Из политическата кръчма в Пиринско: Интриги, совалки, слухове-компромати и кметове-кандидати, стягат редиците за предстоящи избори

05 юни 2018 14:32   94 коментара   55454 прочита


Мечтатели детронират със стари шлагери благоевградския градоначалник Ат. Камбитов, войводи от Сандански се целят в мястото на кмета Котев, в Петрич групировки ровят срещу Бръчков, Симитли - феномен, в Банско - Икономов успа опозицията и още...

Все сме виждали политически битки и совалки, но такова чудо като в момента не сме виждали. Има почти 2 години до предстоящите местни избори, а битките за власт започнаха от сега, нажежавайки излишно обстановката, но пък заявявайки категорично, че догодина ще станем свидетели на жестоки сблъсъци по пътя към местната власт. Видно е от сега, че ще се води мръсна война, без подбиране на средствата и методите към целта.

Областният център е "образцов" в това отношение. Клюки, слухове, стари шлагери, с изчерпано до втръсване съдържание, детронират ежедневно кмета на ГЕРБ Атанас Камбитов. Чухме истериите на политически номади около имотите на градоначалника, около всичко добро, което е направено за Благоевград.

Нагледахме се на опити за чутовищно опорочаване на всичко добро - саниране, депо, детски площадки, ремонти на площади и улици, на училища и институции, културни мероприятия., донесли ни европейска слава.... и отричане на още много благини, които областния град видя в двата мандата на градоначалника.

Видяхме как милионите инвестиции, донесени в Благоевград, с успешната работа на благоевградския кмет Камбитов, бяха принизявани с лъжливи и отвратителни твърдения. И източниците са добре познати ни дребни политически партии, които в момента се се нахъсали в обединения, не по политпринадлежност и еднакви идеали, а във фронт "Антикамбитов".

Излязоха на светло политически динозаври, които започнаха спекула с уменията, контактите си, познанията и възможностите си за развитието на областния център, но провалили се, когато са имали властта да ги реализират. Правейки сбирки в местни кръчми, обединените във фронт "АнтиКамбитов", обсъждат разпалено съдбините на Благоевград, чертаейки планове как може да бъде детрониран сегашния кмет.

В Благоевград видяхме нахъсани платени потестъри, които за пореден път бяха разбити в стената на "малките им възможности". Видяхме и лицемерни общински съветници, чието амплоа е да яхват вълната при всеки подобен случай. Които словоблудстват популистки, без да казват нищо по същество и си дадохме сметка, че в местния общински съвет, така наречената опозиция, всъщност не ражда нищо добро, а просто пречи на добрите намерения и плюейки по истинските политици в ОБС, всъщност яхват чуждата популярност, за да изплуват на повърхността.

Посмяхме се и на политическа игра, истински цирк с искане на оставки, в стил "стани ти, да седна аз". Затова и с удоволствие публикувахме изявлението на напусналия съветник Илко Стоянов, който бе категоричен: Този общински съвет е изчерпан, ялов и от него не може да се очаква нищо добро". Общо взето харесваме умните речи, а Стоянов успя да ни впечатли, за разлика от друг бивш политик, който ни шокира с писмо, писано сякаш на коленце от човек, завършил с поправителен трето отделение.

Новият шлагер из политическата кръчма в Благоевград в момента е, че Камбитов няма да се кандидатира на следващите избори и легендата се разпространява от лилипути в местната политика, които можем да наречем само "симпатични мечтатели".

Проверка на struma.com по върховете в ГЕРБ установи: Кметът Камбитов се олицетворява с ГЕРБ Благоевград и ще бъде следващият кандидат за кмет. Заради постигнатите добри резултати в развитието на областния център, заради силната му разпознаваемост и влияние, ГЕРБ отново ще заложи на Атанас Камбитов. Попитахме лично граданочалника: Има ли нещо вярно в слуховете, че няма да се кандидатира за трети мандат?! И той отговори категорично:

Ще се кандидатирам!  и на шега добави - "Докато съм жив и най-вече докато кандидатурата ми се одобрява от ПП ГЕРБ и нейното ръководство"

Това вероятно ще пообърка малко плановете на фронта "АнтиКамбитов", който ще трябва да се явява на избори срещу един истински политически стратег, доказал в 2 предизборни битки, че няма кой да излезе насреща му. Оттук-оттам се чуват имена на разни политици, които ще бъдат издигнати в кметската битка, но засега нищо сериозно на политическа сцена в тази посока.

За бой се стягат и политиците в Сандански.

Напоследък се забелязват совалки към създаване на фронт "АнтиКотев". Активизира се дейността на ВМРО в курортния град, а слуховете издигат като кандидат за кмет депутата Атанас Стоянов. Напъни за пореден път към кметския пост започна да прави и старият кмет Андон Тотев, чрез племенника си, негов заместник по време на кметуването му, Мл. Тимчев.

Наясно сме и с ударните кампании на РЗС, начело с Яне Янев, както и с непрекъсното жужене в редиците на БСП, които със сигурност сами ще щурмуват кметския пост в града. В анкета, която пуснахме преди време, за това кой от политиците, как се котира на сцената 1 година след изборите, Котев бе сред кметовете с най-добри позиции.

Умерен в действията и думите си, кметът Кирил Котев успява да прокарва предложенията си в емоционалния и разнолик общински съвет на Сандански и да шамаросва ударно, когато е нужно зъбатите общински съветници. Котев направи много само за 2 години от управлението си. Разби статуквото със силна кампания, от която излезе и един изключително силен зам. министър като Ал. Манолев.

Неразбиваем е за сега моделът Котев-Манолев и ако изборите бяха днес, със сигурност те отново щяха да покажат най-добрите резултати в страната, като на последните избори. Но има още 2 години и не можем да направим никаква прогноза сега, защото, трябва да признаем: Политиците опозиционери АнтиГерб в Сандански, действат по-умно и по-умерено от тези в Благоевград.

Няма да му е лесно и на Димитър Бръчков в Петрич, макар, че за ситуацията в Петрич има далеч по "подготвени" политически анализатори, които видяхме в едно телевизионно предаване преди време. Според тях Бръчков е несменяем, защото е кметът направил толкова, колкото никой друг не е направил до момента.

Не отричаме заслугите на Бръчков за развитието на Петрич - няколко успешни проекта бяха изпълнени. Пазарът, за който мечтаят петричани вече е готов. Работи се по проект Петрич да има жадуван парк и той ще бъде изпълнен по времето на Бръчков. За кратко Димитър Бръчков стана разпознаваем и наистина ГЕРБ под негово ръководство стои добре на политическата карта в областта.

Модерен подход към политиката и политическите изяви има Бръчков, а отчетното му събрание преди време и неговия доклад бяха образцови. Обаче Бръчков има сериозна опозиция. Няколко вражески сдружения и обединения му подливат вода от началото на управлението му до момента се готвят за щурм в предстоящите избори Втората политическа сила в града, ВМРО не е мирнала и непрекъснато дават заявки за силна и силова опозиция.

Очаква се възраждане на хората и около стария кмет Вельо Илиев. Труден е Петрич за прогнозиране, заради крайно атрактивните политици, които са непредвидими в действията си. В Петрич не се знае кой с кого е. До вчера явни врагове, днес са истински приятели. Яростни политически противници се прегръщат като братя.

Явната опозиция на Бръчков е БСП, която за съжаление не може да се справи с вътрешната си опозиция. И докато другите побитформирования се стягат, за да избуят предизборно, БСП все още умува "Член ли е, или не е член Димитър Атанасов?!".

Човекът, който вля несъществуващата структура на АБВ в Петрич, в БСП. Те не го искат, той се натиска. Истинска революционна ситуация, продължаваща вече месеци. Ще се кандидатира ли Бръчков за втори мандат?! Засега отговорът е "Да", за да довърши започнатото в първия си мандат. А кои ще излязат срещу него все още е в зоната на здрача.

Спокойна политическа обстановка в Банско и Симитли Никакви сътресения. Моделът Икономов - Мацурев работи успешно. Кметът Икономов работи със замах както за развитието на куротния град, така и за елиминирането на политическите си опоненти, които напоследък никакви ги няма. Последните сътресения бяха при напускане на заместниците му предизборно и след това сякаш политическата карта на Банско е само с логото на ГЕРБ. Други няма!

БСП се прави на опозиция, само защото така трябва, иначе нещо кардинално от столетницата в курортния град няма. Икономов успа политическите си опоненти, овладя общински съвет и в Банско май ще има трети мандат за градоначалника. Спокойна политическа обстановка отчитаме и в Разлог. Кметът - сигурен за трети път, ако се кандидатира.

Феноменът Симитли! Без коментар! Апостол Апостолов - убедителен, доживотен кмет

Тандем баща и син, кмет и депутат, направиха от Симитли градчето, за което всеки е чул. Няма опозиция, няма интриги.... Силни аплодисменти заслужава депутатът Стефан Апостолов, млад човек, който освен, че дарява заплатата си за инвитро, помага на всеки, които е опрял до него.

Съчетавайки в себе си упоритост в преследване на целите, с миролюбив, но силен дух, Апостолов - Младши, предизвиква симпатиите и на малкото политически опоненти на тандема Апостолови в Симитли. Така, че ако Поли не се оттегли сам от кметския пост, няма кой да го бутне - Със сигурност!

Сигурни са на постовете си и червените кметове на Кресна и Гоце Делчев. Николай Георгиева съживи Кресна, пооправи сметките на общината и дава заявка с хъс да разбие каквато и да е конкуренция за поста си.

Непоклатим и несменяем е и кметът на Гоце Делчев Владимир Москов. 6 мандата, 6 избора - непобедим!

На финала: Нашата прогноза е, че независимо от ожесточените политически противоборства на места в момента, ако изборите бяха днес, Пиринско щеше да продължи да се управлява сегашните кметове.

Остават по малко от 2 години до местните избори, а дотогава ще наблюдаваме какво ще се роди в битката за власт и кои ще заявят намерение за промяна на политическата карта на областта, белязана в момента с логото на ПП ГЕРБ.

Поли Петрова

94 коментара
05 Юни 2018 14:44 | !
Оценка:
15
 (
23
 гласа)

феновете на пирин направиха симитли "градче", за което всеки е чувал


05 Юни 2018 14:45 | Плешивмишотплоски
Оценка:
61
 (
71
 гласа)

Автора, коя марка вазелин ползваш или вече толкова си разработен, че не ти е необходим?!


05 Юни 2018 14:50 | Младен Тимчев
Оценка:
7
 (
19
 гласа)

Аз може да съм прост като папуда, но с откраднатите пари на вуйчо Дончо от 12-годишното му властване в Сандански, спокойно можем да си напазаруваме гласове, които да са достатъчни за моето избиране. Освен това, политически ще ме подкрепят Гошето Батев, Ошката и една част от ВМРО. Сега се опитваме да превземем с подставени лица и местната структура на БСП. В нея има много тотевисти, и само председателя ни пречи, за да я овладеем напълно. Но и това в най-скоро време ще стане. Време е Тото-Бабалевата династия да се върне на власт.


05 Юни 2018 15:29 | nabludatel
Оценка:
-3
 (
17
 гласа)

ГЕРБ имат пълна възможност за кмет на първи тур.
ВМРО Петрич работи за ВМРО Сандански - вероятно заради депутата Стоянов или защото са неразпознаваеми в Петрич. За всеки случай Юри Смуков и Стоян Божинов са непопулярни. Изход от ситуацията е издигането на кандидатурата на Велик Гогов или бившите партньори на Вельо Илиев - Млад планинар, съответно Гергана Сандъкчиева. Вариант е и подкрепа на ВМРО за БСП.
БСП със сигурност ще се представи добре на изборите.


05 Юни 2018 15:35 | Пръчков
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

На следващите избори ще се кандидатирам за кмет на Попови ливади. Там ще изградя стадион, та и депутато да миряса. И общински съвет ще бъде само от нимфоманки. Парапунка ще е главен инвеститор ! Ще си остана кмет за цял живот!!!



05 Юни 2018 15:53 | От моята уста в божиите у
Оценка:
44
 (
50
 гласа)

Ало Струма ли сте места ли сте вие да не сте. рекламни агенти на ГЕРБ, молете се да не паднат от власт че след всичките кражби и золуми където направиха кметовете от ГЕРБ няма да има места по затворите.


05 Юни 2018 15:56 | избирател
Оценка:
33
 (
45
 гласа)

Боже, боже Струма Вие луди ли сте? За какви кметове от Герб пишете? Как може да паднете толкова ниско?


05 Юни 2018 16:00 | 123
Оценка:
12
 (
20
 гласа)

Шмръчков е мегало. Дом на покойника доближава 1 000 000лв. Ремонт на спортна зала
също около 1 000 000 лв. Бижуто на Петрич пазара вече е близо 2 000 000 лв.


05 Юни 2018 16:02 | Кърналово
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

е па много е точен анализа, мераклии много ма не са узрели срещу изброените лица, само бръчката не ми е сигурен на мене


05 Юни 2018 16:07 | г-жа п. путрова
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

слугувайте.. вас господ също ще накаже


05 Юни 2018 16:13 | maя сандански
Оценка:
-11
 (
23
 гласа)

малииии каква простотия е горния никой не им е виновен на политиците че са прости алчни за власт и не знаят къде се намират, четох внимателно ми така е за съжаление по добри от тия няма, що санданчани да не беха по добре при тотев . Мене Котев ме прие веднага, а при тотев не можах да вляза с години . Б. Б. е авторитет и герберските кметове се страхуват от него, затова се съобразяват по рано нямаше респект към никои


05 Юни 2018 16:20 | от кукуряхцево
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

От сега нататък ще става интересно в Петрич . Бръчков заедно с Масата с Тъпото с Кире петка -пътуват за Гей-пияно бара . Ако някой си мисли че така ще си върви рахатлъка - много се лъже . ЛЕЛЕ ЛЕЛЕ какви чучули се гласят за палене и какви далавери за разкриване нямате си идея . Структурират се групи за бързо реагиране . Не са за подценяване играчите с опит - а те са в играта и имат много голям ресурс . И човешки и финансов .


05 Юни 2018 16:22 | До в изгнание
Оценка:
31
 (
41
 гласа)

Камбата с още един мандат и ше погребе Благоевград завинаги


05 Юни 2018 16:29 | Терминал 2
Оценка:
27
 (
31
 гласа)

Боли ме коленото и за камби и за бамби. Всички сте овци в Благоевград. Бачкайте за тримата оттаци и нека Кмето да ви стриже и мъзе. П. С. Автрорчето, колко ти платиха за тази смешна статия, кромид ядеш ли ?


05 Юни 2018 16:33 | ГЕОРТИ
Оценка:
-11
 (
23
 гласа)

И МИНАЛИТЕ ИЗБОРИ ПИСАХТЕ/КАТ ПРЪДНЕ ГУЩЕРО БРЪЧКОВ КМЕТ, ДИНЕН ДЕПУТАТ/ И СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ КИ ВИДЕТЕ КАК КИ СЕ РАЗПЪРДЕ ГУЩЕРО ГЛУПАЦИ ЕДИНИЦИ. МНОГО СМЕ НЕПОБЕДИМИ СМЕ.


05 Юни 2018 16:52 | Илия
Оценка:
-11
 (
19
 гласа)

НЕ ЗАКАЧАИТЕ КМЕТА КОТЕВ ОСТАВЕТЕ ГО ДА НАПРАВИ ГРАД САНДАНСКИ НАИСТЕНА ЕВРОПЕСКИ НЯМА ДА СЕ ПОЛУЧИ ВИЕ КОЙТО ИСКАТЕ ДА ГО СМЕНИТЕ ХОРАТА СА ВИ ВЕЧЕ СЪРБАЛИ ЧОРБАТА ВИДЯХМЕ ЕДНО УПРАВЛЕНИЕ ОТ ПРЕДИШНИТЕ ВЪВ СЕДЕМ ЧАСА ВЕЧЕР ПО УЛИЦАТА НЯМАШЕ ЖИВ ЧОВЕК ВИЕ СТЕ ИЗБИРАТИЛИТЕ ДОКАЖЕТЕ ЧЕ ВСИЧКИ ЖИВЕМ ВЪВ ГРАД САНДАНСКИ


05 Юни 2018 16:58 | Донката
Оценка:
-1
 (
17
 гласа)

Аз ще гласувам за Рашко Динков ако се кандидатира за кмет от тия там той е най кадърен


05 Юни 2018 17:14 | 5787
Оценка:
-5
 (
13
 гласа)

Новият тандем в Петрич трябва да властва Вельо - Смуков! ВМРО ки ви покажи, кой кара влако!


05 Юни 2018 17:17 | Илия
Оценка:
-5
 (
15
 гласа)

ЖИТЕЛИ НА ГРАД САНДАНСКИ НЕ ДОПУСКАЙТЕ ДА НИ УПРАВЛАВАТ ВНУЦИ ПЛЕМЕНИЦИ КУМИ ЛИСИ И ДРУГ И ЗАЛЕЧИТЕЛТ ДОСТА КОЛЕХА И БЕСИХА ЦЕЛИ ПЕТНАДЕСЕТ ГОДИНИ ТЪПЧЕХМЕ НА ЕДНО МЯСТО КРАЖБИТЕ И БЯХА ЗАКОНИ С ТЕХНИТЕ КАЛЕМИ ЗЕМИ ОБЩИНСКИ ОБЕКТИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ


05 Юни 2018 17:24 | Дончо Тотев
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

За миналите избори не исках да рискувам с моето простовато племенниче, та се наложи за четвърти път да се кандидатирам за кмет. Обаче младите не пожелаха да гласуват за мен и изгубих. Но този път ще развържа здраво кесията и ще купуваме гласове наред, за да стане Младенчо кмет. Тогава ки върна Тошето Гикински шеф на В и К-то, а Ванчо Скилидата - на Чистотата. Заместник-кмет пак ки е Васко Бабалев та да изчисти всички гербери от общината.


05 Юни 2018 17:28 | Стоян
Оценка:
15
 (
23
 гласа)

Бръчков нема никакви заслуги за развитието на петрич -напротив закопава го. Всички проекти до момента са заслуга и идея на предишния кмет а той се възползва от наследеното. Пазара е идея на вельо, проекто за парк също-бръчков само му направи актуализация и открадна едни 70000 лв за едни 2 папки с документи. Саниранията пък са част от национална програма. Асвалтиранията бяха договорени с агромах преди време когато се строеше магистралата. Дом на покойника също е от вельова идея и проект. Демек едно огромно нищо.


05 Юни 2018 17:31 | ДИнков
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

БРЪЧКОВ НАЛИ КИ ДОКАРАШЕ ВОДАТА ОТ РУПИТЕ ДО ПЕТРИЧ КИ СЕ ТОПЛЕХА УЧИЛИЩАТА И ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ДРЪН ДРЪН ПА СА РЕШИ С ДА СЕ КАРАТ ПЕТРИЧАНЦИ ТАМ У СПА ЦЕНТЪРО НА ПАРАПУНОВ.


05 Юни 2018 17:33 | Мария Чинкова
Оценка:
3
 (
19
 гласа)

Чичо Дончо, върни ни отново на власт!! Вече сме усвоили занаята на кражбата и Младен ще е нашето ново знаме към корупцията и грабежите.
Да живее фамилия Тотеви !


05 Юни 2018 17:37 | Аспарух Костадинов - Пухи
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

И аз искам сем. Тотеви да си се върнат на власт. Още от сега стягам редиците на ДПС да се гласува за Младен.


05 Юни 2018 17:43 | Идва време
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Герб и ВМРО - Петрич са едни мизерници ред идва на БСП да покаже сила на изборите през 2019. Хората искат нови лица и това ще го видят в нас.


05 Юни 2018 17:44 | ГЕОРТИ
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

КАКВО ВМРО КАКОВ СМУКОВ ПЕТРИЧАНИ КАТО ЧУЯТ ЗА ШЕФА НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ЗАКОПАЛ ХИЛЯДИ ПЕТРИЧАНИ СИ СПОМЯТ ЗА НЕГО И ПИТАТ ТОЧНО ЗА НЕГО.


05 Юни 2018 17:47 | Кои са ВМРО
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Боби Балтона пиандурник от клас, измамника от класа Стоян Божинов и не на последно място кукловода ДС Юри Смуков


05 Юни 2018 17:47 | Вальо Пензов
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Още от сега започвам да пиша и композирам песни за тотевизма. Щом като не иска Котев да ме направи почетен гражданин на Сандански, Младен ще свърши със сигурност тази работа. Ще си ме върне отново директор на Пирин-Фолк и главен озеленител на парка.
Ех, мечти, мечти !!!!!


05 Юни 2018 17:51 | Лидия Матеева
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Ех как ми се ще всичко да си е пак по старому - Дончо кмет, Васко - заместник, а аз гладен секретар на общината. А дано а дано! Още сме силни, още го можем.


05 Юни 2018 17:54 | Тим
Оценка:
20
 (
26
 гласа)

Платени драскачи на ГЕРБ, какво направи вашия кмет от село Плоски от белия дроб на България Сандански се превърна в най мръсния град, 8месеца прави около връсното първите вече са откраднати хората негодуват бизнеса умира, културния дом майна мрамора да сложи мазилка, колко пъти се подадоха магнолите пред поликлиниката и все съхнат да продължавам ли, водата е 0, 80съотинки кубика сега ще я прави 1, 80лв, кой тротоар е направен Сандански да не е Сирия.


05 Юни 2018 17:55 | Ванчо Скилидата
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Котев ме пенсионира, ама върне ли се тотобалевия строй отново, пак ше си ме направат шеф на Чистотата и ще си къркам ракийката докато умра там.


05 Юни 2018 17:58 | до Тим
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Васке, познахме те. Васка Терзиева скрила се зад псевдонима тук "Тим". Права си, Васе - голям тим бяхте с чичо ти Доне, крадяхте като за световно. Благодарете се, че няма правосъдие в тази държава, иначе отдавна да гниехте по затворите с него.


05 Юни 2018 17:58 | 123
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Боже, Боже! Някой гледа да си запази паричките за медиино обслужване. Ако нямаше евро пари, тогава щеше да е ясно кой колко струва. Пък ако не бяха крали толкова, щеше да има и повече!!!!!


05 Юни 2018 18:01 | Тошо Гикински
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Искам да съм си отново шеф на УВЕКС!! Младене напред към кметската победа, зад теб сме !


05 Юни 2018 18:02 | пит
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

ами ако Дончо гушне букето, той е стар, що ще правите, кажи бе Пухи, дано да е жив и здрав, не слагайте първо тигана, а рибата у БИЛЛА


05 Юни 2018 18:08 | Дончо Червенков
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Душата си крашикалийска давам да се върне адаша чрез пеменника му отново на власт. И пари ш' давам ако требва. Макара и да правя свирчоци на новия кмет не е същото - трудно ме отрява. Друго си беше по времето на Тотев - крадяхме неуморно, крадяхме като за последно, крадяхме с пълни шепи, крадяхме като луди. Богатството ми на него основно се дължи.


05 Юни 2018 18:14 | Митко Културата
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Мен ме махнаха от шефското място на културния отдел в общината само защото обърках името на новия кмет с това на стария. Не беше честно така да постъпят с мен. : (
Ето защо, стискам палци на Младен Тимчев да седне на кметския стол на общината и да си застана отново на мястото, което винаги ми е подхождало.


05 Юни 2018 18:15 | Байко
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

От подобно статии няма смисъл, защото няма никакво значение кой ще бъде кмет тук или там. България / и общините/ се управляват от Българската политическа класа - уродлива симбиоза от политическите партии и олигарсите. Така че, каквото и да се случи на изборите и след тях - хората ще бъдат излъгани. Може би изборите имат смисъл за хора от най-близкия кръг на победителя - работни места са гарантирани. И затова си мисля, че най-активните апологети във форумите са хора именно от тази категория. Аз а мен съм си решил - просто не гласувам. Така си спестявам унижението да бъда лъган. Пък и демокрацията у нас/доколкото я има/ е представителна - т. е. гласувайки за определен човек за какъвто и да е изборен пост ти му даваш доверието си на кредит, който почти винаги не се връща. Друго си е пряката демокрация - справка Швейцария - хората с референдуми лично решават въпросите. Управниците само организират изпълнението им, но е много трудно да се краде.


05 Юни 2018 18:20 | Илия Янев
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Аз също ще извадя кинти за купуване гласове ако Младен се кандидатира за кмет. Мило и драго давам да се върнат старите разбойнически времена, през които с Дончо от Левуново направихме цяло състояние.


05 Юни 2018 18:31 | Тодор
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Какво е направил тоя млад алкохолик Бръчков, всички пороекти бяха спечелени от стария кмет Илиев, но нали нас партията не роди ще му дадем пари на Бруч. Нека му направят ревизия и ще се види кой кум, кой сват, кой на булката брат.


05 Юни 2018 18:38 | Petrich
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Заради стадиона ще изгубиш много гласове Бръчков!


05 Юни 2018 18:40 | Petrich
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Внимавай и за рупите!


05 Юни 2018 18:59 | пешо
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

багерите пътуват за рупите


05 Юни 2018 18:59 | Илия
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

ЗАПАЗЕН ПРОДУК НА ДЪРЖАВНА СИГОРНОС НА КОЛКО ГОДИНИ Е ТОЛКОВА МИЛИОНИ Е ОТКРАДНАЛ ОТ ГРАЖДАНИТЕ НА САНДАНСКИ


05 Юни 2018 19:18 | до чума ком
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Втора политическа сила в Петрич е БСП! Преди да пишете статии прочетете малко а миналите избори. Стига с тоя тъп пияр на герб, на вмро и на ония селски фан от първомай.


05 Юни 2018 20:10 | 2245
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Бръчков нещо се е претиснил, ако си мисли че ще го изберем пак, това няма да го бъде. Както и некадърника Котев които съсипа целия град сандански, долу на тия некадърници, нови и кадърни хора да се назначат!!!!


05 Юни 2018 20:25 | Васил Бабалев
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Виждам много от представители от Дончовата администрация и членове от приближения нему икономически кръг са се изказали тук без да крият самоличностите си. Браво, приятели! Похвална е смелостта ви!.. Само дето Васка -архитектката не се е престрашила да излезе с истинското си име, а е използвала псевдонима "тим". Васке, нима смяташ читателите на в-к "Струма" за толкова елементарни. ТИМ-групировката като абревиатура години наред в Сандански бе свързана с Т - тотев, И-илия янев, М-малчев. Намерила си и ти под какво име да се скриеш, ама че си глупава:)
Поздравявам изказалите се тук: Иван Симеонов - Скилидата, Тошко Гикински, Илия Янев, Вальо Пензов, Мара Чинкова, Лидето Матеева и Дончо Червенков! Другари и другарки, КУРАЖ!!! Имам още година и половина до изборите, стягайте редиците.
Победата е пред нас!


05 Юни 2018 20:33 | Петрич
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Бръчков и валяка съсипаха спорта във Петрич


05 Юни 2018 20:36 | Благоевград
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Гражданите не искат нито кмета нито общинските съветници - догодина нов кмет и нови общински съветници.


05 Юни 2018 20:36 | Петрич
Оценка:
19
 (
23
 гласа)

Повече никога герб


05 Юни 2018 20:39 | старогражданин
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Между София и Солун виждам само Дупница с европейски силует . Независимо от превратностите, а може би и заради тях .Горната статия е визитната картичка на цялата област .Късен соц с елементи на евроазиатско ежедневие. Дори и мошениците са Ви на по-ниско ниво. Съдба...


05 Юни 2018 20:41 | ГЕОРГИ
Оценка:
-11
 (
15
 гласа)

ЕЙ ПЕТРИЧ ПО ВРЕМЕ НА ВЕЛЬО ПЕТРИЧ ИМАШЕ 3 СПОРТНИ КЛУБА ПРИ БРЪЧКОВ ИМА 33 И ПОМАГА НА ВСИЧКИ НЕВЕЖО.


05 Юни 2018 20:45 | Петрич
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Футбол нема във Петрич


05 Юни 2018 20:46 | ГЕОРГИ
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

ВЪВ МОМЕНТА 20. 50 ЧАСА 05. 06. 2018г. ДЕЦА ПЕЯТ НА ПЛОЩАДА. ДОСЕГА ПРИ НИКОЙ КМЕТ ТОВА НЕ Е БИЛО. ВИЗДОЛ ДЕТСКА ПЛОЩАТКА ЗА 2000 лв. СЕ ИСПИСВА ОТ КМЕТ ИЛИЕВ 10000 лв.


05 Юни 2018 20:46 | 2245
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

до Васил Бабалев:

Васе, ама мен не можа да ме познаеш признай си?
Виж как плюя хем по Котев, хем по Бръчков, така че да не заподозрат кой съм


05 Юни 2018 20:46 | Референдум
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Искаме в Пиринска Македония да се проведе консултативен Референдум за АВТОНОМИЯ под мотото, Искаме да бъдем стопани в своя дом, Допитванията да имат само консултативен характер и не задължават София да предприеме каквито и да е действия.


05 Юни 2018 20:49 | ГЕОРГИ
Оценка:
-7
 (
9
 гласа)

СЕЛЯНИНО ОТ РОБОВО КАКВО РАЗБИРАШ ОТ ФУТБОЛ. ДЕЦАТА НА ПЕТРИЧ В МОМЕНТА ДИКТУВАТ ФУТБОРА В ОКРЪГА. НО НА РОБОВАЛИЯ ТОВА Е ДАЛЕЧ ОТ ИСТИНАТА.


05 Юни 2018 21:00 | Петрич
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Ти си от робово копеле даго духаш валякче


05 Юни 2018 21:02 | Петрич
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Бръчков си отива. Нестава нищто от него тои е пътник към рок фелер със ракията


05 Юни 2018 21:38 | шофьор
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Най-доверените или така наречени "Мине.... чий" в община Петрич, се ползват от служебни автомобили и гориво за лични цели, това е със знанието на кмета. Това не е ли злоупотреба със общинска имущество, та това е на цялото население на общината. Тогава, ако това е справедливо да ползвме всички тези автомобили по един ден в годината.


05 Юни 2018 22:10 | ЕДИН
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

НАЙ ДОБРЕ Е ВЕЛЬО ПА ДА СИ Е КМЕТ !!


05 Юни 2018 22:53 | Пухи
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

Поръчкова статия!
Пълна с всевъзможни пиарски бисери за да увенчаят кмета на Благоевград, но за да е по автентично са вмъкнали и второстепенни герой от други общини


05 Юни 2018 23:01 | M
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

ами майсторлък бе душа разбира ти главата от автентично


05 Юни 2018 23:19 | дай
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Следващият кмет на Петрич ще е Георги Ангелски. Той направи чудеса с автомобилна администрация. Позволете му да се разгърне и като кмет.


06 Юни 2018 05:04 | Разбирач
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Може и юри смуков да е кандидата вмро за кмет на петрич. Ще е от гражданската квота. он и с бсп и с дпс беше не е проблем и от вмро да е. а до изборите може и от слави трифонов да е станал вече.


06 Юни 2018 06:42 | Маслинката
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Друго си беше по времето на Дончо Тотев. Сека сутрин карах метачките да метат най-прво пред кащата му и после по улиците на градо. Дончо ми купи мотоциклет и му бех верно куче. Па що цигански гласове съм му докарвал за изборите.


06 Юни 2018 07:29 | Илия
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

РАЗБРАХ ЧЕ ЕДИН СЕЛСКИ КМЕТ НЕ ГОВОРИ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ПРЕДЛАГЪМ КОГАТО ИМА ИЗБОРИ ДА СЕ ДОБАВЪТ И СЕЛСКИТЕ ТИРЕКАТИ ЕДНИ ПОТАЙНИ ЧОВЕЧЕТА КОЙТО САМО СИ ВЗИМАТ ЗАПЛАТА ЧЕТРИ ГОДИНКИ ДАЖЕ И НЕ ХОДАТ НА РАБОТА НЕ Е ЧЕСНО СЕЛАТА СА НАЙ ТРУДНИТЕ НАСЕЛИНИ МЕСТА ЗА УПРАВЛЕНИЕ


06 Юни 2018 09:44 | Q
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Дупеблизковци


06 Юни 2018 09:51 | Каравкалийка
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Най-най-най-по-най сигурен кмет в областта е не Поли, а Людмил Терзиев, особено откак герп преизбраха Кирето за общински лидер


06 Юни 2018 10:10 | До Струма
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Платени средношколници. Ама от хора без мозък не се очаква друго. Езици не ви останаха от лизане


06 Юни 2018 10:18 | ГЕОРГИ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Я И СА ДОДЕК ПИША ВСИЧКО ДЕК ПИШЕ ПЕТРИЧ СЕ СМУКАТ.


06 Юни 2018 12:12 | САНДАНСКИ
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

Киро Котев е пътник


06 Юни 2018 12:22 | Валяка
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Простете ми съграждани. Аз и Гошко Динев съсипахме футбола в Петрич. Много се извиняваме, ще ни изтървете като мозъци, които милеем за Петрич и селата, затова играем на село да ни е хубаво!!!


06 Юни 2018 12:41 | гого
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Ами играйте в Петрич ама си плащайте за да ползвате стадиона както правят ''МЕЧЕТАТА''. Та нали този стадион трябва да се поддържа. И да ви кажа нещо много се изложихте като не дойдохте на награждаването на шампионите можехте поне тогава да сведете глави не заради някои друг а заради децата на ПЕТРИЧ.


06 Юни 2018 14:13 | ГОГО
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ГОГО ПИТАЙ МАЛКИТЕ ДЕЦА ОТ Л. К. ЗВЕЗДИЦИТЕ ВСЕКО СЪСТЕЗАНИЕ РЕПУБЛИКАНСКО СЪС ЗЛАТНИ МЕДАЛИ ГИ ИЗГОНИХА ОТ ЦАР. САМОЙЛ. НО В НАЙ СКОРО ВРЕМЕ ВСИЧКИ ОТ ПЕТРИЧКО КИ ТРЕНИРАТ НА ЦАР. САМОЙЛ.


06 Юни 2018 14:58 | гого
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Не са ги изгонили просто Анита напусна работа. Ако не си информиран тя работеше при Марио и е напуснала защото започна да се сближава с Бръчков. И не са ''Звездици'' а са '' ЗВЕЗДИТЕ'. '


06 Юни 2018 18:50 | гого
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

децата са на петричани и неса нито на марио нито на бръчков и питай марио колко пари е дал за децата и разбери колко е дала общината оти аз знам.


06 Юни 2018 20:15 | horhe
Оценка:
-10
 (
14
 гласа)

наско стоянов - кмет на Сандански! Това е човекът, гласувайте за него!


06 Юни 2018 21:39 | Петрич
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

На Бръчков киго направят кмет на пияниците и наркотиците, дръж им. топките на валяка и Динев посерко скапахте футбола във Петрич


07 Юни 2018 09:32 | Мария
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Дайте да направим кмет на Сандански управителката на резиденция "свети врач" - Ленка от село Поленица. Гарантирам че ще стане весело в града. За занемареност да не говорим.


07 Юни 2018 15:18 | Гого
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Бръчков да не би да ги даде от него тея пари. Та нали това са НАШИТЕ пари.


07 Юни 2018 16:25 | ГЕОРГИ
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ГОГО ЛИ СИ ГОТОВАН ЛИ АКО ТРЕБВА ТИ ДА ДАДЕШ ПАРИ ТИЯ ДЕЦА ДА ЧАКАТ 100 г. КАТО ПРИ ВЕЛЬО.


07 Юни 2018 17:15 | Пешо
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ленчето от поленица дет го раздава шефка на резиденцията ли бе? От тая куха лейка и чеп за буре не става, камо ли кмет. да си седи там при олигофрените и да нема мераци за кметско место.


08 Юни 2018 12:50 | гого
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

До ГЕОРГИ. Ти много се впрягаш бе човек ще вземеш да получиш някой удар от много нерви. Надявам се поне че си заслужава да се нервираш толкова. Да си се облагодетелствал по някакъв начин от Бръчков.


09 Юни 2018 07:30 | Боби
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Льонка от Поленица ли, дет шефа й я направи управителка на татовата каща, да прайте кмет. Е па она знае как требва. Чукачка тревба брат, чукачка с кой требва и вся власт советам. Ама за кмет не става. Там горе на поленишката резиденция дет никой не я вижда по стаите да върти бардака.


10 Юни 2018 07:19 | ФАКТ
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

КИРИЛ КОТЕВ - НАЙ-ДОБРИЯТ КМЕТ, КОЙТО НЯКОГА САНДАНСКИ Е ИМАЛ.
И ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА: ОЩЕ ПЕТ МАНДАТА ЩЕ Е КМЕТ. ЗАСЛУЖАВА ГО!


10 Юни 2018 07:30 | БСП- Сандански
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Всички комунисти дружно да застанем зад другаря Тотев!


10 Юни 2018 17:15 | Мерито
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Как Котев кмет на Сандансик бе. нали се разбрахме, Ленка от поленица - дет го раздава шефка на хотел свети врач. Котев какво прави, нищо. Виж Ленка си е по-друго нещо. Она ке направи градо един голем бардак. целия свет ке се юрне насам. Не знаела английски, па била шефка на хотел. Какво от това. Нали знае други работи да прави.


11 Юни 2018 10:39 | Нина
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ленка Полимерова се казва тая управителка на хотел свети врач в Сандански. Ама защо она да е кмет. Нека да е вангел кмет. Тя да е заместничка. Нали в резиденцията е така. Той е директор, тя е управителка. Та я докараха до тоя хал. да земе некой да я купи.


12 Юни 2018 05:19 | Йордан Сакомвлийски
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кирчо Котев е ПИЧ! естествено, че санданчани за него ще гласуват и на следващите избори.


12 Юни 2018 08:24 | Боби
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Кирчо котев може да е пич, ама Елена Полимерова шефката на бившата татова резиденция в Поленица е пичка. Па и върти главата на Вангелчо, та нищо чудно да я видим и кмет на сандански.


12 Юни 2018 15:34 | керкенез
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Един сериозен коментар не можете да напишете. Сандански фасуляри.


16 Юни 2018 07:38 | Гражданин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Не става въпрос за това кой е пич и кой не. Става въпрос за добър ръководител. А Кирил Котев определено не е. За заместниците му да не говорим. Нито Вангел Анталавичев, нито З Органджиева са си по местата. Не може един човек, който е превърнал бившата резиденция в с. Поленица в миязма ти да го слагаш зам. кмет. Какво очакваш от него? Та той по цел ден спи с лудото Ленче в резиденцията. Кога работи, кога оправя икономиката на общината. З. Органджиева какво прави. Ще се пенсионира като зам. кмет за по-висока пенсия, явно за заслуги към някоя полит. партия. Така стоят нещата в Сандански. Ужасно е, но е вярно. Не се и съмнявам, че и в цяла България е така.


26 Юни 2018 16:27 | стьопата
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кой умник е репортера от в. "Струма" който публикува тези измислени "социологически" проучвания? Кой казва че Котев е успешен кмет на Сандански? Кое му е успешното? Изряза дърветата в целия град и в парка, направи града пущинак. Пред поликлиниката дървета по над 50 години безцеремонно изряза. И защо се пита? На кой пречеха, с какво? Трябваше да се продадат за дървен материал на някой тарикат с дърводелски цех и да се купят незнайни видове дървета, които така и не могат да се "хванат". Улиците разкопани, нещо което трябва и може да се направи за месец два се прави за близо година, за да може да крадат някои юнаци, постоянно... Тротоарите са минно поле, ще се спънеш от кривите плочки, жена на ток ще се пребие. Прах и мръсотия колко искаш, метачките отгоре-отгоре метат, контрол няма. Туристи няма, то и за какво да има? Търговията в магазините е вяла. Хотелите са почти празни. Ако на това се казва Успешно управление? Да, от 5 юли има организиран фестивал за циганите с Тони Стораро. Успех!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар