Инж. Благой Дункин на среща с предприемачи от община Разлог: Наясно съм, че местният бизнес е в криза

04 ноември 2009 00:20   24 коментара   26828 прочита
Инж. Бл. Дункин подкрепи предприемачите в Разлог
Инж. Бл. Дункин подкрепи предприемачите в Разлог


Инж. Бл. Дункин подкрепи предприемачите в Разлог

В хотел “Папи” в Разлог, под вечния прабългарски и уникален календар, местни предприемачи, хотелиери, ресторантьори, месо- и млекопроизводители, представители на фирми от малкия и среден бизнес, от строителния и дървообработващия бранш се срещнаха с кандидата за кмет на община Разлог инж. Благой Дункин.
В неформалната среща на чаша вино инж. Благой Дункин обсъди с многобройните предприемачи проблемите в бизнеса им.
„Моето лично убеждение е, каза Благой Дункин,- че все още правителството няма адекватна антикризисна програма, нито сме чули някакви мерки за това. Може ли първият закон в новото Народно събрание да бъде законът за колекционерите?
И какво направиха Бойко Борисов и министърът на земеделието в Разлог, което не беше откровено политическо посещение? Те официално произведоха българската овчарка в елитна порода! Няма лошо.
Но звучи несериозно на фона на проблемите в земеделието, проблемите на селското стопанство: растениевъдството и животновъдството, проблемите на района, на хората, на фона на безработицата и кризата в страната.
В Разлог безработицата е с пунктове, които ни поставят на четвърто място в Югозападна България, т. е. тук проблемът безработица е голям.
И кой злоупотребява със ски и голф комплекс „Кулиното”. Та нима този проект е на ГЕРБ? Той е направен изцяло и е дело на ръководството на общината в лицето на кмета Георги Кирев, лека му пръст, и Патриотичен съюз за община Разлог.
Ски и голф комплекс „Кулиното” е проект, който е приоритет и ще остане приоритет в нашата програма. И ние ще продължаваме да работим за неговото реализиране, защото е наше дело, но и в никакъв случай няма да обещаваме неща, които не са в компетенциите на една община, та дори и на държавата. ТОВА Е ПОПУЛИЗЪМ.
Наясно съм, че местният бизнес е в криза. И без да ми го казвате знам.
Ние сме в криза, а правителството увеличава акциза на електроенергията, за да напълни държавната хазна, намалява с 360 милиона средствата за здравеопазване, намалява от 180 на 60 милиона средствата за преквалификация на трайно безработните
ГЕРБ нямат кметове и затова в момента законово дават права на областните управи, дават права областните дирекции да се разпореждат със земеделските земи. Та нима те са наясно повече от общините? Отново тежки държавни структури, далеч от проблемите на земеделските стопани”, каза Благой Дункин.
Представители на местния бизнес поставиха открито и остро проблема за достъп до информация, защо общината работи за граждани само два часа от 15 до 17 часа, защо пътищата в крайните квартали са в лошо състояние, някои от селските производители спечелили суми от европейските програми, са глобени поради немарливост от администрацията и други.


Още за: Бл. Дункин   среща   Разлог   Още от: Политика

Принтирай статия
24 коментара
04 Ноември 2009 09:02 | @@@@
Оценка:
-4
 (
24
 гласа)

Българската икономика е в рецесия,държавата се намира в дълбока депресия,и ако в скоро време не се направи нещо глобално от българското правителство ние ще продължаваме да затъваме все повече.Не е нужно да се увеличават данъците,акцизите,митата и ред подобни такива,за да обеднява все повече и повече българина.Защото не е тайна за никой, че държавата е пред финасов колапс.Но ние обикновените хора нямаме вина за некъдърното управление на държавата.Ние искаме работа и нормален живот.А държава,която неможе да осигури работа на своите поданици е...?Същото е и положението в китния Разлог, всеки се оправя как може .Това се отнася и за малкия и среден бизнес, ако все още съществува.Много трудно се живее в такава мизерна държава,много.А бизнеса в Разлог можеше да изглежда по друг начин, но за огромно съжаление,както в лошите сценарии нищо не е както трябва.Разложани са обезверени, не вярват на никой и в нищо.Защо ли обаче стана така Г-н Татарски,знаете ли причината?Досещате ли се?


04 Ноември 2009 09:37 | да
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Да наясно сме защо вече хората не вярват на лъйливи обещания,хората вече са уморени безработицата в града е факт,хората са в безизходица.А някой постоянно им набива в главите че може да и м помогне.НЕ СЕ ЗАЛЪГВАИТЕ


04 Ноември 2009 10:00 | Мехомиец
Оценка:
-5
 (
17
 гласа)

Прочетох внимателно в печатното издание цялата статия, изключително провилен анализ за новото правителство, с доста лява реторика. В първата част на коментара имим чувството, че Благой се кандидатира за министър-председател...иначе тези неща са верни, за ББ за министър Найденов. Ако от отглеждането на кучета се изкарва нещо ОК, но нейсе само се харчи от това хоби. А за бизнеса,на един бизнесмен му трябва кредитна линия за развитие/на този етап в глобална криза/, само, че не знам как кмета ще му помогне за това нещо. Иначе като обикновен човек, съм съгласен за предложенията му за намаляване на данъците, но нали той самият е гласувал за тези патенти и данъци преди една година, нали тогава доста хора с дребен занаят , фризьори, кафеджии и магазинери се оплакваха, че данъците са непосилни?! Всичко е на лична основа и се дължи на предателството на един депутата нов гербер...


04 Ноември 2009 10:10 | и баба знае
Оценка:
2
 (
20
 гласа)

Дункин не е на ясно, а на тясно!!!


04 Ноември 2009 10:39 | дядо също знае
Оценка:
6
 (
22
 гласа)

И като е натясно Дункин говори пълни глупости!


04 Ноември 2009 10:49 | g
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

ГЛАСУВАЙТЕ С №3


04 Ноември 2009 10:51 | И АЗ
Оценка:
3
 (
23
 гласа)

ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ И КРАСИ ГЕРЧЕВ С № 3 ДРУГИТЕ СА ПРЕДАТЕЛИ И ЛЪЖАТ ЗА ВСИЧКО


04 Ноември 2009 10:53 | бббббббб
Оценка:
-2
 (
24
 гласа)

Гласувайте с номер 9 -за едно честно управление


04 Ноември 2009 16:11 | 1111
Оценка:
0
 (
18
 гласа)

Мили хора, гласувайте разумно.Гласувайте с бюлетина №3.Гласувайте за новото необремененото.Не слушайте какво Ви казва Благой Дункин.Той ще се подсигури и хората около него, а ние...Гласувайте Разлог да върви напред, заедно с депутата и правителството. Успех...


04 Ноември 2009 16:58 | DS
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Най-после да има разумна реакция от политическа сила-вижте линка:
http://www.rzs.bg/index.php?t=2428


04 Ноември 2009 21:22 | Помнещ - До 1111
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Само да ти напомня, драги ми (или драга ми) 1111 - не преди толкова много години с "Мили хора" започваха уводни статии в органа на БКП/БСП - ненадминатата N:1 мафиотска организация в България за всички времена. Моля те да уточниш кой от следните отговори е най-близко до причините накаралите да употребиш това обръщение:
1. Да, комунист съм и се гордея с БКП, вестник "Дума" и Стефан Продев
2. Твърде млад(а) съм за да знам за какво ме питаш
3. Дойде ми спонтанно, просто съм отчаян(н) хуманист(ка)
4. Краси ми е а) шеф; б) роднина; в) симпатичен; г) бизнес партньор; е) т.н.
Предлагам и варианти за имъкване от дирекен отговор ако ви е неудобно да напишете истината
1. Не съм от тях, как' Сийке (тоест, комунист съм ама не искам да знаете)
2. Млад съм аз, но младост не помня (разбирайте го както щете)
3. Аз съм творческа натура (чиновник съм в обшината и пиша за да не умра от скука )
4. Не ви е срам да обиждате така хората (естествено, че е, иначе за какво ще пиша)
Благодаря!


04 Ноември 2009 21:40 | роси
Оценка:
0
 (
20
 гласа)

Благой, успех ! Много сме зад теб! Смело !!!


05 Ноември 2009 07:43 | ММММММММ
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Благой няма да бъде кмет
Него трябва да го бъде срам да излезе пред народа
отидете в портал Разлог и ще видите за какво става на въпрос
аз няма да кооментирам
може ли някой да ми каже- как може да се кандидатира човек за кмет след като е агент на ДС
Долу комунистите, а той е точно такъв
УСПЕХИ КРАСИ
ГЛАСУВАЙТЕ С №3 БЮЛЕТИНА


05 Ноември 2009 07:47 | ММММММММММ
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

ииии г- Дункин говори за закони, а той не ги спазва - става въпрос за незаконното строителство в с. Елешница
Да си подава оставката докато е време "АГЕНТ ВАСИЛЕВ"


05 Ноември 2009 08:57 | до МММММММММММ
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)

ПРОЧЕТИ СИ ПЪРВО ВЕСТНИКА И ТОГАВА ГОВОРИ ЗА НЕЗАКОННОТО СТРОИТЕЛСТВО В С.ЕЛЕШНИЦА, ТАМ ВСИЧКО Е ИЗРАВНЕНО СЪС ЗЕМЯТА, НО КРАСИ МАНЕВ НАЛИ Е НЕДОСТИЖИМ И ОТНОВО Е ПОЧНАЛ ДА СТРОИ И СЕГА ВЕЧЕ Е СЕЗИРАНА ПРОКОРАТУРАТА, НО ВЙЕ ЕСТЕСТВЕНО ГЛЕДАТЕ ПРАВОЛИНЕИНО!
КАКВО НАПРАВИ ТАТАРСКИ С НЕЗАКОНТОТО ПРОКОПАВАНЕ НА 12 КМ. КАБЕЛ ОТ "МЕСТА НЕТ", Т.Е. КРАСИ ГЕРЧЕВ, НАЛИ УЖ НЕ БЕШЕ СОБСТВЕНИК?????
САМО ДА СИ ПРИКАЗВАТЕ НЕЩО, НО ДАЛИ Е ВЯРНО...........


05 Ноември 2009 10:07 | иво
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

г-н Дункин Вие за два месеца направихте чудеса за малките деца Всички сме зад вас 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 бюлетините ще бъдат с този номер


05 Ноември 2009 11:16 | от dir
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Четирима кандидати за кмет се оказаха агенти на ДС
4 Ноември 2009
Четирима кандидати за кмет на частичните местни избори на 15 ноември са сътрудничили на Държавна сигурност, установи проверката на комисията по досиетата. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на село Беглеж, област Плевен е бил щатен служител на ДС, а по-късно е бил назначен за разузнавач.
Агенти на ДС са били кандидатът за кмет на Разлог Благой Дункин, подкрепен от СДС, ДСБ, ВМРО, НДСВ, ССД и Демократическата партия, и кандидатът за кмет на Столичната община, издигнат от Българския бизнес блок Кристиян Кръстев.
Друг кандидат за кмет на София – Сава Гърбузанов, издигнат от Обединената партия на пенсионерите в България, пък е бил съдържател на явочна квартира.


05 Ноември 2009 15:50 |
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Е това е. Ще продължават да ни управляв агенти на ДС. Та и тези които ги подкрепят още по-зле.Аз съм бил демократ и до тези избори винаги съм гласувал със синята бюлетина. Но тоя път не....Оказва се че всички от СДС и ДСБ които подкрепят кандидатурата на г-н Дункин са такива.
За мен цялото ръководство на СДС и ДСБ трябва да си подадът оставката.Може да се окаже , че и те са агенти на ДС.


05 Ноември 2009 16:22 | зззз
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

И тримата председатели на партий ,Д-р Георгиев, д-р Радко Тумбев и г- Тренчев да си подадът оставките...Ние четем досието на агент Василев, Вие казвате че няма досие.Публикувайте документа.Ние не знаем на кой да вярваме.В Портал Разлог беше публикуван документа.Това лъжа ли е или истина.Не Ви прави чест ,ако е вярно.Не трябва да се показвате пред Вашите симпатизанти.То вече и ги няма.Ако можете и тоя път да ги излъжете да гласуват за Вас Ви стига.Да изедете нашите парички от народа да си оправите положението и достатъчно....


05 Ноември 2009 16:56 | ееее
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

Двадесет години се говори за агенти на ДС- стига вече,омръзна ни всички. По времето на комунизма всеки казал нещо-е агент на ДС. Това ли е най-важното? Като няма какво друго да се захванете ,това ви е единственото.
Вижте- Р.Кондев- вечния кандидат,който дори не живее в Разлог,а се появява само по време на избори,той е за софри,жени,но за друго нищо не става. Нека си стои при любовницата си в Благоевград,той вече няма място в Разлог.
№3- добро момче,но е "кукла на конци" без собствено мнение, уплашен, неуверен,не се знае на кой свят е, сигурно вече съжалява къде е тръгнал,защото знае,че ще бъде употребен.
Другите двама- няма смисъл да се коментират.
Единственият човек,който е наясно какво става в тази община и който може за оставащите 2 години да направи нещо смислено е Дункин- №9
Разлог и общината са хора с усет и знаят,че това е човекът,който трябва да бъде Кмет!


06 Ноември 2009 11:40 | 20 години
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Двадесет години се говори за ДС и 20 години те управляват страната и вижте до къде стигнахме. Стига толкова агенти във властта. Има нови лица с нови идеи и готови за ново управление, да дадем шанс на Краси Герчев.


07 Ноември 2009 14:22 | x
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Краси Герчев - човек със съвременно мислене и реален поглед в/у ставащото в общината с ясни цели и идей, като реализиране на проект кулиното цел номер 1, която ще изправи общината отново на крака. Силно се надявам Краси да успее с този проект заедно с помоща на г-н Татарски и централната власт.Това е нещото, което трябва на нашата община! Хора не се заблуждавайте Дункин няма с какво да ви помогне, изберете правилния човек - Краси герчев номер 3 !!!


07 Ноември 2009 23:03 | да
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Какво разбира Дункин от бизнес??? А има един бизнес- "ВАРЕНЕТО НА ДОМАШНА СЛИВОВА РАКИЯ И НЕЙНАТА КОНСУМАЦИЯ!!! Това е то бизнес за Кмет!!! Внимавайте да не си изберете ПИЯНИЯ КМЕТ!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар