Кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ д-р Атанас Камбитов: Ние обръщаме внимание на всеки проблем

21 октомври 2011 00:10   37 коментара   9650 прочита


- Д-р Камбитов, какво Ви мотивира да се включите в надпреварата за кметския пост?

- Още като общински съветник започнах да си давам сметка, че развитието на общината преминава през единна концепция, която за съжаление липсваше. Вече като народен представител създадох екип, който оглави г-жа Венета Тенева - политически консултант по време на предизборната кампания за парламента. Този екип подложи на обстоен анализ даденостите на общината и които могат за в бъдеще да бъдат трансферирани в големи проекти, така че първо дойдоха идеите, а след това и моята мотивация, за да се кандидатирам за кмет на община Благоевград

- Дори и настоящи управници в Благоевград коментират, че предизборната ви програма е доста по-различна от тези на опонентите, като изтъкват, че тя е програма за реализация на проекти и надграждане. Основните акценти в нея?

- Управленската програма „Благоевград в 21-ви век” е политическо ноу-хау и вие справедливо отбелязахте, че тя е по-различна от тези на моите опоненти. Не мога да се въздържа да направя и един коментар, че начинът, по който са направени програмите на моите опоненти, оставя усещането, че са писани на коляно, а това е огромно неуважение към избирателите. Програмата, която аз предлагам, е свързана с реализирането на големи проекти, които да измъкнат цялата община от латентното състояние, които да я модернизират и които водят до нови работни места.

- Как държавата и местната власт биха могли да работят за бъдещето на Благоевград?

- Това е и качествена разлика между нахвърляните предложения от опонентите ни и това, което предлагаме ние от ГЕРБ. Аз и екипът, който работи върху управленската програма, създадохме една технология за съгласуване на проектите с държавната власт, така че всички тези работещи идеи са ясно разчетени и ресурсни осигурени. Държавата застава зад „Благоевград в 21-ви век”, защото по време на криза само такива работещи идеи и проекти са необходими на гражданите, а не раздаването „по малко и на всеки”.

- Вие ежедневно се срещате с хората в града, кварталите и селските райони, разбрахте ли какво искат хората в общината?

- В началото на предизборната кампания аз обявих моята коалиция и това е коалицията с гражданите. Хилядите хора, с които се срещнах, ми дадоха да разбера, че те разбират тази формула „коалиция с гражданите”. Те активно се включват в нашия дебат и тук е мястото да отбележа, че избирателите са надскочили твърде много досегашните си избраници. Те застават зад моите проекти, като едновременно с това споделят трудностите в ежедневието.

- Какви са проектите Ви за превръщането на благоевградските села в място, достойно за живот на всички жители в тях?

- Селата бяха забравени последните 20 години. Хората там трябва да живеят в условия, близки до градските, те не са втора ръка. Ние ще разработим и последователно ще изпълним комплексна програма, която да обхваща не само инфраструктурните проблеми като улици, канализации и зелени системи, и гарантираме по-добро административно обслужване на хората в селата.

- Достатъчен ли е един мандат за реализация на управленската Ви програма?

- В нашата управленска програма са заложени стратегически дългосрочни цели. Така че става повече от ясно, че един мандат не е достатъчен да се превърне Благоевград в балкански и европейски център в много отношения. Но в моя първи мандат аз ще положа основите толкова компетентно, че който и да управлява след мен, да бъде принуден да продължи започнатото. Както вече казах, особено огорчаващо е подценяването на избирателите, на тяхната интелигентност с планчета от времето на соца, с „патриотарски” крясък, /копи-пейст/ на чужди идеи, не може да се спечели доверието на нашите съграждани.

- Какъв изборен резултат очаквате - победа на първи тур или балотаж?

- Ние играем за победа! И вече сме победили, защото след нашата капания нито градът, нито общината, нито хората вече са същите.

- Първите неща, които ще направите, след като встъпите в кметски правомощия?

- Това, което ще направя, е да отворя вратите на кметството за гражданите. Свободният достъп до мажоритарно избран от тях кандидат е част от моята коалиция с гражданите. Коалиция, която аз ще отстоявам от първия до последния ден на моето управление. Има достатъчно текущи проблеми, които са на дневен ред. Конкретен пример - спасяването на проекта за реконструкция и канализация на ЦГЧ, говорим за много сериозна инвестиция, финансирана с евросредства, говорим за подмяната на 54 850 линейни метра водопровод и 41 600 линейни метра канализация, което ще реши и в голяма част проблема с водоснабдяването и ограничаването загубите на вода, които в момента са над 40%.

В оперативен порядък ще решаваме всички проблеми, които не търпят отлагане. От проблема с кухните в детските градини, които не отговарят на изискванията и има опасност да бъдат закрити, проблемите на хората в неравностойно положение до проблемите в административното обслужване. Маркираме всички проблеми, обръщаме внимание на всеки детайл и за всеки търсим конкретното решение. Нашите проекти са насочени изцяло към стимулирането на икономиката в града, защото това е правилният път. Ние предлагаме работещи решения, решения, важни в условията на криза. Всички знаем, че е трудно. Въпросът е в това трудностите накъде ни водят. Към работеща икономика и работни места, или към кризата на бившите управления.

Това е посланието на цялата наша кампания. От себе си и от моя екип мога да добавя: „Градим общината, градим Благоевград. И нека бъде!”

37 коментара
21 Октомври 2011 00:32 | Читател
Оценка:
1
 (
23
 гласа)

Камбитоов е новия месия, той ще нивкра още по дълбоко в морето.


21 Октомври 2011 01:23 | Майка
Оценка:
-3
 (
43
 гласа)

Това е човекът, млад, амбициозен, с истинска визия за града ни, човек, който знае какво и как да го направи !!!


21 Октомври 2011 01:30 | От Кресна
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

хахахахаха. не е истина, просто.


21 Октомври 2011 05:56 | лекар
Оценка:
-1
 (
25
 гласа)

Що за доктор е тоя дето никой от лекарите в Благоевградската лекарска гилдия не го познава? Явно се е пробвал да стане лекар и не се е получило, а сега се пробва да стане кмет! По-добре да махне Д-р пред името си, а не да го използва само за престиж!!!


21 Октомври 2011 07:58 | БСП
Оценка:
1
 (
25
 гласа)

КАМБИТОВ, ЗАЩО НЕ КАЖЕШ ЗА ХОРАТА, КОИТО УВОЛНИ?


21 Октомври 2011 08:45 | Социолог
Оценка:
-5
 (
25
 гласа)

Балотажа, между Елезов и Камбитов е ясен . Следва продължение а и то е ясно, Камбитов си отива .Като погледнем разликата в проценти, Камбитов на балотажа няма да получи по различен вот, но останалите избиратели на БСП и другите политически партии ще гласуват за Елезов, защото и те, както и аз не понасям ГЕРБ !!! КОЙ Е КМЕТА А !!!
ВЛАДИ ЕЛЕЗОВ !!


21 Октомври 2011 09:00 | до социолог
Оценка:
2
 (
20
 гласа)

Вие от ЕКИП верно много сте си повервали - я си разтъркайте очите и се събудете. Елезов на балотаж? Просто няма шансове момчето, или как там го наричате. Личал му префесионализма - да, определено на футбулните мачове - да, особено след клипчетата му в интернет. Може да си мечтае за балотаж само. По-добре да не се напряга много - така или иначе новият кмет на Благоевград ще бъде Камбитов!


21 Октомври 2011 09:23 | Социолог
Оценка:
-1
 (
25
 гласа)

Абе мушморок, ти ли ще ми говориш за Елезов ? Камбата е толкова тъп, че не може да запомни две изречения, на митинга си забрави речта едвам си намери листчето, за да си ги прочете . Всичките гербаджии са много надъхани и си мислят, че е така стават нещата, да ама не . Елезов е е човека, Герб си отива, съсипахте народа, такъв глад не е имало. Дано и теб те уволнят, както уволниха цялото ми семейство !!


21 Октомври 2011 09:54 | ???-!!!
Оценка:
-1
 (
19
 гласа)

Eлезов ПОРНОТО кмет!!!! Абе оди се лекуваи!!!!!


21 Октомври 2011 10:29 | до Социолог
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

Що за социолог си ти, друже, щом не помниш Жан виденовата зима? Опазил ни Бог от такива социолози. Иначе новият кмет е г-н Камбитов.


21 Октомври 2011 10:56 | лйк
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Г-н Камбитов, във вашата програма залагате разкриване на работни места- ВИЕ СЪКРАЩАВАТЕ 1000 ЧОВЕКА ОТ ЦИГАРЕНА ФАБРИКА, ПОСЛЕ СИ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ И СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ НЯКОЙ ВИ ВЯРВА! Цигарената фабрика храни толкова семейства; пази боже да ни стане тоя кмет, видяхме герб какво направиха с държавата. Поне града да си опазиме от тях.


21 Октомври 2011 10:58 | 344
Оценка:
3
 (
13
 гласа)


Ееей, Камбитов, ей смешник, хората в психо диспансера няма какво да ядат, ти експо- център ще ми строиш..... Да ти се не знае..... покрива на тея хора тече, ти летище ще правиш! Гениално, гениално....


21 Октомври 2011 11:00 | Ален Мак
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Социолог, сигурно ти си правил това проучване, което днес излезе в Струма, само в твоите сънища Елезов е на балотаж. Предстои на 23 болезнено събуждане!


21 Октомври 2011 11:03 | Nevuzmuten
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

А бе, струма, защо заведението на Данчо Окото е почупено цялото? Знаете ли?
Тоя се нашмъркал вчера, ама дошли едни хора на които дължи пари и малко са го направили бимбаец!
Тоя писхопат данчо е за диспансера ей!
Избирате Камбитов, получавате ДАНЧО ПСИХОТО ДЕПуТАТ! ЧЕСТИТО!


21 Октомври 2011 11:04 | честния бизнесмен камбито
Оценка:
5
 (
7
 гласа)


В полицията са викани благоевградски бизнесмени, срещу които са пускани жалби за купуване на гласове... които бизнесмени са били в чужбина междувременно... и които, по една НЕВЕРОЯТНА СЛУЧАЙНОСТ са отказали на Камбитов да работят за него.... Нямате ли усещането, че живеем във времето на социализма... с герб начело май точно натам сме се запътили!!!!


21 Октомври 2011 11:13 | Побой
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Някой да каже какво се е случило тази нощ в Спорткафе!!??
Данчо Окото е изпаднал в шизофренична криза!!!
Викайте лекар... но не Камбитов, че той и фелдшер не е...


21 Октомври 2011 11:25 | Коко
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Г-жо Тенева, поне си сложете снимката! На всички е ясно, че това интервю не е на Наско, нали го знаем как запецва милия! Айде нема нужда! Хубаво беше нещо конкретно обаче да кажете, освен да коментирате програмите на опонентите. На майките ваш Наско нищо не отговори онази вечер, защо месеци наред не се прави нищо. За делата срещу фирмите му нищо не каза също. Кажете за безработицата, за срамните доходи и пенсии, за младите, които напускат България, за липсващото здравеопазване и т. н. А не общи приказки тук за латентни и не знам какво си, така няма да го покажете като много умен!


21 Октомври 2011 11:30 | Нел
Оценка:
-1
 (
15
 гласа)

Стига с тоя Елезов, опищяхте всичко - Елезов, та Елезов. Разбраха и лудите, че сте платени, стига сте досаждали на хората. Да сте чули нещо свястно и смислено от въпросния напиращ за кмет? Само клакьори около него, само софри и шумотевица. Забравихте ли Коце Лъжльото, дето върна града с 20 години назад, че ни пробутвате това безмозъчно момченце, дето се хили неадекватно и ще бъде кукла на конци на същия този лъжльо?


21 Октомври 2011 11:34 | Дедовия
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

ГЛАСУВАШ ЗА КАМБИТОВ..... ПОЛУЧАВАШ АНДОНОВ ДЕПУТАТ!
ПЕТ ПЪТИ ИЗПИТ МУ НАПРАВИХА ДА СТАНЕ ШЕФ НА ДАИ... ПЕТ ПЪТИ СЕ ПРОВАЛЯ!
ЛЕ КУ ВАЙ СЕ!


21 Октомври 2011 11:39 | Защо
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Защо да става Андонов депутат?
Как така?


21 Октомври 2011 11:40 | 11
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

Насо сам си избра да е от страната на Мутрите на тези избори. Нормално е да загуби, тези избори ще са Народа срещу Мутрите, които ни се качиха на главите. А за отчайващия си резултат след изборите да се сърди на Иво, той го оправи. Можеше да се заобиколи с умни и кадърни хора, но той си избра разни, тъпанари и крадци.


21 Октомври 2011 11:42 | Дедовия
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Е ТЕ ТАКА!!!
АНДОНОВ ВЛИЗА В ПАРЛАМЕНТА НА МЯСТОТО НА КАМБИТОВ, АКО СТАНЕ КМЕТ ДЕ! ЕГА НЕ Е НИКОГА ТОВА! ПАДНАХМЕ МНОООООГО НИСКО!


21 Октомври 2011 12:12 | Благо
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Д-Р КАМБО ОТ ДЪРВЕНАТА МАФИЯ!


21 Октомври 2011 12:13 | Благо
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Д-Р КАМБО ОТ ДЪРВЕНАТА МАФИЯ!


21 Октомври 2011 12:32 | МИрКо
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Какво става "колеги"? Какви са тези побойща в Спорт1? Цялото заведение е изпотрошено. Накрая ли ще се изложите? Данчо Окото не си е изпълнил финансовите обещания за купуване на гласове към Кленджоро. Даже и Магурата е ударен в суматохата. ГЕРБ не си плаща и сметките по заведенията на предизборните срещи даже. ТАКА ЛИ МИСЛИТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ... ДА ама НЕ


21 Октомври 2011 12:57 | победа
Оценка:
-6
 (
16
 гласа)

Номер 2 в бюлетините за по-добър Благоевград!

Номер 2 в бюлетините за по-добър Благоевград!

Номер 2 в бюлетините за по-добър Благоевград!

Номер 2 в бюлетините за по-добър Благоевград!

Номер 2 в бюлетините за по-добър Благоевград!

Номер 2 в бюлетините за по-добър Благоевград!

Номер 2 в бюлетините за по-добър Благоевград!

Номер 2 в бюлетините за по-добър Благоевград!

Номер 2 в бюлетините за по-добър Благоевград!

Номер 2 в бюлетините за по-добър Благоевград!

Номер 2 в бюлетините за по-добър Благоевград!

Номер 2 в бюлетините за по-добър Благоевград!


21 Октомври 2011 13:39 | momata
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

мейдо другото впетри4ко съ6то привикват хора за да искат потписване на декларации и вси4ки те са против герб за кого работи полициата 2 за м. танев . камбитов .кои купи б. струма, 4е всеки ден целиат вестник е пален само с гербадйии.


21 Октомври 2011 13:51 | ГОЧО
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Камбитов, не се сърди на благоевградчани, че няма да гласуват за теб ! Първо ти още в началото се обрече на неуспех, след като не се разграничи от урода Мистрия ! Второ този урод работи с все сили против теб ! Този урод -крадец пръска пари не за себе си, а против теб ! В целия град не е тайна, че никога в окръга не се родил такъв зъл долен, долен, нечистоплътен, завислив и уродлив Квазимодо ! Наско, жал ме е за теб, пръскаш много парички, но на халос-наливаш вода в бъчва без дъно !Всички твои беди идват от урода !!!


21 Октомври 2011 14:17 | Катерина
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Г-н Камбитов, доста сте се изхвърлили с твърдението, че обръщате внимание на всеки проблем. Ако беше така, ще отговаряхте на затитванията на гражданите. Хайде политиците, бъдете мъжки момчета, а не изхвърлячи.


21 Октомври 2011 14:55 | СОЦГЕЙ
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Кой е потрошил заведението на Данчо-окото снощи, имало е раздване на списъци и лични карти, но парите Окото не е дал и е бил пребит.. до къде стигнахме, ако така се управлява и общината, ще я сакъсаме здраво. Чакаме реакцията на ББ след като прегледа снимките. Очаквано герберската група снощи е обиколила няколко заведения в ЦГЧ хапнали, пийнали и не платили никъде... след което се скарали за това как ще се плащат тези гласове и настъпил разкола...


21 Октомври 2011 19:15 | От форумите
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Камбитов обещава
Предизборна среща на Камбитов в. с. Обел
Камбитов - Знам че имате много проблеми. Дори и детска градина нямате
Баба Пена – ама тука нева деца бре чедо. Не ни требува градина.
Камбитов – нямате деца, но ще имате бабо. Ще ви направим.
Баба Пена – ама тука сме само баби, бре чедо.
Камбитов – Знам бабо, но има нови методи, при които и бабате могат да раждат, като ви направим по млади
Баба Пена - /станала/ Урааааа! Дайте урата и още сега сите да гласуваме за него.


21 Октомври 2011 21:36 | чък норис
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

При балотаж Камбитов и Костадинов-ГЕРБ на власт!

Камбитов и Елезов на балотаж- Елезов КМЕТ!!!

Всички в неделя да подкрепим Елезов с бюлетина 43!!!


21 Октомври 2011 23:07 | Гласоподавател!
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Ние, младите хора на България не започваме писмото си с „уважаеми“. Искахме, но ще те излъжем, а лъжата я владееш ти.
Когато ти повярвахме преди време се надявахме да си различен. Уви ! Ти се оказа като лявата химера, като дясната утопия и като царската измама т. е. лъжец. Надявахме се, че знаеш колко е невъзможно да живееш с българските пенсии и заплати, които препоръчваш на европейците. Само пурите ти за два дни струват повече.

Ти Борисов, ни нарече „лош човешки материал“. Забрави обаче, че този „лош материал“ те изпрати там, където ти се самозабрави.

Ти Борисов, приемаше с радостна усмивка нашите усилия да те превърнем в Избрания. А сега ни съветваш да станем овчари. Пробвахме, но в бюрата по труда няма свободни места за овчари. Може би под твоето „вещо“ ръководство и стада не са останали.

Пак по внушението ти свише се пробвахме и на картофената нива, но твоите бивши колеги – рекетьори са станали изкупвачи и предлагат бой вместо пари. Други патили хора ни препоръчаха д


21 Октомври 2011 23:07 | Гласоподавател!
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Пак по внушението ти свише се пробвахме и на картофената нива, но твоите бивши колеги – рекетьори са станали изкупвачи и предлагат бой вместо пари. Други патили хора ни препоръчаха да не се захващаме с череши, гъби, билки или малини, защото там се разпореждали пак твоите хора.

Ти Борисов, ни накара да сведем от срам доскоро гордо вдигнатите си глави, след като чухме безумията, които ръсиш по широкия свят. То и Алековият бай Ганьо би се почуствал неудобно от теб. Да се радваш на подигравката на Берлускони, който ти мери плешките, да разправяш как колегата ти Цветанов „с един багер копае и вади трупове“, да правиш обидни квалификации за Ангела Меркел и за Саркози ...

Ти Борисов, заля услужливите радиа и телевизии, както и страниците на купените от теб вестници, но единствената файда от това са прерязаните от теб ленти на свършеното от други хора.

Ти Борисов, забрави или просто не знаеш, че пътищата се правят за хората, а не хората съществуват заради магистралите ти. Или още п


21 Октомври 2011 23:10 | Гласоподавател!
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Борисов, махни се от мястото, което позориш и от работата, която не можеш да вършиш. Ако за теб няма живот извън политиката, както казваш ти самият, то знай, че докато ти си в политиката, то няма живот за нас българите. И тъй като знаем какъв е твоят избор, то ние заявяваме, че оттук нататък ще избираме НИЕ и започваме на 23 октомври.



22 Октомври 2011 02:11 | ,учител
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Г-Н КАМБИТОВ, ТОВА Д-Р ПРЕД ИМЕТО СИ ЗА ПРЕСТИЖ ЛИ ГО СЛАГАТЕ ИЛИ ЗА КАМУФЛАЖ. МИСЛЯ, ЧЕ Е КРАЙНО НЕПОЧТЕНО СЛЕД КАТО НЕ СТЕ РАБОТИЛИ КАТА ЛЕКАР И НЯМАТЕ ИЗГРАДЕН АВТОРИТЕТ КАТО ТАКЪВ ДА СЕ КИЧИТЕ С ТИТЛИ. А И КАК РАЗБРАХТЕ, ЧЕ СТАВАТЕ ЗА КМЕТКОЙ ВИ ГО ВНУШИ- ПАРИТЕ, ГОСПОДАРИТЕ ИЛИ СЛУГИТЕ. НАЛИ СИ ЗНАЕТЕ, ЧЕ НЯМАТЕ НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ ДА РЕШАВАТЕ ЧУЖДИТЕ ПРОБЛЕМИ, А И ДА ВИ ПИТАМ, КАТО ДЕПУТАТ КОЛКО ПЪТИ ВЗЕХТЕ ОТНОШЕНИЕ ПРЕД ЕЛЕКТОРАТА ЗА КАКВОТО И ДА БИЛО. АЙДЕ ПО- ПОЛЕКА, БЕ, Г-Н КАМБИТОВ, ТОВА Д-Р ПРЕД ИМЕТО БИ ТРЯБВАЛО ДА ВИ ЗАДЪЛЖАВА ПОВЕЧЕ.


01 Март 2012 04:16 | Зивал Ареносян
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Д-р Атанас Камбитов, декларира, че управляващите ще обръщат внимание на всеки проблем. Нека не забравя, че гражданското общество включва също така, извън парламентарните партии, сдружения и коалиции. Такава е ПП " Другата България ", от която може да се взаимства много... На адрес : " drugatabulgaria. org ", ще намерите най-добрата здравна осигуровка у нас, наречена " Емигранти и фамилия ". Тя е евтина, с много екстри и може да се ползва и от цялото семейство. Вземете я сега !!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар