Избраха А. Байрактарски за зам. окръжен прокурор на Кюстендил, ексшефката на следствието Мая Кипринска не успя да лансира човека на Пл. Галев – Й. Йорданов

19 декември 2009 00:20   4 коментара   36701 прочита
А. Байрактарски
А. Байрактарски


А. Байрактарски

Лично обвинител №1 Борис Велчев се намеси и разкри пред ВСС, че предложеният магистрат е кръстник на едно от децата на съдения за организирана престъпност дупнишки “консултант”

ВСС отряза мераците на човек на Галеви от поста на зам. окръжен прокурор в Кюстендил. За мястото пред Висшия съдебен съвет се надпреварваха четирима прокурори - Ангел Байрактарски, Владимир Мицов, Бисер Любенов и Йордан Йорданов, който е кръстник на едно от децата на Пламен Галев.

Байрактарски е предложен за поста от настоящия окръжен прокурор на Кюстендил Камен Пешев, останалите трима са кандидатствали по общия ред, уточниха от ВСС.

По време на обсъждането и дебатите в съвета „за” Байрактарски се е застъпил главният прокурор на България Борис Велчев. Бившата шефка на благоевградската Окръжна следствена служба Мая Кипринска пък е застанала зад кандидатурата на Йордан Йорданов. Йорданов е бивш зам. председател на Кюстендилска окръжна прокуратура и шеф на отдела прокурори, работещи само върху преписки за Административен съд.

След първото гласуване Йордан Георгиев Йорданов е получил 15 гласа, при необходими минимум 13. Тогава след намесата на главния прокурор Борис Велчев е проведено второ гласуване. Велчев е обяснил, че Йорданов има връзка с подсъдим по знаковото дело „Галеви” в Кюстендилския окръжен съд, тъй като прокурор Йорданов е кръстник на едно от децата на Пламен Галев, обвинен в създаване и ръководене на престъпна група.

4 коментара
19 Декември 2009 05:18 | ***
Оценка:
6
 (
32
 гласа)

Честито, прокурор Байрактарски! )))


19 Декември 2009 06:23 | Григор
Оценка:
-1
 (
21
 гласа)

Данчо Точното трябва да бъде изхвърлен от съдебната система.Още като милиционер-пазач във фармацевтичният комбинат в Дупница на времето беше изключително нагъл.А за досегашната му длъжност на зам.предедател трябва да е благодарен на кумеца.Но от тук нататък,не става....Не е лошо да помисли за адвокатска кариера,но трябва да се научи първо на елементарно възпитание.Много е надменен,дуе се като пуяк,атова няма да му помогне!!!!Ариведерчи смехурчо!!! Рано или късно,на всекиму заслуженото!!!!


19 Декември 2009 09:16 | До Борис Велчев
Оценка:
4
 (
20
 гласа)

Изхвърлете и тая стара продажна чанта Мая Кипринска - намирисва на човек на Галеви!? Яи вържете СРС-тата и проверете GSM-те....


20 Декември 2009 16:55 | Кн
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

Браво! А. Байрактарски заслужава да е зам. окръжен прокурор, защото работи, за разлика от някои други....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар