Кандидати за кмет и общински съветници от Петричко искат касиране на изборите

05 ноември 2019 09:51   1 коментар   11470 прочита


В Административен съд – Благоевград са постъпи няколко жалби от Петричко по повод проведените местни избори и резултатите от тях. Една от жалбите е от Янко Стоянов, кандидат за общински съветник от ПП ГЕБР в община Петрич. Тя е против решение на Общинска избирателна комисия – Петрич, с което са обявени за избрани общинските съветници от ПП ГЕРБ в община Петрич, като той не попада в списъка с избраните.

Жалба чрез ОИК Петрич в Административен съд – Благоевград постъпи и от Любомир Георгиев, кандидат за общински съветник от Местна Коалиция „БСП за България /Възраждане/“. Жалбоподателят иска частична отмяна на решение на Общинска избирателна комисия – Петрич за обявяване на избрани за общински съветници в община Петрич. Георгиев твърди, че неправилно са отчетени преференциите за кандидатите от листата на Местна Коалиция „БСП за България /Възраждане/“.

Административен съд – Благоевград образува дело против решение на ОИК Петрич. Делото е по жалба на Стамен Костадинв Панчев, кандидат за кмет на кметство село Кулата, община Петрич от ПП ГЕРБ. Панчев оспорва решение на ОИК Петрич за обявяване на избран за кмет на кметство Кулата Димитър Дамянов.

Жалбоподателят иска отмяна на решението на ОИК Петрич за определяне на резултатите от изборите за кмет на село Кулата, община Петрич с доводи за неправилно отчитане на бюлетините.

Г. Георгиев


Още за: съд   жалби   избори   Още от: Политика

Принтирай статия
1 коментар
05 Ноември 2019 14:48 | От запознат
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Семейство Капитанови не искат касиране на избора - оставили са техният кандидат за кмет сам да се оправя . Ега ти наглоста.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар