К. Катин остава на градоначалническия пост да чака делото за 2 неизгодни сделки

12 февруари 2011 00:20   27 коментара   29659 прочита
Кметът на Кочериново Костадин Катин с двете си защитнички
Кметът на Кочериново Костадин Катин с двете си защитнички


Кметът на Кочериново Костадин Катин с двете си защитнички

СРС-та разкриват как разпорежда на финансистката Д. Кирова да манипулира доказателства

Състав на Кюстендилски окръжен съд, председателстван от съдия Йоланда Цекова, отказа вчера да отстрани от поста кмета на Кочериново Костадин Катин. Искането за импийчмънта на Катин, който е обвиняем за 2 сделки, с които е ощетил хазната на общината, е внесено от Кюстендилска окръжна прокуратура с мотива, че ако остане на поста си, Катин ще пречи на разследващите и има възможност да манипулира доказателства, както и свидетели, повечето от които са негови подчинени.

Абсолютно съм невинен. Ако бъда отстранен, ще закъсат всички проекти, спечелени от община Кочериново. Аз имам спечелени 75 милиона лева по проекти от ЕС на пет хиляди души население в община Кочериново. По този показател сме на първо място не в България, а в целия Европейски съюз, каза пред съда Катин.

Вчера точно в 10 часа кочериновският кмет заедно с две адвокатки - кюстендилската Вася Пешева, която е съпруга на шефа на Кюстендилска районна прокуратура, и столичната юристка Ангелова, застана на подсъдимата скамейка по искане за отстраняване от поста кмет на община Кочериново заради престъпление по служба. Срещу Катин има две обвинения - за продажбата на общински имот и разрешение за добив на дървен материал - тополи, от този имот.

По време на пледоарията на прокурора по делото "Катин" - Камелия Стефанова, стана ясно, че в досъдебното производство са приложени СРС-та, в които фигурират записи на разговори между Катин и главната счетоводителка на администрацията му Даниела Кирова, водени през месец септември 2010 година. В СРС-тата се чува как Катин разпорежда на гл. счетоводителка да манипулира доказателства по първото обвинение и да открие такива, каквино няма, по второто.

Разследващият полицай няколко пъти е искал от Катин оригинали на документи, но са му били представени копия, които се различават от документите, предоставени от дървопреработващите фирми, изкупили дървесината, добита от спорния имот, каза по време на пледоарията си прокурор Стефанова.

Адвокатите на кмета заявиха: Досега са разпитани 50 свидетели, остава да бъдат разпитани още 5 човека и да се направи 1 експертиза, заради това според нас мярката "отстраняване от поста" е ненужна и ненавременна.

С искането за отстраняване на кмета на Кочериново Костадин Катин всъщност прокуратурата цели неформалното отстраняване на кмета от длъжност, казаха още юристките.

Обвинен съм за това, че съм превишил правата си, но всъщност истината е, че продаох на този човек, Георги Поповски, 190 декара, а на практика той не може да ги използва, заради това по-скоро той трябва да ни съди, каза Катин. На част от парцела има изградена пречиствателна станция за отпадни води, от която не само се разнася смрад, но и понижава цената на земята, обясни още Катин.

След като чу решението на КОС, Катин доволен отговори: "Не знам какво съм очаквал. В такава ситуация не бях попадал досега. Не знам дали се чувствам обиден. За мен всичко е нормално, знам, че атаката срещу мен е, защото идват избори. На мое място който и да е, ще е удовлетворен, защото съдът в Кюстендил показа, че институциите в България работят добре. Следващата инстанция не мисля, че ще постанови различно определение”, коментара Катин.


Още за: К. Катин   дело   сделка   Още от: Политика

Принтирай статия
27 коментара
12 Февруари 2011 14:51 | виктория
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

БОКЛУК СИ БИЛ И БОКЛУК ЩЕ СИ ОСТАНЕШ


12 Февруари 2011 15:33 | чочо
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

БОКЛУК, БОКЛУК НО НЕ ДОКАЗА ЛИ ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ, ЧЕ НЕ Е ТАКЪВ А УМНИКО?????


12 Февруари 2011 15:48 | иван
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

това са тарикатите на прхода. Коце ти си за затвора там можеш да си нормализираш теглото и да живееш по здравословно


12 Февруари 2011 15:51 | иван
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Освен всичко друго и много лъжеш тия нещастни хорица кои4то те избират досега


12 Февруари 2011 17:21 | Коч
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Оставете го да си краде човека. Та той нищо друго не умее да прави!


12 Февруари 2011 21:34 | 55
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Този тип е забравил, че той е само избран служител, който трябва да обслужва избранниците си. Срамно е да казва, че той има проекти. Нямате нищо друго, господин Катин, освен тях, избранниците си. Ако те не са доволни, то вие сте обречен.


13 Февруари 2011 10:12 | иван
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Катин, време ти е вече да си сложиш некое евтино въже на шията и ако има некоя неотрезана топола да се обесиш


13 Февруари 2011 10:15 | иван
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

този си мили че ако не той слънцето няма да изгрее в кочериново


13 Февруари 2011 10:19 | иван
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

и още нещо вземи китайско огледало и се виж че освен свинска лой нямаш нищо друго


13 Февруари 2011 10:24 | петров
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

На вниманието на прокуратурата и органите на полицията в тази община има още един добър крадец и селски тарикат-кмет на мурсалево лоената топка робертинчо изпечен измамник и крадец


13 Февруари 2011 13:13 | ПРАВОСЪДИЕ
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

ЗА СЕТЕН ПЪТ СЕ УБЕДИХМЕ, ЧЕ ПРАВОСЪДИЕ НЯМА В ТАЗИ СКАПАНА ДЪРЖАВА . ВСИЧКО Е ПАРИ И ИНТЕРЕСИ, А ВИЕ ГОСПОДА СЪДИИ ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ТЕЗИ ПАРИ, КОИТО ВЗИМАТЕ ОТ ТОЗИ С КОЛКО СЪЛЗИ И КРЪВ И ПОТ СА ПРОПИТИ ... ОЧКВАХМЕ ДА БЪДЕ НАКАЗАН ТОЗИ ПРОСТ И НАГЪЛ, ЧOВЕК,. A ТОИ ИМА ДОБЛЕСТА ДА СЕ ОПРАВДАВА С НЕГОВИТЕ ИЗМИСЛЕНИ ПРОЕКТИ . ТА МАЛКО ЛИ МИЛИОННИ ВЗЕ ОТ ТОЗИ БЕДЕН НАРОД, СЕГА ЩЕ ВИ ДАВА И НА ВАС . НЕВИНЕН БИЛ ? ДА НЕ БИ ДА КАЖЕ ДА, ДА, ДА ВИНОВЕН СЪМ. НО ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ И НИЕ НЕ ТРЯБВА ДА ТЪРПИМ И ДА ИЗДЪРЖАМЕ ТАКЪВ СИЛНО КОРУМПИРАН СЪД. ЖАЛКИ СТЕ ..


13 Февруари 2011 13:39 | л
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

искам да попитам съдииката от Кюстендил дето оправда дебелака Катин . Госпожо съдя добре ли спите


13 Февруари 2011 13:41 | иван
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Минков ти как си има ли и за теб нещо или само Коцката лапа.


13 Февруари 2011 14:08 | Елфичка
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Години наред се чудя как може кочериновци да бъдат толкова наивни, да не кажа друга дума и да избират тези глупави, прости и нагли хора Катин и тези около него. В общината е пълно с хора, които не са и мечтали че някога ще бъдат там. На този човек му бяха нужни точно такива - неуки, въпреки че са завършили образование, природно прости и слагачи. А върха на сладоледа ще бъде ако пак го изберат. Жалко, жалко!!!!!


14 Февруари 2011 13:47 | данчо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ГЛАС НАРОДЕН - ГЛАС БОЖИЙ. НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ СЕ ВИДИ КОЙ КРИВ КОЙ ПРАВ!


14 Февруари 2011 22:04 | ПОПАДИЯТА
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Ако не беше "ТОЯ" Катин, ще си наторявахте все още градините, облекчавайки се зад дърветата и ще се продължавахте да се наслаждавате на ул. "Миризливка". Добре ви е, че ви се вдигнаха цените на имотите и цял Благоевград напъва да купува там, точно защото има канализация, вода и ток, а сега гледата него..... А че Бойко и агитка е..... майката на държавата, Катин ли ви е виновен, А???
Спите ли, Кочерински жители??? Спете..... Спокоен сън....


15 Февруари 2011 09:43 | бараково
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

КАТИН ОТКРАДНА ТОЛКО МНОГО, А НАПРАВИ ТОЛКО МАЛКО . ЗА 12 ГОДИНИ КМЕТ, НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАИТЕ . В БАРАКОВО ТРЯБВА И АЗ СЪМ СИГУРЕН .ЧЕ ЩЕ НАПРАВЯТ ПРОВЕРКА ДА СЕ ВИДИ КАДЕ Е КАНАЛИЗАЦИЯТА КОПАХА ПРЕКОПВАХА СЕ ГА МРЪСОТИЯТА Е ПО УЛИЦИТЕ И ПО ДВОРОВЕТЕ. КАВИ ИМОТИ СА СЕ ПОВИШИЛИ И КАТИН ЛИ ГИ ПОВИШИ НЕУКИ НАРОДЕ????? ТА ТОЙ ВСИЧКО ПРОДАДЕ НА СВОИТЕ ХОРА, КОИТО ЩЕ ГО ВКАРАТ В ЗАТВОРА .. АКО САМ НЕ СЕ ОБЕСИ ИЛИ ОТРОВИ ОТ ГУЗНА СЪВЕСТ АКО ИМА ТАКАВА. ПРОДАДЕ РАЗДЕЛИ И ПРВЗЕВМА НА ХОРАТА, АБЕ ВЗЕ И НА БАИ МИЛАН ОТ БАРАКОВО И РИБАРНИКА . КОЛКО ПАРИ ВЗЕ ОТ ПРОЕКТА ЗА РИБАРНИКА С ПОПОВСКИ КАТИН ЗАЩО НЕ КАЖЕЖ НА ТВОИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ И СЪДИИ В КЮСТЕНДИЛ... НА КОЛКО ВЪПРОСА ЩЕ ОТГОВАРЯШ И ТИ НЕ СИ НАЯСНО ЗАЩОТО СА МНОГО ....КОЛКО ХОРА СПЕЧЕЛИХА ДЕЛА ЗА ПРОДАДЕНИТЕ ИМ ИМОТИ И ТИ ИСКАШ ДА КМЕТУВШ ОЩЕ ДЕБЕЛООЧИЕ


15 Февруари 2011 21:34 | Отегчен
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Как не ви е срам бе, този човек злоупотреби със своята служба !Той е доказан престъпник, манипулатор и мофиот! За какви избори бе, не му ли стигнаха 3 мандата, че и още искат да крадат - до кога ????? Няма справедлив съд и хората ще бъдат още ощетени, какво направи - къде са парите в тази община ? Какво направи за хората ? За какви проекти, има ли нормални хора или само едни мижътурки тук, дето пишат едни глупости и измислици ! Какви са улиците, къде е осветлението и т . н ????Какво се направи за тези години - всичко тъне в мизерия и мърсотия, някои мислили за хората в тази община, как живеят при какви условия??? Или ще защитатаваме само измислените герои, които не се наситиха да крадат от народа и общинската хазна ! Безсрамници, нямате свян от нищо бе !!!!


18 Февруари 2011 23:04 | Точен
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

За последно до кочеринци - тъпи селяци, не знам как сред всеобщата ви простотия и чувство за малоценност се намери един, та да направи нещо за селяшките ви души. Ама нема ненаказано добро. Аз не съм кочеринец /и слава богу/, но ако искате да направим бартер - дайте Катин на Дупница, ние ви даваме Дангов. Тъпаци !!!


20 Февруари 2011 10:31 | баната
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Коце иди си с добро приятелю. Ти излъга партията и продължаваш да я лъжеш.


20 Февруари 2011 10:33 | л
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Най добре ще направиш ако се обесиш защото т3е чакат много изпитания


22 Февруари 2011 20:33 | баната
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

сбогом, Коцка, бъди корав защото отсега нататък те чакат много горчиви дни


22 Февруари 2011 20:36 | баната
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

на вниманито на полицията и прокуратурата, може да излезат много интересни за вас неща и при кмета на с. Мурсалево господин Робертино. Желая ви успех.


23 Февруари 2011 21:04 | кики
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

много малко коментари бе хораааа.... събудете сееее.... почнете да пишете


24 Февруари 2011 10:26 | баната
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

още един път обръщам внимание на полицията и прокуратурата проверете кмета на с. Мурсалево господин Робертино Киров как се сдоби с овощната градина как се сдоби с парцела на гарата и барчето и как изрезаха с Коцката черешите в сЦървище


06 Май 2011 18:38 | краси
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

как не ви е срам вси4ки които плюехте по катин му лижехте със извинение краката особено ти БАНА 12 години ти храни семеиството...


02 Юни 2011 13:24 | НИКОЙ НЯМА ДА СЕ СЕТИ КОЙ
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ, ПЕРЕТЕ СМЕЛО И НЕСЕ БОЙТЕ ЩЕ ВИ НАКРИВАТ КАПАТА . .




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар