Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб - Цветан Цветанов посетиха община Сандански

03 ноември 2016 13:18   4 коментара   6664 прочита


Броени дни преди Президентски избори 2016, сред препълнената зала в Интерхотел Сандански, кандидат-президентската двойка на ГЕРБ – Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията - Цветан Цветанов, представиха своята предизборна платформа.

Цачева заяви, че резултатите на 6-ти ноември ще бъдат отправна точка за посоката в бъдещото развитие на България. По думите й – в днешния сложен свят, страната ни трябва да продължи по пътя на евроатлантическото развитие, като отстоява европейските и демократичните ценности. Цачева коментира, че в тази несигурна и динамична среда, България не трябва да остава сама и се нуждае от „приятели и съмишленици“, каквито са държавите от Европейския съюз и НАТО. „Страната ни трябва да запази своя положителен образ в Европа и в региона и да продължи да бъде фактор на стабилност и сигурност”, каза Цецка Цачева.

Като приоритет кандидатът на ГЕРБ за президент заяви насърчаването на образователната система. „С Пламен Манушев искаме да видим българската нация образована и просперираща. Имаме нужда от образование, отговарящо на нуждите на 21-ви век“.

Цачева припомни, че макар България да е парламентарна република, президентът има механизми за контрол. А тя, като юрист, даде обещание да защитава интересите на гражданите в границите на правомощията на президентската институция.

Кандидатът за вицепрезидент – Пламен Манушев подчерта усилията, положени от правителството на ГЕРБ и премиера Борисов, за следване на последователна и активна както вътрешна, така и външна политика, основана на националния интерес. В отговор на запитване относно състоянието на българската армия, той коментира, че управляващите правят всичко възможно за запазване сигурността на родните граници. „Държавата не е разграден двор. Румен Радев и Илияна Йотова говорят само лъжи. Българската армия не е загинала, не се поддавайте на манипулации“, призова присъстващите Пламен Манушев. По думите му са осигурени средства за обновяване на техниката на военновъздушните и военноморските сили, в това число нови самолети и кораби.

В подкрепа на издигнатите от ГЕРБ кандидати, председателят на Националния предизборен щаб и зам.-председател на партията - Цветан Цветанов, обясни, че днес България има стабилно държавно управление и силна местна власт, а гласът за Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев, ще бъде гарант за установената стабилност. С толкова много партии, политическото напрежение в парламента е високо, но г-жа Цачева успява да намери диалог, за да бъде постигнат необходимият консенсус. Президентът следва да бъде обединител на нацията и в този ред на мисли няма по-подходящ човек от Цачева, коментира Цветанов.

Кметът Кирил Котев призова жителите на община Сандански да подкрепят кандидат-президентската двойка на ГЕРБ с номер 17 в бюлетината, за да се продължи добрата комуникация на правителството и местната власт, без да се отдава значение на партийната принадлежност.

На срещата в община Сандански, за да изразят подкрепата си към кандидат-президентската двойка Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев, присъстваха евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, Мария Габриел, Андрей Ковачев, областният координатор на ГЕРБ в Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева, народните представители Йордан Андонов, Красимир Велчев.

*Предизборна публикация

4 коментара
03 Ноември 2016 16:58 | Цъфнал Герб
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ма, много се активизирахте, бе! Чак КИРЧО е взел микрофона да представи кандидат-президентската двойка пред общинската администрация!


03 Ноември 2016 17:52 | Боко тиквата
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

В родният ми град: Малко сме, Слаби сме! Поздрави от Лондон и Успех на Главният прокурор за да ви видя ос понеделник всичките в затвора.


03 Ноември 2016 21:08 | Гарчо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво Кирчо, оправил си малко изразяването:). Жалко, че в залата бяха хора, докарани насила.
Кой ли е бил на работа в общината по това време?


04 Ноември 2016 12:42 | make
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Рехави ми се виждат редиците в салона май, май. А тая кранта разцепи ефира сутринта. Нама да се притеснявате, аз съм следващия президент, Тиквоча няма да подава оставка. Чутовна наглост от това подобие на Квазомодо.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар