Кметът Ат. Янев сдаде властта на заместника си Й. Йорданов

30 април 2010 00:20   33 коментара   19908 прочита
Ат. Янев
Ат. Янев


Ат. Янев

Оправда се: Имам големи ядове, прескача ми сърцето, ще постъпя в болница

Кметът Атанас Янев излезе изненадващо в отпуск. Ден след решението на съдия Пенка Братанова, че обвиненият в злоупотреба със служебното си положение кмет може да остане на поста си, Атанас Янев издаде странна заповед, с която предаде правомощията си на заместник-кмета Йордан Йорданов. Предаването на властта е безсрочна до втора заповед, а управлението на Дупница поема един от най-доверите хора на Пламен Галев и Ангел Христов - Йордан Йорданов. Янев е подписал нареждането, с което упълномощава заместника си за временно изпълняващ длъжността кмет до втора заповед.

Юристи коментираха, че няма как кметът Янев да пусне втора заповед, с която да си поиска правомощията обратно, тъй като фактически безсрочната му заповед го лишава от всякакви кметски права. Такава втора заповед може да пусне само сегашният временно изпълняващ длъжността Йордан Йорданов.

Според добре осведомени източници заради тежките обвинения на прокуратурата срещу него кметът Янев е отказал повече да участва във вземането на крупни общински заеми и грубо източване на общината. Това е предизвикало реакцията на консултантите, които спретнали преврата срещу Атанас Янев. Юристи коментираха, че подобна заповед би трябвало да бъде обжалвана пред Административен съд от Дупнишката районна прокуратура, тъй като е абсолютно незаконна.

Шефът на прокуратурата в Дупница Величка Шопова заяви, че започва проверка по случая, тъй като е научила за случилото се едва около обяд вчера. Заповедта на Атанас Янев заобикаля закона и игнорира вота на дупничани. Излиза, че това кой да бъде кмет в Дупница решава консултативният съвет, а не избирателите.

Вчера по телефона установихме връзка с кмета Атанас Янев, който заяви: Имам големи ядове, имам големи неприятности, болен съм, прескача ми сърцето и ако не се възстановя до довечера, ще постъпя в болница в София.

33 коментара
30 Април 2010 01:21 | dimitar
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Янев е един добър човек , просто е направил грешка кото се е захванал с престъпниците от Ресилово .Дано се оправи човечеца по бързо .


30 Април 2010 07:47 | дупничанин
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

ЯНЕВ НЯМА ПРАВО ДА ПОГЛЕДНЕ ХОРАТА ОТ ДУПНИЦА В ОЧИТЕ--ТОЙ СИ ДАДЕ СЪГЛАСИЕТО ДА СТАНЕ МАША В РЪЦЕТЕ НА ГАЛЕВИ!!! СЕГА ДА СИ СЪРБА ПОПАРАТА !!!!ТОЙ ИМА ГОЛЯМ ГРЯХ ПРЕД ДУПНИЧАНИ--ПОМОГНА НА ГАЛЕВИ ДА ПРЕВЪРНАТ ГРАДА ТОЧНО ВЪВ ФЕОДАЛНО ВЛАДЕНИЕ И НА ВСИЧКИ ТУК ЖИВОТА НИ ДА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ САМОЗАБРАВИЛИ СЕ ИЗРОДИ !!!!ДАНО СТАНЕ ЧУДО И ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО!!!!!


30 Април 2010 08:25 | Н. ВАПЦАРОВ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

" Борбата е безмилостно жестока. Борбата, както казват ,е епична.Аз паднах. Друг ще ме смени и толкоз - какво тук значи някаква си личност!"


30 Април 2010 08:49 | ot men
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Добре казано, но личността на Вапцаров е останала за поколенията и я споменаваме... А нашите управници забравят за тези сериозни думи и като се самозабравят в чесане на политика се чудят защо народа иска да ги смени... А народа иска да ги смени, защото помни Вапцаровите думи. Поблема е в това, че народа само иска, а нищо не прави, за да знае следващият, който ще идва за смяна, че има глас народен и глас Божи. Янев е съучастник в престъпленията с "братята", затова нека да пада. Дано другият, който ще го смени да си припомня Вапцаров.


30 Април 2010 09:05 | дупничанин
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

ЗА ВСИЧКИ ХОРА В ДУПНИЦА Е МНОГО ВАЖНО КОЙ ЩЕ Е СЛЕДВАЩИЯ КМЕТ НА ГРАДА. И ОТ НАС ЗАВИСИ ДА Е ПРАВИЛНИЯ ЧОВЕК ЗА ДА НЕ ПРОДЪЛЖАВА ТОЗИ КОШМАР !!!!НЕКА ТОЗИ ПЪТ ДА НЕ ПОЗВОЛИМ ГИЗДОВА МАХАЛА И ЦЕНЕВИ ДА НИ ИЗБИРАТ КАК ДА ЖИВЕЕМ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ !!!!


30 Април 2010 09:16 | Judge
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Хитър е Андрешко, всички се разболват като влязат в ареста а нашия се разболя предварително за да не мвлезе там, за да не може да отиде дори на делата за него.Е болничните подлежат и експертна проверка де .


30 Април 2010 11:25 | ДО ДУПНИЧАНИ
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

НЯМА КМЕТ ДО СЕГА ,КОЙТО ДА НЕ СТЕ ОПЛЮЛИ ! МНОГО ЛЕСНО Е ДА СЕДИШ ПРЕД КОМПЮТЪРА ДА ПИШЕШ,ДА ОПЛЮВАШ И ДА СИ ЧЕРЕШКАТА НА СЛАДОЛЕДА!ВСИЧКИ СТЕ МНОГО КРИТИЧНИ-КОГА С ОСНОВАНИЕ ,КОГА БЕЗ, НО ТАВА Е ДУПНИЧАНИНА СЛОЖИЛ Е ЧЕРНИТЕ ОЧИЛА...........


30 Април 2010 11:54 | дупничанин
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

НО В СЛУЧАЯ СМЕ КРИТИЧНИ С ОСНОВАНИЕ- -ЗАЩОТО ОТ РАЗНИ ЯНЕВЦИ ТОДОРОВЦИ ЙОРДАНОВЦИ И ТЕХНИТЕ КОНСУЛТАНТИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДИША !!!!!! И РОЗОВИ ОЧИЛА ДА СИ СЛОЖИМ ПАК КАРТИНАТА ЩЕ Е ЧЕРНА ТОВА Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА !!!!


30 Април 2010 12:33 | П .ПЕНЕВ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

"Не искаме да бъдем мишени на бизнесмените кръвожадни! Пред хиените на колене, ни кога няма да паднем! Бъди спокойна , Родино!


30 Април 2010 13:09 | dum spiro
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Онзи ден беснeeхте че не го били отстранили, че трябвало да си подаде оставка....а днес - беснeeте още повече че сам се е отстранил!!!! Въобще вие какво точно искате? Дангов за кмет ли? Или някой атакаджия?Или вие лично да кметувате? Давате ли си сметка колко сте смешни и жалки в безсилната ви злоба и завист?


30 Април 2010 14:40 | Иво
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Каква злоба, каква завист като това вече не е град ,а село.Няма млади хора, няма ратота ,няма голями вериги! И какво сега ще се караме и бориме ,за какво и за кого ,като самия кмет никога нещеше да е такъв, беше само параван и сега какво.......Кой......?Няма да е Миланов/от Атака/ ,въпреки ,че е бил отличен ученик и студент, ще са побойници, последните отрепки в училищата.Деца ,които бяха с някагашните намалени поведения и сега са Големи биснесмени и се усмихват на своите учители ,за да покажат на какво са Способни, а сегашните ученици говорят за тях с възхищение и искат да станат като тях и...Кажете това не е ли сбъркана държава!


30 Април 2010 15:32 | az
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Преврат на момчетата от близко Дупнишко село.Защо ли?,зашото този кмет не иска да подписво нови заеми а момчетата вече нямят пари за адвикати ,съдий,политици и т.н.


30 Април 2010 15:49 | До Дум Спиро
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ти отново се уля,господин Спиро!.......Подавайки си оставката,Янев би постъпил достойно,като многото други,които честно си признават,че не могат да се справят с отговорностите и обещанията Това е,което хората очакваха от него и биха го приели с разбиране......Вместо да постъпи като достоен мъж,той избра поведението на обречен слуга,предавайки и продавайки избирателите си.......Знаете ли какво следва от тук нататък?Следващата стъпка на феодалите,чрез верният им Йорданов,ще бъдат нови кредити,с които да се плати на фирмите на Галевите.Като към старите кредитни задължения на дупничани,добавим и предстоящите Дупница ще се окаже в положението на фалирал град,собственост на няколко банки, а дупничани ще станат истински "крепостни селяни",обречени да плащат тези кредити...........Това е резултатът от управлението на "човекът"Янев,решил семейните си пробрлеми за сметка на съгражданите си.....СБОГОМ ДУПНИЦА!.........55


30 Април 2010 16:04 | 4ат
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

От тук нататък за Янев има два пътя:ПЪРВИЯТ е пътят на честният мъж,осъзнал и признал грешката си.Това е прекрасно,но Янев нито е мъж,нито е честен.Като доказан страхливец той никога не би приел този път,защото това би го превърнало в основен прокурорски свидетел срещу робовладелците му Галеви.ВТОРИЯТ е пътят,който упорито следва - вярност в изпълнението на всички разпореждания на малоумните си господари.Този път е лесен и кратък - той минава през болнично лечение и свършва някъде в южните дупнишки покрайнини.....


30 Април 2010 16:24 | Тоцина
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Това,което става в Дупница е "тихият преврат на семейство Галеви"......Чрез тези дребни и плиткоумни машинации,те осигуряват временно властта си в Дупница,чрез лицето Йорданов, до подготовката за нови избори,за които имат вече новият си кандидат - Господин Вергил Кацов......Честито дупничани!Бъдещето ще бъде различно!!!


30 Април 2010 16:28 | Джерманец
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А кой е този Кацов?


30 Април 2010 16:40 | Тодорова
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Вергил Кацов е дългогодишен/разбирайте "многомандатен"/съветник в общината от квотата на местните земеделци.От скоро той е част от мозъчния тръст в разпадналата се парламентарна група на Яне Янев.В действителност той е верен потомствен "галевист".Името му стана символ на "мутра с бяла якичка"след разкрията около кланът Котев/Васев,занимаващ се с рекет и изнудване,чиито "перач" е именно Вергил Кацов.


30 Април 2010 17:04 | До до дупничани
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Който е некадърен и не е направил нищо не само за хората, но е некадърен и да сложи в ред собствените си работи, може само да плюе отстрани, но не и да участва в настоящето. Кадърните винаги са неудобни! Къса е паметта ви, дупничани, затова си искате да си кльопнете в мърсотията на предишните управления. То тогава и отпадъци нямаше - нямаше от какво!


30 Април 2010 17:12 | до дупничанин
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Изберете си пак някой пиян некадърник, да си отспива в канцеларията и да не го интересува нищо извън собствените му капаци. А сега да се сетим за т. нар. дупничани, които направиха път до София и по всякакъв начин пречеха да не би случайно да одобрят Дупница за някой европроект, за да не излезе, че други са по-кадърни от тях!


30 Април 2010 17:34 | дупничанин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМ МИНЕ НОМЕРА НА ГАЛЕВИ С НОВИЯ КАНДИДАТ-КМЕТ!!! И ЦИГАНИТЕ СЕ УСЕТИХА И ТЕ ДОСТА БОЙ ИЗЯДОХА ОТ СТЪКЛЕТО И ДРУГИТЕ КОПОИ !!!!!! МАЙ ЧОРАПА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ РАЗПЛИТА !!!!!!


30 Април 2010 20:29 | Мони
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

По-нагоре някой казва,че който е некадърен да сложи в ред собствените си работи е некадърен да управлява.Навярно има впредвид кметът-предател,нали?Той не можа да оправи порочните навици в семейството си,не можа да реши инвестиционни проблеми във фирмата,но с помощта на "верни приятели" се оправи,жертвайки града си.........СЛЕД НЕГО И ПОТОП!


30 Април 2010 20:35 | dum spiro
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Злоба и безсилие....вместо да се стегнете, па да започнете да плюете по Йорданов така както плюхте по Наско вие циврите...Оставка, признаване на "грешки".... абе вие нормални ли сте? Да не би Наско да решава дали нещо е сбъркал на базата на писаниците на некаква готвачка от говедарци? Какво очаквали "хората" - Хахахахаха , е че вие ли сте хората които му издигнахте кандидатурата, вие ли сте хората които го гласувахте? що не си пишете за това какво очаквахте от вашият кучкар дангов?Той какво беше обещал? Да започне кампания по плюене по имиджа на града и да срине продажбите в автокъщите? Да остави без работа хиляди? или да си построи трета къща ? ...Не проумявате ли колко сте нищожни и жалки, утре Каплата ще изберем за кмет ако трябва, но данговото пак няма няма да е!


30 Април 2010 21:03 | 55
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Дум Спиро,ти май че си вторият по изявеност галевист след Кацовия.Каква е тази твоя обвързаност с Дангов?Отговорът на въпроса клони към пола ти - ти навярно си жена и то хормонално обременена.Не забравяй,че Дангов е само бивш кмет,а не разплоден бик.Тази статия е за Янев и набезите ти към Дангов са неуместни....Мисля,че е време да помълчиш,отдавайки последна почит на тези,които си отиват...


30 Април 2010 21:03 | judge
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

dum spiro, Прав си не сме ние хората които гласуваха за Янев, него циганите го избраха срещу по две кебапчета.Нормалните хора не са го избирали.А колкото до другия та той беше най активния на държавна работа работил за кандидатурата на Галеви за депутати.Това поне цял град го знае.


30 Април 2010 21:07 | Тодорова
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Прав е този,който пише,че и циганите са се усетили и повече няма да се хванат на галевите уловки.Именно за това новият избранник на братята е най-циганизирания българин сред българите.


30 Април 2010 21:17 | vox populi
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Умната 55-тица реши пак да врачува кой от пишещите какъв бил....Абе ти не разбра ли че не можеш да се заяждаш с анонимен.Дори не знаеш дали съм мъж или жена, дали съм само един или сме 10-тина....досаждаш.Понеже не разбираш от дума почвам да пиша всеки път с нов ник


30 Април 2010 22:00 | ???
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Янев,само ти с лекота можеш да спасиш този град от тежка и мъчителна агония,която няма да подмине никой,дори и консултантите ти.Нужно е само да постъпиш като мъж, проговарвайки. Достатъчно беше шут,стани отново мъж.


30 Април 2010 23:13 | АЗ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Дим Спиро,заради привързаността ти към Галевите те смачкаха служебно,сега и кмета,който те назначи на работа,тебе и целият ти дом си заминава...партята,която ви хартути толкова години е на пух и прах.И ти си пътник...Познаваме те.Добре си ни известен,давай!Змията хопе люто,когато умира,хайде хапи...и изчезвай в небитието...с галеити и кмета ще си на едно място,дето е плач и скърцане със зъби.Това ще ти хареса!Ти си Мазохиста с мазохиската,дето те подкукоросва,а ти така и се доказваш,гоните си интереса!Затова приличаш в сайта на хермафродит под чехал...познаваме се,все пак бяхме колеги.Ти срам и морал нямаш!Още малко и ще ти разкажем играта,гледай до края на процесите да се включиш по активно в защитата им ,но като адвокат,а не сато такъв дето до този момент замазва гафовете им.


30 Април 2010 23:26 | Аз!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Някога го уважавах - като човек, не го познавах добре, след това се разочаровах, а от ден на ден, все повече ми се повръща от Кмета наш - слуга...


30 Април 2010 23:48 | Санитар
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Янев,не е болно сърцето ти,рожбо,защото отдавна си го загубил.Болна е главичката ти,сине,а за тази болка болниците не помагат.Виж се с Иванова,тя ще ти помогне,ако те е толкова страх от затвора.


30 Април 2010 23:57 | ???
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Янев,Янев!Ти предаде и продаде тези,които те избраха,а предателите никой не ги обича.............Тези,които те избраха са безсилни да те накажат........Възмездие ще получиш от тези,за които вече си неудобен.


01 Май 2010 08:10 | истината
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

КАТО ЧЕТА ТЪПИТЕ ВИ ПИСАНИЯ ДАНГОВИСТКИ ВИЖДАМ ЧЕ СИ ПИШЕТЕ ТОЧНО 5 ЧОВЕКА И ТО СИ СЕ ЗНАЕТЕ. АКО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ФОРМИРАТЕ ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ С ТЪПИЗМИТЕ КОИТО ГОВОРИТЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ.


01 Май 2010 08:20 | дупничанин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

до " истината" ИСТИНАТА Е ТАЗИ КОЯТО ЦЯЛ ГРАД Я ЗНАЕ-ДАЖЕ И ДЕЦАТА.КОЛКОТО И ДА ВИ Е МЪЧНО ХОРАТА НЕ СА ГЛУПАВИ -ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СА СТРАХЛИВИ И ТО ЗАЩОТО НЯМА ИНСТИТУЦИЯ КОЯТО ДА ИМ ГАРАНТИРА СИГУРНОСТ И ЗАЩИТА!!!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар