К. Паскалев: Б. Борисов се отметна от обещанието си да финансира ремонта на пътя Благоевград-Бодрост-Картала

18 февруари 2010 00:19   24 коментара   24752 прочита
К. Паскалев и Б. Борисов на Картала си обещаха да оправят пътя към курорта точно на 30 декември 2009 г.
К. Паскалев и Б. Борисов на Картала си обещаха да оправят пътя към курорта точно на 30 декември 2009 г.


К. Паскалев и Б. Борисов на Картала си обещаха да оправят пътя към курорта точно на 30 декември 2009 г.

В писмо зам. министърът на финансите Вл. Горанов се оправда с липса на пари в бюджета

Министър-председателят Бойко Борисов се отметна от публичното си обещание да финансира ремонта на пътната отсечка Благоевград-Бодрост-Картала, което даде при посещението си в ски курорта на 30 декември миналата година, обяви в писмено изявление на кабинета си кметът Костадин Паскалев, то бе публикувано вчера на официалната страница на общината. Припомня се, че тогава премиерът обявил в присъствието на журналисти, че ще отпусне средства от държавния бюджет за ремонта на 8 км от нуждаещите се от реконструкция 14 км от пътя. Премиерът не обяви решението си сам, той натовари с това зам. министъра на финансите Владислав Горанов.

В писмо, получено в администрацията на общината, става ясно, че няма да бъдат отпуснати обещаните от премиера средства, защото нямало законово основание за предоставяне на целеви средства от бюджета за 2010 г., обясняват от администрацията на К. Паскалев. Кметът на Благоевград бил посъветван в писмото да финансира сам ремонта на пътя от собствени приходи на общината от местните данъци и такси и от други неданъчни приходи.

24 коментара
18 Февруари 2010 07:49 | максим
Оценка:
1
 (
31
 гласа)

Хайде стига са те дундуркали бе Паскалев. Малко ли ти даде Бойко,без да имаш право. Разкопа улиците ,а нямаше пари ,притисна властта да ти ги даде Абе ти не си най-умния. Кротни се малко. ЕЕ, аман от твойте льжи.


18 Февруари 2010 07:52 | вихьр
Оценка:
8
 (
26
 гласа)

Коце,пак прекали. Ве4е ти знаем номерата. Герб няматкадрови потенциал,но поне се мьчат нещо да направят. Няма да те изловят,това е ясно,но и ти не си недосегаем,ще си намериш майстора.


18 Февруари 2010 08:09 | пепи
Оценка:
-6
 (
20
 гласа)

Аз да питам,защо Паскалев не искаше така усилено пари от тройната коалиция в частност неговите от БСП.Само се оправдава за некадърното си управление.Никой не може да те търпи.ХОДИ СИ НА СЕЛО!!!!!!!!!!!!!!


18 Февруари 2010 08:09 | Катерина
Оценка:
-5
 (
33
 гласа)

Щях да се учудя, ако премиера си беше изпълнил обещанието. Това не е първия случай, при който се отмята от думата си. Може би паметливи, не са забравили за предизборните му обещания, за коледните надбавки на пенсионерите и още много други обещания. Игра на тука има, тука няма. Така не се ръководи държава.


18 Февруари 2010 08:28 | НАДЯ
Оценка:
7
 (
25
 гласа)

КАТЕРИНЧЕ,И ДА СЕ ЧУДИШ И ДА НЕ СЕ ЧУДИШ,ПИШЕШ САМО ГЛУПОСТИ.


18 Февруари 2010 08:39 | мима
Оценка:
8
 (
26
 гласа)

Катерино,ти отвсякьде прозираш на гнило. Като си се хванала с този Паскалев и си сляпа за голямата му простотия и льжливост. За него тр ябва всички да го заливат с пари с предимство,а тий да ги харчи без контрол. Показа на всички благоевградчани колко е кадьрен. Стига с този ...................


18 Февруари 2010 08:51 | .
Оценка:
11
 (
21
 гласа)

на паскалев все някой друг му е крив


18 Февруари 2010 08:57 | венци
Оценка:
-1
 (
23
 гласа)

Паскалев да си прибере Г. Костов от Булгартабак понеже той го посади там. Иначе се знае - на тоя кмет пари никакви.


18 Февруари 2010 09:03 | Хм
Оценка:
-4
 (
14
 гласа)

Отивай си на Старчево


18 Февруари 2010 09:19 | ТТ
Оценка:
-1
 (
25
 гласа)

Хайде бе писачите , Вие пък какво се правите на луди , че не знаете изхвърлянията на Бойко !
Да не му е за пръв път да се изхвърля като ......:)! Нали само това прави а после минстрите се чудят как да му замазват глупостите които ръси.
Младенов пак ще има работа с изказването на Пожарникара по отношение на САЩ и Русия -"Просто съм се направил, че не съм ги чул и двете страни".....малеее егаси самовлюбения глупак!


18 Февруари 2010 09:51 | анонимен
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Свириева - Парцалев - нов номер !!!
Стига с тези писъци , крясъци и викове кажете нещо съществено !!!
Като начало - рехабилитацията на пъта София - Кулата да речем !!!


18 Февруари 2010 10:22 | коцето
Оценка:
4
 (
20
 гласа)

няма лапане а Коце,Байкушев и Агромах до къде стигнаха,няма ли проценти вече за теб,стига с твойте инвестиционни проекти,край свърши се !!! най-добре е да заемеш мястото на Станишев,та и на БСП-то да му разгониш фамилията, при Гоце няма как да стане и той вече е на края кото теб,кьотай си имаш ВЕЦ,в МОЛа нещо не се ли уреди,няма да да умреш от глад,но най-много ще ни липсват твойте интервюта,звезни репортажи и други простотии, и накрая КОЙ БЕ АДЖАБА ПРОЕКТИРА ТИЯ КРЪГОВИ !!!!


18 Февруари 2010 10:37 | хайдук
Оценка:
-1
 (
25
 гласа)

какво им е на кръговите, все сте недоволни, не преставате да плюете, хубаво остава още една годна и паскалев ще си ходи, ама да видим на какво друго чудо ще се натресете всички които плюете ,и не гледате какво се е саправило за града, ще ги видим и гербаджиите, вече се чувства какви са професионалисти, те са само опозиция, ама нещо умно да са сътворили, до сега само си назначават хората на служби, ами то този мандат отмина, кога ще работят за нас, защото до сега работят само за себе си - антов, андонов и прочие техните сателити - урдев, миладинов, злата


18 Февруари 2010 10:46 | анонимен
Оценка:
-8
 (
20
 гласа)

Става дума за дуото Свириева - Парцалев !!!
За ГЕРБ е рано да става дума !!
И като е ербап , що не проверят с какви пари е построен Езерец и чия собственост е !!
Колко стаи има , само бравите на вратите са по 800 долара едната !!!


18 Февруари 2010 10:48 | БИГ
Оценка:
2
 (
24
 гласа)

Паскалчо батко, само мрънкаш...все другите са ти виновни. айде марш в Старчево вече, само за там ставаш да управляваш. Мръсник долен, ограби града бе, идиот, кой ли не ти даде процент, не ти ли писна само да лапаш...то не беше ВЕЦ,МОЛ...с Калайджиев игра, с Агромах игра, с Галчев игра, с Галевите...стига вече бе, усети се малко....Пък и колко си нагъл да плюеш по Бойко,грешка направи той да ти даде пари да си довършиш разкопаните улици. трябваше благоевградчани,които те избраха да си ходят в разкопки!!! Старчевски наглец-айде у лево!!!


18 Февруари 2010 11:43 | ЛЛ
Оценка:
4
 (
28
 гласа)

в тая криза точно тоя път ли е най-важен наистина!?! гаси нещастника!


18 Февруари 2010 12:36 | Six killer
Оценка:
6
 (
20
 гласа)

Ужас ! За толкова време на управление, кажете колко пътни артерии или пътища са преасфалтирани в благоевград ? ПРЕАСФАЛТИРАНИ а не кърпени ? В други градове преасфалтираха всичко и старо и ново, тука нищо. Толкова ли бедна община сме??


18 Февруари 2010 12:54 | даруван до ЛЛ
Оценка:
2
 (
20
 гласа)

Не по-важен е пътя до твоето село . Ти си най- големия нещастник .


18 Февруари 2010 12:58 | Мистър Пънч
Оценка:
5
 (
25
 гласа)

Паскалев, ти си наглец комуняга ! Още малко ще те тьрпят !


18 Февруари 2010 16:28 | фен на Пирин
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

Чудех се защо Паскалев се изцепва преди два дни - а то защото днес имало среща на Сдружението на общините в Бойко Борисов .


19 Февруари 2010 10:47 | Six killer
Оценка:
-2
 (
18
 гласа)

До даруван
Нека приемем, че сте прав. Но нужно ли е все пак, градът ни е да е хубав, дори и да нямаме производства ? Производствата ли са основата на всичко ? Всички страдат по миналото и комунизма, но той може (би) няма да се върне, затова трябва да си стъпим здраво на краката и да направим нашият град привлекателен и добро място за живеене. Има какво да се направи, даже има МНОГО за правене - от пътища през транспорт до работа и туризъм...но ако се вайкаме само и викаме неволята или пък се опитваме да избягаме - няма как да стане...


19 Февруари 2010 15:57 | даруван
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

Аз не се вайкам и не викам неволята . Но, за да се подобри нещо в този град са нужни средства . Когато бюджетът се краде и не се харчи по предназначение , значи има виновни . Виновните са тези които го управляват т. е. които ние самите сме избрали . Дори и да не сме съгласни нашият глас е глас в пустиня . Е това е жалкото. Да дадем от джобовете си и без това последните пари ли? А колкото до комунизма - той имаше своите лоши , но и своите хубави страни . Ти как мислиш ? От 1989 г. живеем в комунистически преход . Не се заблуждавай. Как ще се развие туризма ? само чрез природните дадености ли? Да дойдат туристите и да се полюбуват на " красивия " ни град ? Една или две птички пролет не правят . Трябва градоначалник , който да е местен и този град да му е в сърцето ! Тогава ,може би ще се оправим .


24 Февруари 2010 01:26 | Природно пострадал
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

И БСП и негово величество се оакаха. Цели 8 години им мирисахме и търпяхме. Ама вижте сега повечето от вас ме карат още 8 години да търпя некадърноста на ББ и компания. В тая статия се коментира поредното отмятане на ББ от публично обещание а вие пак прехвърляте топката към некадърника Паскалев. Че Паскалев е некадърен мафиот видяхме, ама отворете си очите и не допускайте следващия некадърник да пропилее още 8 години от и без това крехкия и труден живот на българина ББ щеше да напълни затворите - ВЕТЪР; щеше да назначава кадърни хора - САМО СВОИ НАЗНАЧАВА; щеше да ... АБЕ ОГЛЕДАЙТЕ СЕ И СИ ДАЙТЕ РАВНОСМЕТКА КАКВО Е СВЪРШИЛ ДОКРАЙ. ЗАЩОТО САМО БЛАГИ ПРИКАЗКИ НЕ СТИГАТ. АЗ ЛИЧНО ИМ СЕ НАСЛУШАХ НО ЯВНО НАРОДА ОЩЕ НЕ Е!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар