Избраха евродепутата Ан. Новаков за съпредседател на Комисията по устойчиво развитие към ЕвроЛат

04 юни 2015 16:10   1 коментар   3752 прочита


Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков бе избран за съпредседател на Комисията по устойчиво развитие към ЕвроЛат. Това се случи по време на днешната пленарна сесия на ЕвроЛат, провела се в Брюксел, която бе открита от зам.-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева и зам.-председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. Българският евродепутат бе избран с пълно мнозинство, като мандатът му започва да тече веднага.

 

Веднага след края на изборната процедура Новаков заяви, че сред приоритетите му ще бъде повишаване фокуса на комисията в работата й по насърчаване използването и разработването на високи технологии и иновации. "Иновативният подход и плавното преминаване от традиционна индустрия към креативната икономика има неизмерими ползи. Освен дългосрочна заетост и устойчив ръст, иновациите в икономиката ще ни позволят с по-малко ресурси да създаваме повече добавена стойност", допълни още Новаков в уводните си думи на заседанието, което ръководи.

 

Комисията по устойчиво развитие, в чието портфолио освен иновации, технологии и изследвания, обхваща още дейности, свързани с енергетика и околна среда. Тя е една от четирите комисии в ЕвроЛат, наред с комисиите по икономика, социални дейности и сигурност.

 

1 коментар
08 Юни 2015 10:01 | 11
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Този смешко пак сам се хвали! Какво разбира този от устойчиво развитие!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар