Новините на югозападна България
Бившият на Гала се къпе в милиони, а водещата издържа Стефан Сузанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си Ужасяващо! Лицето на красива моделка бе изпепелено от етерично пачулиево масло (СНИМКИ 18+)
   РегистрацияЗабравена парола

Кирил Добрев в Благоевград: БСП е единствената опозиция. Сега доказваме, че сме и единствената алтернатива


11 октомври 2018 09:29  19 коментара   7305 прочита„На всички е ясно, че БСП е единствената най-голяма опозиция на управляващите. Време е да покажем, че сме и единствената алтернатива. За това ще ни помогне проектът “Визия за България”. Това е документ, който ние пишем заедно с всички български граждани. Всеки може да участва в неговото писане чрез своите предложения“. Това заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев на среща с граждани в Благоевград за Визията. Той подчерта, че документът е продължение на всичко онова, което левицата е писала и като управленски програми, и на алтернативния бюджет, който е изготвила миналата година.

„Визията здраво стъпва на конгресни решения и документи, които сме приемали през годините. След като премине през цялото обществено обсъждане, след като бъде дискутирана във всички организации по места, ще бъде изготвен окончателен вариант на документа, който да бъде гласуван и на заседание на НС. След това ние ще имаме самочувствието, че зад тази програма не стоят няколко човека, а стои голяма част от българското общество“, каза още той.

„Нещата в Благоевград вървят зле- закриват се културни институции има недостиг на места в детските ясли и градини“. Това заяви бившият кмет и член на НС на БСП Костадин Паскалев. Той коментира, че инфраструктурата е сериозен проблем, за който не се работи системно и големите обещания не се изпълняват. Доходите, както и заетостта, са на много ниско ниво.

По време на срещата гражданите подчертаха, че майчинството трябва да бъде обвързано към минималната работна заплата. Те попитаха- защо майките, отглеждащи близнаци, не получават по- голямо парично възнаграждение. „Искаме Визия за Благоевград - младите хора завършват по две магистратури, а всички са сервитьори, закри се цигарената фабрика, в частния сектор работят хора без трудови договори. Трябва да се вземат мерки“, заявиха гражданите. В дискусията взеха участие народните представители Тома Томов, Петър Витанов, Богдан Боцев и Николай Бошкилов.

Николай Иванов: Визията показва, че е възможна национална политика за изоставащите региони

„Визия за България“ е подадена ръка за диалог с всички български граждани. Този стратегически проект е надежда за Северозападния регион- че е възможна национална политика за изоставащите региони и за хората, които са останали да живеят в тях“, заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Николай Иванов по време на представянето на Визията на среща с Движението на ветераните във Враца. Той заяви, че левицата ще предложи в окончателния вариант на Визията още приоритетни за регионите мерки, включително и засилване ролята на българските общини чрез реална децентрализация, не само на отговорности, но и на финансови ресурси. По думите му е време е за нов Закон за местното самоуправление и местната администрация и БСП е партията, която ще стартира този процес.

Народният представител от региона Иван Генов подчерта, че амбицията на БСП е „Визия за България да срещне такава подкрепа от обществото, че в бъдеще да се превърне в управленска програма. „Тежките демографски проблеми на Северозапада трябва да бъдат основен приоритет в регионалната политика, защото обезлюдяването е огромен риск за региона“, категоричен бе той. По думите му Визията е проект на стратегически документ, който трябва, с помощта на безценния опит и на Движението на ветераните социалисти, да се популяризира и да достигне до всички български граждани.

Събралите се на срещата поставиха въпроси за повече конкретика за финансовите ресурси, с които ще се реализира Визията. Те подкрепиха идеята на БСП да бъдат изработени регионални и общински визии. Областния председател на движението Кръстьо Трендафилов представи своя книга, която прави детайлен анализ на разрушаването на икономиката на Северозапада в годините на прехода.

И. Иванов

Още за: Кирил Добрев  опозиция  БСП Още от: Политика

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


19 коментара

11 октомври 2018 09:41 | митничарО
Оценка:
18
 (
24
 гласа)

Кика, Добрев, кво стана с чантата с марките и доларите ?


11 октомври 2018 10:04 | БСП
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

Какво доказвате бе, вместо да извадите депутатите си от парламента вие ги държи те да пазят кворум на крадците от ГЕРБ, народа започва да си мисли че сте заедно


11 октомври 2018 10:25 | Пинева
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

леле, леле, ак не ги е срам да се показват тези


11 октомври 2018 11:11 | старогражданин
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Баш-кметът на Благоевград е проблем на Паскалев и компания, а не Камбитов. Крайно време е това да се осъзнае и уважава.


11 октомври 2018 11:29 | Пит
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Напъна се и..
.. написа глупост, държавна калинко


11 октомври 2018 12:26 | 123
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Крадеца Паскалев, който въведе корупционната практика при строителствата на магистрали като пишман министър, като докара македонската Маврово уж да изпълнява строителството до Диканите. Човека, който многократно излъга благоевградчани, човека, който последния път като кмет от Благоевград беше избран със съдействието на МВР под натиска на Петков тогавашен министър, припомнете си арестите вечерта преди изборите тогава, за това се готви БСП в момента, като си мисли, че ще вземе властта и пак със силата на МВР и прокуратура да спечели. Нищо друго не ги интересува, а само лапачка. Те доказаха, че не са социална партия, даже и наскоро с присъствието си в петзвездния хотел в Баня и препълнените маси с подбрана храна и питиета, над 1000 лв. на човек на ден. Не те е срам да се появяваш тук.


11 октомври 2018 12:31 | защо?
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Само не разбрах Паскалев в качеството на какъв се изказва и седи отпред на трибуната
Та той дори не членува в БСП-Благоевград, а в Оборище-София, и от там е избран за член на НС на БСП. Между другото нали напусна ИБ на БСП, или нещо бъркам?
В залата бяха и други членове на НС на БСП, и то избрани от област Благоевград, но те културно и кротко си седяха по местата.
В залата присъстваха и други "бивши" областни управители, директори, депутати, зам. кметове и т. н.....


11 октомври 2018 12:38 | Съгражданка
Оценка:
-1
 (
19
 гласа)

До 123! Не ми пиши, че Паскалев е крадец! От гереберисите по крадливо племе не е имало! Запомнете го добре мили ми съграждани!


11 октомври 2018 12:44 | Кумчо Вълчо
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Фанете разкарайте оня псевдо активист Кукувицата че само ви излага. Взел се е на сериозно, а требе да се лекува.


11 октомври 2018 15:24 | старогражданин
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Паскалев е много нива над тези, които ги редите като присъстващи на конгреса или конференцията на БСП. Седеше си на същото ниво в залата в компанията на непознати и за него младежи. Стил на поведение в публичното пространство, който му държи отворена вратичката в дясно от БСП. Това, че го виждате все по-често в Благоевград не е плюс за Камбитов. Търси му цаката. Дори и да я намери това е под 50% от необходимото му за успех на местните избори. Той чака друго развитие на националните събития. Като катализатор на енергия за скок на местно ниво . Дано не дочака.


11 октомври 2018 18:01 | кики
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

браво! пожелавам ви дълги години да сте опозиция! щото и за друго не ставате!


11 октомври 2018 18:31 | Sando
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Пишещите, само Паскалев одумвате ! Голямо шубе


11 октомври 2018 18:38 | Шанел
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Ами с 50% се увеличиха чиновниците в общината от преди 7-8 години.
Ако се върне Паскалев ще ги резне обратно, тежко им. Затова пишат злобни коментари/ през работно време/


11 октомври 2018 20:04 | Кума Лиса
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кой е този Кукувицата за който говориш.


11 октомври 2018 20:19 | рундьо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Когато Добрев ми обясни на кой е "Мол Благоевград" може би ще гласувам за шумкарската им банда.


11 октомври 2018 20:41 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Баща му беше по-скромен. Приватизация на Фармация Дупница от новгородски бизнесмен. Падна Виденов и всичко пропадна.


12 октомври 2018 00:55 | Съратник
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Малко срам и свян, няма да ви навреди, другари. Смалете се, че и се смирете.


13 октомври 2018 19:05 | Господин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Добрев, никой не ви вярва, никога няма да помиришете власт


25 октомври 2018 12:31 | БСПКГ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Кирчо, не плачи, че си опозизия. Ти реално упровляваш Благоевград чрез Емил Костадинов, Васил Тинчев, Калрачки и много кадри на Паскалев и Причкапов - все членове на БКП.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.