К. Хаджигаев: Настояхме пред министър С. Дянков за смяната на шефа на НАП К. Янчовичина с Иван Радев

25 януари 2010 00:20   36 коментара   51097 прочита
Активисти на ГЕРБ и представители на бизнеса от Благоевград изслушаха анализа за кризата на Симеон Дянков
Активисти на ГЕРБ и представители на бизнеса от Благоевград изслушаха анализа за кризата на Симеон Дянков


Активисти на ГЕРБ и представители на бизнеса от Благоевград изслушаха анализа за кризата на Симеон Дянков

Пред 200 благоевградски бизнесмени вицепремиерът обеща: До март ще се разплатим с фирмите, изпълнявали проекти, очакваме над 700 млн. лв. по оперативни програми Областният лидер на Пиринско получи като ресор в 11-членната изпълнителна комисия общинските и областните партийни структури

На среща с финансовия министър Симеон Дянков в петък областното ръководство на ГЕРБ настоя за смяната на вр.и.д. шефа на НАП в Благоевград Катя Янчовичина, като на нейно място да бъде назначен одобреният от 30-членното ръководство и от пиринските депутати от партията Иван Радев, началник на отдел “Ревизии” в агенцията. Искахме министър Дянков да чуе нашата позиция, той каза, че лично не се познава с Янчовичина, не отговори категорично какво ще предприеме, но обеща да ни даде отговор до два-три дни, каза вчера пред “Струма” областният лидер на ГЕРБ Костадин Хаджигаев.

В сряда се очаква Хаджигаев да получи ресор в 11-членната Изпълнителна комисия на партията, чийто член стана на последния конгрес. Най-вероятно ще ми възложат заедно с колегите ми Пламен Мунев и Красимир Велчев да отговаряме за всички областни и общински организации в страната, предположи пиринският лидер на ГЕРБ. На заседанието в сряда ще вземат участие и областният управител Валери Смиленов, кметът на Разлог Красимир Герчев и техни колеги от цялата страна. Ще се обсъждат бюджетите на общините и промените в кабинета.

Започваме ударно разплащане с фирмите, които са изпълнявали различни проекти, но превеждането на пари бе забавено, това ще стане в първите три месеца на 2010 г., с тази новина министърът на финансите Симеон Дянков се опита да зарадва представителите на бизнеса в Пиринско. Той се срещна с над 200 бизнесмени в Благоевград в петък вечерта и им разясни какви мерки ще предприеме правителството за съживяване на икономиката. Месец януари ще отбележи рекорд по изплащане на пари от европейски фондове и съфинансиране с държавни средства, предвиждаме да изплатим 700 млн. лв., което е с 20% повече от който и да е друг месец в историята на финансирането от европейските фондове в

България, направи оптимистичното сравнение Дянков. Той припомни още, че заради предишното правителство, под “вещото” ръководство на Меглена Плугчиева, са ни връщали два пъти отрицателни оценки по оперативни програми. Финансовият министър увери, че и валутата ни е стабилна, данъците няма да се увеличават, а напротив, към средата на годината осигуровките трябвало да паднат с 1-3%.

36 коментара
25 Януари 2010 07:35 | финансит
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Ще настояватели и всички който работят в НАП със средно образование да бъдат уволнени.До колкото знам в НАП се почва работа само с много връзки.


25 Януари 2010 08:24 | Иванова
Оценка:
-1
 (
23
 гласа)

Ив. Радев не е никакъв началник в НАП, а редови инспектор. Не разбрахте ли, че същия не става за този пост?! ГЕРБ - излагате се! Поредната смешна кандидатура. Така ще ни закопаете още повече!


25 Януари 2010 08:32 | пепи
Оценка:
9
 (
27
 гласа)

Катя Янчовичина трябва да си ходи,тя само всява страх в подчинените си и е най-голямата интригантка.


25 Януари 2010 09:01 | Славейко Андреев
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

Позвавам Иван Радев още като младо момче. Завършил е висше икономическо образование на общо основание. когато изпитите се вземаха на база знания. Извоювал е място в службата си от най ниското стъпало, без протекция на властимащи. Минал е през мелницата на безработен. Макар, че съм имал и лични недоразумения с него, мога да преценя от позицията на времето, на повече от 18 години, че е сериозен и умерен професионалист. Може да извършва критичен анализ на икономически процеси и да отстоява позициите си. Има натрупан опит и считам, че няма да бъде лош вариант за избор.


25 Януари 2010 09:31 | ремембър
Оценка:
5
 (
21
 гласа)

тази Янчовичина яко работеше по време на изборите за бившите управляващи!


25 Януари 2010 09:53 | БЪЛГАРИН
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

ОТНОСНО :НАЧАЛНИК ИЛИ НЕ
НЕ ВИ ЛИ Е ЯСНО ДРАГИ БЪЛГАРИ ,ЧЕ ПОНЕ ДОСЕГА, ЗА ДА СИ НАЧАЛНИК ,НЕ Е ВАЖНО ДА СИ КОМПЕТЕНТЕН И С ЧОВЕШКИ КАЧЕСТВА,А ДА СИ БОЛЕЗНЕНО АМБИЦИОЗЕН И "МУШКАЧ".В ТОЗИ СМИСЪЛ Е ЯСНО ЗАЩО ИВАН РАДЕВ НЕ Е БИЛ НАЧАЛНИК.А БИ МОГЪЛ И ЗАСЛУЖАВА ЗАЩОТО Е КВАЛИФИЦИРАН ,ЧОВЕЧЕН И НОРМАЛЕН!ДАНО ГЕРБ ПОКАЖЕ ,ЧЕ ЗАЛАГА НА ПРОФЕСИОНАЛИЗМА ,А НЕ ПАК ПОЛИТИЧЕСКИ ИГРИЧКИ,КАКТО ДРУГИТЕ ПАРТИИ-БЛАГОДЕТЕЛКИ....


25 Януари 2010 09:57 | 111
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

ти луд ли си бе


25 Януари 2010 10:01 | към БЪЛГАРИН
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

ако този е КВАЛИФИЦИРАН ,ЧОВЕЧЕН И НОРМАЛЕН тогава всички сме ненормални


25 Януари 2010 10:06 | Галя
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

Крайно време е в НАП да отиде един сериозен човек, професионалист и да разбие шайката, която не работи и прибира пари от фирмите. Проблемът на НАП не са хората със средно образование, защо те работят съвестно, а тези с висше, които рекетират.


25 Януари 2010 10:08 | Деси
Оценка:
-2
 (
16
 гласа)

Ами защо не писа Струма за искането за снямата на Шушков? Пак нещо договорки или спонсорство може би? ГЕРБ НАСТОЯВА И ЗА СМЯНАТА НА ШУШКОВ - известен още с прякора си "Предателя".


25 Януари 2010 10:13 | към Галя
Оценка:
-5
 (
15
 гласа)

това радев ли трябва да бъде не го мислете за толкова неподкупен


25 Януари 2010 10:21 | Mustafa Ibrahim
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

Катенцето може просто да си е ОТКУПИЛО поста от новите управляващи. Ако е така, нито Хаджигаев, нито Хаджиебаев не може да я пипне. Девойката е нужна на бате ББ...


25 Януари 2010 11:10 | анонимен
Оценка:
9
 (
21
 гласа)

Старото моме от Банцко , да фаща гората докъто не са я залаяли други кучета !!
Ако сама не се усети ще бъде жалко за пропиляния и живот прекаран сред пияни данъчни и нагли "фирмаджий"!!
На ГЕРБ и на хората такива като нея не са им нужни , особено в такива тревожни времена !!!
Там трябва верен човек , какъвто това продажно старо моме не е !!!!


25 Януари 2010 11:27 | Говори се...
Оценка:
16
 (
36
 гласа)

1. Говори се, че старото моме от Банцко /както е написал колегата анонимен по-горе/ била се изръсила на мажоритарният кандидат Татарски от Разлог да осигури "чадърчето" срещу уволнението й от най-важната финансова институция в държавата!
2. От член на ДПС, старото моме от Банцко, вече била член на ... ГЕРБ!
3. Старото моме от Банцко имало нужда от психиатър, тъй като напоследък не можела да сдържа нервите изобщо - разговаряла с колегите си ... крещейки неистово!
4. Чрез ПР-а си пък старото моме от Банцко, разчитала и на малко "чадърче" и от президента Първанов!
5. И т.н., и т.н. СРАМНИ неща за един "комплексиран" ръководител на най-важната финансова институция за държавата!


25 Януари 2010 11:31 | Вела Пеева
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Айде за разнообразие да направим конкурс за тази длъжност, а? Стига парашутисти. Стига се уреждали приятелчета. Ясно, че щом са ви приятели значи са професионалисти и некорумпирани, ама все пак... Конкурсче ако може и да не е като във Фонд Земеделие и предварително назначения Качев...


25 Януари 2010 13:07 | от НАП
Оценка:
7
 (
21
 гласа)

Ако искате да разберете как е в концентрационен лагер, елате в НАП. За членовете и симпатизантите на ГЕРБ е нетърпимо, всячески Янчовичина ги тормози, създава им пречки в работата, психически ги побърква...същото е горе долу и с останалите, освен ако не са нейни верни кученца...Не се издържа, хората трябва даго знаят...Ако Янчовичина си отиде, банкет ще дадем..Ама наистина трябва малко достойнство да има човек, за да си тръгне, сам...каквото тя няма!


25 Януари 2010 13:29 | селски
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

А, може, може да си е платила на Татарски, ама ако Хаджигаев сака да я мане, че я мане. Ама като гледам кви ги назначава на местата на манатите, и тука че тури некой, кой си е платил дека требе. И конкурсче да спретнат, и оно че си е за нашио човек. Тиа са по страшни от сички до сега.


25 Януари 2010 13:50 | Наблюдаващ от близо.
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

Господа . Чета Ви коментарите и какво ми прави впечатление, че май не само в НАП ГЕРБ не са успели да си наложат или по-разбрано да сложат за шеф техен кандидат и партиен ччлен.Какво направиха с другите възлови дирекции и предприятия.Май пак -същото.Оставиха и то не сезнае до кога , но май как вървят нещата сигурно ще е още за дълго старите комунистически подлоги и вонящи от корупция хора да властват и безчинстват над тези им подчинени служители, които смятат че са от другия отбор.Жалко за областната и общинските организации по места.Хората имаха очакване преди изборите точно ГЕРБ да прочисти и да изпрати тези мерзавци там където им е мястото.Но не им е там където се намират сега.В момента повечето ръководители са червени и поставени хора на Станишев и Доган,които никога няма да работят за интересите на партия ГЕРБ.Г-н Хаджигаев, като член на НИС на ГЕРБ и г-н Смиленов в качеството на представител на премиера Борисов час по-скоро трябва да променят статуквото.Знаете как.Време е.ЧАКАМЕ.


25 Януари 2010 15:01 | краси
Оценка:
0
 (
22
 гласа)

Радев взима рушвети чрез жена си. Ако не платиш на нея следва проверка и задължително акт, а ако си плащаш редовно те предопреждават за предстоящи даначни проверки.


25 Януари 2010 16:00 | до наблюдаващия от близо
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

така, така господин Наблюдаващ! в областта не остана и най-нисшият пост незает от човек на ГЕРБ, ама явно ти още не си назначен на топличко, та затова приканваш за още уволнения/назначения... и хубаво се мазниш, та ако си беше написал името, адреса и местенцето дето искаш да се намърдаш, Косьо сигурно щеше да те назначи. Е, можеше да не е точно на това местенце, но все щеше да е натопличко!


25 Януари 2010 16:09 | 666666
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Браво, г-н Хаджигаев! Точно за началник на всички областни и общински организации в страната трябва да те назначат! За там си най-подходящ! То нали идват след две години общински, а след три години парламентарни избори и ще трябва да пренесеш Разложкия опит в цяла България! До тогава и Цветелин Кънчев ще го пуснат от ареста, а имаш време и други като него да вербуваш за каузата! Браво!


25 Януари 2010 16:36 | НАП
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Пред тази некадърна кандидатура - Иван Радев, ние служителите в НАП, предпочитаме Янчовичина,барабар с всичките и косури.
Гербаджии внимвайте кой поставяте на постове, че ще си сърбате попарата след това.


25 Януари 2010 16:40 | ГЕРБ
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Политбюро на ГЕРБ, забранява на всички свои членове, работещи в НАП да се изказват, показват и пишат, защото с некомпетентните и малоумни действия излагат, всички кадри на ГЕРБ. Моля Ви другари спрете!


25 Януари 2010 17:00 | патил препатил
Оценка:
-6
 (
14
 гласа)

Кой непознава Радев, кой не е слушал за него, кой не е патил от него?! Нека пръв хвърли камъка!
Що за бизнесмени сте щом до вчера плачехте от Радев, а днес го предлагате за директор? Ама вземете си го да ви управлява бизнесите като е такъв кадър.
От сто години в данъчното, при толкова различни правителства, не е могъл дори в длъжността инспектор да се издигне... сега хоп директор. АЕ СТИГА ПРОСТОТИИ БЕ ГЕРБ!
Да не би жена му да води счетоводството на 30-членното ви ръководство,а?


25 Януари 2010 17:31 | ха-ха до Славейко Андреев
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Какъв "критичен анализ на икономически процеси" и какви "позиции отстоява" Радев.Да не ти е обещал да намали месечното възнаграждение, което даваш на жена му, та говориш такива глупости? Той ако можеше да анализира нямаше да попада в такава смешна ситуация, каквато е сега.


25 Януари 2010 18:28 | нападжия
Оценка:
-7
 (
15
 гласа)

Като чета коментарите има доста бружения за това предлагам: на НАП Благоевград и трябва външен човек, да речем Иво Николов или общинския съветник от ГЕРБ Йорден Миленков


25 Януари 2010 18:40 | Наблюдаващ от близо.
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

до наблюдаващия от близоОценка: 0 (0 гласа)

така, така господин Наблюдаващ! в областта не остана и най-нисшият пост незает от човек на ГЕРБ, ама явно ти още не си назначен на топличко, та затова приканваш за още уволнения/назначения... и хубаво се мазниш, та ако си беше написал името, адреса и местенцето дето искаш да се намърдаш, Косьо сигурно щеше да те назначи. Е, можеше да не е точно на това местенце, но все щеше да е натопличко!
Като ти чета коментара май много си запознат и ти.Тогава изброй колко поста на управници са заети от ГЕРБ.



25 Януари 2010 18:42 | Наблюдаващ от близо.
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Като пуправляваща политическа сила в момента както досегашните е редно да си назначат политически фигури за управници и да си берат плодовете.Но мисля че ще ги берат зрели и сочни дълги години.


25 Януари 2010 19:28 | георги радилов
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

кам НАП
и кои по точно сте тези, служителите на НАП? кои по точно си ти? лесно е да се пище със скрити имена! служителите на НАП, ха! ти ли си наи големият защитник на интересите на служителите на НАП


25 Януари 2010 19:43 | колега
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

ване ване що ти требваше дате пишат сега като почнат кой кога колко къде ?не че нема да е верно амалти си знаеш


25 Януари 2010 21:42 | колега
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Хората със средно образование са много добри професионалисти. Какво ще кажете за тези които нямат средно, но си купиха дипломи за висше след като ги бяха назначили за специалисти в НАП а сега са инспектори. Та те дори не знаят да пишат. За това сме на този хал.


25 Януари 2010 22:03 | До наблюдаващ от близо
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Колегата дето те базика по-горе си е много прав-що не си дадеш име, презиме, фамилия, ЕГН, адрес, образование и т.п.,та да те направят направо групен фюрер в ГЕРБ,да ти дадат някаква службичка и да престанеш да се правиш на ни чул,ни видял глупостите ГЕРБ-аджийски.Я ти,умнико,кажи коя и най-синекурна държавна службичка в областта(а и в България)остана незаета от ГЕРБ-ови подлоги като теб? "...ще ги берат зрели и сочни дълги години." Иска ти се, защото си мислиш, че и ти ще ги береш заедно с тях. Така, както ти се е искало да ги береш и с предишните, и с по-предишните, и с по-по-предишните... Ама понеже въпреки подмазванията си не си могъл да се уредиш,сега си се наредил на тази опашка.Или може би си се бил уредил и при предишните,но и сега ти се иска,та плюеш ръцете от коита си ял хляб и целуваш тези (пък не само ръцете им),от които се надяваш пак да ядеш... А може би си дори вече някой от първите ГЕРБ-ери в областта, дори в държавата(самия Хаджигаев) и сам се защитаваш,а?


26 Януари 2010 08:50 | ГРАЖДАНИН
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Защо не кажете как някой ваши колеги си уплътняват работното време- то не е за кафенетата и за срещи с "......." . Обикаляте фирмите за да получавате подаръци. Все са Ви малко парите, които получавате . Няма да коментирам грубото Ви и надменно отношение към фирмите с който работите. А повече от 80 % от Вас са държавни служители.За Вас не важи ли Кодекса на държавния служител.
Хаджигаев, намери някои съвестен човек, който ще размърда това блато. Стига е воняло в центъра на Благоевград.


26 Януари 2010 08:57 | Кирил
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Какъв концентрационен лагер е НАП. Не пишете глупости. Затова ли се разхождат някой служители в работно време и получават "грешните" пари на данакоплатците. Има около 10 тина човека за който няма никакви правила. Всички ги знаем.


26 Януари 2010 16:29 | до вела пеева
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

другарко вела аз съм средно млад земеделец.ако може пове4е информация за ка4ев.кой е що е?знам един лекар окло 50г.той ли е?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар