Кметът на Кюстендил не може да харчи суми над 10 000 лв. без разрешение

15 септември 2012 10:40   7 коментара   6780 прочита


Съветниците в Кюстендил гласуваха да бъдат ограничени правомощията на кмета Петър Паунов при разплащане със суми над 10 000 лв. Докладната беше на съветника от РЗС Младен Ризов. В нея се казва, че кметът трябва да поиска разрешение от ОС при нужда от средства над 10 000 лв. Такава докладна трябва да е внесена от него своевременно, за да може да я разгледа ОС и да разреши или откаже подобно харчене.

Съветниците приеха и другото предложение на Младен Ризов - кметът да информира председателя на ОС за всяка своя среща и на нея да присъства или председателят, или друг представител на ОС.

Местният парламент в Кюстендил прие и решение, с което ОС се обвява против местенето на децата от училището в ромския кв. "Изток" в друго училище в града.

Кметът Петър Паунов заяви, че тези решения са позор за ОС и няма да се съобрази с тях.

източник: dariknews.bg

7 коментара
15 Септември 2012 10:51 | Дупничанин
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Г-н Паунов, правете каквото трябва и е полезно за хората, а тези смешни решения си ги сложете в тоалетната и ги използвайте по предназначение на това място. Това са решения на хора които искат да ви сложат на колене и да играете по тяхната свирка. Когато Първан Дангов беше кмет на Дупница /та станахме за резил/ също се прие едно такова решение за харчовете, но това се направи защото той харчеше, но нищо не правеше, не се знаеше за какво харчи парите на общината. Смело напред вие поне правите за Кюстендил, затова пак сте кмет. На следващите избори пак ще громите и ГЕРБ и всички техни лакеи, които са във властта за собствена облага и интерес, затова е това решение за да лапкат милите.


15 Септември 2012 11:39 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Един друг поглед от Дупница-В региона за последните 20г. няма по-голям шмекер от Паунов. Нашите тарикатски екипи бледнеят пред кюстендилската школа. Имаше в Дупница едно "енергийно"дело, което трябваше да облагодетелства един самоковски адвокат с около 30000лв. хонорар. Дело между местното "Енергоснабдяване" и друга енергийна фирма. При нас номера не стана, но в Кюстендил... Кметуване без заплати, това и Янев не си позволи при неговия прозрачен и официален бизнес. Защо ли приятелите на Паунов в Дупница, не са били и не могат да бъдат и мои?! Огромна загуба за мен. Сън не ме лови.


15 Септември 2012 13:19 | Що за глупост?!?!?!?!?
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

И двте решения са незаконни. Правомощията на ОбС са регламентирани в закон и тези две решения няма как да бъдат приложени! А аз си мислех, че само в нашия общински съвет са смешници!


15 Септември 2012 15:05 | СТОЯН
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Вместо да работят в плза роду водят война за надмощие кой даима по голяма власт иот тази позиция да облагодетелствува лично.


15 Септември 2012 18:15 | истината
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ОС – Кюстендил са най -интересната политическа сган, която човек може да срещне. Това е мутант създаден от порочна и дори срамна коалиция между ГЕРБ, БСП и РЗС. БСП и РЗС си купиха местата в местния парламент. Първите с цинганските гласове, а вторите със застъпници. ГЕРБ не купуваха, но поради изключително лошата слава на водачите и, загубиха катастрофално. Нямаше как, адвоката на най-големите ромски престъпници - убийци, шиканирала дела заради тях, да спечели много гласове. Много от привържениците на ГЕРБ/ и аз съм между тях/ се отдръпнаха от тази кандидатура и преляха гласовете си към кмета, защото му имат доверие.
Като влязаха в местния парламент Каракашки, Шишкова, Ризов и Стоилов трябваше да връщат дадените им за купуване на гласове пари. Да, ама не. Кмета не дава да се краде, и те решиха да се обединят за да бламират всяко негово решение. Добро или лошо, за тях няма значение.


15 Септември 2012 18:16 | истината-2
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Кой е Младен Ризов?
Фалирал дребен „бизнесмен” с бизнес авто –мивка, дължащ на местната хазна / която има претенции да управлява / 10000лв.
Пази боже да се докопа до хазната.


17 Септември 2012 22:31 | =
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Разумний роде, бъдете в помощ на този изключителен и успешен кмет. Г-н Паунов, на прав път сте, отстреляйте невестулките и продължавайте само напред и нека Бог благослови добрите Ви намерения




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар