К. Паскалев хвърли ръкавица на лидера на ГЕРБ К. Хаджигаев: Ще се боря докрай да не станеш кмет на Благоевград

27 февруари 2010 00:20   89 коментара   36201 прочита
К. Паскалев размаха списъка с орязаните 4 млн. лв. и се закани на К. Хаджигаев и на Четворната коалиция
К. Паскалев размаха списъка с орязаните 4 млн. лв. и се закани на К. Хаджигаев и на Четворната коалиция


К. Паскалев размаха списъка с орязаните 4 млн. лв. и се закани на К. Хаджигаев и на Четворната коалиция

Прокуратурата разпита съветниците от мнозинството Анатолий Антов, Кирил Илиев и Йордан Миленков, с думите: “Спрете словесния онанизъм”, ексградоначалникът Л. Причкапов потуши конфликта

Ще работя ти да не станеш кмет на Благоевград, това изкрещя на висок глас срещу председателя на ОбС от ГЕРБ Костадин Хаджигаев кметът на общината Костадин Паскалев на вчерашната инфарктна сесия, на която се обсъждаше бюджетът за 2010 г. Пак потвърждавам, че няма повече да се кандидатирам за градоначалник, но обещавам, че ще работя срещу всеки, който бъде издигнат от т.нар. Четворна коалиция - ГЕРБ, ГСБ, ЛИДЕР /БКП/ и евролевите земеделци на Урдев, уточни още Паскалев. До словесния двубой между К. Хаджигаев и кмета се стигна след ескалиране на напрежението между градоначалника и подкрепящата го група на БСП, от една страна, и от друга - на т.нар.

Четворна коалиция, която първо с 19 гласа “против” не прие отчета на К. Паскалев за бюджет 2009 г., а два часа по-късно гласува новия бюджет 2010 с 20 гласа “за” и над 60 поправки, заради което веднага тръгнаха коментари, че е гласуван не бюджетът на кмета, а на ГЕРБ. Това накара групата на БСП, подкрепена и от независимите Албина Анева и Светослав Зашев, Христо Ковачки от ЗНС, Захари Хаджийски от КОД-БГ и Румен Калайджиев от ЕИБ, да напуснат заседанието. Така бюджетът на общината за 2010 г. ще е по-малък с около 4 млн. лв. от предложението на К. Паскалев, което бе за 51 400 000 лв. Намалението е след направени предложения за промени по пера от съветниците Димитър Урдев, Марио Биков, Йордан Миленков и Анатолий Антов.

Спират се 565 000 лв., предвидени за ремонт на детските градини, и 697 000 лв. за ремонт на Пето, Седмо и Девето училище, както и на Математическата и Езиковата гимназия по предложение на Биков, което кметът определи като некомпетентно, защото не отчитало факта, че вече от МОМН са отпуснати за ремонтите 362 000 лв. Спират се, по предложение на съветника от ГЕРБ Анатолий Антов, парите и за три кръгови кръстовища - пред Строителния техникум, на пресечката на ул.”14-ти полк” и ул.”Ал. Стамболийски”, както и за друго - срещу ЗМК. При положение че сме спечелили финансиране по програми и тези улици ще се ремонтират, е безумие да останат старите кръстовища, каза Паскалев.

Той бе видимо най-ядосан обаче от решението да се спрат 1 350 000 лв. за преасфалтиране на улиците в кв.”Грамада”, за които миналата година не достигна ресурс и време. Искам да попитам г-н Красимир Роячки от ГЕРБ, който миналата година бе в основата на протестите на грамаждани, как ще се прибере сега в квартала си и какво ще им обясни за орязаните пари, попита кметът Паскалев. Съветниците намалиха със 110 000 лв. парите за озеленяване, с 400 000 лв. за поддръжка на улиците и тротоарите, със 100 000 лв. предвидените средства за изготвяне на проекти. Издръжката на Общинска администрация бе орязана със 120 000 лв., заради което кметът обяви, че просто в края на годината няма да купува гориво за отопление на общината. Намалява се издръжката и на ЦДГ и ОДЗ с 50 000 лв. За пръв път обаче в бюджета е предвидена сума от 100 000 лв. за фонд “Ин витро”, отпускат и 15 000 лв. за купуване на гимнастическа пътека.

Представителните разходи на кмета от заложени в проектобюджета 25 000 лв. бяха свити до 15 000 лв. Солидарно е намален лимитът на председателя на ОбС К. Хаджигаев от 25 000 лв. на 12 000 лв. Парите за селата в размер на 250 000 лв. ще се одобряват след представяне на поименен списък на обектите, за които ще се изразходват. Много от предложенията са незаконосъобразни, както и гласуването им ан блок, което означава, че областният управител Валери Смиленов най-вероятно ще върне решението за приемането на бюджет 2010, коментираха след заседанието съветници от БСП. Вчерашното заседание ще се запомни и с още един скандал, който се разигра още в началото, преди да бъде гласуван дневният ред.

Съветникът от ЛИДЕР Марио Биков попита председателя на местния парламент К. Хаджигаев дали знае и защо са викани съветници на разпит в дирекцията на полицията за бюджет 2009. Бързо се разбра, че става въпрос за Анатолий Антов, Кирил Илиев и Йордан Миленков от ГЕРБ, които предния ден в 9.30 ч. са били разпитани във връзка с молбата, подадена седмица по-рано от кмета Паскалев, да бъде разследван от прокуратурата за твърдения на тримата, че е допуснал редица закононарушения. Веднага тръгнаха коментари от страна на герберите, че им се оказва натиск заради предстоящото гласуване на бюджет 2010, което пък накара съветника от БСП Венцеслав Кожухаров да възкликне: Аз съм шокиран, сякаш министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов не е от ГЕРБ и вие не сте управляващи, как може да внушавате, че ви се упражнява някакъв натиск.

Точка на конфликта сложи бившият кмет Лазар Причкапов с думите: Сесията тръгна накриво, да спрем с този словесен и политически онанизъм и да се концентрираме върху бюджета. Въпреки това се стигна до приемането на декларация, съставена от ГЕРБ, в която действията на кмета Паскалев относно бюджет 2010 бяха определени като непрофесионални, скандални и стоящи далеч от необходимото политическо и експертно ниво. Това даде тон и на последвалите конфронтационни действия.

89 коментара
27 Февруари 2010 01:46 | usa
Оценка:
19
 (
87
 гласа)

паскалев... паскалев маи идва времв и ти да дав6 от4ет да не налегне6 килията и ти не си 4итав жремето 6е покаже .. както и масларова. успех. те6ко се спие на страх от нова оператсия на полисията.


27 Февруари 2010 02:23 | Васе
Оценка:
10
 (
32
 гласа)

ДО USA< пак как може да си толков ТЪП, НЕГРАМОТЕН и ПРОСТ, а в същото време да искаш да даваш акъл, СМЕХОТВОРКО!


27 Февруари 2010 04:43 | анонимен
Оценка:
8
 (
20
 гласа)

Не му е кахъра в Благоевград на Парцалев , в София е , ама в Благоевград избива !!!
Излизат стари материали , докъто беше по върховете за малко много яко е зобал , Първанов вече не го брои за нищо и Парцалев скоро може да се окаже обвиняем по няколко дела !!!


27 Февруари 2010 07:34 | 0724
Оценка:
114
 (
126
 гласа)

Тия от ГЕРБ си показват простотията. Хората се борят за повече пари, те намаляват бюджета на Общината. Защо ли? Защо, бе Хаджигаев? Защото няма да дадат твоите фирми да извършат строителните работи. Надяваш се да станеш кмет и тогава да ги направиш.
Да ама не! Търпението на хората ще свърши и Герберите ще глътнат вода.


27 Февруари 2010 07:37 | ааоо
Оценка:
150
 (
156
 гласа)

Тук се говори за бъдещетоы а не за миналото= Искате ли Хаджигаев за следващ кмет? Аз - не! Не искам да ме управляват хора с к илийно образование!


27 Февруари 2010 07:41 | муса
Оценка:
48
 (
74
 гласа)

Паскалев,Паскалев, само страх от разкриване на далаверите ти може да те кара така да беснееш. За училищата ще кандидатстваш с проекти,но да си ги пишеш ти,а не фирмата на щерка ти ,за Грамада щом си спечелил ще работиш с тези пари качествено и без да крадеш и ще си ги вращаш,а за крьговите -не е наи-голямия приоритет. За издрьжката на администрацията- няма да даваш по две заплати и за почивка по време на криза,а за твоите представителни-ти и без друго си циция ,така че -не ти трябват. а ако всичко е наред- бюджета може да се актуализира и отново да изпьлниш програмата си. Ти си свикнал - да кажеш А и веднага да ти отговорят-НА.


27 Февруари 2010 07:45 | мери
Оценка:
30
 (
64
 гласа)

само злобен човек може да се заканва още сега за местните избори. Кой си ти,че ще определяш бьдещото кметуване в моя град.За Старчево-може,но тук-определяме,ние от Благоевград. Ти спечели с Румен Петков и Галеви,а не че ние те искахме


27 Февруари 2010 07:46 | вили
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

стига бе хора,оставете човека да си гледа работат


27 Февруари 2010 07:54 | НЯМА фаКти АК
Оценка:
25
 (
35
 гласа)

хаджигаев отиваи да крадеш от строителство и ти си гола вода щом подържаш азис кмета на петри4 та тои е крадец а ти го вардиш говорят хората ако е истина боико да те махне време в петри4 да смените огражденеца мендовски и танев да покаже 4е може а не да стои отзад и мъл4и та проблемите са много нови хора нова политика на прозра4ност а не ти на мен аз на теб хаджигаев срещу себе си имаш обигран спец по интригите паскапев и вси4ко трябва да е разли4но обясняваите на хората вашите деиствия а не се правете на велики зощото ше бъде тя танцува само едно лято


27 Февруари 2010 07:56 | 0754
Оценка:
132
 (
138
 гласа)

Хаджигаев е с килийно ама незавършено образование!


27 Февруари 2010 08:21 | Избирател
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Ще се изядете там в Благоевград,за власт и пари......Почти нищо не се е променило и сега в борбата за местна власт...Всеки очаква парите от еврофондовете,а......да ги налапа.Но дано ви сложат на всички голям ченгел и се хванете на него.....Омръзна му на Народа да чете и се нервира от Вашите кавги и стремеж за власт,за пари и всичко е на наш гръб-данъкоплатците на България.


27 Февруари 2010 08:48 | ЧИТАТЕЛ
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

А дали има свободни работни места в училищата и детските градини?Паскалев си е уредил все свои хора .Борбата и за чистачки е голяма.


27 Февруари 2010 08:55 | пипи
Оценка:
3
 (
27
 гласа)

И какво Парцалко най-добре е танковете да дойдат според теб,нали ?Няма го Румен Петков да помага нали? Айде чантичката и за Старчево.......Щом теб те изтърпяхме толкова години всичко след теб ще ни се види супер.Интересно как ще работиш срещу някой нали не си отмъстителен ааааааа чакай щях да забравя ти си КОМУНИСТ


27 Февруари 2010 09:01 | НАДЯ
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

Паскалев сам си оплеска работата,като раздаде пари на най-крадливите фирми.Много хора знаят за комисионните който взе от тези фирми.Сега не не разбирам защо орева всичко.


27 Февруари 2010 09:35 | Катерина
Оценка:
13
 (
31
 гласа)

Прости, прости, та вдлъбнати , тези от "Четворната коалиция". Да не съм чула вече грамаждани, да плачат по форумите, че не им оправени улиците, че нямали вода. Техния "умник" Роячки, ги е подредил. А пък Хаджигаев с килийното образование, къде е тръгнал и той мозък да ръси. Всъщност, няма кой знае, какво за учудване, както действа ГЕРБ на национално ниво, така се действа и на местно ниво. Политика в ущърб на обикновения човек - съкращения на персонала, замразяване на пенсии и заплати, увеличавене на стоки и услуги и т.н.


27 Февруари 2010 09:37 | Красен
Оценка:
10
 (
22
 гласа)

...ЕКСТРА...не само да не има асфалтират ами и пак да ги разкопаят и зарежат , Пискливите грамаждани , дето 30 г. мизерстваха без вода и когато решиха да ги направят хора СПИСКАХА всичко за 6-7 месеца "неудобство" пак нахъсвни от ГЕРБ-ерските измисленяци.
АЛООО феновете а сега 2010 , като имате претенций - бегайте при Косьо Хадж . да ви бърше нааканите дупета.!!!


27 Февруари 2010 09:42 | дпс
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

евала баце Гошо. само така на нас хора със основоно образование не ни трябват.


27 Февруари 2010 09:46 | Симо
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Хаджигаев и Паскалев да се помирят.


27 Февруари 2010 09:59 | Галина Георгиева
Оценка:
20
 (
26
 гласа)

ЧИТАТЕЛ написа:
А дали има свободни работни места в училищата и детските градини?Паскалев си е уредил все свои хора .Борбата и за чистачки е голяма.
А защо трябва да има свободни работни места?


27 Февруари 2010 10:09 | Ели
Оценка:
7
 (
37
 гласа)

За първи път от 20 години насам имаме кмет, който не само говори, но и работи! Градът започна да се преобразява и сега тъпаците Хаджигаев и компания искат всичко да спре, не защото не искат да е хубав града , а само и единственно с цел политически войни преди предстоящите местни избори! Да не би хората в Благоевград много да вземат да станат доволни от г-н Паскалев, не не, ще го плюем до дупка, пък ако ще и да предлага най-разумните неща! Това мисля че трябва да е видно от всеки, който има малко ум в главата! Жалко обаче, че имат мнозинство и наистина ще блокират ремонтите на училищата и улиците. А трябва точно в тази посока да се върви - всички улици поетапно да се разкопаят, да се подмени тая стара вик-мрежа и да се преасфалтират. Тогава няма да има непрестанните аварии, изкопаят ВИК една дупка, заринат я след 2 месеца, след още една зима дупката отново зейне и така всички улици нон стоп на кръпки и за ремонт. Е верно че от тия ремонти някои си пълнят джобовете, но замислете се кои?


27 Февруари 2010 10:40 | Жана
Оценка:
124
 (
130
 гласа)

Хора събудете се !Не оставяйте хунвейбините на ГЕРБ да съсипят града ни!Не може да се чува гласа само на профаните,нека се защитим от тях.


27 Февруари 2010 10:42 | тито
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)

Абе като нема да се кандидатира, ще се бори срещу всички... тоя всъщност да немаме кмет ли повече иска?


27 Февруари 2010 10:43 | Довиждане
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

... аз си тръгвам за Вас незнам...оправяйте се с тези малоумни тъпанари(Данчовци, Антовци, Хаджигаевци и т.н.) в ОС Благоевград !
На добър час Грамада :)))


27 Февруари 2010 10:51 | а сега деееееееее
Оценка:
-8
 (
24
 гласа)

абе хора вие не се ли сещате че цяката тази истерия около неприетия бюджет е от това че парцалев вече е взел комисионната а сега трябва да я върне не се заблуждавайте от мазните му приказки ,а относно това дали Хаджигаев да е следващият кмет по добре той от колкото гадните комуняги с които боксуваме от 20 години все на едно и също място
ПСл ПАРЦАЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕВ АЗ ПЪК ЩЕ РАБОТЯ ДО КРАЙ ХАДЖИГАЕВ ДА СТАНЕ КМЕТ И ИМА МНОГО ХОРА КАТО МЕН А ТИ ЗАМИНАВАШ В МИНАЛОТО ЗАЕДНО ОНАЗИ РУСАТА СПИРИЕВА


27 Февруари 2010 11:08 | демократ
Оценка:
8
 (
32
 гласа)

паскалев не беше избран , а беше назначен за кмет.Ако някой не знае как да пита Дончо-Келнера от Сандански и Вельо от Петрич.Но това тъпо недоразумение Хаджигаев не става и за коняр и ще бъде поредния провал на ГЕРБ след онзи македонския банкер .Няма такава партия - Герб има Бойко и останалите.


27 Февруари 2010 11:23 | Гери
Оценка:
115
 (
119
 гласа)

ГЕРБ се оказаха пълно разочарование. Как можахме да повярваме на един полуграмотен кофражист и да го сложим на такъв пост. Никога повече аз и моите познати няма да гласуваме за тия неграмотни смешници. В тая криза да орежат парите , а хората какво ще работят сега. Знаят ли каква е безработицата? но тоя неграмотник Хаджигаев каза Лексус и му е през оная работа как живее народа. Политиката е отговорна работа и не е за неграмотници


27 Февруари 2010 11:33 | кака
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

На г-н Б.Борисов свалям шапка.На страната ни са нужни такива като нето,но не и тези около са около него.Вижте нашите в Благжоевград-некомпетентни,недоказани,без образование ,а шумни като гъски.Ще провалят силния човек и амбициите му за България,ако не вземе мерки.Ето вчерашния ден е началото на този провал за един чудесен български град.


27 Февруари 2010 11:38 | анонимен
Оценка:
143
 (
157
 гласа)

Как Хаджигаев ще е кмет бе, вие луди ли сте? та човека едва връзва 3 думи в изречение. Къде гледа Бойко и не дойде да си прибере неграмотниците, а за останалите като мазника Урдев, тъпака Тасков и Злата Сотирова с 8мо отделение ли да гласуваме???Ако ГЕРБ не се разкара от тая измет са пътници и те. То не става само с лозунги и простотия, трябва и акъл. То се видя че ГЕРБ нямат кадри, само тъпаци и смешници. А тъпака само може да заплашва и рекетира като мутра и да дере кожата на бедния народец. Тия ще направят куп поразии защото незнаят какво правят. Не са прочели и по една книжка през живота си. Повечето си купиха дипломите, а такива като зидаро мазача Хаджигаев и купена нямат дори


27 Февруари 2010 11:45 | Соня
Оценка:
178
 (
192
 гласа)

Да си гербаджия отдавна стана синоним на смешник и неграмотник. ГЕРБ се очертава като най-голямото разочарование за последните 20 години. С един лозунг Долу ДПС само дойдоха на власт , без никакво покритие. Комбинацията от некомпетентно управление и такава икономическа криза ще се окаже фатално за България


27 Февруари 2010 12:10 | реалист
Оценка:
2
 (
18
 гласа)

браво на всички които се изказват в този форум и харесват малоумника елезов и лъжльото паскалев но за да вярваш на такива като тези значи трябва да си същия малоумник като тях !!!


27 Февруари 2010 12:12 | Morrison
Оценка:
254
 (
284
 гласа)

Не че нещо ама обичаният ви от всички вас кмет ако си спомняте, обръщам се към хората с къса памет беше зае/ал града цяла година миналата година. Ежедневно бяхме свидетели на улици, които и в Ирак не съществувао, но разбира се това е било така защото болните ви мозъци винаги търсят най-смешните оправдания. Не съм запознат с цялостната процедура по кандидатстването за различни проекти, но смятам че за да се отпуснат пари, първо трябва да е написано черно на бяло къде ще отиде всеки един лев от отпуснатата сума! Какво е вашето оправдание, че чакъла е поскъпнал драстично, или че асфалта идва от Австралия и е доста скъпичък или че плочките за баня, които налепиха по центъра са поскъпнали. Да не говорим, че по време на криза цените е нормално да ПАДАТ, защото фирмите и хората нямат толкова активна работа в средите на строителството. Обяснете ми къде са отишли парите. Относно грамажданите и всички други квартални провинциалисти, ежите се по дискотеките и механите, иначе сте пълни мишки


27 Февруари 2010 12:16 | 07
Оценка:
15
 (
39
 гласа)

Паскалев заслужено получи тежък УДАР да изпълнява бюджет определен от ГЕРБ ,това го извади от равновесие иповедението му е неадекватно.


27 Февруари 2010 12:19 | ss
Оценка:
12
 (
20
 гласа)

какво стана с ледената пъзалката на смешковците от екип от герб май ви спряха далаверата като се поинтересуваха колко ток плащате нека знаят гражданите че от техните данъци се плащаше тока


27 Февруари 2010 12:22 | биби
Оценка:
4
 (
28
 гласа)

Не ви ли е срам да се превземате като госпожици?Улиците в грамада били разкопани-ами вие като правите ремонт на дома си колко време страдате от безпорядък.Може ли да се подменя канализация и да не е разкопано и да няма проблеми.Ами тогава да си стоим в 18 век-без водопровод без канализация.20 години една копка не се направи в града,той заприлича на село,а сега пък гражданите имали неудобства.нали някои помнят 1986 г.тогава не беше ли разкопано и после стана хубаво.Сега един човек се опитва да направи нешо за нас и за децата ни,но не ние ще го изядем с парцалите,ще го плюем,ще го клеветим,ще го обиждаме-същински ганьовци ,че и по-лоши!Заслужаваме да дойдат простаците да ни управляват и да затънем в л....


27 Февруари 2010 13:00 | Ф.
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Паскалев не е БСП , Причкапов не е от ЛИДЕР ,Ицо - Мама кажа не е земеделец , Урдев не е евроляв , Злата също не е земеделка , Хаджигаев не е Бойко ..... след купени избори в общинския съвет е мазало !!!


27 Февруари 2010 13:06 | Мими
Оценка:
178
 (
186
 гласа)

Разликата между Паскалев и кофражиста Хаджигаев е поне един вагон книги и това е очевадно за всички. Неграмотни хора нямат място в управлението. Искам да помоля Струма да сложи коментарите от статията на първа страница в следващия си брой, не за друго, а за да ги види Бойко Борисов и да вземе мерки.


27 Февруари 2010 13:07 | Зоя
Оценка:
23
 (
31
 гласа)

Единственния нормален от ГЕРБ беше кандидата им за кмет, но другите си купиха изорите и сега няма защо да се чудим защо е такава бъркатия и никой не разбира за какво става дума. И Паскалев и хаджигаев са напаст за града - и в сегашната комбинация и в бъдеще !


27 Февруари 2010 13:18 | .
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

манете си сичките едните и другите са некадърници !!!!!!!!!!!!!!


27 Февруари 2010 13:23 | пепи
Оценка:
-11
 (
37
 гласа)

Разликата между Паскалев и кофражиста е поне един вагон откраднати пари и мръсни сделки.Това че Паскалев чел книги не означава ,че той може да ни прави целият град на маймуни.ПАСКАЛЕВ СЕ ОАКА!!!!!!! ТОВА Е ИСТИНАТА!!!!!!!


27 Февруари 2010 13:28 | Ани
Оценка:
43
 (
49
 гласа)

Имаше и други свестни в ГЕРБ, но и те си отидоха- доцент Граматиков не издържа на простотията, онзи ден разбирам че и Боби си е тръгнал-най-умното им момче. Вече няма смисъл да се стои в тая партия
А като викаха долу ДПС сега защо не правят нищо срещу тях? явно имат споразумение , смешници. народа не е толкова прост


27 Февруари 2010 13:30 | usa
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

до васе... дали сма тап не знам ама ти маи жоди6 тапотята. и ако си и ти от стар4ево. гласуви за паскалев там . и васе е селско наименожание. хахахахахах


27 Февруари 2010 13:58 | Избирател
Оценка:
0
 (
18
 гласа)

Ако ГЕРБ не се справи игти сменят избирателите,кои според коментиращите във форума ще ги заменят,да направят Родината ни по добро място за живеене, по-добри закони и т.н.?Костов това чака,затова прави раздори с хитрините си.Та той и СДС направиха тази голяма криза оттогава,тройната коалиция се възползва и ни довърши.Кой пхредлагате Вие като сте толкова негативни и към сегашните управляващи,като още не е минала година от техното управлние.Освен да дойде армията/след ГЕРБ/ и военен режим,но и армията я намалиха и обезкървиха,преди години от страх,да не стане преврат.ГЕРБ ще се справи с подкрепата на народа,това очакваме.Иначе лошо ни се пише.Ще станем циганска държавица.


27 Февруари 2010 14:08 | дидо
Оценка:
-4
 (
20
 гласа)

Добре че се нтамеси полицията преди изборите иначе този селянин мяма да е сега на този пост ,Говори за бюджет всичките му служителки са без компютърна грамотност и не знаеят и сега англиийски с наши пари ги прати на курс но си останаха тъпи защото ги назначи по баджанашки пък сега се сърди на ГЕРБ да ги беше пратил за тяхна сметка да учат както моите деца които знаят и езици и компютри но са без работа и тази бюджет му е много ,но какво да прави човечеца така лесно не се издържат любовници
А него и за кмет на Старчево няма да го изберат ненаситна и нагла свиня ти си за пандиза а не момчета които се борят за обикновения народ


27 Февруари 2010 14:35 | струмка
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Отправям покана към господин Паскалев за разходка по красивите улици на квартал Струмско, да изпием по чаша горещо кафе в новоизградените паркови пространства, както и да си закупи пресни плодове и зеленчуци от модерния пазар на квартала. На изпроводяк можем да му услужим с резервни обувки, ако случайно някъде си е поизкалял чепиците.Цяло Струмско ти благодари и те обича, кмете.Ти си нашата гордост.Избираме те за кмет за цял живот!


27 Февруари 2010 14:45 | вили
Оценка:
-27
 (
65
 гласа)

всички които пишете и най-вече катерина сте пьлна скрьб. не разбирате нищо от бюджет,а коментирате напьлно грешно. Ако паскал е прав няма така да се дьрвари и да се прави на обиден. В негов стил е да ползва полиция и прокуратура. така *спечели* изборите- с пполицията. Да, но сега няма да стане. А Хаджигаев не е прост човек. Който може да управлява семейството си и фирмата е достатьчно умен,за да управлява и общината. А неудачник и мрьсник в личния живот е такьв и в обществения живот. Паскалев така умее да манипулира, но само некьдьрните,които сега са се залепили за неговите истерични изказвания. Браво,че има хора,които се изправят срещу неговите манипулации.


27 Февруари 2010 14:46 | маке
Оценка:
1
 (
25
 гласа)

Само ЕКИП има идея как града да се оправи. Гражданите над всичко, партиите са отживелица.
Напред ЕКИП.


27 Февруари 2010 14:47 | мима
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

потьрпевши винаги сме ние-хората


27 Февруари 2010 14:53 | Силвия
Оценка:
2
 (
42
 гласа)

Мисля, че управлението на г-н Паскалев ще има положителен ефект върху бъдещото развитие на Благоевград.За някои промени е нужно време и трябва да сме малко по-търпеливи.


27 Февруари 2010 15:59 | един от Мозамбик
Оценка:
17
 (
23
 гласа)

Ей, дори тук имаме по-грамотни лидери от вашия Хаджигаев (ама не карат Лексуси де)


27 Февруари 2010 16:45 | ЦЦЦ
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

към Избирател: и Иван Костов беше безалтернативен. Поне в първите две години от мандата си. Така беше и с г-н Симеон Сакскобургготски. В края на 2005 година тройната коалиция изглеждаше стабилна и непоклатима. Предричаха им поне два мандата. Така че не бързайте с прогнозите. Българският народ винаги е бил по-мъдър от припрените анализатори. А иначе алтернатива ще има! Тя и днес съществува в насипен вид.


27 Февруари 2010 16:56 | германец
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

Не разбрахте ли че зад ГЕРБ, БСП АТАКА и ДПС стоят едни и същи олигарси. Разменят си поръчки , а народа гладува. Хаджигаев какво се прави на луд, кой слага плочките из центъра? не взимат ли поръчки от ГЕРБ? всичко е за пари..я кажете кой участваше в аферата на века БТК? не беше ли Цветелина с онзи олигарх Биорголфсон? от къде мислите са парите за хотелите които Хаджигаев строеше? а СИБанк не се ли казваше преди това Българо-руска Инвестиционна банка с шеф Емил Кюлев? а след това Славчо Христов?как отиде в ръцете на Цжетелина???


27 Февруари 2010 17:19 | ЦЦЦ
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Съществува ли потенциал за зараждане на подобна алтернатива в бъдеще? Къде?
Това са изненаданите от възмущение предприемачи, Спомням си, че беше безалтернативен и Иван Костов. Поне в първите две години от мандата си. Така беше и с г-н Симеон Сакскобургготски. В края на 2005 година тройната коалиция изглеждаше стабилна и непоклатима. Предричаха им поне два мандата. Така че не бързайте с прогнозите. Българският народ винаги е бил по-мъдър от припрените анализатори. А иначе алтернатива ще има! Тя и днес съществува в насипен вид.които не могат да повярват, че държавата официално ги рекетира с 10 процента. Тук са и омерзените учители, научни работници и лекари, на които някой все им обещава реформа, а се оказват отново жертва на объркани експерименти. Това са и стотиците хиляди пенсионери, които си броят стотинките за оцеляване, в това число са, ако щете, и полицаите, които пак пиха студена вода, но не в градинката до Министерството на вътрешните работи, а за да преглътнат горчивия за


27 Февруари 2010 19:31 | Оги
Оценка:
-35
 (
41
 гласа)

Защо бе , уважаеми, Хаджигаев да не е кмет - нали е председател на ОбС , защо радо Тасков може - заради фалшивата си диплома ли ? паскалев защо може - нищо което е почнал не завършил - и в политиката и в семейството , защо Лазар Причкапов може - най твърдия комунистически лидер от всички Първи секретари на Ок на БКП , погледнете си Общинския съвет - - поне 60% от местата са купени !!! Ами МАТЕРИАЛА не е такъв ! Избираме си / купуват ни ефтино/ простаци ! Тъпи ли сме , прости , мизерни духом и телом ?
Заслужаваме си политиците - това е !


27 Февруари 2010 19:55 | KDK
Оценка:
34
 (
50
 гласа)

герб са вече трета година във властта ! време е да престанат да се учат, да се вайкат , да се оправдават ! нека работят - ако могат ! а се видя , че хаджигаев не може - не е до образованието само , ограничени са му възможностите , само в партииното ктроителство го бива ! нов бай лазар причкапов. нов партиец - никаква ефективна работа !!!


27 Февруари 2010 19:56 | васил
Оценка:
-3
 (
23
 гласа)

Коце да си прибере братчетката Каймаканица заедно сьс дьщеричката и Биляна Паскалева,тьпия Шумантов с Неговата Гергана и да си направят фирма за гадости и грабежи


27 Февруари 2010 19:56 | ББ
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Матерялаааааааааааааа !!!


27 Февруари 2010 19:57 | шаро
Оценка:
-6
 (
12
 гласа)

не ги дьвчете вече. те не са виновни


27 Февруари 2010 20:01 | a.g
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Българска работа!!!!!!


27 Февруари 2010 20:57 | Благоевград!
Оценка:
16
 (
22
 гласа)

Зоя написа:Единственния нормален от ГЕРБ беше кандидата им за кмет, но другите си купиха изорите и сега няма защо да се чудим защо е такава бъркатия и никой не разбира за какво става дума. И Паскалев и хаджигаев са напаст за града - и в сегашната комбинация и в бъдеще !
Подкрепям те за всичко с едно уточнение - Кирчо Пендев не от герб - той беше подкрепен от герб!


27 Февруари 2010 20:57 | Дончо
Оценка:
15
 (
21
 гласа)

Хаджигаев освен да вечеря с Тотев и племенника му Младенчо,май нищо друго не знае.


27 Февруари 2010 21:00 | Петричанин
Оценка:
11
 (
25
 гласа)

Тези от Герб Благоевград се оказаха по тъпи от всички , но какво да се учудваме там е пълно с тъпи селяндури от целия окръг въпреки тяхното самочуствие .Човека иска да им оправи до колкото може града а те му пречат само заради тъпи политически амбиции.Като чета и злобните писаници против кмета подозирам че с такива тъпаци и селяндури Благоевград скоро няма дя се оправи.Трябва да им дадем нашия Азис то те и нашите селяндури си го избраха та добре ще си паснат.


27 Февруари 2010 21:01 | Благоевград!
Оценка:
17
 (
21
 гласа)

вили написа:А Хаджигаев не е прост човек. Който може да управлява семейството си
Абсолютен герой е този Хаджигаев - управлява си семейството -- смешници!


27 Февруари 2010 22:40 | Природно пострадал
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Парцалев си е едно аки но с образование. Хаджигайдата пък аки без образование. И понеже за акитата образованието не е от значение - те така и така миришат - на хоризонта нищо ново не се задава. За съветниците - как може да се орязва бюджет в перата за ремонт на детски градини и училища! За орязването на пари за дофинансиране по проекти пък е икономическо малоумие. Значи хората дават примерно 1 милион , а общината се скъпи за 200 000. При условие, че ако не ги даде ще загуби и спечеления по проект милион!


27 Февруари 2010 22:54 | юрист
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

Всеки народ си заслужава водачите!!! Явно това сме си заслужили!!! И щом не искате да е така- работете, всички вие съграждани, за да променим положението, в което се намираме. Покажете ясна гражданска позиция! И не плюйте по хората- Ние сме си ги избрали! Следващият път, когати дойдат избори- помислете с главите си за кого да гласувате!


27 Февруари 2010 23:03 | Катерина
Оценка:
128
 (
140
 гласа)

Скоро не бях чела толкова много тъпотии, както тези на сесията на Местния парламент. Как е възможно да се орязва бюджета на детски градини, училища? Вие децата нямате ли г-да съветници, не искате ли да учат в по-хубави и модерни сгради? Толкова много плюха по Паскалев, жителите на кв."Грамада", относно асфалтирането на улиците. Сега, кой ще плюете, драги грамаждани? Би трябвало да е "умния" ви съкварталец Роячки и всички тези, които гласуваха това неадекватно намаление на бюджета. Отделяте пари за предсавителни разходи на Хаджигаев, той така хубаво се представя, но за килийно училище и това е много, за метода "ин витро" са отделени пари, за този метод няма ли републикански бюджот и най -голямата ви простотия за пътечка. Защо не отделихте пари за подпомагане на болни деца? За да си отмъстите на Паскалев, решихте да накажете нас , благоевградчани. Пошло и долно е поведението ви, г-да съветници. Или може, би търсите някаква лична изгода от неадекватните ви действия.


27 Февруари 2010 23:11 | гражданин
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Г-н Паскалев, от това недоволство от страна на гражданите трябва да ви е стананло ясно , че хората не са глупави. И щом имат едно мнение, значи нещо във управлението ви куца! И то сякаш не от скоро. А и подчинената Ви администрация е на същия хал. И нея яростно трябва да я плюем. Вие не виждате ли, че тези ви подчинени служители само заплати и подаръци чакат.Защо не се разходите по коридорите? Сам ще се убедите в правотата на думите ми. Препоръчвам Ви да изпиете чаша студена вода и да се опомните...Успешно приключване на мандата!


27 Февруари 2010 23:23 | до Шумантов
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Какво ще каже " много кадърният" икономист - г-н Шумантов по въпроса за бюджета на Благоевград? Или се интересувате само от това кога ще Ви преведат заплатката? Порадвайте се още малко на този си управленски пост, защото друга възможност няма да имате! След година ще потънете в дълбоко забвение!


27 Февруари 2010 23:29 | ПОЗДРАВЛЕНИЯ
Оценка:
-4
 (
18
 гласа)

Е, ЧЕСТИТ ВИ БЮДЖЕТ Г- Н ПАСКАЛЕВ! ПОДОЗИРАМ , ЧЕ МАЙЧЕ И ТРОХИ НЯМА ДА ОСТАНАТ ОТ ТОЗИ ПАЙ,ОТ КОЙТО ГОДИНИ СИ НОСЕХТЕ И В КЪЩИ! ЖАЛКО! МНОГО ЖАЛКО! СЪЧУСТВАМ ВИ ИСКРЕНО!


28 Февруари 2010 00:17 | Ужас!
Оценка:
19
 (
25
 гласа)

Е, това е нагло вече!!! Според мен трябва да се въведът някакви критерии, за да се кандидатираш за кмет. Не може всякакви неграмотници и простаци да си мислят, че властта е в техните ръце! Мисля, че следващият кмет трябва поне да има висше образование, а не просто да е зидаро-мазач или плочкаждия от строителния техникум, затова гореспоменатия господин да запише и той едно висше като съпартиеца си Смиленов! хахахахахахахахахахаха


28 Февруари 2010 06:40 | анонимен
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

Не че ми дреме ама:
Ако Строителния Техникум е килийно училище , жал ми е за всички култтурни , възпитани и образовани хора които са завършили по села и паланки !!
Като го завършиш ела пак се обади !!!
А за прочетените книги , този който беше писал по-горе сигурно е библиотекарката на Парцалев , или ??!!


28 Февруари 2010 09:27 | Рилка59
Оценка:
24
 (
28
 гласа)

Партиеца Хаджигаев на първата година от мандата си купи кола за 120 х лв , на втората си постои къща от 300 м.кв. на Баларбаши - зад Галчев и Евтимов , след третата - може би летяща чиния !!! Строител , "подизпълнител" на Монолитстрой и Агромах - по време на криза в бранша ? мислете де !!! Единствения нормален в ГЕРБ е директора на ВиК Божидар . Другото е некадърник до некадърник !!! и гладни и алчни като партизани след девети 44 г. !!!


28 Февруари 2010 09:30 | герб
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

партиино поръчение за хаджигаев - да запише вечерно в американския университет !


28 Февруари 2010 09:34 | ,
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Много мераклии за кмет - много чудо !! Очевидно кризата е голяма и друг бизнес освен политиката не остана Тешко на гражданите Пак са нарочени за дойни крави .


28 Февруари 2010 10:58 | до Благоевград
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Пендев беше поткрепен от Борисов , а не от герберите в Благоевград . Техния кандидат беше Тасков , но след като Борисов каза "стига с тоя тасков..." - си подвиха опашките , но разбира се не работиха на изборите за Пендев - да му се чудиш на акъла и на него! Нормален човек политик става ли ?


28 Февруари 2010 11:01 | оля
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Много е трудно да се прави политика в бедна държава където правилото е че ".. ако не крадеш сине ти си будала " и най-големия умник е Слави Трифонов


28 Февруари 2010 11:58 | гербер
Оценка:
31
 (
35
 гласа)

как да запише Хаджигаев вечерно в американския като той едва български говори, вие искате английски да учи:) а за Пендев е напълно прав горния гражданин. Хаджигаев го провали и него съзнателно на изборите, тръгна да си мери онази работа с един начетен и образован човек


28 Февруари 2010 12:12 | Нема лесни пари!
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Рилка59 написа:Партиеца Хаджигаев на първата година от мандата си купи кола за 120 х лв , на втората си постои къща от 300 м.кв. на Баларбаши - зад Галчев и Евтимов , след третата - може би....
... ще фалира!


28 Февруари 2010 12:33 | G.
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

хаджигаев е тип "селски хитрец" който най-накрая ще прекара всички - и паскалев и бойко борисов ! и , само за прецизност - колата му - джип ЛЕКСУС не е 120 х лв а 120 х ЕВРО. той се учи на мурафети от бай си лазар !!! старата школа !!!


28 Февруари 2010 12:35 | ,
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Хвала на таквиз чеда


28 Февруари 2010 13:49 | джумаец
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Ако трябва да осребяваме участието на благоевградчанни в изпълнителната власт/между другото единия ероден в Г,Делчев/трябва да кажем че ако не беше тяхното активно участие в ремонта на 8 квартала в центъра на града той трябваше да бъде завършен някъде около м,октомвриПоне така пишеше на информационната табела,Инешо друго странно-след двукратното идване на премиера в Бл-град се започна подмяната и ремонта на приналежащите тротоари на ремонтираните улици от близка на някой фирма,Резултатите се виждат с просто око-запълнените с пясък пространства между плочките лъснаха след обилния дъжд,А тротоарите някъде сякъш са правенни от десето класници,


28 Февруари 2010 13:57 | hi
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

На якетата на тези които ИЗПЪЛНЯВАХА и ремонтираха тротоарите пишеше СТРОЙМАКС- фирмата на Хаджигаев и на ГЕРБ


28 Февруари 2010 16:15 | Валдес
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Не е лошо да почерпим опитьт комшийски и да се действа!


28 Февруари 2010 23:12 | маестро
Оценка:
3
 (
21
 гласа)

не разбрахте ли,че хората в сянка ,които не се показват по партиините централи като БОРЕ СИЛАТА и отбор ,и които даржат между 4000-8000 гласа ,те ще определят кой да бъде следжащия кмет на благоевград.едно е да се говорят клюки,едно е да се слушат хорски мохабети....а съвсем друго е,да разполагаш с неограничен финансов ресуср от корпорация на американски банки,макар привидно да не се показва нищо.точно тези хора ,ще наклонят везните за бъдещия кмет на благоевград.зависи кой ,как ги привлвче на своя страна.


28 Февруари 2010 23:26 | МИТКО
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

ЗНАЕМ ГО ТОЯ БОРЕ СИЛАТА.ДОБРЕ ЧЕ НЕ Е ВЪВ ВЛАСТА,ЧЕ ЖАЛНА ИМ МАЙКА НА АЙДУЦИТЕ.ПАК ЩЕ ИМА КРЪВОПРОЛИТИЯ И БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИ.ТОЙ Е НА ПРИНЦИПА НЯМА ЧОВЕК,НЯМА ПРОБЛЕМ.АМА ВЕЧЕ СМЕ ДЕМОКРАЦИЯ.


28 Февруари 2010 23:30 | ludi ludi gabi
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

абе вие улави ли сте тоя не може на две магарета сено да раздели.силата е тъп като бордюр


28 Февруари 2010 23:37 | Дончо
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

usa да си седи зад океана,да не дава акъл на честните българи!


01 Март 2010 01:05 | ваклинов
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

тъп едва ли.строи сграда за милиони в благоевград,има хотел на китен,в софия има 5 апартамента.по скоро е тарикат.поне доколкото го познавам.а ти луди луди габи ,дали си толкова смел да му го кажеш в лицето?мога да ви уредя среща.но предварително си порачай линейка.нищо лично,просто ти споделям.явно не си в час.


01 Март 2010 10:55 | Барези
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Ейр кмете скрий се рзасрами се.Като си се омазал поне имай достойнството да си мълчиш и да се скриеш ,както правят и другите комуняги дето ни докараха до тук.Крадеца вика дръжте крадеца.......




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар