Йордан Андонов: Предвидили сме многопосочни мерки за подобряване здравното обслужване на нацията

09 май 2013 17:39   9 коментара   15610 прочита


Правителството на ГЕРБ вложи в сферата на здравеопазването 2,8 млрд. лв. повече от предходното – това е внушителна сума, с която се модернизираха над 20 болници, бяха закупени компютърни томографи и друга необходима апаратура, бяха обновени и открити нови и реновирани стари отделения. Това каза общинският ръководител на ПП ГЕРБ-Благоевград и кандидат-депутат Йордан Андонов на кръгла маса „Имаме воля за живот”, проведена в Благоевград. В нея участие взе и кандидат-депутатът д-р Огнян Чилев и консултант-епилептолог бе д-р Кастрев.

Йордан Андонов допълни, че достижение на кабинета „Борисов” в тази сфера е поставената основа за изграждане на електронно здравеопазване у нас по проект на стойност близо 10 млн. лв. От голямо значение са и промените в нормативните изисквания, регламентиращи трансплантацията на органи и премахнатите ограничения в определяне размера на средствата за лечение на деца от „Фонд за лечение на деца”. Йордан Андонов очерта и предвидените перспективи - ПП ГЕРБ ще насочи вниманието си в следващия мандат към детското здраве в посока здравни грижи,рационално хранене и физическа активност. Ще положи нужните усилия за осигуряване високотехнологично оборудване на българските болници,както за ранна диагностика,така и за лечение на заболяванията. И ще въведе електронно здравно досие,като система за по-висока ефективност,контрол и прозрачност.

Д-р Огнян Чилев поясни, че ТЕЛК комисиите ще станат многопрофилни, с което ще се улесни здравното обслужване на пациентите . Той се ангажира да се организират срещи с учителите от общината във връзка със социализацията и оказване на помощ на децата, болни от епилепсия.


Още за: правителство   ГЕРБ   новини   Още от: Политика

Принтирай статия
9 коментара
09 Май 2013 17:50 | изборен срив!
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Ето няколко типични гафове, недопустими за държавен мъж от най-висок ранг:ББ:
Телефонната подкрепа от премиера на Турция Реджеп Ердоган. Нямаше ли кой да предупреди доскорошния му колега Борисов, че всяка публично изразена позиция от лидер на Турция в навечерието на изборите ще му изиграе лоша шега? По лоша дори от тази, която спретна навремето Доган на Станишев, след коварните си реплики в с. Кочан. Мълчат лидерите на ЕС, мълчи Русия, дори Големият брат отвъд океана е безкрайно предпазлив . И изведнъж-турска подкрепа. Ако тя беше съпроводена с крупна икономическа изгода, предложена от стратега на динамично развиващата се южна съседка- проблем нямаше да има. Но ердогановото братско потупване по рамото вещае изборен срив за ГЕРБ!


09 Май 2013 17:52 | лесно е
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

ГЕРБ се гаврят с българите, подаряват им кибрити, за да се самозапалват На тях е отпечатано логото на партията, номерът на бюлетината им, а фосфорът на клечките е оцветен в синьо. Изисква се много

простотия, наглост и бездушност,

съчетани в едно, за да използваш в годината на самоубийствените палежи кибрита като средство за политическа реклама. Този знак от ГЕРБ може да бъде разчетен единствено като мутренска подигравка към паметта на Пламен от Варна и още десетки други българи, които през последните месеци избраха самоубийството, като форма на протест и изход срещу проваленото диктаторско управление на Борисов и ГЕРБ. Да подаряваш кибрит на българите, които изживяха трагедията на самозапалващите се, е просто гавра с избирателите


09 Май 2013 19:47 | Чичо Вуйчо
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

АТАКА- ще ви го НАХАКА ! На всички ГЕРБерасти- на 12. 05. 2013 г. -с БЮЛЕТИНА 14 !!!!!


09 Май 2013 19:48 | за случая Петрич !
Оценка:
0
 (
2
 гласа)



за случая гр. ПЕТРИЧ, област Благоевград


защо се криете ?!? щащо бягате от Петрич!


Скандал в Петрич! Продадената от санданския бизнесмен А. Червенков сграда на съда, е незаконно ремонтирана, отговорникът за сделката за 1 600 000 лв. е освободен от длъжност

Главният архитект на община Петрич Борил Божиков е поел ангажимент да изготви проекта за узаконяване и да узакони сградата !
няма ред за узаконяване ! с махтатите шайби тя е опасна и трябва да се осведетелства и събори това е реда ! 1 6000 лв. е броила държавата и сега за своя сметка трябва да я събори!!


10 Май 2013 00:26 | Herata
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

.....az sam za Berluskoni.....!????


10 Май 2013 01:50 | 1234
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

а до сега какво направихте помии


10 Май 2013 05:54 | Многопосочни , многопосо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ддаа.. наистина многопосочни са мерките: като раздаването на кибрити например, за да не търсят пари и за тях, решилите да се самозапалят от "прекрасният, сигурен, спокоен и щастлив" живот, който подсигурихте; или пък като прехвърлянето на здравните осигуровки вместо към болничната мизерия - към бюджета - т. е. към магистралките ви.. Коолко само са многопосочни тия мерки - избор богат: или към гробищата, или към чужбина - било за лечение, било за препитание..


10 Май 2013 12:04 | *****
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

"ще" е интересна частица. Де да гарантираха лично, но фактически, а не виртуално!


10 Май 2013 15:21 | отговор на 12 май
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

защо се крият другите от листата на герб? Само двама правят кампания- йордан и даниела. Другите се показаха само с цвъ-
Това означава че вместо имената им трябва да стои името ц. цветанов- за1-во, 3-то, 4-то, 5-то и т. н. място все цветанов




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар