Кметът Ил. Кръстев стартира проект за печалба от 8100 декара общински гори в Кресна

28 март 2012 00:01   5 коментара   8971 прочита
Ил. Кръстев
Ил. Кръстев


Ил. Кръстев

Чрез изготвяне на лесоустройствен проект на общинските гори кметът на Кресна инж. Илиян Кръстев за първи път от годините на политически и икономически промени ще търси начин за по-доброто стопанисване. По информация на общинския секретар Петър Галчев 8100 декара са общинските гори и други територии в районите край Струма и из планините Пирин и Малешевска, от които могат да печелят при правилното използване.

С решение Общинският съвет възложи на Илиян Кръстев да започне процедури по практическото осъществяване на плана. Той ще се ръководи от административния секретар на пълномощничеството в село Ощава Кирил Лазаров, който има опит като лесничей в кресненското Горско стопанство.

Водачът на групата съветници от партия “Атака” Валентин Стоичков поиска информация колко ще струва проектът. Виктор Ташев от коалиция “За Кресна” изказа мнение, че Общинският съвет трябва да се запознае с подготвените документи преди проектът да бъде вписан в Търговския регистър. Решено бе лесоустройственият проект да бъде обсъден и приет от местния законодателен орган.


Още за: Ил. Кръстев   гори   проект   Още от: Политика

Принтирай статия
5 коментара
28 Март 2012 08:11 | 1
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Първо:За горски територии да 50 хектара се изработват горскостопански програми, а не лесоустройствени проекти.
Второ:Г-н кмете нали си лесовъд, защо не го направиш ти, а ще даваш общински пари. Отговора е ясен или неможеш, защото ти липсва всякаква компетенция, или нова далавера.


28 Март 2012 08:14 | Ново село
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Дайте онзи чукар над училището на самото училище да го засади, вече има вода, може и повече да се прокара, иначе само тръни, пущинак и змии се въдят там, а като се облече в зелено съвсем променя изгледа не само на района, но и на центъра на Кресна. На това отгоре е и свлачище, от което могат да се докарат пари по линия на подпомаганията на Фонд "Земеделие". Прехвърлете го на училището и учениците да го засаждат, а не да пафкат цигарки в двора му.


28 Март 2012 08:17 | Ново село
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Аве, ти си много просД. Това да не са частни гори, та да бърка от личния си джоб? Що не се бръкнеш ти, бе? Ама некадърници, само рИвЪт и злобеят, както викат старите хора: човек не смръди с газо си, а с устата си! И си има администрация, след като горите са общински!


28 Март 2012 12:02 | кака сийка
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Браво кмете най после на дебеланка Павлинка намери работа, като за нищо неставаш така е, после ако искаш и шеф на горското я направи важно е далавера да има, а после потоп жалко много жалко тая компетенция граница няма колкото и е гъзът толкова е умът. Но прокуратурата диша на някой във врътовете още изчакват и ще се види нали русокоске.....


28 Март 2012 12:54 | Ново село
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Научи се да пишеш нормално, че лъха какво образование имаш. Не е лесно хем да си прост, хем да си злобен. Най-добър човек е този, който нищо не прави, нали? Или този, който раздава дърва на батко и братко и после вика аз ще бъда фактор....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар