Кметът А. Тотев получи 2 писма със заплахи

28 април 2011 00:20   28 коментара   25088 прочита
Д-р Илиева /вдясно/, председател на инициативния комитет срещу приватизацията на поликлиниката
Д-р Илиева /вдясно/, председател на инициативния комитет срещу приватизацията на поликлиниката


Д-р Илиева /вдясно/, председател на инициативния комитет срещу приватизацията на поликлиниката

Управникът: Ще сезирам прокуратурата да разследва авторите

В един ден съветниците в Сандански отмениха решението си за продажба на сградата на поликлиниката и след това отново гласуваха да се обяви нов търг.

Както "Струма" писа, областният управител Валери Смиленов атакува в Административния съд решението на санданските парламентаристи за продажбата на поликлиниката и го оспори като незаконосъобразно. По това решение, което е в съда, съветниците не могат да се произнасят, те могат само да го отменият или да изчакат решението на съда за неговата законосъобразност, обясни председателят Атанас Стоянов.

Съветниците вчера гласуваха отмяна на собственото си решение. Последва ново предложение на кмета на общината Андон Тотев за откриване на нова процедура по продажба на поликлиниката с начална тръжна цена 813 627 лева, конкурсните условия и критериите за участие в приватизацията.

Преди да се пристъпи към гласуване, сесията бе прекъсната за пет минути, за да може кметът А. Тотев да запознае съветниците със заплашителни две отворени писма, изпратени до него от неизвестни граждани на Сандански, които настояват да се спре приватизацията на поликлиниката. В първото писмо, подписано от 22-ма лекари, пише: "Тотев, продажбата и мръсотията, която вършите в Сандански, е голяма.

С Коко Динев разделихте 200 000 лева, откраднахте още 180 000, асфалтирахте улицата с 2 см асфалт, пътят до Попина лъка не струва нищо, откраднахте парите за пътя Мелник-Рожен". Във второто писмо пише: "Тотев, за втори път те предупреждаваме. С голямото си желание да продадеш поликликата, воден от големите амбиции за пари и да напълниш алчното си гърло, да напълниш алчното гърло на станоевци, гацевци, с цената на всичко да станат собственици на имот, без да се съобразяват с желанието на гражданите. Запомни, трето предупреждение няма да има".

След като прочете писмото, градоначалникът обяви пред съветниците и присъстващите лекари, че ще предаде в прокуратурата двете писма, за да се разследват авторите им.

Думата взе първа д-р Илиева, която заяви: Категорично се разграничаваме от това писмо. Това е обида за нас, ние сме интелигентни хора и не можем да допуснем да пишем такива неща.

Д-р Янков каза: Не сме писали подобно нещо и се разграничаваме от това писмо. Има друга алтернатива, която е важна. Сградата на поликлиниката е общественозначима. 35 лекари сме се подписали върху писмо, с което искаме да ни отпуснете кабинетите под наем за по-дълъг срок, а не да работим година за година. Искаме да подобрим базата, но с дългосрочни договори за наем. Не искаме приватизация, нямаме пари да купуваме.

35-имата лекари се отказват от приватизация, само 7-8 искат да купят кабинети. Къде ще отидем ние, след като се продаде сградата, къде ще работим" Трябва да прекъснем работата си. Искаме да се спре приватизацията.

След това съветникът д-р Димитър Станоев каза: Аз съм главната причина за приватизацията на поликлиниката. Това го правя в интерес на колегите лекари, като гаранция, че сградата ще остане поликлиника. Преди две години се събрахме и бяхме готови да приватизираме поликлиниката на цена два пъти по-висока от настоящата 1 600 000 лева. Не мога да разбера защо сега се инатите. Ако сега предложим на бизнеса да купят тази сграда, те няма да се откажат. Ще си избиете парите, може да продадете кабинетите си. Защо се страхувате" На хората не им пука къде ще е вашият кабинет.

Въпреки протеста на лекарите 19 съветници поименно гласуваха повторно "за" продажбата на поликлиниката, "против" гласуваха само Антон Цанев, Николай Христов, Васил Клямбов, Стоян Стоев и Юлия Канджилова, която изрази собственото си мнение с думите: Не ми харесва начинът, по който водим дебата, на много ниско ниво на говерене минахме.

Ядосани, лекарите напуснаха залата.


Още за: А. Тотев   писмо   заплахи   Още от: Политика

Принтирай статия
28 коментара
28 Април 2011 07:51 | КИЧЕЕЦ
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Аз ще я купя с мойте хора


28 Април 2011 08:04 | БРАВО
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

Поликлиниката трябва да се приватизира даже аз мисля, че и аз като гражданин имам право да участвам на търг каква е тази забрана аз да несъм от някоя измислена държава по света Ако спечеля ще си назнача добри специалисти може и от София ще работят за мен и няма да могат да крадът защото ще има ред Стига с това комунистическо мислене да го дадем на докторите измамници без пари търга трябва да бъде открит и чесен за всички граждани на Санданска община не трябва да има никаква дискриминация


28 Април 2011 08:10 | бойко
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Почнахме да си пишем сами заплашителни писма. Я да проверат компютара на Тимчев, там има интересни неща, които дават отговор но много въпроси с разпродажбата на общината. Например при какви условия е обявен търга за хранителен магазин в ГУМ, и какъв договор за наем е сключен с наемателите.


28 Април 2011 09:02 | Пациент
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

БРАВО е прав. Всеки гражданин по Конституция е с равни права. Ако адвокати и др. юристи искат да приватизират ефтино набелязана обществена сграда? Или др. гилдия иска такава някъде? Преди 1989 година, всичко беше на народа и всеки от този народ има равни права. В Петрич един лекар се плаче, че плащал много пари на месец наем/100 лв/ в поликлиниката, а не казва какви пари получава за същият месец. И той и жена му работят в този кабинет, до обяд в отделениея, операции, такси, чатни прегледи на неосигурени, както и осигурени чрез ЗК-доста парички на месец. Ще си плащат както др. хора си плащат. нали така им харесва-демокрация, частни кабинети, източване на ЗК/като подписват пациенти масово/ и т. н.


28 Април 2011 10:49 | БКП
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Браво на "Бойко"! Казва истината, но за съжаление истината в Бълхария не върви. Вървят Дончо-келнери, Борко-лъжци и всякаква КГБ и ДС паплач.


28 Април 2011 10:58 | пациент
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

Като гледам на снимката докторите бая са навели главици. Всички до един бяха в инициативния комитет за издигане на Дончо-келнера за кмет и търчаха по пациентите да ги агитират за левунския простак. Така че сега няма какво да ми реват. Кой бит- бит, кой е.. н-е.. н, това е драги доктори.


28 Април 2011 11:01 | десен
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

В този скапан общински съвет от осем години има само една политическа сила с принципна анти-Тотевска позиция и това е СДС. Време е простаците дори и с дипломи за лекари или даскали да го разберат. Идат избори и нека този път преди да хванем бюлетинката да си разчовъркаме малко мозъците дами и господа.


28 Април 2011 11:28 | ДЖИДЖИ
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Тотев, още ли искаш. Стига вече.


28 Април 2011 13:54 | до десен
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

В Общински съвет Сандански от осем години не само, че няма опозиция, но и всички партии вкупом - Тотевата, Герб, СДС, БСП и т. н. играят на едно и също хоро и то се нарича - Далавераджийското. А тОНИ цАНЕВ ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ГОЛЕМ ДЕМОКРАТ, ЗАЩОТО И ТОЙ ЛИЖЕ ЗАДНИКА НА ТОТЕВ И ВСИЧКИ ЗАЕДНО ИГРАЯТ ПО НЕГОВАТА СВИРКА. ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ САМО КАКВИ СА СМЕШНИЦИ. ТА ТЕ С ЕДНИ УЛИЦИ НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ, А НЕ ДА ПРАЯТ ГОЛЯМА ПОЛИТИКА, ДА ПЕЧЕЛЯТ ПРОЕКТИ И Т. Н. тРОТОАРА ДО ХОТЕЛСКА КЪЩА ВАИС НА ГОСПОЖАТА ЛИ Е, ЧЕ СИ Е РАЗПОЛОЖИЛА МАСИТЕ НА КРЪЧМАТА ВЪРХУ НЕГО. аМИ ПЕШЕХОДЦИТЕ ОТКЪДЕ ДА МИНАВАТ. дА ПРЕЛИТАТ ПО ГЛАВНАТА УЛИЦА - ТАКА ЛИ? И ТАЗИ ЖЕНА Е НАГЛА ТА КРАЯ Й НЕ СЕ ВИЖДА.


28 Април 2011 15:07 | за избирателите !!!
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Хайде, братя станете,
от дванадесет
годишно робство се събудете,
и на избори идете.
Гьостерицата хванете
и до един ги махнете,
та свестен кмет си изберете.
Стига коварства и заблуждение,
настана време за ново управление!


28 Април 2011 15:43 | гражданин
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

тотев назад е твоита та и на тимчев


28 Април 2011 16:09 | иво
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

АЛО, БСП - вашият съветник Методи Стойчев що за социалист е? Едно време истинските социалистите правеха поликлиники, болници, културни домове, заводи, спортни зали и т. н., а сега този "социалист", се е навел под масата - сигурно завързва обувките на кмета - като във филма "Маргарит и Маргарита", и продава, продава.., гласува, гласува ...! На кого и какво продавате, господине? Поликлиниката да не ви е бащиния, за да я продавате! Срам, позор за БСП! И този господин беше председател на общинската организация, бивш зам. -кмет, и. д. кмет?!
ПИТАМ- БСП- Сандански, ще се разграничи ли от този послушко, ще снеме ли политическо доверие - сериозен тест за организацията, която си е въобразила, че ще спечели кметския пост в Сандански! Със сигурност това тяхно желание ще бъде поредната илюзия, ако кандидатите й са като този "социалист" Методи Стойчев!!!


28 Април 2011 16:29 | за избирателите !!!
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Граждани, вижте как днешните управляващи разпродават общинското имущество на поразия. С какво право? Без капка срам! А някой от тях ги предлагат за кметове и общински съветници отново! След това на нас все някой друг ни е виновен!


28 Април 2011 16:38 | !!!
Оценка:
-7
 (
19
 гласа)


Господин Баханов е млад, образован, интелигентен. Създал е и произхожда от добро и трудолюбиво семейство. Сам и без протекции е просперирал. Бъдещето и прогреса е на младите. Той е шанса за успех на общината. Да го подкрепяме


28 Април 2011 20:24 | незнаещ
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Господа, вникнете в думите на "другаря" доктор Димитър Станоев: Ще си избиете парите, може да продадете кабинетите си. Човека толкова ясно ви казва каква е тяхната цел - да се напапат с парички, като си го купята при ограничена процедура на продажба на ниска цена. Нали за това се борихме (бориха). Нали за това ги ядохме (ядоха) жабетата на фалшивите избори през 2007 година. И сега какво? Докторите се отказали. Да ама нашия човек - д-р Станоев (Тотевата дружка) си иска неговия пай. А сега де докторчета, какво ще правите нали бяхте с Тотевите мускитари. Абе уж сте интелигентни хорара, ама се оставихте да ви водят за носа. То така е човек си пати от акъла!


28 Април 2011 21:25 | РЕЦ
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

СТАНОЕВ ОСТАВА ДА ГО ИЗГОНЯТ ОТ БОЛНИЦАТА И ДА СИ ОДИ СЪС СЛУШАЛКИТЕ ПО КРАШИЯКА. ДОНЧО НЕМА ДА ГО КАНИ НА ОБЕД ПОВЕЧЕ... ИДИОТ.


28 Април 2011 22:00 | пешо
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

И аз искам да си купя кабинет в поликлиниката. Къде да си подам документите? Може би до арменския поп.


29 Април 2011 13:08 | поздрав от Благоевград
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

ВЪВ САНДАНСКИ ВСИЧКИ ИГРАЯТ СРЕЩУ ГЕРБ. ДОРИ И ЛУДИЯ ТОНИ ЦАНЕВ. И ТОЙ ВРЪЗВА ОБУВКИТЕ НА ТОТЕВ НАВЕДЕН. ГНУСНА ПАПЛАЧ, КОЯТО ЛЪЖЕ ЧЕ МИСЛИ ЗА ГРАДА. САНДАНСКИ ПО ВРЕМЕТО НА КРАДЕЦА СЕ ВЪРНА С ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАЗАД. НО ТОЙ ОТНОВО ЩЕ ПЕЧЕЛИ, ЗАЩОТО НАРОДА Е ПРОСТ. Един живот крадец–цяла вечност в ада.


29 Април 2011 17:53 | за г-н Баханов
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Защо не се атакува и се остави да се продаде стоматологичната поликлиника, която е бивша сграда на Воден синдикат /държавна/ !!Защо се спират маловажни решения, като по този начин се имитира някаква активност !! а се пропускат някай решения които меко казано са престъпни !!то Пилат Понтииски би завидел на действията на областните управленци !! защо се оставят общински решения с които явно се краде общинска собственост !! за тия два мандата на г-н Тотев почти вече не остана !! има идна поговорка – и агнето цяло и вълка сът ІІимитации, имитации ….. на някаква законност- Вилите у водоема на Туричка черква – вътре се сере у водоема и ние пращаме прескъпа вода ..това е екогеноцит г-н Баханов -поне това да свършите ..сезирайте ДКСКА !!!що не атакувайте незаконното явно решение с предизборни цели за някакво узаконяване на тавани и гаражи и т …н …. като закона е ясен от по – ясен …. Защо …. законите са ясни и Вие нищо не правите г-н Баханов !! След като решението е незаконно сезирайте прокурат


29 Април 2011 20:45 | sandanski
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Ужас - абе защо не продадете и кметсвото !!


01 Май 2011 00:47 | notis sfakianakis
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

НЯКОИ ДЕН ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА! БОГ Е ВСЕМОГЪЩ И СПРАВЕДЛИВ! БОГ ДА ИМ Е НА ПОМОЩ! НА ТЕЗИ КОИТО ПРЕДАДОХА P
ОДИНАТА!!!!


01 Май 2011 00:48 | notis sfakianakis
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

РОДИНАТА!!!!!


01 Май 2011 00:49 | notis sfakianakis
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

А ТИ ТОТЕВ-АНАТЕМА-ПРОКЛЕТ ДА СИ ДО 9-ТО КОЛЯНО!!!!!


01 Май 2011 07:10 | за ...................
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Как така оценката от 1 600 000 стана на 813 000 000, тези оценки се правят от независими оценители -откъде идва тази голяма разлика - кой и за какво дирижира оценките, тая работа трябва да се провери от прокуратурата !!Защо и тя като Областния управител остави г-н Тотев да си разиграва коня както си иска !! Защо !! Не може за една година такъв срив на цените на една сграда - то и куповача е сигурен и нагласен както всичко друго !!Сандански си отиде - младите напускат - както върви се остане само Тотевата рода и хората покрай него !!И защо търчахме по митингите -сега тия да украдат труда на много поколения .....и за напред .....какво още чакаме драги мои съграждани да се случи, че да излезем на улицата да изразим гражданската си позиция по това дето става .....и предстой да стане ...Решението е едно .....на мирен поход протест по главната улица ...сега мирен .....после .....


01 Май 2011 22:06 | Т-а
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Много омразни хора от тоя град беее, много гадни хора. Противни мъжете, най-вече!


03 Май 2011 09:30 | Сандански
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Тотев е най успешния кмет на град Сандански само глупаци, простаци и тем подобни боклуци - пияници могат да кажат лошо за човека За първи път по времето на Тотев Сандански има по голям бюджет от Петрич Вище каква организация имаше по газифицирането - разкопаха се улиците поставиха се тръбите и се асфалтираха все едно нищо не е правено БРАВО ГОСПОДИН ТОТЕВ


03 Май 2011 19:12 | за Сандански
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Със своя Заповед № ОА-АК-287/11. 04. 2011 г., Областният управител на област Благоевград оспори и решението, с което Общински съвет – Сандански продава Поликлиниката в курортния град. Решението е взето в противоречие със Закона за приватизация и следприватизационен контрол, Наредбата за търговете и конкурсите и Наредбата за анализите на правното състояние и приватизационните оценки и за условията и реда за лицензираните оценители. Не е изготвен анализ на правното състояние на обекта, не се съдържат и реквизитите по чл. 7 от НТК и др.


04 Май 2011 09:04 | ОТЪРВАЛА СЕ...
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ГЛУПОСТИ И ПАК ГЛУПОСТИ ИМАЛО Е ОРГАНИЗАЦИЯ ПРИ ГАЗИФИЦИРАНЕТО
АМИ ОКОЛОВРЪСТНОТО ВСЯКА СУТРИН МИНАВАМ ОТ ТАМ КОЛАТА МИ ВЕЧЕ НА НИЩО НЕ ПРИЛИЧА РЕМОНТ И ПАК РЕМОНТ НАКРАЯ ЩЕ ВЗЕМА СМЕТКАТА И ЩЕ Я ДАМ В ОБЩИНАТА ИЛИ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ЩЕ Я ОДКАРАМ В СЕРВИЗ ПЕЖООООО!!!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар