Хвърлена ръкавица! Адв. Ил. Стоянов отвори война с ОБС шефа Р. Тасков: Крайно време е Благоевград да прогони вечните съветници! Да паднат маските на политическите артисти, за които престоя в Общински съвет е платено занятие далеч от политиката

23 май 2018 18:49   51 коментара   49662 прочита


Сигурно е много удобно да се стои на скрито зад гърба на кмета Ат. Камбитов, г-н Тасков?! Разбирам ви, защото такъв политически и морален акт, като напускане на общински съвет за вас е очевидно необясним и немислим. Подавам оставка за това, че ОБС е лишил хората от право на глас, а вие ми вадите цифрички за посещения на комисии. Жалко е!

Остър отговор от напусналия съветник Илко Стоянов, провокира с изказването си на пресконференция днес, председателят на ОБС Благоевград, Радослав Тасков. Часове, след като Тасков заяви, че напусналият съветник Стоянов няма да липсва на ОБС, че е бил нередовен на заседанията на комисиите, в които е участвал, и че законът, позволил му да е едновременно съветник и заместник кмет на Петрич, е алогичен, Илко Стоянов се възползва от правото си на отговор на страниците ни.

Отговорът на юриста и бивш общински съветник звучи като хвърлена ръкавица и началото на политическа война, година преди местните избори . Стоянов напусна ОБС, след като бившите му колеги не гласуваха предложението за референдум за разкопките при Покровник и АМ "Струма". Казус, който извади на светло истинската стойност на народните ни избраници, които отхвърлиха всякакви предложения да се чуе Гласът народен, за което ние многократно писахме.

Без редакция публикуваме отговора на адв. Илко Стоянов:

В моето изявление за напускане на общинския съвет съвсем умишлено не споменах имена, защото мисля, че повечето жители на Благоевград са достатъчно грамотни и информирани, за да си правят собствени изводи. Днес разбирам, че Радослав Тасков е правил изявления, които ме касаят и няма как да не дам отговор на казаното от него, не за да си оправдавам, а защото обещах на жителите на Благоевград, че ще продължа да свалям маските на „политическите артисти“ в общински съвет Благоевград.

Ясно ми е, че хора като Тасков и още общински съветници, така и не можаха да свикнат с присъствието ми в общинския съвет и по-скоро ме търпяха там, но не очаквах, че не могат да приемат напускането ми. Очевидно е, че и стилът им на поведение е типичния за тях – отзад в гърба! Защо иначе при толкова отчети на председателят на общинския съвет, той нито един път не постави тази тема публично на сесия на общински съвет, докато аз съм там в залата?! Жалка работа е това …

Но не съм изненадан от този стил на поведение, защото аз все още помня какво сравнение направи за него Бойко Борисов, което съм достатъчно възпитан да не цитирам, но мрежата и гугъл все още го пазят? Няма да коментирам детайлно и една съветничка, която почти си изостави делата, докато обикаляше с две анонимни листчета компромати по редакциите на повечето медии, но никъде не можа да обясни и докаже нищо смислено, въпреки професията си.

Трябва да Ви кажа, че Радослав Тасков го разбирам напълно, защото за него такъв политически и морален акт, като напускане на общински съвет е очевидно необясним и немислим. Аз подавам оставка за това, че общинския съвет е лишил хората от право на глас, а той ми вади цифрички за посещения на комисии. Къде Ви е политическото говорене господин Тасков? Защо вместо да се опитвате да докажете колко няма да липсвам на общински съвет, не вземете да обясните на хората нещо много по-съществено: какво всъщност означава вашия вот „въздържал се“ при гласуването за прякото участие на избирателите в управлението на община Благоевград?

Всъщност, въпросите към Тасков са много повече и ще се увеличават. Откога е общински съветник Радослав Тасков? Колко кмета е сменил като председател на общински съвет? Успял ли след толкова години на този пост да осъзнае, че да водиш правилно сесии на общински съвет не те прави добър председател, а те прави само добър водещ?

И най-вече какво е свършил през цялото това време, освен това да води сесиите? Би следвало след толкова години работа като председател, Радослав Тасков поне да е научил, че органът на местното самоуправление е Общинския съвет, докато комисиите, които той цитира са единствено помощен орган и при това забележете, че за въпросното участие в комисии се заплаща на съветниците. Нито за себе си, нито за избирателите си не откривам нужда да присъствам на безсмислени другарски матинета, за да получа някой лев отгоре.

По отношение на местоработата ми по трудов договор, като заместник кмет в Петрич и избираемата ми длъжност като общински съветник в Благоевград, на лицето Радослав Тасков може да му звучи нелогично съвместяването на двете, но искам да му напомня, че в едно нормално общество, несъвместимостта се определя от закона, а не от звуците в главата на някого! И тук обаче имам въпрос към Тасков: как му звучи например съвместимостта на Ивайло Златанов, който се явява едновременно началник на РИО – Благоевград и общински съветник в общински съвет Благоевград и който съвсем наскоро на сесия при дискусия за определените критериите за прием на първокласници, направи изказване и в двете си качества?

Макар че вече не съм общински съветник искам да обърна внимание и на още една тема, по която се е изказал председателят на общинския съвет – футболния клуб „Пирин“. Принципал на всички общински дружества е общински съвет – Благоевград. В този смисъл отговорността е на този, който изпълнява функциите на председател на общински съвет. Сигурно е много добре да се стои на скритичко зад гърба на кмета Камбитов, но дойде време, в което да не се поднасят само цветя, а да се поема и отговорност.

Каква е Вашата политическа отговорност, която ще поемете господин Тасков? Като гражданин, аз не вярвам на думите Ви, че сте загрижен за футбола и за детско-юношеската школа на Пирин. И ще ви докажа защо! На 23 февруари 2015г., аз внесох предложение чрез Вас до общински съвет Благоевград, което касаеше масовия спорт и детско-юношеската школа на Пирин. Към днешна дата са минали повече от три години и Вие, който се правите на загрижен, не сте го внесли за разглеждане, нито на любимите Ви комисии, нито на сесия на общински съвет.

Повече от три години, господин Тасков, Вие загрижения за футбола в Благоевград, почти несменяемия на поста председател на общински съвет Благоевград, не може да намерите няколко секунди време да разпределите предложение, което касае детско-юношеската школа на Пирин! Повече от три години, господин Тасков!!!

Стига демагогия и манипулации! Както казах на една от последните сесии, на които участвах: „ледът се пропука“. Идват други времена и се надявам избирателите в община Благоевград най-сетне да прогонят „вечните съветници“, за които съществуването им в общинския съвет се е превърнало в занятие и няма нищо общо с политиката.

И. Калинков

 

51 коментара
23 Май 2018 18:55 | Браво
Оценка:
46
 (
48
 гласа)

Размазване


23 Май 2018 19:03 | Е те така
Оценка:
43
 (
51
 гласа)

право куме в очи май ще се изтепат преди изборите обаче това момче почва да ме кефи браво


23 Май 2018 19:25 | А аааа
Оценка:
38
 (
42
 гласа)

съветничката е албина анева, всички я знаят каква е тая това е последния и мандат


23 Май 2018 19:25 | вижте това
Оценка:
20
 (
20
 гласа)

https://dariknews.bg/regioni/blagoevgrad/bojko-borisov-stiga-s-toq-taskov-nashiqt-chovek-v-blagoevgrad-e-pendev-188302


23 Май 2018 20:09 | Сашо
Оценка:
-26
 (
44
 гласа)

Абе някой друг да говори може ама този смешко Илко е комично само като чуете фамилии Кипрови е достатъчно


23 Май 2018 20:25 | ..
Оценка:
-14
 (
26
 гласа)

Гласувайте на следващите избори за кмет на Благоев за господин Йордан Андонов или за господин Бисер Михаилов ( от Кюстендил). Това е правилният избор


23 Май 2018 20:37 | Петрич
Оценка:
-25
 (
35
 гласа)

Ай изтеглете си го тоя, да има повече време за проблемите на Благоевград. Нас вече ни "Опри".


23 Май 2018 20:53 | Домлян
Оценка:
33
 (
35
 гласа)

Абе, ора, какво е вишото на Тасков?


23 Май 2018 21:11 | Da
Оценка:
-24
 (
44
 гласа)

Илко Илко не ти трябва тая война. Сега вече приключи вервай ми. Направи си публично харакири.


23 Май 2018 21:37 | Общинар
Оценка:
19
 (
23
 гласа)

ДА СИ ХОДЯТ ЗАЕДНО С КМЕТА КРАДЛИДКОВ КОЙТО СЪСИПА БЛАГОЕВГРАД.


23 Май 2018 21:46 | Бръчков
Оценка:
-18
 (
40
 гласа)

Абе Илко що ти требваше да споменаваш Бойко. Са ки требе да му се обяснявам отдека те намерих. Ке пита и за пазара. Ки требва май да си търсиш друга работа


23 Май 2018 21:47 | 12345
Оценка:
34
 (
44
 гласа)

Браво господин Стоянов! Трябва общинските съвети и народното събрание да бъдат по два мандата! Броят на общинските съветници и депутати, също да бъде намален! Населението драстично намалява и техния брой, също трябва да бъде намален! А господин Тасков вече става нагъл в общинския съвет, ще се пенсионирате! Кой подред мандат сте господин Тасков? Така не се прави демокрация с едни и същи хора във властта! Този град няма да върви на пред!


23 Май 2018 21:49 | ййй
Оценка:
-26
 (
40
 гласа)

Като напуска да напуска, какво бърка и Тасков и Кмета, а като даваше по 20 лева да врезе съветник. Какво правим? Ше се готви за Кмет той вече няма да влезе съветник, ако пак не плаща


23 Май 2018 21:58 | Запознат
Оценка:
-26
 (
42
 гласа)

Адвокатчето стъпна на мина. Кога ше гръмне ще видим. Кой се заял с Тасков се е победнел. А напада и Албина и там ще яде дървото.


23 Май 2018 21:58 | благоевград
Оценка:
-21
 (
25
 гласа)

бисер михайлов кмет на благоевград


23 Май 2018 22:10 | Мина
Оценка:
-27
 (
45
 гласа)

Срещу тасков да тичате нема да го стигнете. Ясни са му на него много нещата. а илко стоянов що търчи като пърле пред майка му? Лошо Седларов, много лошо


23 Май 2018 22:14 | Той е
Оценка:
-19
 (
37
 гласа)

Абе тоя Илко не беше ли кандидат на цигянска партия. Са от кои е. Тоя не беше ли с Калъмов кога раздаваха по махалата пара. Са що прави в Петрич


23 Май 2018 22:16 | Смешник
Оценка:
-10
 (
38
 гласа)

Най обичам като почнат всякакви анонимни мухльовци да се изказват по адрес на хора, за които са чели само по вестниците :) а илко стоянов като напусна съвета и се разлая. Трай си ильо че всички знаем за честността и достойнството ти на изборите. Лично аз давах на мойте работници по 20 лв да гласуват за теб. ма бързо забрави какво обещаваше


23 Май 2018 22:19 | СТИГА
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Стига сте ни навирали за кмет автоджамбази на....


23 Май 2018 22:21 | Питанка
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Е е е само Илко ли плащаше?


23 Май 2018 22:29 | бъдеще
Оценка:
-8
 (
22
 гласа)

Г-Н. ЙОРДАН. АНДОНОВ КМЕТ НА БЛАГОЕВГРАД. !


23 Май 2018 22:32 | Истина
Оценка:
-17
 (
35
 гласа)

Не плащаше само илко ма той е единствения дето се прави на света вода ненапита и си мисли че ядем доматите с колците. Хахаха


23 Май 2018 22:37 | !!!
Оценка:
-18
 (
34
 гласа)

По-голям селски тарикат и интересчия от Илко има ли ? Нито адвокат, нито чеп за кисело зеле става от тоя


23 Май 2018 22:39 | 123
Оценка:
28
 (
36
 гласа)

Аз па да ви кажа, за мен тасков си е голем въздух под налягане. Адвокатчето и без политиката ще си работи, ама кажете тасков що ще работи, ако го издухат на смедващите избори


23 Май 2018 22:39 | Е чак па
Оценка:
28
 (
30
 гласа)

Всички са един дол дренки . И не плашете с Тасков, защото ако не е камбитов тасков кой е, аре стига сега . Да се молят да е жив здрав камбата че ги влачи на буксир ама ако той падне тия нема да го дигнат така да знаете . Илко поне е интелигентен и учен правилно говори h. Нали видехме адвокатката как не познава законите и пелтечи на сесия . Агресивни сте все до един за тоя кокъл ама нещата вървят към кардинална проямяна, не ядеме доматите с колците . Ни албина ни тасков, ни урдевци ни дончовци ще ги има догодина


23 Май 2018 22:43 | адвокат
Оценка:
30
 (
30
 гласа)

албина се спука да търчи тия дни между ДАИ и КАТ клиентела да търси нея нищо друго не я интересува не разбира от политика къде се ръга, та тя не мина ли през сума партии, ами тасков да не е от една само де поогледайте се и вижте как прескачат от клон на клон . Всеки се бута у тая власт за пари не им стигат на хорицата гледат келипира Камбата поне нещо прави за града от тия каква полза а кажете на кой са помогнали и що сте видели от така изброените персони


23 Май 2018 22:52 | Благоевград
Оценка:
-19
 (
23
 гласа)

Най д остойният, умен, интелигентен, администратор, държавник - това е многоуважаваният г-н Областен Управител Б. Михаилов, той трябва да бъде новият кмет на града ни за да може Благоевград да просперира и прогресира, ще отвори нови работни места, града ще привлече инвеститори и прочей.


24 Май 2018 06:40 | До Хан Крум
Оценка:
29
 (
33
 гласа)

Абе Тасков Тасков вечната комунистическа Амбър си като София Янчева, вие си мислите че сте незаменими в тая Община. Комунистически номенклатури.


24 Май 2018 07:05 | старогражданин
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

От прехода първи "намазаха" адвокатите и докторите. Едните си направиха закони за вечно точене от чешмата, а не капене, а другите станаха еднолични търговци със... здравето на хората. Най-гръмогласните адвокати имат най-сигурна клиентела. Това е в България. Публична тайна е, че Благоевград е градът на червената буржоазия. Въпреки всичките наливания на национални средства местният Герб не може да мине без съюз с нея. Този компромис си има цена. Инвестиции на найн. Само Бисер Михайлов знае за какво говоря. Продължавайте да му търсите кусури.


24 Май 2018 07:24 | старогражданин
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Може да сме всякакви, но не сме пpости! Това е моето обpъщение към тези, които уважават днешния ден на Pодината.


24 Май 2018 08:04 | Благоевградчанин
Оценка:
27
 (
27
 гласа)

Крайно време е да има мандатност!!!
Тези хора, които ги гледаме 27години просто не ги забелязваме!!
Един от тях няма авторитет!!!
Службогонци ха, ха, ха
Колко и да лапат, един ден ще повръщат!!


24 Май 2018 08:38 | Истината
Оценка:
-20
 (
34
 гласа)

Адвокатите са най мръсното и корумпирано племе. И Тасков не е китка, ама и тоя Илко е такъв помияр постоянно говори срещу всички. Плюе срещу Албина защото е на светлинни години от него. Посредствен адвокат политик и човек


24 Май 2018 08:53 | адвокат
Оценка:
30
 (
30
 гласа)

Моля добър адвокат, на светлинни години ? Колкото е адвокат, толкова и политик ! Когато ви каже добър ден погледнете слънцето, тича да събира клиенти и после не помни кой по кое дело е, това ли е добрия адвокат -никаква пристрастност към хората, които и плащат, а в политиката пълно лицемерие . Не ми я хвалете, а идете в зала и чуйте . Колегата Бараков я гонеше за това, че се явява без да е подготвена . И така е от край време


24 Май 2018 09:27 | старогражданин
Оценка:
-17
 (
29
 гласа)

Адвокате, адвокате, никога няма да разбереш удоволствието от чуждото уважение. Много се самоуважаваш.


24 Май 2018 12:22 | преминаващ
Оценка:
24
 (
24
 гласа)

мале, мале тасков и хората му чисто са си изпуснали нервите щом и заплахи по форумите са почнали да пишат


24 Май 2018 14:55 | въпрос
Оценка:
-3
 (
29
 гласа)

абе тоя ако е заместник кмет как е адвокат?


24 Май 2018 15:02 | 123
Оценка:
-14
 (
22
 гласа)

Илко,
ти си умряло куче, затова се опитваш да скимтиш.
Търсиш слава, ама няма за какво, ти си боклук долен, който живее на славата на баща си, лека му пръст, който беше изключителен човек.
Разкарай се от област Благоевград и си ходи при ГУРОТО - Христо Бисеров, с който имате основание да полежите, най-малко в Бобов дол, а дал господ и в Софииския Централен...


24 Май 2018 16:21 | *********
Оценка:
20
 (
20
 гласа)

Това за вечните съветници е вярно. Бизнеса си направиха с влияние и връзки. Цял град ги знае, че са схемаджии за собствена полза. Време им е да ги завлекат мътните...


24 Май 2018 16:29 | Любопитно
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Как ли ще се изкаже Злата по въпросите и на двамата???


24 Май 2018 16:47 | Аман
Оценка:
23
 (
23
 гласа)

де бре албина почини си малко, спри се с това анонимно писане по форума. и без това всички те знаят вече колко си лъжлива и подла. ще имаш достатъчно време след една година, като приключиш с общинския съвет.


24 Май 2018 17:11 | старогражданин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

24-ти май и адвокатите... Спомних си вица за блокчето без тоалетни. Там са на първия етажэ .И при Живков е било така.


24 Май 2018 17:50 | Интересно
Оценка:
-5
 (
27
 гласа)

Да.
В сайта се води практикуващ адвокат.
В Петрич - заместник кмет.
Недоумявам?


24 Май 2018 18:26 | до михова
Оценка:
13
 (
21
 гласа)

и ти не е лошо да се поспреш с глупостите които се опитваш да внушаваш, че и без това не ти се получават. гледаи си там заплатката на държавната работа, обичкаите си се с радко, но не се прави на пиар - не ставаш.


24 Май 2018 22:30 | Изумена
Оценка:
-1
 (
15
 гласа)

Аз не мога да разбера какво става тука. До изборите има година и половина, а тея хора от сега ще се изтрепят.


25 Май 2018 08:41 | скаптопара
Оценка:
-7
 (
13
 гласа)

Черния е станал още по черен. Дявол пазете се!!!


25 Май 2018 15:54 | запознат
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Пак не сте наясно-адвокатката обаче този път не е Албина-тя си е другарче с Илко. Двамата си гукат често заедно-видял съм ги. Днеска Албина подкрепи Дончо в искането за оставката на Тасков. Адвокатката, за която пише в статията е съпартийката доскоро на Илко-Цвета Рангелова. Отдавна двамата не мелят брашно и тя го е предала.


25 Май 2018 16:00 | съдията до адвоката
Оценка:
-10
 (
12
 гласа)

Ти май си най-непросветен. Албина Анева е най-добрия адвокат в момента и е кума и защитник на сина на "колегата ти Бараков" .Като знам колко дела има и колко разбира от компютри, трудно я виждам да чете и пише във форуми-това е присъщо на други по-млади адвокати и съдии.


25 Май 2018 19:59 | Адвокат 2
Оценка:
-6
 (
14
 гласа)

Колегата наистина се е олял.
Не си е замразил членството в САК.
Може да си на трудов договор заместник кмет, но не може в същото време
да си практикуващ адвокат.
Това е много не професионално и много лош сигнал към клиентите, настоящи и бъдещи.
След като не можеш да опазиш собствения си интерес как ще опазиш този на доверениците си?
Заслужава да му се отнемат адвокатските права.


25 Май 2018 20:34 | До адвокат 2
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Много по лош сигнал за клиентите е когато адвокат се превръща в доносник, но всяко стадо си има мърша. Дерзайте адвокат 2 и не забравяйте все пак, че с анонимно доносче не става.


26 Май 2018 07:35 | Адвокат 2
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

Илко, приятелю.
Когато не можеш да вкараш в ред собствените си дела как ще се грижиш за чуждите?
Не очаквах такова "левашко" изпълнение от тебе. Не е нужно "анонимно доносче".
Факта е налице. Няма как да избягаш от него.


26 Май 2018 10:21 | запознат
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Имам възможността да познавам Илко и ще ви кажа, че случайни неща и "левашки изпълнения" при него няма. Не го харесвате, защото той е всичко онова, което сте искали да бъдете, но нямате сърце да го направите.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар