Избори в условия на коронавирус! Срамният поправителен, на който се явяват партиите и Благоевград заради липсата на политика и политици

23 април 2020 15:04   131 коментара   22901 прочита


Посредствената агресивност и владичеството на гладни, неуки и овълчени по пътя към местната власт хора! Готови ли са партиите за новите избори, анализ на обстановката, грешките и предателствата и новите кандидати за кметове на областния град..

Благоевград започва подготовка за местни избори 2020-та  . Година, белязана от зловеща коронавирусна пандемия, беднотия, страдание и безхаберие от страна на местните управленци и политици.

Днес очите на мераклиите  за власт са вперени в кметския стол  на областния център, чийто притежател Румен Томов, ще трябва да го освободи предсрочно, след две решения на български съдилища. Въпреки спекулациите, съмнение, че Томов ще напусне кметския пост и ще го щурмува отново през есента, когато се очаква да бъдат насрочени местните избори за Благоевград-няма.

Че ще се кандидатира пак, Томов обяви официално пред представители на местните медии, мотивирайки този си мерак  с всенародната любов. 19 хиляди,  гласували за него!

"Заради тях ще се кандидатирам, длъжен съм", твърди сегашният градоначалник и си вярва, забравяйки че : Преди няколко месеца НИКОЙ НЕ БЕШЕ ЧУВАЛ ЗА НЕГО, освен най-близките му приятели и роднини   направили инициативен комитет, подстрекани от заинтересовани архаични и забравени фигури в  политически живот на областния град.

Късметът му се усмихна, след като разделената и вечно губеща избори БСП-Благоевград,  го припозна като свой  и му помогна да събере нужните 2500 гласа, за да се регистрира като кандидат за кмет в последните часове преди крайния срок. Появил се в подходящия момент, когато катарзисът в местната политика бе в разгара си и водещата партия ГЕРБ бе раздирана от вътрешнопартийни противоречия и предателства, Томов стана обединител на проводниците на антивота Камбитов и спечели изборите на балотаж, с гласовете на останалите малки партии в Благоевград, застанали зад Томов, само за да детронират Камбитов.

НО СЕГАШНИЯТ КМЕТ СЯКАШ НЕ РАЗБРА ТОВА!   

Вотът Антикамбитов,ОСИГУРИЛ МУ КМЕТСКИЯ СТОЛ, Румен Томов   приема като  Всенародна любов. Случайността в избора му,    новият кмет прие за закономерност и негова заслуга. Това му  изигра и лоша шега, защото стъпвайки на победата, полята с кръшни кючеци, Томов и компания, забравиха, че изборите минаха и той трябва да се доказва като кмет на областния център, при това след   Камбитов, ползвал се с национална известност и направил много за  Благоевград  . И  това не може да бъде отречено от никого, особено сега, когато 6 месеца ставахме свидетели на едно ново управление, от което нищо не произлезе . Единствено -нови избори!

Няма да коментираме многократно описваните срамни гафове на екипа Томов и неговите лични грешки, довели до детронирането му, нито бързите   действия , донесли милиони загуби за общината, нито 6 месечното  лутане в безпринципни уволнения и назначения в общинска администрация.. Няма да коментираме и кръжеца  от стари червени номенклатури, отдавна забравени от Благоевград, но гладни и овълчени по пътя към постове, власт и обществени поръчки.

Без коментар ще оставим и неуките близки  съветници на градоначалника, вживели се в негови първи помощници,кадровици  и десни ръце и представяли му картината на Благоевград, изкривена и лъжовна.. . ЧАЛГАТА В ПРЕКИЯ И ПРЕНОСНИЯ СМИСЪЛ взе връх в управлението на Благоевград, А РЕВАНШИЗМЪТ СТАНА СТИЛ НА ПОВЕДЕНИЕ.

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ ЗАГУБИ ТАЛАНТЛИВИ МЛАДИ КАДРИ ,ЧИЙТО МЕСТА БЯХА ЗАЕТИ ОТ "ПРЕДИЗБОРНИТЕ АНГАЖИМЕНТИ" НА ГРАДОНАЧАЛНИКА  Няма да коментираме нищо от "направеното " в последните 6 месеца .  Ще коментираме бъдещето на Благоевград, мястото където сме родени, и  за което ни боли. А в момента Благоевград е в Зоната на здрача. Не се знае какво ще се случва оттук нататък. Управляващата партия ГЕРБ е недолюбвана и изтерзана.

И причината не е тази, която се опитват да внушат герберите, а именно, че виновникът е Камбитов.  Защото в последните години Камбитов бе кмет на всички граждани, а не само на партийните си другари. Не се месеше Камбитов в партийните дела и резултатът е налице. Докато Атанас Камбитов работеше за ГЕРБ,   партията нямаше загубен избор. Докато Камбитов водеше стратегически ГЕРБ се родиха успешни негови креатури -депутати, евродепутати, директори на уважавани институции и ГЕРБ поддържаше авторитета си на водеща политическа сила.

Но кметската работа бе повече от партийната и така трябваше да е ,особено през втория му мандат ,която работа на екипа му бе свързана с многомилионни проекти по програми за развититето на областния център .Това, което остана скрито от благоевградчани през годините бе "Широкият и здрав  гръб"  на Атанас Камбитов, зад чийто успехи и неуспехи  се криеха много от предателите в партия ГЕРБ.

И понеже много разчитаха някой друг да им вади "горещите кестени", да им печели изборите, ГЕРБ се провалиха Провалът на изборите на ГЕРБ бе резултат и на  вътрешнопартийните  предателства, интереси, кариеристични амбиции, както  и тенденциозното и злонамерено подвеждане на централата на партията в София, около ситуацията в областния град.   

Прозира липсата на политически подготвени кадри в ГЕРБ и лъсва провинциализма в провежданата от герберите политика, насочена към личности, а не към грижата за жителите на града. И до днес Камбитов е факторът, с който герберите обясняват разпада си, упорито прилагайки обиграната през годините тактика  да се крият  зад гърба му и затова и 6 месеца се лутат, признавайки, че не са готови за избори, и че трудно биха могли да спечелят местния кместски пост, без помощ.

Оправданията на лидерите им бяха - Чакаме решението на ВАС за кмета Румен Томов. Решението дойде, избори не се знае кога ще бъдат насрочени, може и да се насрочат по -скоро от очакваното през есента. Но до момента ясен кандидат герберите нямат. Спрягат се имената на областния лидер Андрей Новаков, на директора на ВиК Росица Димитрова, на шефа на НОИ Илиян  Георгиев, на преподавател в университета, на банкер, на директора на РУО Ивайло Златанов и др.. Но нищо сигурно.

Политиката и подготовката им за избори в момента се изразява в совалки наляво на дясно, в сондажи и социологии, които да им направят портрета за бъдещия им кандидат. Отстрани погледнато работата им върви мудно и безплодно засега.  И където и да ходят герберите хората в града говорят, че непрекъснато се търси  вината в Камбитов, което вече като оправдание не върви, а е доказателство за безсилието на герберите да се справят в новата ситуация и извънредните избори Сами.

Затова пък малките партии, показали добри резултати са нахъсани за участие в местните избори. Освен Томов, който разчита БСП отново да го издигнат за кмет към кметския престол се е запътил и председателят на ОБС Андон Тодоров  от ПП " Партия на Зелените ". Един революционер, за когото  трябва да признаем, че беше факторът в предишните избори. Изключително агресивен в кампанията, убедителен тактик, успял да увлече след себе си всички останали партии.

Смело можем да наречем Андон Тодоров основен стратег в събарянето на предишния кмет Атанас Камбитов. Разбира се стратегията му бе подкрепена и успешна и заради грозното и грубо предателство в ГЕРБ , чийто цели структури в областния град не   гласуваха  за Камбитов, а за опонентите му.  Днес Тодоров е сочен сред основните играчи в бъдещите кметски избори. С постигнатия си резултат от предишните избори той  има самочувствието на политик в центъра, който може да обедини и лявото и дясното, и БСП и ГЕРБ, както и всички останали малки политически формации, така както направи на последните избори. Кандидатурата му не е за подценяване, затова и първият, с когото партиите започнаха "консултации" е именно Андон Тодоров, това се шушука в областния град. Докъде са стигнали преговорите не знаем, но със сигурност Тодоров може да се окаже изненадата на местните избори 2020 -та.  

Едно име дава надежда на благоевградчани и това е името на адвокат ИЛКО СТОЯНОВ . Лидер на партията на Слави Трифонов в Пиринско . Бивш общински съветник в Благоевград, бивш зам. кмет на Петрич и сред един от истинските политици в Благоевград, които правят политика със стратегия и тактика, характерна за Голямата политика.

Интересен политически субект, с авторитет на добър професионалист, умерен десен, доказано добър   администратор и най-опитен в управленски пост, защото 4 години бе успешен зам. кмет в община Петрич и успешен адвокат. Добра прогноза дават познавачи на участието на Стоянов в местните избори, някои дори предричат , ЧЕ ТОЙ ЩЕ Е СЛЕДВАЩИЯТ КМЕТ НА БЛАГОЕВГРАД.   

Бившата съветничка ЗЛАТА РИЗОВА  е сред спряганите политици, които ще скочат в битката за кметския пост. Ризова не успя да стане съветник от партия МИР, но пък е достойна за уважение заради острия си език, навременната си намеса във важни дела в местното управление и политика, оставила трайни следи в предишния общински съвет, като най-активния опозиционер на предишното управление. Как ще се включи в битката Злата Ризова, от коя партия, тя ли ще е кандидатът на ПП МИР, представлявана от адвокат Албина Анева, или ще излезе като независим кандидат с подкрепа, е въпрос на бъдещите и преговори с останалите малки партии.   

Радослав Тасков, е следващият който традиционно се спряга като кандидат при всички минали досега избори. Някои  твърдят, че ще се покаже в последния момент, но вече работи за избори, други пък са категорични, че бившият ОБС шеф Тасков ще участва в изборите, издигайки  кандидат на коалицията, която представлява   

В последните дни в Благоевград се заговори, че и Владимир Елезов от "Екип", който не успя да стане съветник тази година и не влезе в ОБС ще  участва в местните избори 2020 -та. Елезов вече е бил кандидат за кмет и с годините е добил сериозен политически опит, който му дава достатъчно самочувствие да участва в играта. 

ВМРО ще издигнат кандидат и това според мълвата отново ще е Иван Ризов, директорът на Топливо, който е общински съветник в сегашния ОБС  и бе кандидат за кмет .Говорят, че и бившият областен управител Валери Смиленов ще участва в изборите и ще бъде издигнат като кандидат за кмет. Валери Смиленов е емблематичен опозиционер, беше в опозиция срещу Камбитов, и сега е   сред първите,  осъждащи остро грешките на сегашното управление на Благоевград  

Изненадата на тези избори може да дойде от ДПС, показали високи резултати на миналите избори. Едва ли ДПС ще излязат със свой кандидат за кмет на Благоевград в изборите, но кого ще подкрепят е изключително важно за успеха на кандидата.     Това са спряганите до момента имена за кметския пост в Благоевград .

Има още време до изборите, със сигурност ще се родят и нови кандидати, нови имена ще изплуват на повърхността. Не изключваме и сериозни изненади в кандидатурите, като наблюдаваме политическите процеси в града. Време е  "Добрите граждани ", които не излизат  да гласуват си  и си избират винаги Лоши управници този път да помислят. и да се разходят до урните ,когато времето дойде .

Благоевград си избра кмет, с антивот срещу предишния и резултатът е налице. Нови избори и  излъгани надежди.  6 месеца след мъдрия избор отново сме изправени пред възможността да упражним правото си на вот,  но този път За Благоевград, с мисъл за бъдещето на града ни. Този път парада на посредствената агресивност трябва да бъде спрян в зародиш, за да не се чувстваме унизени от това, неграмотни хора със спорен морал  да определят съдбините ни и ни водят "за носа" пред урните. Все пак това е Благоевград, градът, с който доскоро бяхме горди. 

П. Костадинов  

132 коментара
23 Април 2020 15:27 | �����������
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Пепи, ти каква к-ва си..


23 Април 2020 15:34 | ������
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

Леле 100 реда глупости, това ли ви роди главата, на кой му е през оня работа за избори, то хора умират те за избори драскат, ужас


23 Април 2020 15:35 | Иво
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

Вие, мисля, че страдате от шизофрения. Хем вот антикамбитов, хем успешен кмет, прославил България на три морета:)


23 Април 2020 15:59 | За Благоевград
Оценка:
-10
 (
20
 гласа)

Благоевградчаните са си виновни, че избрахте тоя комунист, долно се изложихте, сега града запада, сега пък ако гласувате за човека на слави Трифонов хептен ще я втасате, мислете, мислете, стига с тия наказателни вотове, нека Камбитов се кандидатира независим, той направи много за града, слепи ли сте


23 Април 2020 15:59 | За Благоевград
Оценка:
-9
 (
13
 гласа)

Благоевградчаните са си виновни, че избрахте тоя комунист, долно се изложихте, сега града запада, сега пък ако гласувате за човека на слави Трифонов хептен ще я втасате, мислете, мислете, стига с тия наказателни вотове, нека Камбитов се кандидатира независим, той направи много за града, слепи ли сте


23 Април 2020 16:10 | Бойко
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Не лош анализ. Това за предателството само не го разбирам. Наказателният вот не е предателство, а несъгласие с политиката водена досега и резултатите от тази политика. А резултатите са следните-обедняване на жителите на общината за сметка на свръх забогатяването на кмета и тесен кръг около него. А по отношение на Томов анализа е на 100% верен. Наистина въпроса е от тук нататък какво ще правим? Изключвам вариантите Томов и Камбитов, те са в историята.


23 Април 2020 16:11 | Илияна
Оценка:
-15
 (
21
 гласа)

Най-голямата грешка на Благоевград е, че не подкрепи Камбитов. Човек и визионер, но трън очите на хората, защотое крачка пред повечето от тях.


23 Април 2020 16:12 | с
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Камбитов инвестира 6 месеца в лъскане на имидж !
Айде пак на избори и дано ти стигнат паричките!
И стига се опправдаваш с ГЕРБ


23 Април 2020 16:13 | Дони
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

Крепостта бе превзета отвътре, това е истината. Камбитов беше предаден от хората на, н които най-много е помагал. Затова и ние българите си имаме доста подходящи поговорки


23 Април 2020 16:15 | Янко
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Улиците са осеяни с дупки. Томов, ти с багажа ли си зает?


23 Април 2020 16:18 | До Янко
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

И преди да започне да си стяга багажа, Томов не се интересуваше от дупките по улиците?


23 Април 2020 16:20 | БЛАГОЕВГРАД
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Майка ти ли те роди така умен, или си се усъвършенствал?


23 Април 2020 16:20 | БЛАГОЕВГРАД
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

журналиста де


23 Април 2020 16:21 | Шумантов@
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Спретаме багажа, криеме фактури, от което накрая ще получим фрактури.
Ще се наакаме за последно
Как си можем ний, без да ни чада недни


23 Април 2020 16:21 | БЛАГОЕВГРАД
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Мамин златен!


23 Април 2020 16:26 | ...321
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Томов наха хора като за последно. С толкова мръсен човек никога не съм работила


23 Април 2020 16:27 | Пепа
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Всички предатели ще си получат заслуженото. Идва видовден


23 Април 2020 16:28 | Хаос
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Такъв хаос е в общината, че не може да си представите. Отбор лумпени са тея


23 Април 2020 16:29 | Ина
Оценка:
-9
 (
15
 гласа)

Да си върнеме Камбитов. Да се обединим


23 Април 2020 16:30 | До Наблюдател
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

Ескта си е статията. Много истини се казват в нея


23 Април 2020 16:31 | Коце П.
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

Толкова съжалявам, че подкрепихме Томов на изборите. Изиграхме картите си по възможно най-лошия начин


23 Април 2020 16:32 | Паола
Оценка:
-7
 (
9
 гласа)

Камбитов трън ви е в очите,
А властта остава във мечтите,
Я, по-добре се примирете,
Раните си оближете!
***
Камбитов си е кмет мечта,
Кмет на всички времена.
Вие пак сте шеста глуха,
На кой не му изнася да го ….


23 Април 2020 16:36 | ......
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Струна лон. Струна лон


23 Април 2020 16:39 | ГЕРБер
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

Само ще кажа, че ако не беше Камбитов, ГЕРБ в Благоевград нямаше да има много отдавна. Той измъкна всичко на гърба си, в замяна получи удари под кръста.


23 Април 2020 16:41 | Котанула
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Благоевград не гласува против Камбитов, а против герб, това трябва да бъде ясно
Статията е блестяща!


23 Април 2020 16:47 | Фильо
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

Познавам много хора, които сега признават, че са направили грешен избор като не са подрепили Камбитов. Сега осъзнават огромнята разлика между него и Томов, ама като се обърне колата пътища много


23 Април 2020 16:55 | Борисов
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Много хора всъщност се оказаха мишки. Така политика не се прави. Насо беше правилният избор


23 Април 2020 17:05 | Георги Марков
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

Статията е право в целта. Калоян също глади панталон, заедно с табаците около него, ама те взеха, че се усетиха и вече пара няма. Няма култура, няма туризъм, няма пара. А сега да ви видим, господин чо бояджия, г. Иванов ли ще ви избави и хлапетата, тралала, дрэн дрън, Камбитов ще ти е.. П... Май... На.


23 Април 2020 17:07 | Ваньо
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Баш па Калоян, кой той не може да събере гласове да се регистрира


23 Април 2020 17:09 | ИНа
Оценка:
-9
 (
15
 гласа)

Бойко, върни Камбитов, осъзнахме си грешката


23 Април 2020 17:09 | Георги Марков
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Не казвам, че ще, но се гласи
А видяхте ли поли как вика на жерева чума?


23 Април 2020 17:13 | До Георги Марков
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Лелеее, верно, хаха


23 Април 2020 17:14 | До Георги Марков
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Не я харесвам Жерева, па и поли не го, цирк


23 Април 2020 17:17 | БТW
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Дайте линк да видим и ние


23 Април 2020 17:30 | Лемниската
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Мамини златни, с какво ги миете тези езици като ги извадите от гъза на Камбитов!


23 Април 2020 17:34 | Някой
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Томов, докато си стягаш багажа, не забравяй да си вземеш и супер екипа! Пандев, Шумантов, Милев и сие ... Все отбор юнаци! Крадци от класа.


23 Април 2020 17:34 | Паола до Лемниската
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

От коментара ясно си личи,
че в акъла са ти четки и бои...
явно е, че на някой ти си параван,
случайно името ти да е Калоян???


23 Април 2020 17:36 | Лени
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Абе, тоя кметО Томов що е толо близък с Васи Пав? Някой нещо???


23 Април 2020 17:45 | Лемниската
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Дали съм Калоян или не, няма никакво значение! Аз не си пъхам езика в гъза на Камбитов! Сигурно вече сте пристрастени и не можете без това! Стокхолмски синдром!


23 Април 2020 17:51 | До Лемниската
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Дали и къде си пъхам езика не е твоя работа. Ок?


23 Април 2020 17:51 | Щото
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Като си пада по травестити


23 Април 2020 17:56 | Ира
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

О, съграждани мили, не правете втора грешка, мислете, мислете, дойде ли време да избирате. И този път няма срещу кой да гласувате наказателно.


23 Април 2020 17:59 | Лемниската
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Паола имаш ужасни обноски, ужасяваш ме! С тази уста сигурно целуваш децата си! Миризмата се пренася по тях!


23 Април 2020 18:00 | Велков
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Докато избора ви е между Томов и Камбитов, Благоевград все ще затъва...
Избирайте политики, а не имена.
Някой запознат ли е с визия и план за управление на предишните кандидат кметове?
На есен вземете та ги питайте следващите, къде и как мислят да ни водят...


23 Април 2020 18:01 | До Лемисниската
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

И ти, но не само уста. Отвращаваш!


23 Април 2020 18:02 | Питам
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

И кой може да е достоен кандидат?


23 Април 2020 18:07 | Лемниската
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Паола, когато пръста сочи рая, само глупака гледа пръста!


23 Април 2020 18:27 | адвокат
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Поздравления за добрия анализ! Номер 1 сте!


23 Април 2020 18:51 | За Благоевград
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Я да питам аз какво правеше Радев преди дни при вашия кмет мошеник?


23 Април 2020 18:55 | Лемниската
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Любезно благодаря!


23 Април 2020 18:56 | Лемниската
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Винаги съм била номер 1!


23 Април 2020 19:04 | Вежлив
Оценка:
-7
 (
11
 гласа)

Ще го викате Камбитов, ама няма вече, сега ще се върнете в положение преди 10 години, селяци от блг


23 Април 2020 19:05 | До за Благоевград
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Радев дойде да спасява Томов, но не му се получи. Мунчо до Мунчо


23 Април 2020 19:19 | Корона вирус
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Първият, който ще прецака Томов ще е Радев, особено в прокуратурата


23 Април 2020 19:31 | бай Ганьо прави избори
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

БСП-то, издегнете Любе Милев за кмет - он имаше 140 гласа на местните избори 2019 г и с него задължително ке спечелите - нема проблем


23 Април 2020 19:32 | Светослав Милев
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Само аз и жена ми Вера ще гласуваме за чичо, никой друг


23 Април 2020 19:33 | Стига
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

не на порочният модел Лъжльото - Милeffff - Льлольото
Този модел докара Благоевград до това жалко състояние в условия на криза


23 Април 2020 19:41 | Питанка
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

А поли дали е запазил и снаха му Веска тъпото?


23 Април 2020 19:41 | Тодоров
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Томов блокира града, сега Дончо ше го оправи. Не е смешно, като не мислите като гласувате, така е


23 Април 2020 19:42 | Тодоров
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

А сега сериозно - и аз не гласувах за Насо, ама трябваше. ТРЯБВАШЕ


23 Април 2020 19:44 | До Питанка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не, само нинжата е запазен, скоро вече нема да е същото


23 Април 2020 19:48 | Кой
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Верно ли синчето на поли го гласят за кмет, хахахахаахаха


23 Април 2020 19:49 | Кой
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Тоя същия, който сричаше, нали хахахахххахаххааааааа


23 Април 2020 19:52 | Румен Томов
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Никога не се бори с прасе-и двамата ще се окаляте, но на прасето ще му хареса!


23 Април 2020 19:56 | Лемниската
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Да господин Томов, в Благоевград има много прасета! Всички виждаме къде са!


23 Април 2020 19:57 | ...321
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

ААА, Румен Томов не може да изрече такава мъдрост


23 Април 2020 20:09 | Шумантов@
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Васи пав се разхожда като една цветна черно бяла галерия по общината като гранд дама е
Пролет Трифонова май има връзка с нея


23 Април 2020 20:20 | 123
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Тъпакът Томов и некадърният му екип не свършиха за шест месеца абсолютно нищо, освен да уволняват и назначават, заради поети политически ангажименти.


23 Април 2020 20:22 | Нинджата
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Поли е болен, оставете го намира


23 Април 2020 20:23 | 123
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Всъщност Биострой сади китки по едно кръгово кръстовище, за друго свършено за Благоевград, колкото и да се мъча, не мога да се сетя.


23 Април 2020 20:28 | До 124
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Ако цветята не бяха засадени при камбитов, сега въобще нямаше да ги има, това просто е продължение на работата на Камбитов


23 Април 2020 20:29 | Благоевград
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ей боклук травестит който се представяш за Петър Костадинов


23 Април 2020 20:30 | Благоевград
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Камбата няма да ти плаща вече


23 Април 2020 20:30 | Благоевград
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Не си подавай задникът да не получиш кожен калъф в него боклук


23 Април 2020 20:31 | Нека цирка няма спирка
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

За шест месеца кметО успя да разсипе подлеза на Грамада, асфалтирането на 12 улици, изпусна проект за 4 милиона, и на инат вози боклука незнайно къде, за да набута гражданите с още 2 милиона. Това е абсолютно безмозъчно поведение. И пак ще се явява на избори, тоя да няма психични отклонения???


23 Април 2020 20:32 | Балък
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Значи ако народа не избере любимеца на медиите се нарича антивот? Брей тази "демокрация" много намирисва на чист комунизъм. Излиза, че хората са сбъркали щом са гласували на своя глава...


23 Април 2020 20:34 | Благоевград
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Томчо-Помчо ще СИ плати на ОИК И НЯМА ДА има избори, и всички ще го издухат всички включително и ТИ


23 Април 2020 20:35 | Благоевград
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ХОХО 2500 лв. е глобата за всички от ОИК педал


23 Април 2020 20:38 | �� ����� � ����
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Томов загуби, но Благоевград спечели


23 Април 2020 20:40 | Рони
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Сега Томов да плати санкциите за боклука от наема дето взима от плазата


23 Април 2020 20:40 | Не така
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Илко Стоянов кмет!


23 Април 2020 20:45 | бай Ставри
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Прасетата са в ГРОБ!


23 Април 2020 20:46 | ???
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Фонтаните защо са покрити, тоя да не го е страх като излиза фиркан от общината да не залитне в тях???


23 Април 2020 20:47 | Джамбаза
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Да бе, ако мислиш, че му плащам на тоя селяк, изпива всичко от бара и така я караме


23 Април 2020 20:50 | запознат
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

А поддръжничката на Томов -голямата "журналистка" текстилката Мариетка защо сега мълчи, а не прави разследвания ? Защо не се порови в нечии кирливи ризи, но сега не й отърва. Съсипа много човешки съдби, но за всичко има възмездие. Ще си остане една посредствена и злобна жена, която си мисили, че е голямата работа, но всъщност е .....


23 Април 2020 20:51 | Юли
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Томов върни парите


23 Април 2020 20:52 | Женя
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Ако знаете Томов под какъв чехъл живее. Жена му не му дава сам чорапите си да избира


23 Април 2020 20:53 | Съученик
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

И в клас влачеше като стара лента, като дигнеха Румен на дъската


23 Април 2020 20:54 | Васка леля ти
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Гаф след гаф
Ден след ден
Чочо том е вече уморен
Пие гроздовата той
Гешев скоро ще го води под конвой
Трудно беше ни да управляваме
Колкото и да не се предаваме
Нямаме си ний акъл за пет гроша
Скоро с Томов ще сме в коша
Дребни и непотребни сме ний
За това изхвърляте ни вий


23 Април 2020 20:54 | Лени
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Ей, като казахте за Марусия - ходи и разправя как Томов щял да продължи да управлява,


23 Април 2020 20:56 | Боби
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Илко ли е е новия кмет?


23 Април 2020 20:58 | До горния
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Май да


23 Април 2020 20:59 | Паола
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Абе, гледали ли сте Камбарион какви чочеци игра с пачки на челото?


23 Април 2020 21:01 | Паола
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

А Шльопова е като пеперудка!


23 Април 2020 21:01 | Ди
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Градевец, гредевец, градвец съм аз,
С Томов пия си ракия,
Мезиме със праз


23 Април 2020 21:05 | Паола ®
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Ей, злоби, сън нямате. Раазберете, ниога няма да стигнете нивото на Камбитов и Шопова. Кръв пикаете


23 Април 2020 21:08 | Шумантов@
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Паола, любов, не им се нерви, те не знаят какви ги вършат, даже не знаят на кой свят са


23 Април 2020 21:12 | Първата дама
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Не е само праз, слагам им и лютеница, защо така подвеждате хората?


23 Април 2020 21:15 | сем. Иванови
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Паолче, мерило за невежеството ти е степента в която вярваш в неправдата! Онова което за гъсеницата е краят на света, за нас е пеперуда!


23 Април 2020 21:18 | Паола
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Най добрия вкус има гъза на Камбарион! Крем карамел!


23 Април 2020 21:20 | Шумантов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Стига моля ви мадам, мене много ма а срам! С тази устичка хляб ядете!


23 Април 2020 21:22 | Санитар
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Да я дезинфекцира с хлорна ВАР!


23 Април 2020 21:23 | Паола до Паола
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Гнусен си, бе. Това само може да ти роди главата


23 Април 2020 21:30 | Санитар до Паола
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Раздвоението на личността е сложно нещо! В началото по цяла нощ се взираш в своето огледало и гледаш пъпките на своето седало!


23 Април 2020 21:45 | ����
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

С подкрепата си за Томов БСП се закопа сама, защото подкрепиха един провален човек, който не знае къде се намира


23 Април 2020 21:48 | Паола
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Томов се оказа страшно мекотело,
Дружка му Дончо е, дето шмърка бело,
Томов пълен е провал,
А Дончо, тоя що амфети е продал…
**
Тези ли ще управляват,
Бъдещето на града ни те подават,
Аре да си тръгват вече,
От целта си много са далече


23 Април 2020 21:57 | Нинджата
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Аз лично си купувам от Дончо от дълго време


23 Април 2020 21:59 | сем. Иванови
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Паолче, вземи си хапчетата че нещо не те сдържа! И си легай! Легай си миличка!


23 Април 2020 22:06 | Калоян Ханджийски
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ооо, аз съм редовен клиент на Дончо. С тоя пъпчев изрод у нас не мога да се оправям та прибягвам до услугите на неговите служители, където ме снабдяват редовно с бело и срещу допълнително заплащане ми удрят и една с...


23 Април 2020 22:18 | Хан Крум
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Аман от стари курви. Дайте някой нов кандидат.


23 Април 2020 22:36 | ������� ��������
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Всички са макари! Как може да си представите даже тъпачка Смиленов, Злата Мишковица и прочее "корифеи" като кметове на града!?! Тогава по-добре Ицо Мама Кажа да стане кмет, той поне е селски тарикат и поне мангусти те ще са му съветници и заместници.


23 Април 2020 23:57 | ������ �������
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Как да ви го обясня, само си спорите и пишете, Томов е пътник, но не само от кметския стол, а и при Чешев ще Кацне


24 Април 2020 00:01 | Дядо Йоцо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Надолу, надолу и докъде ще я докараме с тези кандидати? Това са хора които ако не са във властта на каквото и да е равнище са едно голямо нищо. Избиват комплекси и правят далавери. Вьрнете се няколко години и потърсете информация за всеки от тях и ще се натъкнете на неща които ще Ви отворят очите .Сега по фейса ще се леят умни и не толкова умни мисли, ще се правят такива умозаключения и пози, които целят да приспят трезвомислещите при избора. Да не допускаме пак грешка, че може и да нямаме нов шанс.


24 Април 2020 00:15 | ������ �������
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Калоян и Бали, те никога, ще гласувам за Елезов


24 Април 2020 00:16 | ������ �������
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Исакм Дончо, той ми дава всичко, прах, мисирки, други пернати, пък и кочове има


24 Април 2020 00:32 | Ники
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ей плешив фотограф, прибирай се в София пи Камбата, или се върни в стандарт, марш от Джумаята. Не си желан, довиждане


24 Април 2020 00:47 | Шумантов@
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Дончо, не се изнервай, тегли две линии и иди да си легнеш при зъболекара - пластичен хирург, обезобразяващ жените на дръж и на шир.
Айде, бегай от тука


24 Април 2020 01:21 | ������ �������
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да идва Гечо, да си взима Паф, Томата и другите и да се оправи градо


24 Април 2020 01:23 | ������ �������
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Бали да отива на сеновала, не да се прави на шеф в общинския, накрая ке му го нацепата сите, ама немоу му е кеф


24 Април 2020 01:24 | Вики
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Искам си Елезов


24 Април 2020 01:46 | Зъкова
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А аз като обичам бриндо как да се махна сега, тъжно ми е за него


24 Април 2020 01:54 | БЛАГОЕВГРАД
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Сложните неща понякога са много прости! В миманса няма кой да направи това което направи Румен. Партиен кандидат на БСП никога не би събрал протестния вот на Благоевград! Партиен кандидат на ГЕРБ също би бил пълен провал. Политическите проститутки от сегашния Общински съвет проиграха шансовете си! Благоевградските политици в ОС имат сметка от слаб кмет за да осребряват далаверките си! При Томов явно не пробиха, затова всички отведнъж се обърнаха и гракнаха срещу него. Румен неистово се бори с наследеното от Камбитов задкулисие с нулев финансов ресурс, в изпълнение на един кризисен бюджет на недоимъка. Тази борба е обречена. Срещу него стоят системата на статуквото и парите натрупани по време на управлението на ГЕРБ. Единият кандидат който ще отиде на балотаж на бъдещите избори е кандидатът на Слави Трифонов. Той е най-вероятния бъдещ кмет. Това обаче не влиза в сметките на ГЕРБ! Старт на политическа кампания за парламентарни избори със загуба на областен град изобщо не ги устройва!


24 Април 2020 02:17 | БЛАГОЕВГРАД
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Така че ГЕРБ ще опитат да излязат на изборите с непартиен кандидат. Дали ще успее? Така като изгубят няма да инкасират лош старт на парламентарната кампания. По вероятно е да не успее. Който и да стане кмет ще повтори успеха на Румен Томов. Общински съвет съставен от некачествени съветници не може да направи нищо полезно за Благоевград. В крайна сметка изборите в България никога не са се решавали от избирателите. Точно това показа и резултата до който достигна Благоевград. Касиране на един законен вот. Ако не беше удобно поднесената на тепсия причина от некадърният юрист на Румен Томов, щяха да му подготвят друга, в тях е и ножа и метъра и хляба. В крайна сметка Благоевград сигурно го заслужава, в него не останаха граждани. Модела на управници еднокнижници се развива повсеместно. КОЙ ЕДНОКНИЖНИК БИ РАБОТИЛ И РЪКОВОДИЛ ЕКИП ПРОЧЕЛ ДВЕ ИЛИ ПОВЕЧЕ КНИГИ?


24 Април 2020 02:30 | ������ �������
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Явно си запознат, ама не чак толкова. Ресурсът на града е добър, пари има, но не за всички. Някой иска да ги вземе и заблуждава гражданите. Но това е дълга тема. Иначе и аз съм за Илко, готин е, има смислени виждания, ама да се махне от оная партия, славчовата. Издигната ли му е кандидатурата, там съм, с две ръце. Но ако не се махне, избирам Елезов


24 Април 2020 02:36 | Бръчков
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Илко е хлъзгав


24 Април 2020 02:41 | БЛАГОЕВГРАД
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Ако в управлението на Благоевград в последните тридесет години имаше управници прочели повече от една книга все някой щеше да се досети че питейния му водопровод е на възраст над 40 години и тръбите му на места са с дебелината на вестник. С 5 години по-млади са изравнителните водоеми и техните довеждащи и отвеждащи тръбопроводи. Пречиствателната станция питейни води е на почти четирдесет години. Всички частично въведени в експлоатация съоръжения от допълнителното водоснабдяване са варварски ограбени! Разграбена е и съпътстващата инфраструктура. Перник рано или късно ще се оправи защото има язовир. Довеждащите водопроводи на Благоевград са на същата възраст и всеки момент ще започнат безконечните аварии. Разликата е в това че няма язовир. И ако малко засуши времето единствената алтернатива е помпажно водоснабдяване от Струма, скъпо и с ниско качество на водата. И при тази ситуация благоевградчани от селски тип се борят за ГЕРБ, БСП и другите политически недоразумения. БЕЗ ВИЗИЯ И БЪДЕЩЕ


24 Април 2020 03:15 | БЛАГОЕВГРАД
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Какъв ресурс има Благоевград. Няма вече Цигарена фабрика, няма ЗМК, няма ЗИУ, Няма ЗПП, няма ЗИЕНТО, няма зърнени храни, няма Бодрост, има фабрики с габарита на цехчета, има ЮЗУ и няколко западащи строителни фирми. Кой ще плати данъци за да създаде ресурс за да се построи една детска градина, да се асфалтират улици, да се подменят водопроводи, да се ремонтират училища, осветление, паркове, инфраструктура? Тия хора дето не работят и си стоят по домовете ли? За да има какво да се краде някой трябва да създаде паричен поток, да има ДДС, да има печалба, да има данъци, да има заплати! От тези хора влезли в Общински съвет кой е допринесъл нещо за града, кой е вкарал за миналата година 100 000 лв, данъци. Никой! Като не знаят да изкарват пари как ще ги управляват? Ако всички крадат какво ще остане. Ти крал ли си от обран бостан? Опинци ще откраднеш! СКЪСАНИ ОПИНЦИ! И са се наредили в съвета с костюми като американски сенатори, Всеки е глътнал по един бастун, стигане няма! ЛАЙНОПРОИЗВОДИТЕЛИ!


24 Април 2020 09:06 | T
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Tom OFF


24 Април 2020 09:31 | @@@
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Какви сте смешни с тоя Камбитов! Томов сега ще го глобат с 10 лева и 0, 10 стотинки и той ще е кмет.


24 Април 2020 10:16 | Шльопова
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Трите най голями лъжи на моя рицар от Падеш:
1/ Обичам те
2/ Пратих ти парите
3/ Обещавам да не ти се празня в устата


24 Април 2020 10:24 | 578
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Камбитов крадльото! Герб - долу, стига толкова на власт ! Разбра се, че нищо н става вече от ВАС !Само злопутреби, кражби, некъдърници на власт ! БОГ да Ви накаже!


24 Април 2020 11:24 | тото
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Никой не го интересува писанието, няма работа няма пари, който и да е кмет нищо не може да направи градът е мъртъв само ще се краде каквото е останъло, как ще се плащат данъци бог знае не се мисли за хората мераци за власт от некадърници.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар