Йордан Андонов: В програмата на ГЕРБ образованието е приоритет

08 май 2013 18:44   15 коментара   16114 прочита


Качественото образование  на подрастващите в различните етапи на тяхното израстване е в основата на всички усилия, които ангажираните в този толкова сложен процес извеждат  като първостепенен. Това заяви кандидатът за депутат на ГЕРБ за Благоевградска област Йордан Андонов на среща с учители от областния град. 


Дискусията бе инициирана от  кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ в 1-ви многомандатен избирателен район Йордан Андонов и Радослав Стойнев. Те припомниха, че правителството на ГЕРБ е вложило 1,9 млрд. лв. в образованието повече от предходните управляващи. Заедно с това са направени значими нормативни промени с новия закон за образованието и  закона за професионално образование и обучение. От особена важност за мотивиране на учителите и издигане престижа на учителската професия са и инвестираните над 27 млн. лв. за повишаване квалификацията на педагозите, 20-процентното увеличение на възнаграждението им и въведената система за кариерно развитие .


„В нашата програма образованието е приоритет”, каза общинският координатор на ПП ГЕРБ в Благоевград и кандидат-депутат Йордан Андонов. Той и неговите колеги от листата акцентираха на предвидените за следващия управленски мандат политики за развитие на образование с практическа насоченост и на компетентности за живота. Обосноваха и намеренията за активно партньорство с бизнеса и обвързване на образованието с потребностите на пазара,както и на разработването на оперативна програма за насърчаване на науката и научните иновации в образованието.


Още за: новини   ГЕРБ   Й. Андонов   Още от: Политика

Принтирай статия
15 коментара
08 Май 2013 18:59 | за Санданчани !!
Оценка:
3
 (
5
 гласа)


за Санданчани !!
тоя човек Кмета поквари с своето безочие администрацията - хората в тоя град поквари ! уби мечтите на хората за едно по- човешко, по- справедливо управление !, Кмете ти требва да си одиш, ти и тия разбойници около теб сити също ! ДЕТО СЕ ЗАНИМАВАТ СО КРАЖБИ И ФАЛШИФИКАЦИИ ! ОКОЛО ТИЯ НЕЗАКОННИ ОЗАКОНЯВАНИЯ НА НЕЗАКОННИТЕ ГАРАЖИ ТВОиТЕ СЛУЖИТЕЛИ СМЪКНАЯ СУМАТИ бая ПАРИ, А ТИ СЕ ПРАВИШ НА ГОСПОД и на чул и ни видял ! ЩО ? ТА И ТЕ, ТА И ТИ СТЕ ЗА ПАТДЕЛАТА ! НЕМА ДА СЕ РАЗМИНЕ ! РАЗБОЙНИЦИ НЕДНИ ! ИЗНУДВАЧИ, ДОЛНИ ! ТЕБВА С ТОЯГИТЕ ДА ВЕ ПОДФАНЕМ ! НЕМА ПРОКУРОР ЗА ВАС ! нема държава нема и ГОСПОД !?!?!?
и господ и той гледа на това що става тих и невъзмутим ....господи и теб ли купиха ! тия уроди човешки !
Кмете направете и едно събиране на измамените от кметската администрация ! бая народ ке се събере ! да Ви се порадва

ГЕРБ - Вие крепите ТОТЕВ


09 Май 2013 01:12 | герб
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

калинката ке ни опраи сите ке знаете.


09 Май 2013 01:41 | Aнита
Оценка:
-17
 (
21
 гласа)

Йордан Андонов запази достойнството и доброто си име както в града така и в парламента. Зложелатели всеки има - трудно се преглъщат чуждите успехи


09 Май 2013 07:02 | за ГЕРБ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

защо се криете ?!? щащо бягате от Петрич!


Скандал в Петрич! Продадената от санданския бизнесмен А. Червенков сграда на съда, е незаконно ремонтирана, отговорникът за сделката за 1 600 000 лв. е освободен от длъжност

Главният архитект на община Петрич Борил Божиков е поел ангажимент да изготви проекта за узаконяване и да узакони сградата !
няма ред за узаконяване ! с махтатите шайби тя е опасна и трябва да се осведетелства и събори това е реда ! 1 6000 лв. е броила държавата и сега за своя сметка трябва да я събори!!


09 Май 2013 08:05 | Лиза Мишпека
Оценка:
19
 (
21
 гласа)

Данчо Окото да си гледа частната фирма и да плаща на учителите си, че след изборите ще му затворят кранчето и ще увехне като напикано мушкато. Един тъп милиционер не може да дава акъл как да се развива образованието! Цецо и Боко Тиквите го показаха!


09 Май 2013 08:43 | Хю Хефньр
Оценка:
-14
 (
16
 гласа)

Данчо е наш и ние сме Данчови!
Данката е роден лидер. Подкрепете самородния талант на 12.


09 Май 2013 09:37 | петричанка
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

За да има промени в образованието трябва Златанов да бъде освободен от длъжност. Когато дойде нов началник ще освободи и Станева и ще тръгнат нещата.


09 Май 2013 09:48 | за ГЕРБ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

НА ВНИМАНИЕТО НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР !!!!

Трябва да се направи проверка на една група чиновници който близко стоят до Кмета Тотев - някак си доста бързо забогатяха с подписването на документи които и те знаят че се краде нагло общинска и държавна собственост и завишени сметки по обектите които строи общината !! голяма част работят за частни фирми в ущърб на интересите на общината!! с едната ръка се подписват като общ. служители с другата като представители на частни фирми !
С заплати от по 400-600 лв. как се купуват такива имоти !


09 Май 2013 11:46 | Чуков
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Разбира се, че ще бъде приоритет образованието за Андонов. В крайна сметка е ясно, че той от това печели. Някой да изкаже съмнение по този казус? Най-тъпото парче ще продължава да прави пари за сметка на преподаватели, инспекторат и прочие. Макар че, най-вероятно и РИО чрез Златанов са в играта. Там пък е абсолютна анархия. Янчев, Манчев, Станева-Манева и Ангелова-Валеова всички са за махане. Някои да знае как се назначават кадри там?. Отговорът е ясен -"със уста, задни части и задна дата". Е крайно време е любимите неща на някои от гореспоменатите да свъшат. Така както се очаква и мандата на Окото да приключи. И още нещо откога охраната Андонов сяда на масата при срещи?????.


09 Май 2013 14:13 | ванко
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

в програмата на герб е да затрият народа за сметка на трима


09 Май 2013 14:16 | тошо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

тотев е човек на герб за това баханов спря да се занимава с него в момента работи за тях понеже имат уговорка


09 Май 2013 16:37 | Илков
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

програмата на герб според мен е да се върви напред и да отмине ерата на комузизма


10 Май 2013 09:25 | ЯЛОВ Е МАМИ
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ИМАМЕ ВОЛЯ ДА ВИ ДОСЪСИПЕМ.


10 Май 2013 13:48 | Оптимист
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Като ви е приоритет образованието, защо в бюджета за БАН сте заделили 50 милиона, а за бездомните кучета 60 милиона лева?


10 Май 2013 13:53 | Оптимист
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

В страната има 100 хиляди бездомни кучета. 60 милиона разделено на 100 хиляди, прави по 50 лева на куче за месец. А детските са по 35 лева. Така, че виждаме как ГеРБ се грижат за образованието.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар