Кандидатът за евродепутат на ПП ГЕРБ Асим Адемов: Забавянето на реформите в образованието е пагубно за страната ни

20 май 2014 18:33   5 коментара   9475 прочита


Забавянето на реформите в образованието е пагубно и страната ни бе остро разкритикувана от Европейската комисия заради нехайството й към този толкова важен сектор. Това заяви кандидатът за евродепутат на ПП ГЕРБ Асим Адемов на среща с учители и училищни директори, проведена в Благоевград. В дискусията по проблемите на образованието участваха и другият кандидат за евродепутат на ПП ГЕРБ от Благоевград Андрей Новаков, областният координатор на партията и народен представител Даниела Савеклиева и общинският ръководител на ГЕРБ в Благоевград Йордан Андонов.

”По време на управлението на ГЕРБ започнаха да се изпълняват два изключително важни проекта, единият от тях е за целодневната организация на обучението. През октомври той приключва и средства за него не са предвидени. Така ще останат без работа около 4000 възпитатели и учители. Вместо обещаните нови 250 000 работни места, правителството ще създаде нови безработни”, коментира Асим Адемов. Той подчерта, че средствата от европрограмите, с които се санират училища, подобрява се квалификацията на преподавателите сега са под угрозата да бъдат спрени, а това ще е пагубно за българското образование.

Младият кандидат за евродепутат Андрей Новаков подчерта, че сред приоритетите му е да се постигне облекчаване на процедурите по легализиране на дипломите от чужди учебни заведения у нас. Според него от изключителна важност е програмите на Европейския съюз в сектор „Образование” да останат отворени, защото само така българските училища ще придобият европейски облик.

”Един от изходи за преодоляване на проблема с реализацията на завършващите е дуалното образование, което дава възможност на фирмите да подбират своите кадри още в училище”, обясни Андрей Новаков.

Участниците в дискусията поставиха и въпроси свързани с популяризирането на страната ни сред депутатите от другите страни в Европейския парламент. Като добра практика Асим Адемов и Андрей Новаков посочиха инициативите на Мария Габриел, като евродепутат през последния мандат.

5 коментара
20 Май 2014 19:14 | ....
Оценка:
9
 (
25
 гласа)

Ехеее господина от едно начално селско училище трьгна да оправя образованието в държавата???? ГЕРБ моля ви се ...:))))


20 Май 2014 22:23 | НЕО бразован-по СаФ
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

По изражението на присъстващите личи, че присъствието им на това мероприятие е по нареждане. Някой даже се опитват да се скрият лееекичко от фотото. А тия на преден план, кандидат директори от ГЕРБ ли са?.... или е трябвало някой да запълва местата в "голамата" зала. Гербаджийска му работа! Пътници, история, забвение!
От такива гербаджийски капацитети сега образованието е пълна пародия, като самите тях!


21 Май 2014 13:18 | скука
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

тук е пълна скука, така е по пътя към ликвидация на поредната популистка формация. това си заслужиха герберчетата, това си получиха. нека да видят как се правят избори в депесарските общини на областта, в деня за гласуване всички под строй към секциите и тези които ги няма и те ще отидат.


21 Май 2014 15:10 | ДС
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ЗА КАКВА РЕФОРМА ГОВОРИШ г-н АДЕМОВ! БЯХТЕ НА ВЛАСТ ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ ДА НАПРАВИТЕ ВСИЧКО НЕОБХОДИМО! КАКВО, ОСТАВИХТЕ ДОНОСНИЦИ КАТО АГЕНТ "СТРАХИЛ" В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ДА НИ ОБРАЗОВА ДЕЦАТА!!!!!


21 Май 2014 20:18 | karavana
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Явно е, че този няма да стане евродепутат?! Защо само се излага тук да му изкарват кирливите ризи? А те маѝ не са никак малко. В селото си го знаят наи-добре и се смеят.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар