Инж. Красимир Герчев: Кризата ни задължава да разширим обхвата на социалните услуги, общината ще се погрижи за всеки, който има нужда от помощ

06 ноември 2009 00:12   20 коментара   14777 прочита
Красимир Герчев
Красимир Герчев


Красимир Герчев

Инж. Красимир Герчев посети децата и персонала на Дневен център "БЛЯН" и Защитено жилище за лица с интелектуални затруднения, въпреки напрегнатата си предизборна програма. Екипът на кандидата за кмет от ГЕРБ бе посрещнат от Лидия Панкова, която като председател на Сдружение "ШАНС" работи от години съвместно с бизнес център "Места", ръководен от Краси Герчев. С дългогодишен, постоянен труд тя успя да въведе и развие в община Разлог алтернативни форми на социална услуга за лица със специални нужди. В момента организацията осигурява медицински и образователни услуги на повече от 40 лица с увреждания, които в обстановка, близка до домашната среда, получават внимание и грижи от всеотдайния персонал на двете социални заведения. Докато симпатизанти на ГЕРБ раздаваха лакомства, подаръци и изненади, кандидатът за кмет Красимир Герчев остана сред децата на "БЛЯН", разгледа картинките, които те рисуваха специално за него, разходи се по стаите за занимания и почивка и разговаря с персонала.
Ежедневно се сблъскваме с битови проблеми, които трябва да решаваме - сподели Лидия Панкова. Държавните субсидии са недостатъчни, единственият ни шанс са средствата от европейски програми, които успяваме да получим, като кандидатстваме с разработени от нас проекти. Срещаме много трудности, но не можем и няма да се откажем. Децата и техните семейства разчитат на нас, облекчението и радостта, с които ги даряваме, са отплата за усилията ни. Щастливи сме, когато стари приятели като Вас ни посещават и ни помагат, когато имаме нужда от помощ, каза още Л. Панкова.
Болшинството от настанените в дневния център и защитеното жилище са лица с интелектуални затруднения и физически увреждания, резултат от прекарано заболяване или лекарска грешка. Тяхното състояние изисква професионализъм и внимание от среда, в която да се чувстват сигурни, разбирани и обичани от работещите с тях екипи. Потребностите и желанията им са като на всички останали, искат да бъдат част от общността и равнопоставени в отношенията с другите. Затова в моята антикризисна програма се предвижда да разширим обхвата на социалните услуги.
С гостоприемните домакини инж. Кр. Герчев коментира: "Ангажирани в предизборна надпревара, не трябва да забравяме, че преди всичко сме хора и трябва да запазим добро отношение към околните. Затова в моята антикризисна програма се предвижда да разширим обхвата на социалните услуги за малки и големи, за всички, които в условията на криза имат потребност от помощ. Всички тези несгоди се случват на нас и с нашите деца, това са наши отговорности. Задоволяването на ежедневните потребности на подобни социални заведения не изискват непосилен финансов ресурс, но искат от нас да постъпим човешки, да проявим милосърдие и великодушие, трудно е, но наградата си заслужава - спокойни детски очи и искрена усмивка."


Още за: Кр. Герчев   община   проект   Още от: Политика

Принтирай статия
20 коментара
06 Ноември 2009 09:28 | гошо
Оценка:
-12
 (
28
 гласа)

Гербери покажете вашето изследване в което Дункин с голяма преднина ! Бъдете мъже стига сте го крили !


06 Ноември 2009 09:55 | ?????
Оценка:
-1
 (
19
 гласа)

......пак ли ти бе , Герчев ? Ей ГЕРБ , Вие похарчихте бюджета на държавата за едни избори бе!!! Биете и комунисти и депесари .....к'во ст'ааа? Нали сте мн'ооооо загрижени за хората?


06 Ноември 2009 10:14 | 999999999999
Оценка:
-6
 (
24
 гласа)

Браво Разум


06 Ноември 2009 10:14 | 1111
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

знае се кой е похарчил бюджета на държавата.А вие барабар с дункин похарчихте бюджета на община разлог.Вие сте по зле от комунистите.Защо не показвате досието на доносника на ДС


06 Ноември 2009 10:16 | 3333
Оценка:
1
 (
25
 гласа)

Покажете най-после социологическите проучвания да ги видим тези.Поне г-н Герчев прави толерантна предизборна кампания, никой не плюе като вас


06 Ноември 2009 10:21 | от ???
Оценка:
0
 (
18
 гласа)

.... комунистите похарчиха парите за 2009 , ГЕРБ харчат от бюджета за 2010 :))


06 Ноември 2009 11:35 | разлог
Оценка:
0
 (
20
 гласа)

До момента единствено Краси Герчев представя ясна и конкретна визия и идеи за това как вижда работата си с хората от Разлог ако бъде избран. От останалите кандидати само неясни фрази и разнопосочни приказки се чуват.


06 Ноември 2009 12:56 | нико
Оценка:
-1
 (
19
 гласа)

къде се скриха сега хората,които казваха че досието на дункин е измислица?! или сега изведнъж се сетихте за него ,но то било "кухо"!! сега искам да попитам така ли смята да управлява дункин-като не казва истината,прикрива факти,скрива документи и си мисли че всичко ще му се размине?! а на тези хора ,на които той (и съпругата му) обещават общински жилища на ниски цени-ще кажа да не очакват невъзможното,защото общински жилища вече няма(освен ако дункин в името на победата-не изгони някое нуждаещо се семейство за да си изпълни предизборните обещания) срамота не ви ли е страх от господ бе?!


06 Ноември 2009 12:57 | ввв
Оценка:
-3
 (
17
 гласа)

Краси Герчев е с ясната визия на демагогското управление на г-н Татарски, които направи много за града и някои от селата,а също така и за себе си/най-много/. Г-н Герчев споменавате, че ще направите ревизия на общината, но тази ревизия ще се прави от някой друг не от Вас и ще бъде направена за последните 10 години .


06 Ноември 2009 15:21 | ррр
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

При толкова много депутати , министри и цялата тежка артилерия , която май нищо не струва, да водиш социологичното проучване!!! Е това е повече от достойно!
За тази смелост -поздравления !


06 Ноември 2009 16:03 | гошо
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

хаах ще видиме кой кого след 15 , няма смисъл сегха да се лъжем, кой кого. В щаба на Герб го имат проучването, и знаят кой води, като не искат да го покажат то ще излезе на 15. Аз го видях.
№9. Благой Дункин


06 Ноември 2009 20:26 | БББ
Оценка:
0
 (
22
 гласа)

Стига вече с този алкохолик Дункин
Как може да го харесвате
Та той е повече от комунист
Ходи от къща на къща да агитира да гласуват за него
Всява страх на хората от общината за да гласуват за него
Много обещават, че ще гласуват за него , но е само на думи
не искам да става кмет агент от ДС
как не го е срам
да си подаде оставката
УСПЕХИ КРАСИ
ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ХОРА ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ТЕБ


07 Ноември 2009 00:23 | котката
Оценка:
1
 (
17
 гласа)

Само ГЕРБ!!!


07 Ноември 2009 07:45 | ррр
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Няма по достоен от теб!!!
Давай , Благо!!!
Леле колко ги е страх от хората с достойнство!!!
Сега си ти ! Няма назд!!!


07 Ноември 2009 09:56 | гражданин
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

хора на 15 излезте и гласуваите за всеки друг-но не и за дункин! този човек вече прекалява и си мисли ,че може да върши неща без да има последствия,но благойчо да знаеш,че ако продължаваш така може и към полицията да се обърнем-спри да заплашваш хората с уволнение(особено по-уязвимите като самотните майки и социално-слабите семейства)!! ако мислиш,че така ще спечелиш-заблуден си много! успех на по-добрите кандидати!


07 Ноември 2009 10:03 | гражданка
Оценка:
-5
 (
13
 гласа)

На 15 трябва да излезнам всички и да гласуваме за Дункин,защото той е човек, който е готов да помогне на хората и да се отзове когато имат нужда от помощ.Само този, който не е имал никакъв контакт с него може да пише такива глупости.Хора гласуваите с номер 9.


07 Ноември 2009 10:08 | до БББ
Оценка:
-7
 (
19
 гласа)

Нима в Разлог има интелигентни хора.Ако съдим по твоето изказване оставаме всички с обеждението, че такива хора не съществуват.Алкохолик- друга дума не знаете ли че всички само нея си използвате?Агент- това вече го знаем и на никой не му е интересно да си пишете едни и сашти коментари.Млъкнете и оставете хората да изберат вие не сте човекът,който ще казва ккой какъв е!!!


07 Ноември 2009 10:59 | трезвомислещ човек
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

исля,че тая клика на снимката,която е окупирала общината вече -10 год най-сетне трябва да се разчисти,тия хора освен да играят денонощно в сдс клуба карти и да клюкарят и да се мислят за най-великите за друго не стават-хора дайте път на младите -мисля ,че Краси Герчев е добър избор .нека да дойдат нови лица,нови идеи,ако стане Краси кмет всичките тия хора ще изхвръкнат и сега са се вкопчили като удавници един в друг да не би да им вземат кокала,и не на последно място-на какво можем да се надяваме като община ако не подкрепим кандидата на Бойко Борисов за кмет!!!-Дункин как ще ни защитава проЕктИТЕ пред министЕрствата не ми е ясно като той е само един бивш техник от ВИК,трябва знаещи хора като Герчев,който ще има подкрепата на Татарски и Бойко Борисов ,а на нас това ни е нужно при сегашната криза-за да има работа ,поръчки ,инвестиции !!!


07 Ноември 2009 14:29 | x
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

браво трезвомислещ човек! съгласен съм, че един кмет е нищо без подкрепата на централната власт, а Герчев с подкрепата на Татарски и Борисов може да направи много повече отколкото Дункин


15 Ноември 2009 21:20 | sadsda
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Защо не вземете да си отворите очите вече време е.. кои е Дункин...? Едно петно в политиката... нали всеки мрънка,че иска гр.Разлог да се разраства... или се бъркам?...защото с избора на Дункин правите точно противоположното.. едно голямо затъване... и пълнене на джоба му... за разлика от Герчев зад чийто гръб стои Татарски и Борисов!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар