Извънредно! Нинова обяви спиране на преговорите с ПП, връщат се на масата само ако...

29 юни 2022 15:11   10 коментара   10637 прочита


За пореден път премиерът Кирил Петков взема еднолично решения, които засягат националната сигурност, допълни тя

Лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи мълниеносна новина.

"Първо – стопираме всякакви преговори с "Продължаваме промяната" (ПП) за съставяне на ново правителство", отсече Нинова и поясни, че това е решено на извънредно съвместно заседание от Изпълнителното бюро и парламентарната група на червените.

"Решението да бъдат изгонени 70 руски дипломати от България е безпрецедентно в българската история. Това е на прага на скъсване на дипломатическите отношения,

За нас то е абсолютно неприемливо и по начина, по който е взето, и по съдържанието в него", заяви още Нинова. Тя е категорична, че решението е взето еднолично от премиера Кирил Петков,пише БЛИЦ.бг.

"Всеки, който твърди, че има решение на МС, като вицепрезидента Илияна Йотова, да го докаже", каза Нинова. "Ще се върнем на масата за преговори, ако от ПП предложат друг премиер, а не Кирил Петков и самият той поеме отговорност за решенията си до този момент", допълни тя.

Социалистите настояват за закрито заседание на парламента, на което да бъде представен доклада на службите, въз основа на който Петков е взел решението за изгонване на дипломатите.

Те призовават и за свикване на Консултативния съвет по национална сигурност при президента. "Настояваме въпросът да отиде там, където му е мястото. Влизаме в момента в залата и искаме закрито заседание на Народното събрание (НС) и изслушване шефа на ДАНС за доклада, който е изготвил и предоставил до този момент може би единствено на г-н Петков", заяви Нинова.

Заседанието е по настояване на вицепремиера и лидер на БСП Корнелия Нинова, която с пост във фейсбук вече изрази възмущението си от решението за изгонване на руските дипломати. "Не може президентът Румен Радев да не знае, ако службите имат такава информация", обясни тя и поиска заседание на КСНС. "За пореден път премиерът Кирил Петков взема еднолично решения, които засягат националната сигурност", допълни Нинова.


Още за: нинова   пп   преговори   Още от: Политика

Принтирай статия
10 коментара
29 Юни 2022 17:18 | старогражданин
Оценка:
-4
 (
14
 гласа)

ГЕРБ става незаобиколим фактор в политиката. Събитията предстоят.


29 Юни 2022 18:09 | новогражданин
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Герб никога повече няма да види власт!


29 Юни 2022 19:27 | старогражданин
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Пределно ми е ясно, че много обичате властта > ВИНАГИ говорите от името на целия народ.


29 Юни 2022 22:20 | До староселянина
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Изкуфял старец, гледай си доматите, политиката ти е чужда.


30 Юни 2022 02:04 | ���. K������� ������
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

СЛЕДВАЩИЯТ ПОЛЕТ ЗА МАЦКВА Е АНГАЖИРАН ЗА КОМПАНИЯТА НА ГОСПОЖА ЛЪЖА :)))
ДА ЧАКАТ НА ОПАШКАТА КУЧЕТАТА НА КОПЕЙКИН:)))


30 Юни 2022 07:03 | До дебила К
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Охооо и дебила с ник"К" се появи, поради что се срамиш да си признаеш, че си дошъл в Благоевград от санданските села, назначен си от герберастите на държавна хранилка, живееш в панелка в краен квартал и още носиш цървули???


30 Юни 2022 07:55 | Мето
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Аман се каза от руски подлоги. Тея не разбраха ли, че къде е стъпил съветски ботуш оправия няма. Вижте, къде са Чехия, Полша, Унгария, Литва, Латвия и Естония. Извоюваха си незабравимост. Тук 32 години различни правителства се навеждат ...и тия си ни мачкат, най високи цени на газ, не ни дават да разработим наши газови находища, ебавки със строителство на АЕЦ, Турски поток с наши средства за кеф на унгарци и сърби. Всички реват за Русия, пък никой не ходи там да работи за пари или да прати дете да учи. Всичко бяга по западна Европа. На 80 км. в населените места около Москва и по големи градове още ходят в тоалетните на двора и си орат ниви с волове. Вместо да дадат пари на хората и подобрят стандарта живот те войни водят и пълнят касите на олигархията около вожда им.


30 Юни 2022 09:10 | +++
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Та нали мъжа на К. Нинова работи в Лукойл и продава петрола на безбожно високи цени. Те кои заблуждават.


30 Юни 2022 10:55 | +++
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

И К. Нинова е същата като Б. Борисов алчна, ненаситна, груба, властна и.....


30 Юни 2022 21:22 | Стефанов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Моля коментирайте национално отговорно, а не партийно задължено. Ясно е, че премиера Петков няма как да е безкористен защитник на българските интереси. Защото образованието и възпитанието му не са български. Той е ясен. Нинова е енигма - за Русия заради членовете на БСП/а защо не и заради собствената кожа/? От друга страна е синчето, образовано по американски, работещо и платено по американски. Проблем. Обществен, партиен, държавен, личен... Иди че избирай... Да не си и на мястото. Лошото е, че ние, българите стигаме до истината по трудния начин. Освен това нещата се случват много бавно, много-много трудно и много некачествено. Е, как при всичко това да си оптимист?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар