Жесток скандал се разрази между общинари на БСП и ГЕРБ в Благоевград

27 юли 2012 11:07   29 коментара   26576 прочита
Даниела Савеклиева и Владимир Пандев
Даниела Савеклиева и Владимир Пандев


Даниела Савеклиева и Владимир Пандев

Със скандал започна днешната сесия на Общински съвет Благоевград. Повод за конфликта, избухнал между съветниците от БСП и ГЕРБ, стана искане на червените местни парламентаристи да се включи като извънредна точка в дневния ред преразглеждане на решението на ОбС-Благоевград, с което се разреши на „Благоевград БТ“ да монтира върху общински терени 28 павилиона за продажба на цигари и захарни изделия, съобщава "Е-79".

В остра словесна схватка влязоха председателят на Общински съвет Даниела Савеклиева и лидерът на БСП в Благоевград и общински съветник д-р Пандев. Парламентарният шеф Савеклиева се опитваше да убеди д-р Пандев, че според правилника за работа на ОбС, приет от всички местни парламентаристи, нямат право да преразглеждат решението си и да вкарат допълнителната точка в дневния ред. Савеклиева дори прочете конкретния текст от правилника.

Д-р Владимир Пандев бе категоричен и настояваше предложението да се подложи на гласуване. В крайна сметка, за да се укротят страстите и да се намери изход от конфликтната ситуация, председателят на групата на съветниците от БСП Милан Богдански поиска 15-минутна почивка.

Докато течеше конфликтът в залата, там бяха и търговците, наематели на терени от Общината за разполагане на павилиони за продажба на цигари и захарни изделия, които се страхуват, че монополът на „Благоевград БТ“ ще унищожи бизнеса им. По-рано те се събраха на мирен протест пред сградата на общинската администрация, недоволни от решението на ОбС Благоевград, с което се позволи на „Благоевград БТ“ без търг или конкурс да наеме общинска земя и да продава цигари.

източник: blitz.bg


Още за: скандал   сесия   съветници   Още от: Политика

Принтирай статия
29 коментара
27 Юли 2012 11:53 | въпрос
Оценка:
13
 (
25
 гласа)

И кой умник е взел това решение, и какво печелят гражданите на града от него?


27 Юли 2012 12:13 | Размисли и страсти
Оценка:
2
 (
36
 гласа)

1. Другаря Пандев веднага за зимене за лечение при д-р Емилова или в друг дебелариум.
2. На времето той майче беше на копанка / това е корито за храна на прасетата / в цигарената . Взимаше пари без да се вяства там и явно нещо е отсвирен от там и за това рипа.
3. Безпхорен факт е, че цитарената години на ред е основен спонсор на редица обществени мероприятие органирани от общината и за това и тя иска да спечели . Безплатни обяди никъде няма .
4. Предстоят ремонти на спортния интернат и осветлението на стадиона, за които разбираме, че се финансират отново от цигарената фабрика .
5. Факт е, че тези павилиони ще удараят под някаква форма бизнеса на местните търговци и за това те скачат. Сигурно има и нарушения относно реда и начина за отдаване на тези павилиони на цигарената . Но е сигурен и факта, че доста павилиони в центъра на града се водят на името на инвалиди, а реално се ползват от други лица и фирми.


27 Юли 2012 12:24 | Размисли и страсти
Оценка:
7
 (
25
 гласа)

Чрез ползването на фирми на инвалиди, се цели плащането на по ниски данъци . И ТУК Е МОМЕНТА НА НЯКОИ В ОБЩИНАТА ДА ВИДИ РЕАЛНО, КОИ ЛИЦА И ФАРМИ ПОЛЗВАТ ТЕЗИ ПАВИЛИОНИ, КАКТО И РЕДА И НАЧИНА НА ТЯХНОТО ОТДАВАНЕ . Защото за едно павилионче пред ГУМ Емо - Дебелия се е разделил с 10 000 лв., които са потънали в джоба на общински съветници от предишни Ощински съвети, някои даже да и настоящи съветници .
Аз съм пушач и редовно пазарувам от тези павилиони е нон стоп ме питат от, кои цигари искам от редовните или от тези без бандерол, така че някои хора да не се правят на моралисти .
6. Факте, че търговците на дребно под никаква форма не подпомагат общината за различните мероприятия и спорта . не знам, някой търговец да е подпомогнал и общинската болница, доммове за деца или каквото и да е мероприятие.
За това трябва да има баланс и разбиране, защото и общината си гледа интересите . АКО ИМА НАРУШЕНИЕ НА НАРЕДБИ НА ОБЩИНАТА, ТО ИМА КОМПЕТЕНТНИ ОРГАНИ, КОИТО ДА СЕ СИГНАЛИЗИРАТ.


27 Юли 2012 12:42 | ivan
Оценка:
3
 (
29
 гласа)

Ех комуняги искате всичко което е печелившо да заграбите, защо ще ги слагат тези будки сега, това са хора на комунягите, сега ще ги пуснат на по нисък наем за да може да се ударят новите магазини които се пуснаха за цигари.


27 Юли 2012 13:26 | кирил
Оценка:
20
 (
28
 гласа)

без това не върви бизнесът в благоевград, защо ще съсипвате и малкият бизнес и прехраната на хората в благоевград, до кога ще има монопол на всичко това, то се прави с цел да се угоди на някой големец алчен за пари, като георги костов който не се наяде, ще се задави, на кой пак е обещал нещо но не го е изпълнил, има комисия по ВТО, Ерделска иска да е председател за да взима подкупи за поставянето им както правеше дълги години, беше в общината и продължава старата песен на нов глас до кога ще е там.....


27 Юли 2012 15:15 | GERB Форевар
Оценка:
-4
 (
16
 гласа)

парите триабва да са в на6и хора избори идат бате боико знае какво да прави тои е наи големиа евала а саветниците триабва да го слу6ат и да се под4иниават на партиата
кумонистите да се махат


27 Юли 2012 15:27 | /./.
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Иван коментира без да е прочел статпята .


27 Юли 2012 15:35 | Гоце Делчев
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

БОЖЕ ОПАЗИ !!! Н. Цветкова е обявена от в-к Топ Преса за \"съвестна\", \"допитали се до хора ползвали се от помощи от въпросната госпожа\" ??? КОИ СА ТЕЗИ ХОРА ДА ИЗЛЕЗНАТ С ИМЕНАТА СИ ??
Питайте пазачите на \"Забурдата \" С КАКВИ ДЖИПОВЕ И ТОВАРНИ КОЛИ СА ИДВАЛИ ВЪПРОСНИТЕ ХОРА!
КЪДЕ Е ПРАВОСЪДИЕТО, ОТДАВНА ТЕЗИ ХОРА, В ЕДНО С БЛАГОДЕТЕЛКАТА ИМ ТРЯБВАШЕ ДА ТЪРКАТ НАРОВЕТЕ НА ЗАТВОРА ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПО СЛУЖБА И КРАЖБИ В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ !!


27 Юли 2012 15:38 | Гоце Делчев - помогнете
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

При опита да уволнят преди две години директора на Социално подпомагане - Н Цветкова подкупи част от управ. съвет на ГЕРБ, ПРОВОКИРА свалянето от поста на лидера им Плевнелиев, сега като видя че не може отново да се възкачи на трона си е хвърлила око на Андонов и пробва пак да мине по отъпканият път. Дано на всички стана ясно, че си имат работа не с човек, а с ДЯВОЛ


27 Юли 2012 15:41 | ЗАПОЗНАТ
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

ГЕРБ Гоце Делчев и околията са си виновни! Те сами си вкараха този троянски кон
Хак да им е сега!


27 Юли 2012 16:12 | ПОМОЩ!!!
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

СЦЕНАРИЯТ СЕ ПОВТАРЯ - ЦВЕТКОВА ОТ Гоце Делчев се внедри в ГЕРБ- РАЗЦЕПИ ГО И СВАЛИ ПЛЕВНЕЛИЕВ Сега е докопала Фидосова и иска да свали депутата АНДОНОВ
и всичко за да може да краде с пълни шепи от държавните и хуманитарни помощи!

КЪМ ВСИЧКИ ЗДРАВОМИСЛИЩИ - НЕ ГО ПОЗВОЛЯВАЙТЕ


27 Юли 2012 17:32 | 123
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Пандев нещо много си се оял. Време е да влизаш в форма.


27 Юли 2012 17:38 | 123
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

За какви бутки протестират, познавам някои от тях нито плащат данаци даже не си плащат редовно наемите. Ама така е простеста за да може някой от съветниците да си пълни пак гушката като урежда бутки на тоя на на ония.


27 Юли 2012 17:46 | ДО ВСИЧКИ ГЕРБ
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

"РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ" Е КОРОНИЯТ НОМЕР И ОСНОВНА ФИЛОСОФИЯ НА НЕДЯЛКА ЦВЕТКОВА - ОКТОПОДА НА Гоце Делчев
13 ГОДИНИ ГО ПРИЛАГА ВЪРХУ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ДИРЕКЦИЯ СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ - ЗАЩО ДА НЕ СЕ ПРОБВА И ВЪРХУ ГЕРБ!
Преди 2 години след Заповедта за първото й уволнение този номер мина - да видим сега дали ГЕРБ са си взели поука! Ще се оставят ли една шарлатанка да ги манипулира като деца


27 Юли 2012 19:48 | ПЕТРИЧ.
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

ДОЛУ ГЕРБ.


27 Юли 2012 20:59 | до гражданите на Г Делчев
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Цитираната по горе за пореден път доказа че няма срам и страх нито от хората нито от Господ


27 Юли 2012 22:15 | До здравият Разум!!!
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Н. Цветкова се доказа като Епидемия на злото, Факир на злоупотреба с власт - Хора!!! - бдете - не я допускайте до Дьржавна власт- ако имате здрав разум - ако не - Бог да ви е на помощ!!!


27 Юли 2012 22:34 | до Топ журналистта
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

КОЛКО ТИ ПЛАТИ ЗА ДА НАПИШЕШ ТАЗИ ОДА НА ЛЪЖАТА - ЖАЛЪК ОПИТ НА ЦВЕТКОВА ДА СЕ ВЪРНЕ НА ВЛАСТ! ТОЧНО ТАКА НА ВЛАСТ- ЗАЩОТО НЕЙНОТО НЕ БЕШЕ РАБОТА НЕ БЕШЕ СЛУЖБА - БЕШЕ БЕЗОГЛЕДНО НЕЧОВЕШКО ВЛАСТВАНЕ МАРОДЕРСТВАНЕ И ИНТРИГАНТСТВАНЕ !!!!


27 Юли 2012 22:38 | до ЦЕНТРАЛАТА НА ГЕРБ
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Фидосова има ли и най- бегла представа каква змия й е легнала в пазвата ?


27 Юли 2012 22:50 | usa
Оценка:
-8
 (
8
 гласа)

комунисти. криха се през войната и после избиха тея дето се бореха за българия, заха власта след 44 год. и още се борът за нея. улава работа


28 Юли 2012 01:14 | володия
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

ВЪВ БЕЛИЦА СТРАДАМЕ ОТ ЕДИН ИЗМИСЛЕН ГЕРБЕР С СТАНКОВ КОЙТО УЖ Е ГЕРБ А ГЛАСУВА РЕДОМ СЪС СЪВЕТНИЦИТЕ ОТ ДПС ИНА ИЗБОРИТЕ РАБОТИ ЗА КАНДИДАТА ОТ ДРУГА ПАРТИЯ ТАКА чЕ ПРЕДАТЕЛИТЕ ВЪВ ГЕРБ СЕ УВЕЛИчАВАТ И АКО НЕСЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ ДА СЕ ОТСТРАНЯТ ТЕЗИ ПРЕДАТЕЛИ ГЕРБ НЯМА шАНСОВЕ ВАВ ПРОВИНЦИЯТА ТЕЗИ МИшОЦИ СЕ ПРОДАВАТ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ КАТО ДЕПОТАТА АВРАМОВ ДОЛО


28 Юли 2012 06:35 | Кънчо
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Как какво печелят най-малко 50 работни места и пушачите по-бързо ще намират цигари!!!


28 Юли 2012 10:26 | !!!!!
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

За да си запази Трона Цветкова се направи първа приятелка на депутата Андонов като видя че не й мина номера взе да плюе против него! Сега е "сдушила " Фидосова ако й тя не я върне на поста ще обвини й нея в изнудване
А бе луд умора НЯМА !


28 Юли 2012 11:04 | СИГНАЛ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Цветкова видя че никой не й търси сметка за извършените кражби и злоупотреби и какво си каза - Време е отново да щурмувам директорският пост!?

Дано този път не й се размине!


28 Юли 2012 17:06 | do gerb forever
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

кога престапниците бб, цц и вси4ки техни подлоги 6те ни освободат от присаствието си!


30 Юли 2012 23:31 | а така атака а така
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

натиснете комунягите в миша дупка и не им даваите да пишнат


31 Юли 2012 11:47 | до търговнците
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

БСП пак беше използвано от съветниците злата соритора, бисерчо, мама кажа, анева и др. които са против тове решение и уж"защитават" дребните търговци, да ама не, те всички си уреждат свои хора по тези павилиони и сега им "секна кранчето" Кмете давай смело..


31 Юли 2012 13:41 | ПЕШО
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Прочети това ( нерегистриран )
31. 07. 2012 12:52

1. Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР.
2. Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.
3. Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.
4. Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво.
5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
6. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.
7. Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова.... още
8. Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
9. Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП,
10. Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
11. Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.
12. Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерала от ДС Николай Б


23 Септември 2012 08:27 | запознат
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

По неофициални данни се очаква през октомври Недялка Цветкова да заеме отново поста, от който за кратко отсъстваше. Остава да бъде уточнена само точната дата за първият и работен ден на старата длъжност.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар