Кметът Ат. Камбитов и областният управител К. Хаджигаев спряха ВЕЦ-а на д-р Ловджиев и екскмета Л. Атанасов

03 септември 2012 11:53   24 коментара   27423 прочита
Ивайло Ловджиев
Ивайло Ловджиев


Ивайло Ловджиев

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов отказа изготвянето на парцеларни планове за нуждите на частната Водно-електрическа централа, собственост на ексдепутата от СДС д-р Ивайло Ловджиев и бившия кмет на село Покровник Людмил Атанасов.

Срещу намерението на двамата се обяви и областният управител Костадин Хаджигаев. Както стана ясно, Ловджиев и Атанасов искат да добиват електроенергия от водите на река Четирка, която се пълни при изпускане на язовир Стойковци. Намеренията на двамата са да ползват 1 млн. куб.м. вода от язовира край село Логодаж.

Според плановете за ВЕЦ-а на двамата тарикати тръбата, която ще отвежда водата към електроцентралата, трябва да се постави на дъното на язовира. Това обаче е под нивото на тръбата за водоснабдяване и напояване и моментално обрича на безводие всички села в района – Логодаж, Българчево, Селище, Зелен дол, Покровник.

На този етап мераците на двамата „бизнесмени” са спрени. Разрешението за изготвяне на ПУП е отказано от кмета Атанас Камбитов, въпреки че за ВЕЦ-а има издадено разрешително за водоползване от централата на „Напоителни системи” в София. Предстои повторно внасяне на проблема в Комисията по устройство на територията и в ОбС-Благоевград.

Жителите на селата Логодаж, Българчево, Селище, Зелен дол и Покровник вече събират подписка срещу намерението на Ловджиев и Атанасов и заплашват с гражданско неподчинение, ако все пак на проектът бъде даден ход.

Срещу водната централа скочиха и рибарите, които посещават язовир Стойковци, тъй като по-ниското ниво на водата във водоема обрича рибата. До дни експерти от Министерство на околната среда, Регионалната инспекция по околната среда и водите и Басейнова дирекция Западно-беломорски район също започват проверки по случая.

автор: Силвия СТОЯНОВА


Още за: Ив. Ловджиев   ВЕЦ   отказ   Още от: Политика

Принтирай статия
24 коментара
03 Септември 2012 13:50 | Знайко
Оценка:
15
 (
25
 гласа)

Ловджиев, бързо да си платиш лептата на Камбата и Хаджиболтов, иначе ще видиш ВЕЦ през крив макарон!


03 Септември 2012 14:26 | от специалния отдел
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

ТАКИВА КАТО ТОЯ ЩЕ ЗАБОГАТЕЯТ ЗА СМЕТКА НА НАРОДА, КОЙТО ГИ ТЪРПИ,
НА НИ ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ, ЦЕНАТА НА ТОКЪТ ОТ ТАКИВА ПЕЗАРАТИВИ ЩЕ СТИГНЕ
1 ЛЕВ ЗА КИЛОВАТ


03 Септември 2012 16:37 | роко
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Като беше депутат от СДС си плаштахме сега и ти трябва да платиш Иначе ВЕЦ. А па тоя от покровник двоино


03 Септември 2012 16:41 | Доктор
Оценка:
20
 (
24
 гласа)

Всички които сме се записали при "бизнесмена", д-р Ловджиев, да се отпишем. И, без това се държи с пациентите като ПУЯК, не дава направления, въобразил си е, че е "велик" доктор, и пациентите му се потят, като ланшен сняг. Отървете се от него.!!! жена му е зооотехтичка, завършила специалност"свинарство",
но работи от 15 год. в банка! Той мисли само за пари, но не и за болестите на паациентите!!!
Той никога не е бил чист седесар, винагие бил приятел с комунистите, именно заради вродената му алчвност и меркантилност! "Щастливата" му съдба е в наши ръце!!! Всичко има край!!!!


03 Септември 2012 16:55 | Гражданин
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

Ох, милият- доктор... Взимаш на Косьо кофражистите, плащаш за документити на Камбата и проблемите са решени!
Иначе, като зетти, дъщеряти с вничките в Америка - в нормална държава и с нормални хора, а не с ОЛИГОФРЕНИ - бизнес да правиш!!!


03 Септември 2012 17:44 | sisisto
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Който плаща получава


03 Септември 2012 17:55 | благоевградчанин
Оценка:
-3
 (
35
 гласа)

Д-р Ловджиев е изключително внимателен, знаещ и човечен лекар. Тези, които го коментират явно никога не са го срещали.


03 Септември 2012 18:56 | МЕТОДИ
Оценка:
6
 (
20
 гласа)

Познаваме те, д-р Ловджиев, познаваме те, ТА ЧАК КЪТНИТЕ ЗЪБИ ТИ ЗНАЕМ!! А В АМЕРИКА НЕМОЖЕШ ДА ИДЕШ, ЗАЩОТО НЯМАШ ЗЕТ, ДЪЩЕРЯ ТИ Е ОТДАВНА РАЗВЕДЕНА И РАБОТИ КАТО СЕРВИТЬОРКА В АНГЛИЯ!! Другата ти дъщеря е в Холандия, уж да учи, ама на спокойствие и двете ти щерки си пафкат каквото не трябва..... стари градски истини, разпостранявани от "добрите" им приятелки от благоевградската компания. Остави ВЕЦОВЕТЕ, а си гледай щерките и внучката, която също не е в България, да не тръгне и тя по пътя на .....Достатъчно хора разбихте с алчността си, сега Бог ви връща чрез разхайтените ти дъщери. Пази си поне внучката. Алчността ти ще те погуби!!!


03 Септември 2012 21:01 | Гошо Кромидаро
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Щом са го спрели човекот, начи е читав и не е кармазъ!


03 Септември 2012 21:57 | До 555
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Няма Кмет, няма областен, ако разрешите строеж на ВЕЦ ще берете ядове народа се вдига, хората в тези села разчитат на водата от язовира, а бе изобщо как може да си го помислите това, тия от герб само глупости им минават през главите, това е вода, мислете малко


03 Септември 2012 22:24 | Пешо
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Д-р Данко Ангелов/БСП/ направи ВЕЦ в с. Бистрица и съсипа много километри от р. Бистрица, където хората от Благоевград отмаряха през лятото.
Сега друг доктор е решил да съсипе язовира.
На това ли ги учат в Медицинския?


04 Септември 2012 00:09 | физкултурник
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

Та нали само преди месеци ви беше страх от наводнения и изпускахте водата, тогава защо не ревахте бе, сега ревете ??!!
Вода трябва да се изпуска от всеки язовир и ако това носи и доходи е най-хубавото нещо на света !! И доктора и Люди са свестни градски хора и май това ги дразни най-много селяците !


04 Септември 2012 08:23 | анонимен
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Простите кратуни дето плюят по кмета да ходат да си легнат .Ма много големи умници се завъдиха бре .Ако не го бяха спрели, защо не го спряха, сега го спират, не са си платили .Малоумници и злобари, ГЕРБ ще бъде на власт поне още един мандат. А тези от селата да идат ръка да му целуват на Камбитов.


04 Септември 2012 08:32 | Методи
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Физкултурник, понеже си тъп, ще ти кажа, че може да съм всичко друго, но не и селяк, в което няма нищо лошо! Селяните са мъдри и свестни хора, борили се цял живот със земята!
А, когато семейството на бизнесмена Ловджиев е дошло от драмските села, моето семейство е живяло от години в Горна Джумая!! Айде, да не се обиждаме на граждани и селяни, защото от нас гражданите, по-големи боклуци-няма! Ако искаш мога да дам примери!!!


04 Септември 2012 08:41 | Знайко
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Пешо написа:Д-р Данко Ангелов/БСП/ направи ВЕЦ в с. Бистрица

Заедно с брат му и "жълтата" лоена топка Мария Дикова! Пък вие събирайте пари за него и детето му!


04 Септември 2012 09:11 | mun4о
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Защо струма не пише за ВСИЧКИ вецове по река Бистрица???
ще бъде любопитно четиво


04 Септември 2012 13:39 | до всички
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Не коментирайте, мили гербаджии, проблеми които не разбирате и не може да разберете. Кмета си е дал писмено съгласие, а новото му съгласие евентуално има цена


05 Септември 2012 10:31 | пи
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Интересни мераци ! Много сбъркана посока докторе? Как може от всичко да разбирате и от всичко пари да правите - доктори - кметове, директори, строителни предприемачи, депутати, консултанти, ресторантьори, бизнесмени и какво ли още не - къде ли се учат всички тия неща!!!!!


05 Септември 2012 19:36 | до благоевградчанин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Явно ти не познаваш д-р Ловджиев, а не ние! Той е един от най-мързеливите, алчни и тарикати доктори в Благоевград! Явно е завършил медицина заради престижа на професията и защото вече му е доскучало, си намира други занимания. Преди години се захвана с политика заради келипира... но е толкова мързелив...


06 Септември 2012 08:40 | ссс
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Подкрепям горния коментар. Толкова е точен, че сякаш пишештият е самия "Д-Р" Ловджиев!
Никога, ама никога няма да си простя, че съм работил за синята кауза на този алчен човек без обща култура, нагъл и мързелив човек. Ами старите седесари знаят коя е компанията му, с която всяка събота и неделя до ден днеш ядат и пият в Банско. "Виж с кого дружиш и ще ти кажа, какъв си"Да каже "Д-р" Ловджиев откъде му е краденият дървен материал с който си надстрои къщата. Криеше го в Банско. Ами безлихвиният кредит, който изтегли като депутат и жена му си купи машини за макарони, които бяха продадени от скъпо, по скъпо, за да запишат голямата им дъщеря в непристижен у-т в Каролина, който си е чисто средно училище. Пак с народни пари. Говоре се, че е купил апартамент в София на "Сан Стефано", Апартамент във ваканционно селище близо до Солун. За сметка на това щерките му са б..... и! Семейството е болно на темата ЕЛИТ. А, комшиите и самите му дъщери, сами си казват за побоища, нервни припадъци, биене


06 Септември 2012 09:40 | ссс
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

на диазепами, побоища между щерки и баща., но кагато всичко утихне, се казва"ние сме специално семейство, ние сме елит и ще се държим като такива. Затова "д-р-а", докато работиш за каузата му или за далаверите му те поздравлява, а след това те отминава като пътен знак, сякаш не съществуваш. Жена му "СВИНАРКАТА"е същата, поздравлява самооооо когото трябва, другите хора са нищожества и не заслужават "височайшото" и добър ден! Е, "д-р" така е, всичко придобито чрез далавера, след време, Бог го взима, чрез децата му, разпилявайки придобитото богатство чред наркотици, разгулен живот, необмислени постъпки и недай, Боже, чрез най-лошото! "д-р" -е, имаш право на опровержение и защита. Ама май, няма какво да кажеш! Хора, отпишете се от пациетската му листа. Той не Ви лекува, само взема здравните ви вноски по списък, дори и да не сте отишли с месеци на доктор! Ваша си рабата! В противен случай, пълнете му джоба!! Всичко написано е вярно, в което се заклевам в най-милото!!!


08 Септември 2012 23:12 | седесар
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Модератор, при близо 4000 прочита е невъзможно, само 20 коментара! Недей да ги триеш, защото ще се разбере колко е платил този слабо културен, необразован и мързелив доктор. Освен учебниците преди 30 години, не е прочел, заедно със "свинарката"една книга, камо ли учебник по медицина, камо ли новости по медицина на английски език или друг западен, защото той знае само кочерински !!!!! Нетрий, защото, "Струма" не е на Красо Евлогиев, а на друг! За дарлаверите на миризлият и нечистоплътен- (физически и морално )доктор, може да попитате отец Румен Калайджиев от Банско и много други! Не е тайна, че никой не уважава "елитното"семейство в Благаоевград! Така, че не си позволявай да триеш коментари и точки, че в чудо ще се видиш!!!!


10 Септември 2012 16:16 | Н.Димитрова, ПП Зелените
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ами за това всички инвестиционни обекти, които са от обществено значение трябва да бъдат подлагани на широко обществено обсъждане. Ако беше питал някои от предишния общински съвет жителите на Благоевград дали искат каскадата от минивецове по Бистрица, познайте колко хора щяха да са ЗА?


10 Февруари 2013 19:06 | бети
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ловджиев е семеен лекар от много години, не ми се е налагало да го посещавам и разбира се не съм разбрала. че той наистина е като Пуяк, наложи се да отида на преглед, заради общо неразположение, такъв не беше направен, с думите :, Нищо ти няма, ще ти мине'', но не ми мина, посетих спешен център и се оказа, че имам бронхит, повече няма какво да споделя.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар