Кметът К. Паскалев посипа главата си с пепел: Щом съм виновен, дайте ме на прокурор или на Господ

31 октомври 2009 00:20   17 коментара   16009 прочита
К. Паскалев
К. Паскалев


К. Паскалев

Бурни страсти в местния парламент на Благоевград

Съветниците гласуваха постфактум включването на общината с 828 000 лв. като трета страна по договора между “Агромах” и МРРБ при асфалтирането на улиците в кварталите от 25 до 42 в Благоевград. Решението бе прието след бурна дискусия - групата съветници на ГЕРБ, ГСБ, ЛИДЕР, ЗНС “Ал.Стамболийски” и Веселин Иванов прочетоха декларация, в която обвиниха кмета Костадин Паскалев в незачитане върховенството на местния парламент, като си позволил да подпише участието на общината, без да има решение на ОбС. Съветникът Венцеслав Кожухаров от БСП напомни, че вината не е на кмета, а на определени групи в ОбС, които бавели топката в критичния момент, когато завършването на улиците преди първия сняг било поставено на карта. Част от групата на БСП напусна временно заседанието, за да даде пресконференция, в която протестира срещу деструктивните действия на ГЕРБ по важни за общината въпроси. Според съветника Димитър Урдев решението било гласувано от положение “партер”, т.е. местният парламент е нямал избор, защото кметът го поставил пред свършен факт.
В своя защита Костадин Паскалев посипа главата си с пепел и драматично каза: Ако смятате, че съм пристъпил закона, дайте ме на прокурор или на Господ.
На фона на горещите страсти в края на заседанието, в самото начало съветниците проявиха пълно единодушие, когато трябваше да гласуват таксите за депониране на боклука на общините Кочериново, Симитли и Рила на сметището в Бучино. По предложение на бившия кмет Лазар Причкапов ОбС реши да се противопостави на разпореждането на МОСВ, което задължава Благоевград да приема чужд боклук. Трите общини ще стоварват в Бучино 50% от отпадъците, които изхвърля годишно община Благоевград, а дори и след като се открие новото депо в Кочериново, за гражданите на общината няма да е изгодно да хвърляме балите там, защото ще трябва двойно увеличение на таксата за битови отпадъци, предупреди Паскалев. Той предложи да се преговаря с МОСВ за разширяване на благоевградското депо и за лицензирането му, за да се ползва и занапред.


Още за: ОбС   К. Паскалев   гласуване   Още от: Политика

Принтирай статия
17 коментара
31 Октомври 2009 09:11 | emsi
Оценка:
4
 (
26
 гласа)

Не се точи да отидеш при Господ,защото не си за там ,а си на право за ада.Но докъто стигнеш до там в този живот си за прокуратурата.Нагъл тип такъв.Какво трябва да ти се случи за да си тръгнеш от този пост? Дано ти се случи какво то и да е то....................


31 Октомври 2009 09:23 | джумаец
Оценка:
-3
 (
37
 гласа)

Абе селяндури Вие не заслужавате да живеете в този град,За вас по-добре нищо да не се прави защото във всяко начинание виждате или корупция или нещо друго П о добре ли е БЛ,да си беше останал едно село с едноетажните къшички и калдаръмени улици


31 Октомври 2009 09:49 | dido
Оценка:
2
 (
24
 гласа)

чудя се защо прокуратурата наистина не го провери любимия ни кмет.така и той ще е по спокоен че нещо напоследък доста изнервен ми си струва.аиде има прокурори в благоевград или няма


31 Октомври 2009 10:47 | Ще получиш възмездие!
Оценка:
5
 (
23
 гласа)

Прокурора може да те подмине, но Господ НЕ!


31 Октомври 2009 11:28 | джумаец
Оценка:
5
 (
35
 гласа)

Не съм съдник на Паскалев,нито негов адвокат,след две години има избори и като чета този форум има доста компетентни благоевградчани който могат спокойно да седнат на стола на Паскалев


31 Октомври 2009 13:17 | dani
Оценка:
-1
 (
25
 гласа)

И дано е от Благоевград,че досега са само от селския мегдан на някое селце от Санданско и т. н.а относно джумаеца-никои не е казал,че улиците нетрябва да се оправят,но неможеш да блокираш целия град и да сложиш кръгови и то грешни на възлови места.А мисли малко!


01 Ноември 2009 00:18 | тропалан
Оценка:
10
 (
30
 гласа)

Тозии герой наистина прекалява! Всички знаят, че Агромах е негова и е монополизирала обществените поръчки в общината, но този човек се е самозабравил и иска да измъкне всичко което може до края на мандата си! Дано прокуратурата се самосезира макар че това е съмнително с оглед това че там реформа няма да има и БСП и ДПС я държат здраво!Дано ББ поне включи Агромах в негативния списък и да ги закрие най-накрая!


01 Ноември 2009 03:29 | КОЙ?
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Марин Катранджиев? О, не се ли казваше Цветан? Красо, загуби си ти свестните репортерки, пич!


01 Ноември 2009 15:54 | джумаец
Оценка:
-3
 (
27
 гласа)

До дани Дани,дани Т и изглежда по далече от Симитли не се ходила ,Ако си жена отиди я до Атина ,я до Солун или пък застани на търкалото и стой поне 15 минути и виж колко секунди са неоходими за една кола да премине кръстовището без да спира,Единствената грешка е преминаването от две на едно платно в търкалото,всичко друго ще се види като обекта придобие завършен вид,


01 Ноември 2009 20:41 | анонимен
Оценка:
8
 (
22
 гласа)

Каква Атина , какъв Солун !!
И двата града са пример как не трябва да се правят кръстовища !!!
Най-справедливо ще бъде ако на Паскалев му се спука язвата и като повика Бърза Помощ тя преминавайки през това кръстовище да стигне много бързо до пострадалия !! Да !! Или когато получи силни болки в областа на гръдния кош , придружени със затруднено дишане!!


02 Ноември 2009 08:13 | dani
Оценка:
8
 (
24
 гласа)

Не е нужно да се ходи до Гърция за да се убеждаваме за неща които са нормални за другите държави но не и за нашия кмет.Не може да е нормално пешеходеца да е заек и да дебне кога да мине.А на децата на които си казвал, че на червено се спира, а на зелено се преминава' Сега мамо спасяваи се,че като минаваш през пешеходната пътека спираш цялото движение и може да отнесеш нещо'......Ама щом Ви харесва


02 Ноември 2009 10:08 | БИГ
Оценка:
-1
 (
17
 гласа)

Селяка от Старчево май е крайно време да ходи на село и там да управлява! Докога ще го търпим тоя извратеняк и неговата парясница Люба Спириева?!!! Не може да се гаври с името Божие, защото скоро ще го настигне възмездието за лошотията, която е направил на толкова много хора. Това е най-безкрупулния и жесток човек,който познавам! И смея да твърдя, че трябва да бъде наказан...И не само Агромах е негова, и новата кооперация до реката, и част от Езерец, и безиностанцията Еко, и много други далавери от който се е затрупал с пари. Абсолютен мръсник!!!


02 Ноември 2009 10:25 | ...еййй
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

...мишкииииии дерзайте , яд ви е а?!!!!! - само това за Вас мачкане и тормоз и то точно от такъв като Паскалев за да ви е още по-гадно. Спасканяци сърдити - за 2 стотинки работа не може да свършите а само циврите!!!!


02 Ноември 2009 11:51 | Катерина
Оценка:
1
 (
19
 гласа)

Всеки народ си заслужава управниците. Не съм адвокат на Паскалев, но и не виждам кой може да бъде по-добър на този пост. Интелектуалното ниво на много от хора, които го плюят тук е много ниско, а пък тези от местната власт, които имат апетити за кметския стол са с IQ в пъти по-ниско от неговото. Така, че след 2 години е възможно друга песен да запеете "Ела зло, че без тебе, по-зло". Имам впредвид, след като Паскалев, няма да е кмет на Благоевград.


02 Ноември 2009 15:57 | БИГ
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

Катерина, ти добре ли си бе?????Друга песен сме щели да запеем....да, да ни върне парите, които ни окраде...тоя мръсник. Ти да не си му една от любовниците????


02 Ноември 2009 16:56 | Катерина
Оценка:
9
 (
23
 гласа)

До Биг - Не Биг, не съм ничия любовница, нито познавам Паскалев, но като виждам какви са хората, които имат апетити за това място, мъка ми е за българския футбол.:)




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар