Кметът Ат. Янев иска да харчи 11 000 лв. за кафета, колежката му в София Й. Фандъкова има 3000 лв. за представителни

28 януари 2010 00:20   13 коментара   14235 прочита
М. Попов
М. Попов


М. Попов

На пресконференция съветникът от “Атака” Милен Попов разкри

Кметът Атанас Янев и председателят на Общинския съвет Явор Тодоров заедно с консултантите демонстрират, че са направили от Дупница нов град, но истината е, че са забравили да си платят, обяви вчера на официална пресконференция съветникът-юрист от “Атака” Милен Попов по повод насрочената за днес общинска сесия по отчета на бюджет 2009 и приемането на новия за 2010 година.

Просрочените задължения на общината за 2009 година достигат 4 милиона лева. “Перлата” в короната на кмета - парк “Рила”, е построена от строителни предприемачи, на които градоначалникът не е платил - 571 000 лева струва осветлението, 75 000 лева възстановяването и изграждането на нови алеи, в изграждането на басейна с олимпийски размери, който всъщност съществуваше и преди, са налети още 338 910 лева, но не са платени. Не са платени и изразходваните пари в перо модернизиране на парк “Рила”.

Цифрата надхвърля 1 200 000 лева. Гордостта на управляващите - столовата в училище “Паисий Хилендарски”, също не е доплатена с 49 000 лева. Фасадата на училище “Христаки Павлович”, която е обновена, е с дълг от 32 000 лева. За покрива и ПВЦ дограмата на Седма детска градина се търсят 59 000 лева. За вътрешното боядисване на основно училище “Христо Ботев” са нужни 30 000 лева, за да се плати на фирмата изпълнител. Улица “Цар Симеон Велики” е благоустроена, но не са платени 119 881 лева.

Милен Попов напомни, че общинското ръководство изтегли три последователни кредита на обща стойност 6 413 805 лева, предвиден е и нов дълг за 2010 година от 5 500 000 лева. За какво са изразходвани парите от предишните кредити и как ще се покриват вноските по облигационния заем, е големият въпрос, който стои пред общинското ръководство. В приходната част бюджетът е намален тази година с повече от 7 милиона лева в сравнение с миналата година и е 22 милиона лева. Смятам, че цифрата е твърде оптимистична, коментира Милен Попов. Считам, че е неразумно да наливаме милиони левове в парк “Рила” и през 2010 година.

По бюджет са заложени отново изграждане на басейн с олимпийски размери и ремонт на детския басейн за 541 150 лева и за извършване на благоустройствени работи по изграждане на изкуствено езеро в размер на 233 820 лева. Фрапираща е цифрата за направата на паркинг до парк “Рила” - 176 200 лева. В същото време за основен ремонт на общинските пътища са заложени 152 000 лева. Смятам, че вместо в парк “Рила” пари трябва да бъдат вложени в подобряване условията в общинската болница, която е в окаяно състояние, и в пътната инфраструктура. Модернизирането на болницата ще доведе до увеличаване на пациентите от съседните общини и до увеличаване на приходите.

Милен Попов предложи да бъдат намалени представителните разходи на кмета Атанас Янев, който си е заложил 11 000 лева за посрещане на гости, а за председателя на ОбС Явор Тодоров са определени 4000 лева. Направих си труда и проверих, че кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова е предложила 240 лева месечни разходи, което прави неповече от 3000 лева на година. Затова настоявам представителните разходи на кмета и на председателя да бъдат общо 5000 лева, а разликата от 10 000 лева да бъде насочена в перо “Обезщетения и помощи за нуждаещи се граждани за лечение” с решение на Общинския съвет.


Още за: М. Попов   бюджет   Дупница   Още от: Политика

Принтирай статия
13 коментара
28 Януари 2010 04:48 | Стамболов-силно мразения и силно обичания
Оценка:
-1
 (
27
 гласа)

Каквото иска Юлето, това ще направим.Парк-има го,два плувни басейна-има го,спа-център,ще го построим.Няма капризи,няма тинтири-мимпери каквото сме заложили по план ще го направим.Няма пари,ще теглим заеми.Да ги плащат тия след мен...


28 Януари 2010 07:52 | Дупничанка
Оценка:
6
 (
18
 гласа)

Брей, нашият Янев с представителни повече от столичен кмет!?!?! Не те ли е срам - криза е и докога ще бъде това???????


28 Януари 2010 08:40 | ПАРЦАЛЕВ
Оценка:
40
 (
84
 гласа)

Едно си баба знае едно си баба пее......само като ти погледна ИДИОТСКАТА мутра и ми се прихожда на тоалетна.Как се нарича човек който повтаря все едно и също без да чува какво му говорят другите - ИДИОТ , ако бях адвокат на галевите щях за едно заседание да ги оправдая - всеки знае че си ИДИОТ.


28 Януари 2010 10:50 | Пако до парцалев
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

Мозака ти е по малък от на пиле,"ако им бях адвокат " глупак повръща ми се от теб . Гори в ада заедно с твоите кумири.


28 Януари 2010 11:59 | данъкоплатец
Оценка:
-3
 (
19
 гласа)

Представителните пари,които си предвижда нашия кмет ,са малко повече от това,което получавам като брутно възнаграждение за цели 2 години.И тъй тези средства идват от редовните данъкоплатци-дупничани като мен,мисля,че малко срам няма да е излишен за някои хора,които са на тези постове благодарение на всички нас. Нов град-стари методи.Друг вариант е да прескачам аз и други като мен всеки ден до кмета на по кафенце,пък може и да похапнем,то с 11000 лв. на месец доста хора като мен може да изхранят.


28 Януари 2010 14:54 | ДУПНИЧАНИН
Оценка:
2
 (
20
 гласа)

Аз пък искам да попитамкак ЕМИЛИЯ ЧЕРВИЛОВА направи къща в двора на ОУ ,,Хр Павлович,, з чудо и приказ Кой направи тази ПОГРЕБАЛНА АГЕНЦИЯ на центъра на ДУПНИЦА на мястото на старата поща Кой разреши да се направи тази ОГРОМНА СГРАДА на мястото на СПОРТНАТА ПЛОЩАДКА ,също на центъра на града Там се тренираше,играеше се ФУТБОЛ на малки врати, Да не забравя да питам: 1 Какво става със строителството на мястото на РИБАРНИКА в Горна махала 2 Какво става със строителството на ДРЕНСКИ РИД 3 Какво става със строителството на мястото на СТАРИТЕ КАЗАРМИ А иначе, дано дупничани не забравят всичко това до следващите избори Защото не само Москва ,но и ДУПНИЦА не вярва на сълзи,пардон на ЛЪЖИ


28 Януари 2010 18:41 | Някой
Оценка:
2
 (
20
 гласа)

Емилия Челвилова направи къщата си с много труд. Щом си дупничанин трябва да го знаеш това. Работи от сутрин до вечер повече от 20 години. За такъв труд, каквото и да си построи - заслужила го е. Няма човек от Дупница, който да не я познава, който с усмивка и добро настроение да не е посрещнала в магазина си. Не завиждайте на къщата и, пожелайте си нейното трудолюбие.


28 Януари 2010 19:26 | Питащ
Оценка:
-7
 (
15
 гласа)

Въпроса е защо се построи къща в ущилищен двор????Редно ли е,правилно ли е решението,кой е разрешил,спазен ли е закона,нормално ли е в училищен двор да има частна къща и т.н....Аман от кухи лейки в тая тъпа Дупница,какво е това племе,абсолютно неподлежащи на ред ,законност,държавност!!!!Ври от гъон сурати....Затова са итолкова цъфнали...


28 Януари 2010 19:50 | Дупничанка
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Важното в случая е - бюджета на Община Дупница!!! Не виждате ли колко ни ощетява!!! И внуците ни ще плащат за немарливостта, високомерието и безхаберието на управниците ни!!! Стига с този парк - глътна милиони - и то неплатени все още!!! Какво ще се случи с общинската болница - хората са все по-болни и пълнят отделенията!!! Къде дремете граждани!!! Как общината ни ще се изправи на крака, когато този екип си замине победоносно - с пълни джобове??? Кой ще ни управлява след това - с тези бомбастични дългове!?!? Нали един добър управник мисли първо за гражданите и след това за своите представителни - яж и пий на корем!!! Криза ли е какво ли? Или само в Дупница има икономически разцвет!?! Цяла България, да не кажа цяла Европа ни се смее - Дупница - нов модел на управление! Никога този град не е бил по-зле, но видите ли - градинки, паркче, замазват очите на простолюдието за да не чува как къркори коремът му, да не се замисля, защо данъците растът, а тепърва ще растът - дълговете са милиони..


28 Януари 2010 20:33 | Nasko
Оценка:
88
 (
102
 гласа)

Тоя от снимката не ви ли прилича на слабоумен? На мен ми прилича на човек, който по спешност трябва да го приемат в психиатрията..


28 Януари 2010 21:43 | kristiqn
Оценка:
-5
 (
13
 гласа)

ДОБРЕ ДОШЛИ В НАШИЯТ ФОРУМ!!!НИЕ СМЕ НЕФОРМАЛНО МЛАДЕЖКО СДРУЖЕНИЕ БГ УСТРЕМ!НИЕ СМЕ ЗА ЕДНО ЧЕСТНО, ПАТРИОТИЧНО, ОТКРИТО И СЪРЦАТО УПРАВЛЕНИЕ, КАКТО НА ДЪРЖАВНО, ТАКА И НА МЕСТНО НИВО!
НИЕ СЕ БОРИМ ПРОТИВ НЕРЕДНОСТИТЕ КОИТО НИ ОБКРЪЖАВАТ ЧРЕЗ СЕЗИРАНЕ НА НЕОБХОДИМИТЕ ОРГАНИ И ПРИЗОВАВАМЕ ЗА ЕДНО ПО-БУДНО И ОТГОВОРНО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО!
ВСЕКИ Е ДОБРЕ ДОШЪЛ ПРИ НАС, НЕЗЕВИСИМО ОТ НЕГОВАТА РЕЛЕГИОЗНА И НАЦИОНАЛНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ!
КОЛКОТО СМЕ ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПОСИЛНИ ЩЕ БЪДЕМ!
БГ УСТРЕМ!!! BGUSTREM.ACEBOARD.COM BGUSTREM.WEEBLY.COM


28 Януари 2010 23:06 | ссссс
Оценка:
25
 (
43
 гласа)

До кога вестник Струма ще им прави реклама на тези двамата популисти, чиято мечта е да станат дупетати и да живеят на гърба на държавата?


28 Януари 2010 23:24 | аз
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Ха сега да помислим - кой ли живее на гърба на държавата??????????




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар