Избраха д-р Б. Киров за временен управител на болница “Рокфелер”

10 август 2011 00:20   28 коментара   45150 прочита
Изненадващо Георги Ичконов предложи Циканделов за вр.и.д. управител
Изненадващо Георги Ичконов предложи Циканделов за вр.и.д. управител


Изненадващо Георги Ичконов предложи Циканделов за вр.и.д. управител

Парламентаристът Г. Ичконов напусна с думите: Това не са общински съветници, а глутница

Д-р Борис Киров бе избран за временно изпълняващ длъжността управител на МБАЛ “Рокфелер” в Петрич на вчерашното заседание на Общинския съвет. Местните парламентаристи освободиха управителя-титуляр д-р Олег Яков, който изненадващо депозира заявление за напускане, поради конфликт с лекари.

Със заповед той оторизира за временно изпълняващ д-р Икономова, която е заместник-управител, но на заседанието вчера председателят на постоянната комисия по здравеопазване д-р Христо Френгов оповести, че е взето решение д-р Борис Киров да бъде временният директор до провеждането на конкурс за управител. Съветниците оторизираха градоначалника Вельо Илиев да подпише заповед за назначаването на д-р Киров и да обяви конкурса.

Председателят на бюджетната комисия Георги Ичконов заяви, че е най-нормално д-р Икономова да бъде оставена да ръководи болницата, тъй като тя като заместник най-добре познава работата. С назначаването на д-р Киров ще се увеличи напрежението, каза още Ичконов и предложи за временен управител общинския съветник от СДС д-р Митко Циканделов, Ичконов бе подкрепен и от координатора на ГЕРБ и общински съветник Димитър Танев.

Мотивът на Ичконов и на Танев бе, че Циканделов има солиден опит не само като лекар, но и като съветник и е бивш председател на постоянната комисия по здравеопазване. Д-р Циканделов благодари за номинацията и обяви, че отказва. Според Циканделов новият управител трябва да бъде избран от новия Общински съвет, който ще бъде избран на 23-ти октомври. “Общинският съвет трябва да си отгледа компетентен управител на болницата, с ясна програма, който да бъде не само ръководител по документи, а реално да промени към по-добро петричката болница”, каза д-р Циканделов.

Д-р Борис Киров не присъстваше в залата и Георги Ичконов попита защо отсъства, има ли желание да оглави петричката болница и каква програма предлага. След като съветниците избраха д-р Киров, Ичконов стана афектиран от мястото си и напусна заседанието. Докато вървеше през залата към изхода, заяви: Това не са общински съветници, а глутница.

Д-р Борис Киров е бивш управител на Общински медицински център в Петрич, в момента работи като специалист уши, нос, гърло.

Председателят на ОбС Стоян Николов обяви, че на среща между него, кмета Вельо Илиев и 17 общински съветници д-р Икономова е отказала поста временен управител с мотив, че е един от лекарите, които е бил против д-р Яков, и ако даде съгласието си за вр.и.д., щяло да се изтълкува, че е имала интерес да бутне директора, за да седне на неговото място. Общинският съветник Розалин Хаджиев разкритикува Димитър Танев и оглавяваната от него постоянна комисия по контрол на общинските фирми, като заяви, че не помни откога не се е събирала да решава важни въпроси, касаещи общинските дружества.

Съветникът Валентин Парапунов от микрофона заяви, че управлението на д-р Яков е било катастрофално, и коментира, че зад кандидатурата на д-р Киров не стои “Ред, законност и справедливост”, въпреки че той бе предложен от д-р Френгов, който освен че оглавява здравната комисия, е и съветник от партията на Яне Янев.

Аз сега научих за д-р Киров, нямаме политическо решение за неговото назначение, не е наша кандидатура. Нека му дадем шанс като млад човек да покаже какво ще направи като временен управител, коментира Валентин Парапунов.

Съветниците взеха решение за откриване на процедури за нови конкурси за превоз на пътници по общинската и републиканска транспортни схеми.

Заседанието започна с питания. Съветникът Васил Куемджиев разкритикува председателя на Общинския съвет Стоян Николов, че не спазва правилника, като посочи, че на предишното заседание съветникът Благой Калъпсъзов предложил Куемджиев да е в комисията по надзор за разпределение на средствата от общинския бюджет за кметствата в селата, но председателят не подложил на гласуване номинацията му, с мотив, че не е бил в залата.

Според Куемджиев той е присъствал, но за няколко минути по уважителни причини е бил пред залата. Стоян Николов заяви, че ще провери по протокол какво се е случило и ако е допуснал грешка, ще му се извини. Съветникът Владимир Попов поиска от депутата от ГЕРБ Митко Захов, който бе в залата, да постави пред областния управител и другите държавни институции въпроса за ремонта на републиканския път от Петрич до Кулата. В 7-8 участъка пътят е в окаяно състояние, но не се прави нищо и положението е нетърпимо, коментира Попов.

Димитър Танев поиска от градоначалника да се премахне нерегламентираното сметище в посока черквата “Света Петка”. Кметът отговори, че е запознат с нерегламентираното сметище, което е в частен терен, но въпреки това до една седмица общината ще го почисти.

Благой Калъпсъзов попита кмета кога най-после ще бъдат премахнати незаконните постройки в ромския квартал. Градоначалникът отговори, че в момента общината е в процес на търсене на фирма-изпълнител за събаряне на няколкото бараки, но за масивните незаконни постройки отговаря РДНСК.


Още за: Б. Киров   управител   МБАЛ   Още от: Политика

Принтирай статия
28 коментара
10 Август 2011 02:56 | Петричанин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Ичконов правлилно е сравнил петричките общ. съветници с "глутница". Не мислят за града тези хора, а само гласуват или не гласуват..... Не че имам нещо против д-р Киров, напротив уважавам го и като човек. Сложете юрист, за да спазва законите и не дава да се краде там, защото има алчни хора в тази болница, бизнесмени, не лекари. Първо мислят за далавери и пари, после за пациентите. Дистибутори и разни търговци.....


10 Август 2011 06:28 | 178
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Ичконов ме изненада този път. Та той от доста време е част от тази глутница. Но за конкретния случай - поздравления за него. Иначе наистина глутницата този път направи решителна крачка към затварянето на болницата. Обзалагам се на това. Жална им майка на петричани.


10 Август 2011 08:07 | К.Д.
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ТА ТОЗИ ЛИ КИ ОПРАВИ БОЛНИЦАТА! ТА ТОЯ НА ДВЕ КРАВИ СЕНОТО НЕМОЖЕ ДА РАЗДЕЛИ.


10 Август 2011 08:45 | 11111111
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тая марикостинска тиква и Тя за моал говори. Взе от ЦКС пари, построи магазин сега не ги връща, ще яде бох. Трагна да става кмет да избива чивията, а там ВЕЛКАТА неговия приятел вика, защо да не ти направиЯ масаж на простатата....., 2., Защо да не ти изям закуските.....,. Нов управител на болничката, нови търгове..... ИЗБИРАЙТЕ ГОСПОДА ОФИЦЕРИ ИЛИ, ИЛИ 2 .Или, да си продавате кифлички с намален грамаж, или ефтина слава като Кандидат кмет. В ИЛИЕВ


10 Август 2011 09:13 | .............
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Втасахме я !Добре, че е по заместване, защото тоя ще фалира болницата.


10 Август 2011 09:34 | ?????
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

как може д-р киров да оправи болницата та тоя е пълен алкохолик.


10 Август 2011 10:00 | in memoriam
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Съобщаваме на петричани, че след 20 годишно боледуване от СХУНиА / синдром на хронична управленска некадърност и алчност / болницата ни окончателно екзитира.
На вчерашната Упокойна среща на Общинският съвет бе разгледан и подписан смъртния и акт. Издирен, помолен и назначен бе човекът, който да приваръши ритуала по загробването. Същият е с доказан опит в тази област, имайки пред вид Медицинския център 1. След траурната срещА дългогодишният ПЕТРИЧКИ Пилат заключи символичния катинара на горното си отверстие и заедно с четиригодишните вече Пилатчета от неговата школа измиха ръцете си със сапуна на предложения от Ичконов лекар - М. Скришното.
КАУЗА ПЕРТУТА !АМИЙЙН


10 Август 2011 10:22 | В И Ц
Оценка:
1
 (
1
 гласа)


Извикал кмета завеждащата Отделението за Последни Грижи, чийто персонал с флатуленциите си предизвика възникналата в болницата смъртоносна инфекция и деректно попитал:
Сега ще станеш ли главен лекар, или и за това не те би... а ?
И тя отказалааа


10 Август 2011 10:44 | ?????
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

а защо киров не е присъствал? безотговорност и алчност е това


10 Август 2011 10:59 | СЕДЕСАР
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

КМЕТЕ, СИГУРНО ИМАТЕ ПЛИТКА ПАМЕТ И НЕ СИ СПОМНЯТЕ МЕДИЦИНСКИЯ ЦЕНТЪР. ТА БИЕ ЛИЧНО ГО МАХНАХТЕ ТОГАВА. ДАНО ГОСПОД ДА ТИ ПРИПОМНИ.


10 Август 2011 11:26 | до В И Ц
Оценка:
2
 (
2
 гласа)


Това не е никакъв виц, а самата истина !тя забърка кашата, а сега не иска да духа.


10 Август 2011 11:37 | Гошо СДС-то
Оценка:
2
 (
2
 гласа)


Абе тоя доктор не даде ли на съд общината за неосъществената приватизация на поликлиниката ?!Кмета сигурно е бил съучастник в опита за първата напълно безплатна приватизация съвсем без пари. Костов продаваше поне за по лев-два !Имаше и един председател на общинския съвет, сегапроклет изсъхнал като египетска мумия. Тоя толкова жестоко беше репресиран от комунистите, че беше хвърлен доста години да работи на Кулата, сетне началник на ХЕИ, изобщо голем страдалник. Та този Костенаров даде "МЪЛЧАЛИВОТО СЪГЛАСИЕ " на общината за харизване на поликлиниката. Нещо подобно на"Яворите" и "пазара". Добре, че НДСВ тогава спря приватизациите, инак да бяхме забравили.


10 Август 2011 12:13 | 666666
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

КМЕТЕ, КМЕТЕ КАКЪВ АВТОГОЛ СИ ВКАРВАШ С ТОВА МОМЧЕНЦЕ - КИРОВ. НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВСИЧКО Е ЗА СМЕТКА НА НАС ГРАЖДАНИТЕ. ОСТАВАМЕ БЕЗ БОЛНИЦА. АКО Е ОСТАНАЛО ОЩЕ НЕЩО ДА СЕ ОТКРАДНЕ И ФАЛИТ.


10 Август 2011 12:28 | Сандански врач
Оценка:
2
 (
2
 гласа)


Време е петричката болница да се хариже на фирмите кредиторки. Намери се необходимия посредник. Яков лесно се предаде, ама този новият докато не си свърши работата нема да напусне, ако ще Дора и Попатанасов да обявят гладна стачка.
След по малко от година останалите доктори- опълченци от болницата призрак ще работят в сградата строена от Рокфелер на първия етаж в стария рентген. Горния ще дават под наем за да се издържат. В поликлиниката ще остане да работи само регистратурата пожизнено...


10 Август 2011 12:34 | ДО ПОСЛЕДНИЯ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

КАНИМ ВИ НАЙ УЧТИВО НА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД В ДЪЛБОШНИЧКАТА КРЪЧМА. МЕНЮТО Е ЯСНО. СРЕЩАТА ЩЕ СЕ СЪСТОИ В 13. 30 Ч. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО. ЧАКАМЕ ВИ!!!


10 Август 2011 12:57 | УСПЕХ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

РУТЕВИ ФОР ЕВЪР.


10 Август 2011 13:06 | Д-Р уОТСЪН
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

МОТИВАЦИЯТА ЗА" СПЕЦИАЛНОТО ГЛАСУВАНЕ" ОТ СТРАНА НА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА НЯКОИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ И ПРЕДСЕДАТЕЛЯ МЕНДОВСКИ СЕ СЛУЧИ НА БОРДА НА КРУИЗЕН КОРАБ. ТАМ БЯХА ДОГОВОРЕНИ ПОДРОБНОСТИТЕ И РАЗИГРАН ВАРИАНТА СЛЕД ЕВЕНТУАЛНОТО ПАДАНЕ НА ВЕЛЬО. В ГЛАСУВАНЕТО УЧАСТВА И ЕДИН СТАР ОБЩ. СЪВЕТНИК С МЕКА КИТКА, КОЙТО ПРЕДЛОЖИ ОБЩИНАТА ДА СИ ОТГЛЕДА ГЛАВЕН ЛЕКАР, КАТО СЕ СЕТИ, ЧЕ ВЕЧЕ ИМА СЪЗДАДЕН И ОТГЛЕДАН ТАКЪВ И ГО ПОДКРЕПИ С ГЛАСА СИ.


10 Август 2011 13:18 | гражданин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

В този град няма оправия. Щом тоя некадърник става главен лекар, а жена му сигурно главен счетоводител - ПАРАЗИТИ.


10 Август 2011 13:31 | КОЛЕГА
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ичконв, от тебе по-гоям вълк от началото на демокрацията до сега, а и в бъдеще не е имало. Преметна ги всичките през селското си рамо -и братя Рибнишки и Мазнейков и други като тях. Д-р Киров е преди всичко е ЧЕСТЕН УМЕН ДОБЪР ДЕЛИКАТЕН ЧОВЕК. Познавам го много отдавна, така че този смешен плач е излишен. Е под негово ръководство някой няма да може да си пробутва кифлте и зеленчуците от което болните ще са много доволни, а пък може и да обърне внимание и на болничната лаборатория и на други ;дребни; неща. А пък може да искате да се върне онзи крадлив доктор от който запчнаха големите дългове на болницата. Помислете малко преди да вземете отношение. Нека да плачат само тези, чийто интереси са засегнати -ТЪКМО ЩЕ ГИ ПОЗНАЕМ.


10 Август 2011 13:34 | ...
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

абе, тази снимка как показва? Конкурс за олигофрени ли?


10 Август 2011 16:48 | Чиро Чурилски
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

След Фарма-Петра поеха и болницата. Временно. А инж. Азис чака...
Мендовското говедо също. Какво - парички, разбира се. Да поизточит още малко. Идат избори, дами и господа, селяни и граждани.


10 Август 2011 17:31 | ЧЕСТЕН , УМЕН ,ДОБЪР...
Оценка:
0
 (
4
 гласа)


ТА НАЛИ МЕКИЯ ГЛАСУВА ЗА НЕГО, КАКТО БИ НАПРАВИЛ И ЗА ВСЕКИ ДРУГ ПРЕДЛОЖЕН ОТ КАТИНАРА САМО И САМО ДА НЕ БАРКАТ У ЛАБОРАТОРИЙКАТА НА ЖЕНА МУ, БРЕ ДЕЛИКАТНИ МИ "КОЛЕГА "


10 Август 2011 18:24 | ДО КОЛЕГА
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ТИ НАПРАВО МЕ РАЗПЛАКА.


10 Август 2011 19:09 | Санитар
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Айде, че ки метеме... Време е за сдаване.


10 Август 2011 19:11 | Бог да прости болницата
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

http://www.youtube.com/watch?v=QbB_JIGZpk0


10 Август 2011 20:21 | 00
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Всички гадории по отношение на д-р Киров са от банда неудачници, които не ги спаси дори и гребена на вълната на ГЕРБ. Неможе да се сърдите на харизма на този човек дадена му от бога. Помолете се за себе си и се спасете. От бандата на Оушън - шибека, еднозъбия и петричкиятсенегалец /синоморавия кандидаткмет/.


10 Август 2011 21:27 | До 00
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Аууу... Къде да си поръчам кона с лика Му....


10 Август 2011 21:59 | 00
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Предлагам да седнеш от дясната МУУУУУ страна и жена ти ке роиди мъжко . Ще черпиш.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар