Кандидат-председателят на СДС Иво Цанев в Благоевград: Имам една мечта: България да бъде отново синя

07 ноември 2009 00:16   3 коментара   32876 прочита
Иво Цанев /вдясно/, пиарът му Росица Иванова и д-р Георги Георгиев на пресконференцията в Синята къща, където Цанев представи програмата си за излизане на партията от кризата
Иво Цанев /вдясно/, пиарът му Росица Иванова и д-р Георги Георгиев на пресконференцията в Синята къща, където Цанев представи програмата си за излизане на партията от кризата


Иво Цанев /вдясно/, пиарът му Росица Иванова и д-р Георги Георгиев на пресконференцията в Синята къща, където Цанев представи програмата си за излизане на партията от кризата

Позицията на члена на НИС на СДС д-р Тони Даскалов, който завчера обяви, че сините не трябва да подкрепят кандидат-кмета на Разлог инж. Благой Дункин заради агентурното му досие, е закъсняла с 2 години. Ако още тогава националното ръководство на СДС бе предупредило местната синя организация, че човек с досие в ДС не трябва да бъде подкрепян, сега партията нямаше да се тресе от поредния скандал. Но понеже инж. Дункин е човек на ДСБ, не ние, а хората на Иван Костов трябва да решат какво да правят с него.
Така 38-годишният бивш депутат от СДС Иво Цанев вчера коментира в Благоевград избухналия през седмицата скандал около кандидатурата на инж. Дункин, зад когото твърдо застанаха 9 политически сили, включително и Синята коалиция.
Цанев дойде в областния център на Пиринско, за да представи визията си за развитието на СДС, които на 29 ноември отново трябва да избират председател. Той е един от кандидатите за председателския пост, заеман в момента от Мартин Димитров.
Според визитката младият политик Иво Цанев е роден в Русе и има над 15-годишен стаж в СДС. Започнал е като секретар на ФНСД във Велико Търново, после регионален и областен координатор на партията, секретар на Съвета по сигурността към МС и депутат в 39-о НС, което напуска безпрецедентно като протест срещу разцеплението в партията. 5 години след като излиза от парламента, той се връща като алтернатива на безличното управление на СДС, както го определя сам. България да бъде отново синя е единственото ми желание, твърди Цанев, който е управител на консултантска компания “Ай Ти Ес-Консулт”.
В момента в СДС се води братоубийствена битка кой да сложи пред името си титлата председател или секретар, още не сме си признали грубата грешка да подпишем споразумението за коалиция с ДСБ на тъмно. Листите ни бяха лошо подредени, без представители в тях на гражданското общество, и резултатът беше едва 15 депутати, подчерта кандидат-председателят на СДС. При това положение според него закономерен резултат е фактът, че единствено Синята коалиция до момента не е направила анализ на 100-те дни управление на ГЕРБ.
Задължителен дебат за идеологията на СДС, намиране в политическата рамка мястото на европейските християн-демократически ценности и самоопределяне на партията коя точно прослойка от българите представлява, защото СДС отдавна не е партия на целия народ, са най-спешните задачи, с които Цанев възнамерява да се заеме след спечелване на вътрешнопартийните избори в СДС.
Ако ме изберат, до 2 години аз ще върна доверието към СДС и никога повече няма да повтаряме гафа да нямаме кандидат-кмет за София, както в момента, категоричен е бившият депутат.


Още за: И. Цанев   Разлог   Бл. Дункин   Още от: Политика

Принтирай статия
3 коментара
07 Ноември 2009 16:34 | СДС
Оценка:
6
 (
18
 гласа)

ДСБ ЗАЕДНО СЪС СДС СА ПОДПИСАЛИ ОБЩА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА БИВШИТЕ ДОНОСНИЦИ-ДЕКЛАРАЦИЯНА Е ОТ 22.05.ТАЗИ ГОДИНА-ТАКА ЧЕ И СДС И ДСБ ТРЯБВА ЗАЕДНО ДА ВЗЕМАТ РЕШЕНИЕ ЗА ДУНКИН!


08 Ноември 2009 06:20 | от САЩ
Оценка:
-15
 (
19
 гласа)

Господа политици, моята мечта е всеки българин да живее в нормална държава, където да работи в нормални условия, да отглежда децата си в спокойствие и да ги възпитава да обичат, ценят и опазват Родината и Народа си!


09 Ноември 2009 13:39 | сдс
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

ИВО ЦАНЕВ Е НАЙ ДОСТОЕН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СДС...ИВО ТИ МОЖЕШ И ЗНАЕШ КАК,ВСИЧКИ ПРИЯТЕЛИ ТЕ ПОДКРЕПЯМЕ И ВЯРВАМЕ,ЧЕ ТИ СИ ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ СДС ДА ПРОСПЕРИРА..УСПЕХ НА ИВО ЦАНЕВ




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар