Ќовините на югозападна Ѕългари€
—узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си ќт чистачка до милионерка! ѕодробности около кървавото убийство на гръцки кардиолог: ≈то го полица€т... ¬нимание родители: √ерманската полици€ разпространи апел с ужас€ващи снимки на дете, вид€но в детско...
   –егистрац舫абравена парола

»зборен куриоз: ƒ. „укарски от ¬идин стана депутат от –«— в  юстендил, без да е идвал нито веднъж в града


7 юли 2009 00:02  1 коментар   21329 прочита

¬ ромските секции по традици€ напрежението покачи градуси около 19 часа
¬ ромските секции по традици€ напрежението покачи градуси около 19 часа


¬ ромските секции по традици€ напрежението покачи градуси около 19 часа

¬одачът на Ѕ—ѕ ћ. ћанолова: ѕламен √алев подкрепи в ƒупница √≈–Ѕ


“„естито ви, кюстендилци, депутатът от ¬идин ƒимитър „укарски” бе най-чести€т поздрав в първи€ ден след изборите в  юстендил. ƒо това се стигна, след като ÷»  официално разпредели петте мандата на 10 ћ»– -  юстендил. —лед приключването на обработката на бюлетините от  юстендилска област стана €сно, че регионът има трима депутати от √≈–Ѕ - ¬алентин ћикев, който влиза като мажоритарен, ≈мил √ущеров от ƒупница, поставен под є2 в партийната листа, и бивши€т шеф на кюстендилската митница  ирил  алфин, който участва в надпреварата под є3.
¬ парламента влиза лидерът на червените и досегашен депутат ћа€ ћанолова от Ѕ—ѕ. ѕетото м€сто грабна водачът на листата на –«— - ƒимитър „укарски от ¬идин, тъй като в национален план парти€ Ћ»ƒ≈– с Ќовото време не усп€ да прескочи 4% бариера и да влезе в парламента.
„овек освен да побеждава тр€бва да умее и да губи, коментира резултата от изборите водачът на листата на  оалици€ за Ѕългари€ ћа€ ћанолова. √≈–Ѕ ни победи, но това можеше да стане и по един честен начин, каза ћанолова.
ќт съпоставката на секциите, в които са гласували изборните туристи, става €сно откъде идва сериозното предимство на √≈–Ѕ, за€ви още ћанолова, коментирайки изборни€ туризъм в региона. —поред не€, когато една победа е феърплей, е по-сладка. ѕредстои ни да анализираме изборните резултати, което обаче ще бъде доста трудно, тъй като се намесиха два външни фактора - изборните туристи и корпоративни€т вот. ¬ъпреки това разбрахме посланието на хората, те поискаха да бъдат управл€вани от десноцентристко правителство и ще го имат, об€сни ћанолова.
ѕървите анализи на резултатите от изборните секции в ƒупница показват, че там мажоритарни€т кандидат ѕламен √алев е подкрепил √≈–Ѕ, иначе н€ма логика в огромната разлика от 7 хил€ди гласа между него и ¬алентин ћикев.
–азликата между √≈–Ѕ и Ѕ—ѕ е около 16%. “ова е приличен резултат на фона на национални€т вот за  оалици€ за Ѕългари€, но е сериозна загуба за Ѕ—ѕ в  юстендилска област. ¬ъпреки че имаме един от най-добрите резултати в страната, това не може да ни успоко€ва, защото загубата си е загуба, каза още ћанолова.
јз искам да благодар€ на всички, които ме подкрепиха, и съжал€вам, че н€ма да мога да си изпълн€ обещани€та, които съм им дала.
¬ тази кампани€ мажоритарни€т вот не се състо€, това се вижда и от резултатите, каза в ден€ след изборите мажоритарни€т кандидат за депутат на червените √еорги Ќиков.
»зненадата за  юстендилско се оказа пети€т депутат - ƒимитър „укарски, водач на листата на “–ед, законност и справедливост” в  юстендилско.
„укарски е жив пример как можеш да спечелиш депутатско м€сто, без нито един път да се по€виш в региона, където се кандидатираш. „овекът на яне янев за последно е идвал в  юстендилско по времето на кметските избори преди две години, когато подкрепи кампани€та на кюстендилски€ градоначалник ѕетър ѕаунов, припомниха си от политическите сили в общината.
»наче сухите цифри показват, че √≈–Ѕ печели изборите в  юстендилска област с 39,21%, или с подкрепа от 31 432 гласа, сочат данните от –»  -  юстендил при 100 процента обработени протоколи.
Ќа второ м€сто се нарежда  оалици€ за Ѕългари€ с 23,24% и 18 633 гласа. “рета политическа сила в областта е Ћ»ƒ≈– с Ќовото време със 7782 души, или 9,71%.
–«— на яне янев е четвърта сила в  юстендилско с 6,48% и 5199 гласа. —ледват “јтака” с 5,91% и 4735 гласа, —ин€та коалици€ - 5,62% и 4509 бюлетини, следвани от Ќƒ—¬ - 3,67% и 2944 гласа, и ѕЋјћ с водач јнгел ’ристов-√еле - 3,12% и 2501 гласа.
ћажоритарни€ кандидат на Ћ»ƒ≈– Ќикифор ¬ангелов са предпочели 7890 гласа, или 10,08%. ћетоди —тойнев от “јтака” има 6,36%, или 4977 бюлетини. «а ≈вгени „ачев са гласували 3724 жители на областта, или 4,76%. ¬асил »ванов и Ќƒ—¬ са предпочели 3,36%, или 2630 души.
Ќедействителните бюлетини са 4389. ¬ допълнителни€ списък са дописани 1361 избиратели, който са гласували с удостоверени€ на друго м€сто или са хора с увреждани€.

ќще за: ƒ. „укарски  депутат   юстендил ќще от: ѕолитика

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


1 коментар

4 март 2012 12:14 | “ото
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

 радците на прехода ¬енцислав ¬ърбанов и ƒимитър „укарски чрез жените си ћа€ „укарска и  амели€ ¬урбанова купиха Ћомско ѕиво с откраднатите пари от «≈ћ≈ƒ≈Ћ»≈“ќ




¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме



 оментар





¬ъведете кода от картинката

 



   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.