всичко се прави под диктовката на кмета илиев в полза на работодателите му или въобще в полза на този който даде повече.Пълна развала.


23 Януари 2010 14:19 | Васил Шумаров
Оценка:
7
 (
21
 гласа)

Драги ми "читател",
Да обвиниш кмета на общината, че е подменял и фалшифицирал официално приети решения на общинските съветници е МНОГО ТЕЖКО ОБВИНЕНИЕ! Но то щеше да има някаква тежест, ако си беше написал името и фамилията. А така, анонимно хвърлено, автоматично се превръща в КЛЕВЕТА. Крайно време е да разберем тази "подробност".
Колкото до щатните длъжности в общинската администрация, съгласен съм с анонимния "Гражданин А", че бройката им е ужасно раздута и че има цяла кохорта от клатикерци и клатипечки (промених по една буква от етични съображения).
Преди два месеца занесох на Вельо и на депутата Захов моя публикация във в-к "Стършел", в която обръщах внимание, че от 211 щата няма нито един за защита на потребителите, който служител да приема жалби на гражданите срещу самозабравили се търговци и занаятчии. И че в Петрич потребители са оставени на произвола на "пазарната" икономика.
Никаква реакция до днес!


23 Януари 2010 15:52 | petrichanin
Оценка:
2
 (
28
 гласа)

Добре, че има служители в общината, които не са назначени от Вельо Илиев та да има някой да ти свърши работа. Благодарение на това управление града се превръща безвъзратно в едно голямо и отвратително СЕЛО.


23 Януари 2010 16:15 | ало господа
Оценка:
1
 (
27
 гласа)

Да общинските служители са много, Благоевград е окръжен и има по малко общински служители.


23 Януари 2010 16:20 | гражданин-А
Оценка:
10
 (
22
 гласа)

нека някой знаещ в подробности да напише длъжностите и щатните разписания
например отдел - А - 5
отдел Б - 7 ...
та да ги докараме до 200 !! Пълна скръб и пълен позор
кмете вземи се изкажи като мъж пред гражданите , стига всичко става на тъмно и зад кулисно.
Ако не можеш ти, дай думата на някой по интелигентен ... например Парапунов !!!/ можете и двамата една реч в дует / : ще е за цяла седмица в господари на ефира


23 Януари 2010 16:41 | без коментар
Оценка:
-6
 (
22
 гласа)

странно, че на подобни места трибуна получават всички, които знаят, чули са или предполагат ..... преди да прави някой изказвания за бройка, да конкретизира задълженията на служителите или сам да си определя какви хора трябва да работят или да не работят в администрацията, сам да си измисля необходимостта от щат- лице което да приема жалби на недоволни потребители да си направи труда преди да се изказва да прочете Закона за търговия и защита на потребителя, където е посочен органа, пред който се подават тези жалби , както и реда за това. Що се отнася до желанието някой да слуша речи на г- н Парапунов... нека не забравяме , че в недалечното минало петричани имаха възможност за този избор ..... кой каквото си избрал с това това ще се съобразява или плюем си сами в чинията , в която сами сме поставили продукта.Тъжна картина е изказващото се общество.... каквото то такова и управлението ....


23 Януари 2010 18:59 | Васил Шумаров
Оценка:
6
 (
28
 гласа)

Драги ми "Без коментар",
Аз очаквах, че непременно ще се намери някой слагач от клуба "Началнико е прав", който геройски ще излезе в защита на Кмета. Само че не си улучил, защото аз никога не говоря наизуст! Неграмотният в случая си ти - в специализирания Закон на защита на потребителите, (който ти си омешал с Търговския закон), глава осма, раздел І пише черно на бяло, че тя се осъществява и контролира от:
1) Националния съвет и Комисията за защита на потребителите, ръководени пряко от министъра на икономиката;
2) кмета на общината (чл.166), който създава в ОбА ЗВЕНО ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, чрез което: 1. осъществява контрол по глава втора, глава четвърта, раздел III и глава пета, раздели II и III; 2. консултира потребителите относно правата им по този закон; 3. предоставя на Комисията за защита на потребителите информация за опасни стоки; 4. сезира компетентните органи при установяване нарушения на други нормативни актове, засягащи правата и интересите на потребителите.


23 Януари 2010 19:12 | Васил Шумаров
Оценка:
7
 (
23
 гласа)

В петричката община не само звено, но дори един единствен служител няма, който да отговоря пряко за правата на потребителите. В това се уверих лично, когато исках да покажа един бойлер за проточна вода, който пуска ГОРЧИВА (МОЖЕ БИ ОТРОВНА) ТОПЛА ВОДА. След като обиколих всички етажи, с изненада разбрах, че НЯМА СЛУЖБА ИЛИ СЛУЖИТЕЛ, към когото да се обърна. Това ми отговориха в Стопанския отдел. Накратко – най-важния чл.166 от Закона е абсолютно загърбен.
Така че, ако петричанин иска да покаже дефектно изделие, ще трябва да „прескочи” до Благоевград, където в една забутана сграда, по едни мрачни стълбища нагоре може би ще види една вечно заключена врата, на която пише „Комисия за защита на потребителите”. От съседния кабинет ще му кажат, че двамата служители са "излезли по проверки".
Това е положението с контрола към настоящия момент. Но и ти, като всеки възпитан в робско подчинение бълтарин, бързаш мен да нападаш. Защо бе, брате?


23 Януари 2010 20:00 | без коментар
Оценка:
0
 (
26
 гласа)

ако сте прочел внимателно закона господине ще видите до къде се простират правомощията на кмета а също така би било добре да се запознаете и с чл. 167 на същия закон , който дава право на гражданите да се сдружават , за да защитават интересите си на потребители... или този момент за гражданската инициатива се пропуска - най - лесно е да очакваме някой друг да ни свърши работата .Има изричен регламен, при който при навременна реакция на потребител може да се осъди некоректния търговец . Лично аз господине съм осъждал некоректен търговец , но за това съм си направил труда да си прочета условията на гаранционния си договор преди да го подписвам , а също така и как мога да си потърся правата след това . крайно време е българите да защитаваме правата си , но като излезем от топлите си къщи и имаме адекватно поведение


24 Януари 2010 14:22 | Васил Шумаров
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

Е, сега вече съвсем се изложи, "Коментаторе"!
Защото това, което си написал, вече не е просто правна мизерия, а отсъствие на най-обикновена логика.
И за най-неосведомения е съвсем ясно, че правото на гражданите да се сдружават НЕ ОСВОБОЖДАВА КМЕТА ОТ НЕГОВИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ по предходния чл.166. Само за теб не е ясно. Или още по-лошо - преструваш се , че не ти е ясно, за да се докараш пред Кмета. Интересно дали самият г-н Илиев ще е очарован от такава нескопосана "пледоария"?
Дължа да ти кажа, че това беше последният безплатен урок по правна грамотност, който ти подарявам. По-нататък ще трябва да си плащаш по установената тарифа за адвокатските услуги - 50 лв за всяка консултация.
Колкото до чл.167, и без него в България отдавна има НЕПРАВИТЕЛСТВЕНО СДРУЖЕНИЕ на гражданите - Федерацията на потребителите, с председател Павел Кърлев, която свърши повече работа от всички държавни Комисии и Съвети, взети заедно.


25 Януари 2010 08:45 | глас народен
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

служителите много,ясно е. Ами съветниците-банда безработни на които им даваме заплати без да работят.Колкото повече комисии и заседания ,толкова повече парички.Ами мендофскиа фант,колко по-тъпи изказвания по медиите толкова повече му расте самочуствието че нещо работи.


25 Януари 2010 10:39 | Mustafa Ibrahim
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

Ако сметнете на глава от населението в община Петрич/65.000 жители/ се падат средно по 3,24 чиновника на 1.000 жители. Сигурно сме на първо място в България по този показател. Инж.Азис-кмето си е назначил всички възможни братовчеди, партийни другари и приятели от околните села. В общинската администрация работят 2-3 души, родени в гр. Петрич, които все още не са изгонени от инж. Азис. Затова община Петрич има бюджет от 22 млн.лева, а Санднаски - 80 млн. Да живеят инж. Азис и инж. Туффчо-Пуффчо.


25 Януари 2010 10:56 | До Шумаров
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Даваш идея на илиев как още повече да увеличи администрацията си.И без това се чуди къде да постави няколко бездарника от обкръжението си.Защо пък да не разкрие още едно звено в администрацията, което есетествено пак нищо няма да върши...като другите.


25 Януари 2010 14:41 | Васил Шумаров
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Опазил ме Бог! Не исках това да кажа!
Но мисля, че няма проблем функцията "защита на потребителите" да се възложи на трима от споменатите по-горе клатикирци и трасипечки, за да не получат морбили от заседяване.


25 Януари 2010 15:17 | гражданин-А
Оценка:
30
 (
34
 гласа)

уважаеми господин кмете и господа
гражданите на община Петрич искат да знаят коко са на работа в общината като брой , като длужноси и .. може и с точните имена .Нали те работят на полза гражданите и е редно да ги знаем поименно за да им " благодарим" като ги видим навън. Вие с вашето мълчание лишавате служителите от всенародната любов, а пък самите хора от възможността да благодарят чрез тях и / техните майки и съпруги / да " благодарят " на вас и на общинските съветници / и на техните съпруги и майки /


25 Януари 2010 15:33 | гражданин-А
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

кмета явно няма да каже , това е такава тайна , за да не разберем кои са му роднини и балдъзници :)-
Но ние можем и сами
който знае да прати списък или колкото знае на [email protected] пък оттам обобщено ще го направя достояние по форумите


25 Януари 2010 15:39 | гражданин-А
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

кмета явно няма да каже , това е такава тайна , за да не разберем кои са му роднини и балдъзници :)-
Но ние можем и сами
който знае да прати списък или колкото знае на [email protected] пък оттам обобщено ще го направя достояние по форумите


25 Януари 2010 16:41 | Васил Шумаров
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Щатните бройки са точно 211 и половина. Около 30 от тях са служители и работници по т.н. "стопански дейности" (сред тях са и ония мъжаги, които подстригват остатъците от жив плет около остатъците от градски градинки). Другите 180 са служители "по делегирани държавни дейности", т.е. чиновници със статут на държавни служители.
Точните им имена обаче никъде не са обявени. В официалния сайт на общината, както сигурно си видял, е показано само ръководството - Кметът и четиримата му подгласници. Затова пък има специално заглавие за Ванга гледачката!
Отсъстват и имената на общинските съветници. Последната качена в сайта стенограма на заседание на Общинския съвет е от октомври 2009 г.
Да се надяваме, че след усвояването на огромната сума от 280 000 лв за електронна информационна банка, ще видим имената и фотографиите на всичките 180 чиновници, включително портретите и заплатите им.


25 Януари 2010 16:59 | гражданин-А
Оценка:
14
 (
22
 гласа)

хората господин Шумаров ги е страх
благодаря за информацията , но нали ние плащаме заплатите на тези 211 калпака , каква тайна е да ги знаем кои са ?? Ето как да им благодарим ако речем??
Затова дадох е-л поща нека пратят там - всякаква гаранция, че никой дерибей няма да научи нищо за доблестните постъпки .Ето в парламента ги знаем кои са 240-те мерзавци а Петрич за пореден път иска да е град държава. Хайде поне господата съветници / тез дето се броят опозиция , ако има такива де / да настояват това да се научи .нали затова сте опозиция или за ...... усвояване на парцели
Не е лошо кмета да е богат човек , проблема е когато кмета СТАНЕ нй богат !! - усетете разликата
Апропо / нарушава се правото на гражданите за достъп до информация /


25 Януари 2010 17:02 | петър петров
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Изчетох всички коментари. Живял съм в Петрич 6 години. Градът не ми е безразличен, защото и съпругата ми е оттам. В него е родена и дъщеря ми.
Аз също съм бил недоволен от доста неща в Петрич. Оказа се обаче, че има доста по-лоши места от този град. Рядко ходя в Петрич, но вече гледам на него с други очи. Той е едно добро място за живеене. Искрено мога да кажа, че мечтая отново да се върна в южния град. Стегнете се, петричани, вие сте силни хора. Надявам се, нещата да се оправят.


25 Януари 2010 17:12 | Петре,
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

а ти къде пребивавш в момента и спрямо кои градове и общини правиш сравнение, ако не е тайна?


25 Януари 2010 17:42 | Васил Шумаров
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Може би в Полски тръмбеш живее човекът. Там сега е студ на търкалета и двуметрови преспи.


27 Януари 2010 18:30 | без коментар
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

явно гражданина - А и господин Шумаров имат общи възгледи , но предвид умственото разстройсво на господина , жалко за гражданиня - А , че се приравнява до нивото на "учителя" Шумаров .....преди да искате списък на служители в администрацията и общински съвет господа просто си направете списък на : за господин Шумаров на учителите в училището , в което се е пенсионирал той и жена му , както и колко данък са платили на държавата за предадените частни уроци , а за гражданина - А мога да кажа - огледайте се във вашата държавна служба и се пребройте - колко души сте там , проявете чесност гражданино - А и господин - Шумаров хаха




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар