Изненадващият избор на д-р Б. Киров за директор го “прехвърли” от ГЕРБ в десния лагер на В. Илиев

11 август 2011 00:10   27 коментара   47691 прочита
Б. Киров
Б. Киров


Б. Киров

Изборът на д-р Борис Киров за временен управител на МБАЛ “Рокфелер” бе най-коментираната тема вчера в Петрич. Читатели поставиха въпроса дали няма конфликт на интереси при избора на д-р Киров, след като съпругата му Марияна Кирова е сестра на Силвия Тренева, която е управител на общинска фирма “Фарма Петра”.

Специалистите обаче бяха категорични, че няма, мотивирайки се със следните факти: В момента петричката болница има сключени договори с големи фармацевтични компании от София за доставка на лекарства. Само ако д-р Киров като временен управител започне да зарежда лекарства от общинското дружество, оглавявано от Силвия Тренева, тогава ще има конфликт на интереси. Освен това той работи като специалист уши, нос, гърло, а кабинетът, който е наел, не е в болницата, а в медицинския център.

Любопитното е, че д-р Борис Киров бе отстранен като управител на Общински медицински център от местния парламент през мандат 2003-2007. Тогава мотивът за освобождаването му бе, че е предприел процедура за приватизация на медицинския център, без да има решение на местния парламент. Въпрос на месеци бе дружеството да бъде приватизирано, а въпросът стигна до Върховния съд.

По същото време Министерството на здравеопазването тогава наложи мораториум, като забрани приватизацията на медицински имоти. Така бе спасен апетитният сграден фонд на медицинския център, но съветниците в своето решение бяха категорични, че прекратяват пълномощията на д-р Киров и задължиха градоначалника Вельо Илиев да прекрати договора му и да обяви процедура за провеждане на конкурс за избор на нов управител.

Сегашният Общински съвет гласува пълно доверие на д-р Киров, въпреки че номинацията му бе изненадваща за голяма част от местните парламентаристи. Този път обаче кметът Вельо Илиев трябва да подпише договор за временно изпълняващ управител с д-р Киров.

Той бе кандидат за координатор на ГЕРБ в община Петрич, когато се учредяваше структурата на Бойко Борисов. На учредителната сбирка в голямата зала на общината д-р Киров бе подкрепян от около 30-40 симпатизанти, които издигнаха кандидатурата му за координатор. Въпреки многото усилия групата около Киров се оказа малцинство и за координатор бе избран Димитър Танев. Смяташе се, че д-р Киров ще бъде сериозна вътрешна опозиция на Танев в ГЕРБ, но това не се получи.

След като не бе избран за координатор, той се отдръпна от мераците си да атакува повторно координаторския стол. Сега се коментира, че същото ядро, което подкрепяше доктора, няма да подкрепи ГЕРБ на изборите и вероятно ще гравитира около настоящия кмет Вельо Илиев, ако той се кандидатира за нов мандат.


Още за: Б. Киров   управител   МБАЛ   Още от: Политика

Принтирай статия
27 коментара
11 Август 2011 04:23 | да
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Нищо няма да направи и този за болницата . Крайно време е да дойде човек от друго място с доказани мениджърски качества и постижения


11 Август 2011 07:48 | konflikt
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

В Петрич конфликт на интереси има във ВиК, където работят майки-синове, бащи-дъщери, снахи, братчеди, но прокуратура както знаете в града НЯМА.


11 Август 2011 08:19 | петричанин
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

А в Кметство Петрич по различно ли е. Най приближените избиратели на Велчо и техните роднини работят и най вече са шефове в кметството. Дори и пенсионерите още ги държи. Жив пример за това е Д. Бойчев. който продължава да работи, като пенсионер за да им върши черната работа. Срам няма този кмет. Помислете си драги избиратели.


11 Август 2011 09:10 | гражданин
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

НЕ СЕ ДРАЗНЕТЕ, ГЛАСУВАХА ЗА ЧОВЕК НА ВЕЛЬО. Д-Р ИКОНОМОВА Я ПРАТИХА ЗА ЗЕЛЕН ХАЙВЕР. КОЙ ПРЕЦЕНИ, ЧЕ ТОЙ Е НАЙ-ДОБРИЯ - ВЕЛЬО. ДА НИЕ ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ!


11 Август 2011 09:12 | силви
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

айдеееее отиде напълно по дяволите горката ни болница;))) честито и на персонала и на пациентите


11 Август 2011 09:37 | 666666
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Нямам думи - изумен съм! Пожелавам на Вельо още 12 год. власт. А този на снимката е много фотогеничен. МАГАРЕ ЗАСТАНАЛО - МАГАРЕ ИЗЛЯЗЛО.


11 Август 2011 09:41 | Остап Бендер
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Евала бе Киров, евала съименнико! Ни срам, ни образ !Ама българина е казал : от магаре сурат и от тапан прах....
Сега всички работещи в болницата чакат с" трепет" шеметната ти стъпка в болницата.
Започва отмъщението на низгвернатия !Започват сплетни, клюки, подслушвания, тълкования, подмоли по висши схеми ! Започват отново денонощните консултации при доайенът гл. лекар. Ако влючат и старата докторка Ел. Бож. ще настане ноща Валпургиева. Не е късно Вельо да се сети и за нея. Общинските Пилат-понтийчета ще го подкрепят, щото вече някои от тях нямя па папкат. Това ще е последната плотена услуга.


11 Август 2011 09:43 | Доро, Доро...
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

иди се гръмни


11 Август 2011 10:30 | petri4anec
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Бива алчност, ама чак пък толкова...
Бива продажност, ама чак пък толкова...


11 Август 2011 10:51 | Пациента
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

На тази болница и трябва юрист, външен човек, за да няма сплетни и да се работи по Закона за здравето, КТ и НК. Защото много лекари и "мениджъри" през 22 години демокрация само далавери и кражби, за сметка на пациентите на Общината, особенно хората с повече болести които биваха лишавани от направления, от спец. изследвания, от нужните обгриждания от лимен лекар, от специалист, от ЗК. Юрист да ги вкара в ред, човек който не се страхува от никой, но за това му трябва пълната подкрепа на Обш. съвет, Прокуратура и политиците ни. За здравето и живота на болните.


11 Август 2011 10:56 | абсолутно
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)


Пациенто е прав! Юристите са най-честните у България


11 Август 2011 11:39 | семейство Стоянови
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Семейният лекар на нашето семейство -д-р Илия Христов е мвого добър лекар, а също и добър човек! Трябва да се лансират такива специалисти като Доктора. Той е една добра кандидатура, която би могла да подобри състоянието на нашата болница! Защо къдърните хора стоят винаги от дстрани!? Жалко!


11 Август 2011 12:16 | АААААААААА
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ТЪЙ КАТО НЕ ИСКАТ ДА ИЗБЕРАТ ДОБЪР МЕНИДЖЪР, ИЗБИРАТ ГРОБАР, КОЙТО ДА ПОГРЕБЕ БОЛНИЦАТА. МИЖЕТУРКА ЗА ГЛАВЕН ЛЕКАР, БРАВО И АМИН


11 Август 2011 12:42 | Киро Курилски
Оценка:
2
 (
2
 гласа)


Оставейте го христов да си га мери косната плътнос


11 Август 2011 13:43 | ......
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

МБАЛ" Рокфелер"-Петрич-цирка е пълен. Сърдити старчета лекуват болни старчета и тук там някой ром/нищо общо с римляните/ . Някой задавал ли си е въпроса, за последните 20 години колко лекари почнаха работа и останаха в болницата да работят. Какво е ЕГН-то на най-младият доктор, защото на най-старият мисля, че първата цифра е 3. Поздрави на новият шеф с песента на нашият съгражданин Володя Стоянов"Далавера, далавера" . Иначе който има нужда от лечение, то Сандански е само на 20км.


11 Август 2011 13:59 | ВЪНШЕН
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

АБЕ НАЛИ ДОКТОРИТЕ СА ГО ИЗБРАЛИ, А НЕ Е СЛОЖЕН ОТ КМЕТА И ПРЕД. НА ОБ. СЪВЕТ. ЗАЩО ВСИЧКИ ВЪВ ФОРУМА ВИЕТЕ КАТО ЛИНЕЙКИ


11 Август 2011 14:02 | .ДО ДОКТОРИТЕ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

СЛЕПЕЦ ЩЕ ВИ ВОДИ ПО ПРАВИЯ ПЪТ, АПАШ НА МОРАЛ ЩЕ ВИ УЧИ.


11 Август 2011 14:44 | до Ванче
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво Ванче. Най-после някой да каже истината за "СТРУМА". Браво!!!


11 Август 2011 17:50 | Санитар
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ай, от ки метеме. Време е за сдаване.


11 Август 2011 19:30 | ВЪНШЕН
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ЗАЩО СЕ ЧУДИТЕ БЕ ХОРА. ВСИЧКИ КМЕТВЕ СЛЕД ДЕМОКРАЦИТА И ВСИЧКИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ СА ВИНОВНИ, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЕДНА ВАЖНА ФИГУРА- Д-Р ДУЕВСКИ НА КОЙ МУ ПУКА ЗА БОЛНИЦАТА, А СЪВЕТНИЦИТЕ СИГУРНО НЕ ЗНАЯТ ОТ КЪДЕ Е ВХОДА НА БОЛНИЦАТА ЗАТОВА СЕ СЪЮЗИХА СЕГА


11 Август 2011 20:10 | ======
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

НЕ ЗНАМ КОЙ ГО НАЗНАЧИ, НО МЯСТОТО НЕ МУ Е ТАМ. НЕКАДЪРЕН Е.


11 Август 2011 21:23 | безпартиен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какво тук значи някаква си личност???? По-важното е личността да предложи план-програма за оздравяване на целия "медически" процес по хоризонтала и вертикала, която да е обвързана със сроковете на неговото царуване и да има някакъв периодичен контрол по тази програма. И ако при първата издънка да си иде при пълна ревизия . Но кой ли да го прави така изобщо???? По-изгодно е да се опираш на "законите" и да се измъкнеш в мъглата на делата и имитацията на "законност". Карай да върви- за всичко е така, а един умрял в повече от здравеопазване... ами бизнес за гробарските фирми. То Петрич- богат град!


12 Август 2011 07:19 | ...
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

За какво Ви е тази болница като всички се лекуват в Сандански? Свестните лекари от Петрич и те се преместиха там. Тук останаха вярно само гробарите. От няколко години болницата не е лечебно заведение, а кранче за източване на общинският бюджет. Най - вярното решение е веднага да я закрият.


12 Август 2011 07:41 | КОНФЛИКТ ТА КОНФЛИКТ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

КОНФЛИКТ ТА КОНФЛИКТ!!!!! НАЛИ НА ТОЗИ БАЛДЪЗА МУ Е ( ШЕФ ) НА " ФАРМА ПЕТРА" КОЯТО СНАБДЯВА БОЛНИЦАТА С ЛЕКАРСТВА И МЕДИКАМЕНТИ, А ПЪК СРЕЩУ ВХОДА НА БОЛНИЦАТА Е ЧАСТНАТА ИМ АПТЕКА И ВСИчКИ ПАЦИЕНТИ СА ПРЕПРАЩАНИ ТАМ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ЛЕКАРСТВА


12 Август 2011 09:30 | зорка ревизорка
Оценка:
2
 (
2
 гласа)


Да се направи ревизия на бившия Медицински център 1. Да видим какво е творил там въпросния "доктор бизнесмен". Извършиха едни ремонти на кабинетите за актив, които бяха платени от наемателите. Имаше доста странни фактури за уж извършени дейности....
да се провери, пък тогава карт бланж на гробаря


12 Август 2011 11:05 | petri4anec
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ми да направат и на балдъзата ревизия. аме сетне кой ще надува кавала на главния завераджия? хехе.. майтап бе уили..


12 Август 2011 12:59 | СТОЯН
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

КИРОВ Е НАЗНАЧЕН ОТ КМЕТА И СТ.. НИКОЛОВ. КАТО РЕАКЦИЯ ПРЕДЛАГАМ НА ИЗБОРИТЕ ДАНЕ СЕ ГЛАСУВА ЗА ТЯХ




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар