Кметът Паскалев наруши 45-дневния срок за приемане на бюджета, внася го за обсъждане само 5 дни преди сесията

27 януари 2010 00:22   18 коментара   22481 прочита
Й. Миленков
Й. Миленков


Й. Миленков

Съветникът от ГЕРБ Й. Миленков

Кметът на Благоевград Костадин Паскалев наруши 45-дневния срок за приемане на общинския бюджет, което ще забави много неговото гласуване, обяви вчера икономическият експерт на ГЕРБ и общински съветник Йордан Миленков. Финансовата рамка за годината трябваше да се изготви и предаде от Общинската администрация много по-рано, а не пет дниа преди сесията, добави той. Законът за общинските бюджети гласи, че финансовата рамка за годината се приема до 45 дни от приемането на Закона за държавния бюджет на Република България за съответната година.

Републиканският бюджет бе обнародван в “Държавен вестник” на 15 декември 2009 г., което означава, че до 31 януари той трябва да бъде приет. А сесията е насрочена за 29 януари, т.е. няма време за дискусии, връщане и доработка, смята Миленков. Според колегата му Красимир Роячки отново сме свидетели на навика на кмета Паскалев да държи в неведение не само общинските съветници, но и гражданството, като внася всички свои предложения в последната минута и така ограничава възможността за дебатиране.

18 коментара
27 Януари 2010 07:51 | ami
Оценка:
8
 (
22
 гласа)

не му приемайте на тоя мръсник нищо бе момчета.не разбрахте ли че ви води за носа и си прави каквото си поиска.нека сам се оправя


27 Януари 2010 09:16 | Кольо
Оценка:
2
 (
22
 гласа)

.....пак ли беееее Дървен Философ .....ей този минава и Коце по ВСЕЗНАЙСТВО......гаааси досадника.....малко му било времето....добре , че изобщо Ви дава време , що'т Бойко Винетката ...не пита никой за онази КАтастрофа - ЖЕЛЕВА !!!


27 Януари 2010 09:39 | васко
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Как ще го представи навреме като пак го е дал в София да го правят и пак ще го фалшифи
цира при предаването в Министерството. Нали изгони специалистите бюджетари и сега Шумантов води хорото. Паскалев си прави своите игри4ки нали гербаджии не са много наясно.


27 Януари 2010 09:46 | максим
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Хора, каквото и да пишете никои не го чете. Не се хабете, мрьсника кмет ще си прави далаверите оше 2 години,а Герб ше му дишат прахта от обувките. Но маи те са сьгласни с това,зашото си нямат понятие от това що е то бюджет. Румяна желева беше цвете пред местните кадри. Хаджигаев никога няма да назначи човек кадьрен,защото го е страх


27 Януари 2010 11:03 | Джумая
Оценка:
4
 (
26
 гласа)

МИленков е типичния гербав "експерт." От тези, които ще докарат България до крах. Плямпало без никакво покритие.


27 Януари 2010 11:13 | марина
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

Паскалев дава всички финансови порьчки за изработване вьв фирмата на дьщеря си- и-финанси. там се правят анализи, проекти,бюджети и дори счетоводни операции. за това се бавят нещата. за сьжаление разработките не са качествени и се налага преработване от общинските служители,но парите са заминали като хонорари и заплащане на услуги. Сьветниците нямат достьп до тези информации,защото Шумантов и Спириева са основните играчи и прикрива всичко много умело,а сьветниците не знаят кьде да тьрсят. Тези,които разбират са сьщо в играта- Иван Ризов,Кожухаров,та дори и Данко Ангелов


27 Януари 2010 11:23 | михонос
Оценка:
8
 (
20
 гласа)

Герберите ще пропаднат ако не си намерят бьрзо специалисти. Миленков само се фука,но си е пьлна скрьб. А хаджигаев скоро сьвсем ще издишне ако не си признае безпомощността си и не се огледа за по- кадьрбони хора. Изборите минаха- сега качествена работа е нужна,защото след 2 години ще духа супата за кмет. Сьс сигурност еуфориата вече отминава,а Паскалев е голям играч и вече е измислил кои да го наследи,за да му прикрие кражбите. Опомнете се местни управлявящи. Горкия Смиленов,ни се чуе,ни се види-стои си на топло и мисли че е вечен. забрави за всички


27 Януари 2010 14:03 | !!!!
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

Данкааа , Данка .. исползват те твойте хора да ръсиш маловажни глупости в ефира и ти балъчето - тичаш !! Прочети отзивите за теб - вече си политически труп - никой не те взима на сериозно ама нали си куха лейка ---заслужаваш си го явно!!
И други млади гюбрета това ги чака що'т и в техните глави е доста ПРОВЕТРИВО !!!


27 Януари 2010 15:31 | алекс
Оценка:
16
 (
24
 гласа)

Паскалев май е от особения познат нам био-административен вид на "местните феодални началници", които са свикнали през годините да използват много удачно така наречения "последен момент" в своя полза! Има време да плюе по новото правителство по медиите, а няма време да си седне на г... да си свърши на време работата!


27 Януари 2010 16:40 | blagoevgradchanin
Оценка:
1
 (
19
 гласа)

Нищо добро не ни чака и от ГЕРБ щом такива са му експертите като Миленков и компания!На първо място не е вярно,че този бюджет трябвя да се приеме именно на тази сесия!Бюджета се подлага задължително на обсъждане!Май някой трябва да прочете кога и в какви срокове се приема бюджета,а не да бърза и да дава интервюта!


27 Януари 2010 19:00 | иво
Оценка:
-6
 (
20
 гласа)

Като 4ета коментарите вси4ките сте големи разбира4и .Дан4о това Дан4о онова,што се не кандидатирахте вие да ви видим тогава.Ама вас няма кои да ви избере штото сте социалисти4ески свиркаджии.


27 Януари 2010 20:02 | стара джумаѝка
Оценка:
6
 (
20
 гласа)

Като чета коментарите, всеки си е прав за него. Хора не гледаѝте кои ни управлява или не. Гледаѝте дали е добре за нас хората. Политиците са винаги добре. Новоизлюпените гербери, старите муцуни БСП и.т.н.....Всеки се натиска за власт, за да е добре. Знаете ли колко народ стари комуняги, сега са в ГЕРБ, заради каузата ли. Не за личното аз. Те са едни и същи свински черва.


27 Януари 2010 20:13 | Ханс Кристиан Андерсен
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

няма кой да промени нищо, всички са еднакви, искат само да се докопат до бозката
знае се, че пари изтичат през "консултанската" фирма на дъщерята на Паскалев !
знае се, че през братовчедка му Биляна Паскалева се източват пари за какво ли не, всички проекти и изпълнения минават през нея !
и какво от това ?
винаги ще е така, щото сме офци
И три дена яли, пили и се веселили ........


27 Януари 2010 21:34 | КАТЕРИНА
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА, ЗАЩО Г-НА ПРАВИ НАЦИОНАЛЕН ВЪПРОС ОТ ПРИЕМАНЕТО НА БЮДЖЕТА. НАЛИ, КОГАТО Е НАСРОЧЕНА СЕСИЯТА, НЯМА ДА СА МИНАЛИ 45-ДНИ ОТ ПУБЛИКУВАНЕТО НА БЮДЖЕТА В "ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК". АКО ЦЕЛТА ВИ, Г-Н МИЛЕНКОВ Е ДА СИ ПРАВИТЕ ПИАР, ЧРЕЗ ВЕСТНИК "СТРУМА", НЕ Я ПОСТИГНАХТЕ. РАЗТЯГАЙТЕ ЛОКУМИ НА ДРУГО МЯСТО, НЕ ПО МЕДИИТЕ, ИЛИ ПРАВЕТЕ "ШМЕНТИ-КАПЕЛИ", КАКТО СЕ ИЗРАЗЯВА ЛИДЕРА ВИ.


28 Януари 2010 14:28 | Делфи Гор
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Виждам, че тук е пълно с малки деца. Родителите ви знаят ли, че пишете глупости по форумите? Марш веднага да си пишете домашните! Миленков е от малкото общински съветници, които сме имали в последните 20 год., подготвящ се за сесиите на общинския съвет, а не като повечето да идат да запишат присъствие и да не изпуснат келепира от някоя делаверка. Не съдете по себе си- има хора, които разбират от бюджети, бюджетна разбивка, финанси, ситуационен анализ, мултипликатор на разходите и т.н., просто няма такива сред вас... Но не се отчайвайте- сред вас сигурно има гениални художници, певци, композитори, фотографи и със сигурност талантливи загубеняци.


29 Януари 2010 10:28 | shiltun
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

ей социалистчета такива, умирате си да плюете по кадърните хора а не си поглеждате вашите идиоти дето сте ги набутали по разните постчета.


01 Февруари 2010 10:04 | шегобиец
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

много са прави тзи които определят данката като мюре/знаете какво е / пусат го гербаджиите да си изпробват силите, но данката се излага и крайно време е да го осъзнае, какъв бюджет на тази ссия, нали не е мнало обсъждането, много имат още да четат гербаджиите и тзи които ги съвтват-"експерти"


03 Февруари 2010 08:22 | Ало,ало
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Който е запознат с този бюджет -2010,ще му стане ясно,на какви приходи от данъци и такси разчита вдъхновеният математик-кмет.Ами от това да притисне живущите в квартал"Освобождение"/наричан"Веселите вдовици"/да му платят по 43 евро,квадратния метър незаконно строителство.За гараж-2000 лева.....направил математични изчисления и най-оптимистично се надява да напълни общинския бюджет с парите на нещастните хора.Тези незаконни строежи не се узаконяваха повече от 20 години,сега им дойде времето в условията на тежка криза за всички....Другият източник е планината....вилните зони...там иска да разпарцелира "неговата"планина и да узакони всички вили...а даже и да разпродава местенца за тези ,които искат да си купят.Потърсете еко-защитниците,вижте за какво става дума...Питайте защо крие от съветниците в 5 милиона по програмите,ами защото не иска контрол..сега се залагат пари за ремонт на новоизградените улици в Грамада???ами...ало,ало




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар