Изборен куриоз: Д. Чукарски от Видин стана депутат от РЗС в Кюстендил, без да е идвал нито веднъж в града

07 юли 2009 00:02   1 коментар   25116 прочита
В ромските секции по традиция напрежението покачи градуси около 19 часа
В ромските секции по традиция напрежението покачи градуси около 19 часа


В ромските секции по традиция напрежението покачи градуси около 19 часа

Водачът на БСП М. Манолова: Пламен Галев подкрепи в Дупница ГЕРБ

“Честито ви, кюстендилци, депутатът от Видин Димитър Чукарски” бе най-честият поздрав в първия ден след изборите в Кюстендил. До това се стигна, след като ЦИК официално разпредели петте мандата на 10 МИР - Кюстендил. След приключването на обработката на бюлетините от Кюстендилска област стана ясно, че регионът има трима депутати от ГЕРБ - Валентин Микев, който влиза като мажоритарен, Емил Гущеров от Дупница, поставен под №2 в партийната листа, и бившият шеф на кюстендилската митница Кирил Калфин, който участва в надпреварата под №3.
В парламента влиза лидерът на червените и досегашен депутат Мая Манолова от БСП. Петото място грабна водачът на листата на РЗС - Димитър Чукарски от Видин, тъй като в национален план партия ЛИДЕР с Новото време не успя да прескочи 4% бариера и да влезе в парламента.
Човек освен да побеждава трябва да умее и да губи, коментира резултата от изборите водачът на листата на Коалиция за България Мая Манолова. ГЕРБ ни победи, но това можеше да стане и по един честен начин, каза Манолова.
От съпоставката на секциите, в които са гласували изборните туристи, става ясно откъде идва сериозното предимство на ГЕРБ, заяви още Манолова, коментирайки изборния туризъм в региона. Според нея, когато една победа е феърплей, е по-сладка. Предстои ни да анализираме изборните резултати, което обаче ще бъде доста трудно, тъй като се намесиха два външни фактора - изборните туристи и корпоративният вот. Въпреки това разбрахме посланието на хората, те поискаха да бъдат управлявани от десноцентристко правителство и ще го имат, обясни Манолова.
Първите анализи на резултатите от изборните секции в Дупница показват, че там мажоритарният кандидат Пламен Галев е подкрепил ГЕРБ, иначе няма логика в огромната разлика от 7 хиляди гласа между него и Валентин Микев.
Разликата между ГЕРБ и БСП е около 16%. Това е приличен резултат на фона на националният вот за Коалиция за България, но е сериозна загуба за БСП в Кюстендилска област. Въпреки че имаме един от най-добрите резултати в страната, това не може да ни успокоява, защото загубата си е загуба, каза още Манолова.
Аз искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха, и съжалявам, че няма да мога да си изпълня обещанията, които съм им дала.
В тази кампания мажоритарният вот не се състоя, това се вижда и от резултатите, каза в деня след изборите мажоритарният кандидат за депутат на червените Георги Ников.

1 коментар
04 Март 2012 12:14 | Тото
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Крадците на прехода Венцислав Върбанов и Димитър Чукарски чрез жените си Мая Чукарска и Камелия Вурбанова купиха Ломско Пиво с откраднатите пари от ЗЕМЕДЕЛИЕТО




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар