Кандидат-депутатът Станислав Стоев: ГЕРБ е единствената партия, която може да помогне на Благоевград и да върне достойнството на хората, на които държа

27 септември 2022 06:04   1 коментар   7074 прочита


Станислав Стоев е роден на 1 януари 1980 г. в Благоевград. Завършва ЮЗУ като доктор по теория и методика на физическото възпитание и от 15 години е треньор по плуване в родния град. Семеен, с 2 деца, съпругата му също е треньор по плуване. Тази година той бе включен в кандидатдепутатската листа на ПП ГЕРБ за Благоевградска област под № 21. 

Откриваме Станислав не в предизборна обиколка на града с купчина партийни дипляни в ръка, а сред една многобройна грпичка хлапета, които са решени точно днес да станат поне републикански шампиони по плуване. Правим интервюто с уговорката, че ще е кратко, защото бъдещите шампиони не могат да чакат. 
Станислав, защо не си на улицата да убеждаваш хората да гласуват за теб, а си на работа? 
Винаги съм вярвал, че за 30 дни не можеш да убедиш никого за нищо, особено за такова важно нещо като това да дадат гласа си за теб. Ако хората не те познават и не знаят що за човек си, ако не са убедени, че си от тяхната черга, че имаш същите проблеми като техните и си на същото мнение като тях по най-важните въпроси, нищо не можеш да постигнеш. 
Това първо влизане ли ти е в дълбоките води на политиката? 

Да, до момента никога не съм бил партиен член или кандидат в листа. 
 

Какво може да накара един млад 42-годишен мъж с работа, семейство и хора, които разчитат на него, да се кандидатира направо за депутат? 

- Ами точно това, че вече съм на 42 години и имам отговорности към децата си. Бях на 12 години, когато демокрацията ни нападна изневиделица, и никога няма да забравя надеждите, които родителите ми възлагаха на нея. Видях как с всяка изминала година надеждата в очите им постепенно помръква. Кой тогава е предполагал, че преходът ни ще продължи три и повече десетилетия? Най-хубавите ми години минаха в този преход и краят му все не се вижда.

Във властта непрекъснато се изреждат едни и същи хора, дават едни и същи обещания, само дето понякога за разнообразие сменят партиите си, а промяна все няма и няма. Всъщност промяна няма за нас, тези, които гласуваме, за тях вероятно има. Приятелите ми отдавна са в чужбина, приятелчетата на моите деца заминаха с тях и сега дори приятелството ни е онлайн. Не искам повече така. А защо направо кандидат за депутат? Ами защото важните неща се решават в парламента. А какво по-важно има от това да спрем задръстванията на Терминал 2? 
 

А защо избра ГЕРБ? 

В крайна сметка ако има партия, която да свърши нещо полезно за хората, това беше ГЕРБ по време на управление им. Далеч съм от мисълта, че всичко през тези години беше по мед и масло, че населението рязко забогатя и стигна стандартите на Запада, че за здравеопазването и образованието ни вече всички ни завиждат и пътищата са в безупречно състояние. Не, но посоката, която партията зададе, бе правилната. Затова съм в листата на ГЕРБ. Знам, че това е единствената партия, която може да помогне на любимия ми Благоевград да стъпи отново на крака, да даде сигурност на близките ми и да върне достойнството и надеждата в очите на родителите ми. 

Предизборна публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление

1 коментар
27 Септември 2022 08:17 | mi6
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

заключени са защото по принцип боклуците са обидчиви - публична тайна е че един от ГРАДА обича коката..