Кметът на Благоевград Ат. Камбитов получи бюджета, който искаше

18 февруари 2012 00:07   5 коментара   17171 прочита
Кметът Ат. Камбитов, червеният съветник Е. Костадинов и областният управител К. Хаджигаев /отляво надясно/ дебатират бюджета в една от почивките
Кметът Ат. Камбитов, червеният съветник Е. Костадинов и областният управител К. Хаджигаев /отляво надясно/ дебатират бюджета в една от почивките


Кметът Ат. Камбитов, червеният съветник Е. Костадинов и областният управител К. Хаджигаев /отляво надясно/ дебатират бюджета в една от почивките

Само д-р Вл. Пандев от БСП “против”

Бюджетът на община Благоевград за 2012 г. ще бъде 39 720 881 лв., той бе приет вчера само с един отрицателен вот, на съветника от БСП д-р Владимир Пандев, останалите му петима съпартийци гласуваха с “въздържал се”, а 29 съветници, начело с ГЕРБ, подкрепиха финансовата рамка. Гласуването стана в присъствието на кмета Атанас Камбитов, на областния управител Костадин Хаджигаев и неговия заместник Бисер Михайлов. Опитите на левицата да наложи по-голям резерв не срещнаха разбиране и в крайна сметка бюджетът бе гласуван така, както го искаше кметът Камбитов.

Обмислили сме всяка една цифра, затова не искам да ми се пипа бюджетът, за да направим приходната и разходната част, сме анализирали предходните четири години от 2008 до 2011 г., каза Камбитов. Той даде пример за небалансиран бюджет предходния от 2011 г., когато се наложи да бъдат платени над 1 млн. лв. негласувани от ОбС пари за извършени строителни дейности на “Главболгарстрой”.

Сегашният бюджет е 100% изпълним, реалистичен и практичен, което гарантира финансово здраве на общината през 2012 г., каза кметът.

Конкурентът му на изборите Емил Костадинов от БСП се опита да издейства финансиране за реконструкция на “ВиК” мрежата на две улици в ромската махала, но не получи одобрение. Не бе подкрепено и искането на червените с 80 000 лв. да се увеличи издръжката на театъра. Заради несъбраните 8 млн. лв. от местни данъци и такси левицата призова общината да започне кампания срещу длъжниците, на което кметът отвърна със забележка, че парите са натрупани от предишната администрация.

Сега идеята ни е да съберем тези пари на доброволен принцип с изключение на онези задължения, за които изтича давностен срок, а те са 1,2 млн. лв., уточни Ат. Камбитов. Той обяви още, че до момента Дирекция “Местни данъци и такси” е издала актове за събиране за над 1,6 млн. лв. и кампанията продължава. 440 000 лв. ще иска община Благоевград от републиканския бюджет за подмяна на “ВиК” мрежата в село Логодаш, където предстои по проект да се рехабилитира международният път за Македония.

Условие на договора е след това пет години да не се разкопава трасето, затова преди да се положи асфалтът, трябва да подменим комуникациите, обясни Камбитов.

Съветничката Албина Анева от ОБТ предложи да се коригира бюджетът така, че членовете на Комисията по следприватизационен и следконцесионен контрол да получат бюджет от 10 000 лв., които да разпределят като възнаграждения за работата си. Искането не бе одобрено, защото бюджетът е 9000 лв. и допълнителното стимулиране се видя нелогично.

Не бе прието и предложение сумата за процедурите “ин витро” да се увеличи от 100 000 лв. на 150 000 лв. Срещу това се възпротиви д-р Владимир Таковски, според когото това не е най-наболелият социален проблем в общината и дори 1,5 млн. лв. да се отпуснат за процедурата, пак няма да са достатъчни.

На вчерашното заседание не се стигна до решение по приемането на отчета за изпълнението на стария бюджет от 2011 г. от времето на предишния кмет Костадин Паскалев. При гласуването се стигна до патова ситуация, защото гласовете за приемането не достигнаха, а също и за отхвърлянето.


Още за: бюджет   Вл. Пандев   рамка   Още от: Политика

Принтирай статия
5 коментара
25 Февруари 2012 08:12 | Съвестта на ГЕРБ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Г-н Кмет,
От състава на ОЕС в община Благоевград е видно, че там гъмжи от конфликт на интереси, членове на БСП, ДПС, ДСБ, ДС и тук-таме от криминални елементи.
ПРЕДСЕДАТЕЛ: арх. Виолета Спасова – Главен архитект на Община Благоевград - Член на БКП и БСП. В близки отношения с инж. Митко Митев – зам-председател на община Благоевград от екипа на Паскалев. Всеки ден дои крави и кози в с. Марево. За рекет от 3000 лв. имаме неоспорими доказателства.

ЧЛЕНОВЕ: -
1. Валентина Спасова – Главен юрисконсулт на Община Благоевград – член на БСП. Предложена за назначение от личната й приятелка Незабравка Стоева – член на БСП и агент на ДС, Председател на Община Благоевград от листата на БСП. Кандидат за Народен представител от БСП. Доверен човек на Паскалев и Балабанов.
2. инж. Стилияна Ерделска – Началник отдел “АСК” при Община Благоевград - Агент на ДС. Кадър на Емил Костадинов – член на БКП, БСП и агент на ДС. Зам. кмет по строителството от БКП, кандидат за кмет от листата на БСП. Г


25 Февруари 2012 08:14 | Съвестта на ГЕРБ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

2. инж. Стилияна Ерделска – Началник отдел “АСК” при Община Благоевград - Агент на ДС. Кадър на Емил Костадинов – член на БКП, БСП и агент на ДС. Зам. кмет по строителството от БКП, кандидат за кмет от листата на БСП. Голямата любов на №9 -. Пламен Бегъмов, което е предпоставка за липса на независими решения.
3. инж. Камелия Вълкова – Началник отдел "Инвестиционна дейност" при Община Благоевград
4. Ели Лазарова – Началник отдел "ОС" при Община Благоевград
5. инж. Радой Хаджиев –Началник отдел "КРЗ" при Община Благоевград - Агент на ДС. Член на ДПС.


25 Февруари 2012 08:15 | Съвестта на ГЕРБ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

6. арх. Васил Тинчев – Представител на САБ – Благоевград – САБ? такова дружество не съществува в Благоевград. Член на БКП и БСП. Член на ДСБ на Иван Костов. Разследван за ПТП в пияно състояние и кражба на проекти от своя колежка. Преписката е прекратена поради смърт на един от разследваните. Заверява проектите на Теменужка Занкова.
7. арх. Николай Манолов – Представител на КАБ – Благоевград - Заверява проектите на Теменужка Занкова.
8. инж. Иван Иванов - Представител на "ЧЕЗ Разпределение България" АД
9. инж. Пламен Бегъмов – Представител на КИИП, РК – Благоевград. Агент на ДС. Член на ВМРО от времето на коалицията между ВПРО и БСП. Тази коалиция излъчи Паскалев за Кмет. Голямата любов на №3 - Стилияна Ерделска, което е предпоставка за липса на независими решения.


25 Февруари 2012 08:16 | Съвестта на ГЕРБ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

10. арх. Веселина Филипова - Представител на РЗИ – Благоевград – дъщеря на арх. Росен Филипов - член на БКП, БСП и агент на ДС. Началник А и Б в областната управа от квотата на БСП. Разследван за злоупотреби с държавни пари и изплащане на хонорари на себе си и на арх. Баханова – бивш главен архитект на Благоевград – също агент на ДС. Уволнен заради това.
11. инж. Атанас Атанасов – инспектор "ДПК, П и ПД" при РС "ПБЗН" – Благоевград
Проектите се докладват от старите кримки – районните техници – отбрани неграмотни изнудвачи, всеки с къща за по 200 000 лв. само от пари под масата – до един от БСП и ДС.
Решенията са уникални и негативни за тези, които не са си платили предварително?
За какво гласувахме?
Съвестта на ГЕРБ


14 Април 2015 01:46 | две
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

горните простотии са писани от арх. Тунтев, изгонен отобщина благоевград зар три месеца, изгонен от всякъде - пълен откачалник




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар