Хаос в столетницата! Вътрешни брожения в БСП - Благоевград! Кой да е кандидат-кметът - Р. Томов или Д. Ирибозов и кои в гражданската им листа?!

25 август 2019 11:59   55 коментара   36246 прочита
Димитър Ирибозов или Румен Томов? Кой ще се изправи срещу Ат. Камбитов?!
Димитър Ирибозов или Румен Томов? Кой ще се изправи срещу Ат. Камбитов?!


Димитър Ирибозов или Румен Томов? Кой ще се изправи срещу Ат. Камбитов?!

Конференцията решава на 4 септември. Партийната им листа май е по-слаба от гражданската. Старите съветници уплашени за развоя на събитията по време на изборите..

БСП Благоевград все още няма единодушие по отношение избора на кандидат за кмет, от седмици в партията не са спирали вътрешните брожения срещу този или онзи кандидат, както за кмет, така и за общински съветници. Крамолите са страшни. Седмица преди насрочената на 4-ти Септември партийна конференция, червените нямат яснота, кой ще е кандидат-кметът им срещу кмета от ГЕРБ Атанас Камбитов.

Както Struma.com съобщи БСП се лута между благоевградския строителен предприемач Румен Томов и бившия шеф на пощата Димитър Ирибозов. Според наши източници, по-голямата част от червените подкрепяли кандидатурата на съдружника на Антон Ангелов - Джамбаза в "Плаза", Румен Томов, заради неопетненото му от политиката име. Другите застават зад Ирибозов, тъй като Томов е неразпознаваем за хората в града и това поставя в риск изборния резултат за червените.

Оптимисти сред БСП смятат, че в рамките на предизборната кампания Томов ще успее да обере негативния вот и да се превърне в обединител на опозицията. Трудна задача са си поставили социалистите. Томов срещу Камбитов и неговите два успешни управленски мандата. Дори вътре в партията се говори, че кандидатурите на БСП са истински подарък за Камбитов и ГЕРБ, затова и споровете кой да е, нестихват с месеци.

Неодобрение на част от червените има и за другия им номиниран кандидат Димитър Ирибозов, бивш кадър на НДСВ, шеф на пощата в Благоевград по тяхно време. Години наред обаче Ирибозов няма връзка с обществения и политически живот в града и от години не живее в Благоевград, работи в София.. Следите, които той е оставил в Благоевград са заличени и малцина си спомнят за него. Затова се лутат БСП с избора на кандидат кмет, но нашата прогноза е, че кандидатурата на Томов ще събере повече подкрепа вътре в партията от тази на Ирибозов. Така, че най-вероятният им кандидат ще е Румен Томов.

Имаше мълва, че БСП няма да издигат кандидат за кмет, а ще подкрепят независим такъв, дори се споменаваше името на адвокат Илко Стоянов, като независим кандидат, подкрепен от БСП, но тази версия отпадна, тъй като напоследък се говори, че адвокат Стоянов няма да се кандидатира за кмет, а ще участва в изборите със силна листа за съветници.

Караници, брожения, протести има и срещу композицията на партийната и гражданската им листа. В гражданската листа на БСП са включени разпознаваеми за обществото лица като Злата Ризова, нейният политически партньор Бисер Стойчев, топ адвокатът Александър Мановски, В. Миленков и други.

За Ризова, която трябва да признаем, остана твърд и отявлен опозиционер, е отредено челно място в гражданската им листа.. Тези, които са включени в партийната им листа протестират, заради по-силната гражданска листа и възникнали опасения, че ще влязат съветници от гражданската, а не от партийната им листа. Тези опасения развихрят скандали, интриги и злостни коментари по отношение на този, или онзи кандидат-съветник. Но и тези спорове ще се решат на конференцията им на 4 септември.

Не сме очаквали, че БСП Благоевград ще се справи категорично с избора на кмет и съветници, тъй като от години структурата тук е раздирана от всякакви противоречия и белязана от вътрешнопартийни предателства и крамоли.

Стари срещу млади, тази война не стихна през годините и доведе до обезличаването на БСП като твърда опозиция на властта и бе в основата на множеството загубени избори за столетницата. За да станем свидетели на интересна предизборна игра е нужна консолидация на структурите на БСП в Благоевград и лъвска битка, тъй като този, срещу когото ще се изправят Атанас Камбитов от ГЕРБ, е труден за преглъщане и победа. Силно разпознаваем, силен стратег, обигран тактик и изключително успешен кмет в двата си поредни мандата.

Прогнозата ни: Румен Томов срещу Атанас Камбитов - Труден "мач" за отбора на БСП! Но нищо, важно е да се участва. Успех на всички кандидати в предстоящите местни избори.

П. Костадинов


Още за: избори   кандидат   кмет   Още от: Политика

Принтирай статия
55 коментара
25 Август 2019 12:29 | комунист
Оценка:
-8
 (
28
 гласа)

ха ха е ще си останат само с участието


25 Август 2019 12:39 | Жоао
Оценка:
26
 (
44
 гласа)

Струма-гербаджийски подлоги.


25 Август 2019 12:41 | запознат
Оценка:
3
 (
33
 гласа)

Подлоги не подлоги много са прави за съжаление победата при тези кандидати е в кърпа вързана на Камбитов аз за първи път чувам за тези хора от Благоевград ли са или приоданци зетьове


25 Август 2019 13:57 | Петричанец
Оценка:
25
 (
39
 гласа)

Стига вече с този ваш успял кмет Камбитов! Ако не бяха европейските пари какво щеше да направи този ваш Камбитов а? Стига сте го тупали по рамото, да видим дали ще постигне с построеното преди 1989 год.? Ремонти, ремонти и пак ремонти! Построй нещо бе Камбитов от основи хайде да те видим що се перчиш само с тези санировки


25 Август 2019 14:27 | ББ
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

Кой ви каза, че Камбитов ще е кандидат за кмет :))))


25 Август 2019 14:40 | Виктор
Оценка:
23
 (
31
 гласа)

А някой вижда ли разлика между ГЕРБ и БСП . И двете продукт на БКП . И двете структуритани по комунистически модел, лидерски партии, които с различни разклонения НДСВ, ДПС и други 30 години водят политика на геноцид спрямо българския народ. Комунистите се бяха " отдали " на СССР, тия на всички. Как не се роди един патриот, един който да обича и мисли за хората, да види как живеят обикновените хора, да видят, че няма семейство от което, да няма емигрирал човек. Корупция на всякъде а осъдени няма . По зле сме от една С. Македония, където закопчаха шефката на Спец прокуратурата, а тук айдук пращат консул във Валенсия. В областта има кметове, които по 20-30 години кметуват и не се наядоха. Трябва промяна - два мандата и чао, така е за президент, шеф на БАН, ректори на университети. А тези като богоизбрани. Първия мандат нещо направят, втория крадат като ненормални, натрупат при и влияние, вземат страха на обикновените хора и няма слизане от върха. Това важи за всички .


25 Август 2019 15:27 | старогражданин
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Слаб Герб и слабо БСП. Това е удобна форма за управление на местните бизнес интереси. Политическото противопоставяне се заменя с договорки под масата за всичко, включително и реализирането на програмата на кмета. Другия вариант е блокаж на работата на съвета и общината. Правено е и се прави там, където кмета е без подкрепата на собствено политическо мнозинство.


25 Август 2019 15:38 | старогражданин
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

При силен Герб и оживление в БСП се ощетява групата на Тасков, даже може и напълно да изчезне. Ако се възприеме от всички за жертвен агнец. Тогава може вече да се говори за политически дебати и политически нюанси. Проблем е дали и бъдещите общински съветници ще могат да водят такъв дебат или само договорки под масата. Но поне има шанс.


25 Август 2019 15:41 | Чичоб
Оценка:
-8
 (
20
 гласа)

ГЕРБ ЩЕ ГИ РАЗМАЖЕ В БЛАГОЕВГРАД САМО В ЦАРСТВО ЯМБОЛ ИМАТ ШАНС ТЪЙ КАТО СЕГАШНИЯ КРАДЕ МНОГО


25 Август 2019 15:46 | Чичо
Оценка:
-6
 (
16
 гласа)

В БЛАГОЕВГРАД НЯМАТ ШАНС КОМУНЯГИТЕ САМО В ЯМБОЛ СРЕЩУ КРАДЕЦА СЛАВОВ ИМАТ ШАНС


25 Август 2019 15:55 | старогражданин
Оценка:
-4
 (
14
 гласа)

Силен Герб? След толкова превратности на национално и местно ниво само изборите могат да докажат успех или неуспех. С Камбитов за нов мандат дали ще успеят поне да запазят предишните показатели е въпрос. Няма ресурс за допълнителен корпоративен вот. Няма инвестиции. Цветанов ще ви каже същото.
Много са готови за заря в чест на запазеното местно статукво. А хората не са интересни. Оборотно средство. л


25 Август 2019 16:34 | Пешо
Оценка:
19
 (
21
 гласа)

Никой не трябва да подценява ДПС в Благоевград. Бавно и сигурно града се превзема с хора от Гоцеделчевските села. Те са с големи амбиции, с пари от гурбет по чужбина, държат се и подкрепят много. С протекции на ДПС и братската им ГЕРБ а по рано БСП много хора от този район са на възлови позиции в държавата администрация. На лице е целенасочена политика на поетапно навлизане в града и няма да бъде изненада ако направят едни 10 % на изборите. Отделно имат и голям финансов ресурс, който при избори при тях работи безотказно. Малката бюлетинка се лепи на хладилника + 50 лв . на калпак и няма грешка. Та е хубаво да им светне лампата на някои партийни централи и служби, защото нещата не вървят на добре. Хубаво е да анализират къде и какви хора ДПС успява да лансира и пази .


25 Август 2019 16:36 | старогражданин
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

До тук всички местни събития са съгласувани с Цветанов. Не се съмнявам. А с Борисов?


25 Август 2019 16:53 | старогражданин
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Аз бях за забраната на етническата партия. Тя капсулира българомохамеданите, а самите ние сме лош пример за тях. Това трябва да се осъзнае. Работил съм перфектно с българомохамедани в най-тежките години за тях. Подаваш уважение и ти се връща уважение.


25 Август 2019 17:32 | Заяц
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

Ха, ха, ха..... Този на червения ПУФ ли е кандидат на БСП? Стига бе, скрийте се някъде! И елечето му е шик. Ха, ха, ха.....


25 Август 2019 17:40 | Гери
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

А аз вярно ли ще съм последна дупка на кавала, е да, влюбих се в опозицията, ама тая циганка злата ще ви закопае


25 Август 2019 17:41 | Заяц до запознат
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Прави, по- прави, най-прави, много прави, малко прави... Хи, хи, хи..... Или си прав или не си прав, ЗАПОЗНАТ.


25 Август 2019 18:16 | Колега
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Абе вие верно ли предлагате тия за гражданската листа, помнете се навреме.


25 Август 2019 18:32 | Питане
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Дотам ли се докарахме с тая гражданска листа?


25 Август 2019 18:47 | Вражалица
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

От край време в БСП се водят предизборни битки, в пълна изолация са „ старите опитни муцуни”'Председателят Милев не знае къде се намира, въртят ну главата отгоре, надолу и е подчинен на младоците- кариеристи. Страхуват се от можещи, свестни и кадърните!! Я, да видим кой ще им е водач на листата им и може ли да направи успешна изборна кампания, или с подредбата на мижатурски, граждански квоти ще отблъсне и слабия им електорат. Ееиий това им требва да ги сложат и Злата, и Бисер на челнии места и после никакво представителство в Общината, те затова ще отдръпнат още повече избирателите им. Само да не си мисли милиционера Милев, че това му е полицията и ще му козируват....


25 Август 2019 19:42 | запознат
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

eй стари муцуни радвайте се ако злата приеме да е при вас малко свежа кръв сред тия, много сте зле БСП умного


25 Август 2019 19:44 | Дядо Йоцо
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Е е й зомбита, магаре да сложат в листата, и за него ще гласувате! Я се стегнете и помнете или толкова си можете, това ли ви е алтернативата на ГЕРБ?


25 Август 2019 19:57 | Вражалица
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Ха-ха, Злата, Бишо и тем подобни да си седат при Дончо, що го пробутва в БСП-то, що за авторитет са тези като граждани, далу са някакви професионалисти, специалисти, или ще трупат трудов стаж като общински съветници, чии интереси ще защитават, или имат още свои апетити да задоволят. Дончо да не се прави на съветник на Милев, а да си ги вземе при него, огледайте се имате много читави и докзани, които могат да да ядигнат самочувствието на партията ви!


25 Август 2019 19:57 | Оптимист
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Балотаж и минимум 7съветника! Успех


25 Август 2019 19:58 | Михаил
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Махнете милиционера с кръвосмешение и ще имате шанс


25 Август 2019 20:04 | Нашия
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Този Томов гепи повече и от Камбитов


25 Август 2019 20:08 | НЕГОВАНЦИ
Оценка:
-7
 (
13
 гласа)

Най-избераем е Емил Костадинов!


25 Август 2019 20:21 | Вражалица
Оценка:
-8
 (
12
 гласа)

Да, да да си сверят резултатите, които им изкара Емил Костадинов, скоро няма да им се повторят, свестен, известен, ерудиран, доказан политик, оратор, умее да води борба и има много подръжници след него. Милев, Пандев сто живота да живеят не могат да го стигат...


25 Август 2019 20:24 | kjh
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Слабите партии са добре дошли за Радко - председатело. Ке ги изтепа Раде на изборите.


25 Август 2019 21:06 | старогражданин
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Всички партии в Благоевград отиват на изборите в насипано състояние. Заети със себе си. Това никога не е било два месеца преди изборите.


25 Август 2019 21:38 | 7
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Треперете


25 Август 2019 21:49 | Гражданин
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Треперят и Емил Костадинов и Гошев и депутата Бошкилов, че Милев не ги слуша и иска да спечели и кмет и повече съветници. Много трепери и съветничката за втори мандат Гергана щото може и вече да не стане.


25 Август 2019 21:59 | Бсп
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Утре всички по рано на работа в общината и започвайте да плюете по Злата Ризова и по БСП че няма бонуси


25 Август 2019 22:01 | до Гражданин
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Любен Милев иска да продаде партията на външни, независими кандидати, защото е некадърен да бъде лидер и не може да намери кандидат или пък той да поеме отговорност и той да се кандидатира за кмет-тогава ще е пълен крах и резил за БСП.
Неговата цел е много простичка-като него самия-да влезе съветник и толкова
Той не мисли за БСП и за спечелване н изборите, а за лично, собствено облагодетелстване на гърба на партията, точка.


25 Август 2019 22:06 | Гражданин
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

А тревата на Бачиново и в т. нар. парк Македония изсъхна...


25 Август 2019 22:10 | старогражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Седмицата, ти помниш оригинала. Приятна вечер!


25 Август 2019 22:11 | OK
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

такъв хаос и такава простотия в БСП никога не е било-даже устава не се спазва-ама така е като начело е един милиционер с фуражка
тоя си мисли, че партия се ръководи с милиционерски похвати-скоро ще получи звучен шамар


25 Август 2019 22:21 | Кумо
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Личи си кой пише кометарите щом цитират устава явно нещо не им изнася на старите у БСП дето са на хранилка в Общината. Там така продадоха изборите с Миланчо Емил и гошев преди 4 години. Сега пак искат да ги продадат. Милиционер му викат на човека ама яко им пуши на гъзовете че няма пак да могат да ги продадат изборите.


25 Август 2019 22:43 | Вражалица
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Хи, хи, хи, простата фуражката глади панталона си за Общинския съвет и това е, не го ли е срам пенсионер, не си гледа пенсионерките години, на тепсия му дадоха председателското място, чрез Злата и Бисер щял да докара гласове, абе продажници ги управляват! Готов е на всичко, само и само да е на власт..


26 Август 2019 07:10 | старогражданин
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Вниманието на Президента е насочено към партиите от рода"За нашия град", партията на Кунева и част от реформаторите и патриотите. До колко този процес е напреднал в Благоевград-далече съм, не мога да преценя. При слаб Герб може да се изненадаме от нова коалиция в главния град на Югозапада. Нова управляваща коалиция.


26 Август 2019 08:22 | старогражданин
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Перкайте ми минуси-хич не ми пука!
Наблюдавайте последните сесии на ОбС. Време за последни имотни далавери и ЗАЯВКИ за бъдеще. 30 години ги наблюдавам тези процеси.


26 Август 2019 11:41 | СТАРА МУЦУНА
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Милев като искашгражданска квота вземи мама кажа, щото той вкара твойте любимчи злата и рбисерчо, къде ти е акъла бе момче..... слезни на земята и си свери часовника...


26 Август 2019 12:09 | Kiril
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Абе нали БКП и магаре да покаже, ще го изберат . Подайте по лично магаре и сте готови. Особено се интересуват бедните симпатизанти колкото може кандидата да е по богат БИЗНЕСЧЛЕН


26 Август 2019 13:10 | старогражданин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Една концесия за 35 години отвява и мама кажа и езерецът. Слезнете на земята, сверете си часовника. С този над Бодрост.


26 Август 2019 13:21 | СТАРА МУЦУНА
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Езерецо си оправи нещата с минералната вода и кооперацията която узакони, мама кажа има да плаща концесионни такси и кмета го държи, а новата концесия за бодрост все още е под въпрос.....


26 Август 2019 13:27 | старогражданин
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Най-евтино се купува сегашния съвет.


26 Август 2019 14:58 | Гражданин
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Идеята с гражданска квота работи примера с Елена Йончева е показателен някой май се страхува от работещ общински съвет


26 Август 2019 15:20 | Коалиция
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

По добре е с коалиционни партньори и гражданска квота, отколкото с недоносените братя и сестри, които на две магарета сеното не могат да разделят. Ако старите муцуни се затворят в БСП, на изборите ще имат съветници по малко от ДПС, които ще имат трима!


27 Август 2019 08:16 | Факт
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Факт е, че тази статия колкото и да е проГЕРБ и проКамбитов, около 25000 прочитания показват, че гражданите на Благоевград очакват промяна и следят с интерес кой ще бъде кандидатът на БСП. Това е така, защото единствено БСП може да представи нещо по различно от това което е сега. Хора не опетнени в далавери, хора със свободно мислене, последователни, образовани, честни и почтенни, които ще променят моделът на управление на общината, ще се борят за инвестиции в производство, а не в плочки, ще проверят всичките разходи по т. н. саниране, ремонти..... Затова тук във форума се излива злоба от определена част от редовните тролове.


27 Август 2019 08:31 | Адриана Солакова
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Аз съм лекар -психиатър с леви убеждения. Ще станат 20 години откакто работя в непрестижното психиатрично отделение -с. Хърсово. Левите ми убеждения са от родителите и баща ми, който беше 20 години директор на завода за превързочни материали -гр. Сандански. При промените Арнаудов го махна и почнаха кражбите. Една година след пенсия баща ми почина. Познавам добре Димитър Ирибозов и неговия род, защото съм му втора братовчедка. Това е едно безкрупулно момче, вече мъж. Стана шеф на БТК и направи съкращенията в града, аз лекувах травмите на съкратените хора. След това стана активист на НДСВД и се тръгна по София с инженерното си образование от ЮЗУ. Кажете как да гласувам спрямо убежденията си. Знам, че политиката е мафия, но когато лично познаваш кандидатите, знаеш техните машинации- никога! Не крия името си защото заставам за това, което съм написала.


27 Август 2019 13:29 | До Адриана Солакова
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Безкрупулно се пише безскрупулно, и ако може по конкретно за машинациите и имената на съкратените хора които сте лекувала, активност в НДСВ д... или просто предизвикана лична ненавист към братовчед Ви.


27 Август 2019 14:08 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Факт, къде го видя интереса към кандидатите на БСП като аз се разходих по всички други теми, но не и тая по целия форум. И никой не ми попречи.


28 Август 2019 03:05 | Ах, недей. . . . .
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

До Адриана Солакова написа:Безкрупулно се пише безскрупулно

Преди да поучавате д-р Солакова стигнете нивото й. Казала е тук толкова, колкото е могла да каже. Дори и случайно пропуснатата буква не пречи на адекватното разбиране на изказването й. Зад думите й се крие много повече, особено зад "
Адриана Солакова написа: аз лекувах травмите на съкратените хора
. На който му са се случили такива неща и е бил принуден да търси специализирана помощ му е ясно за какво става въпрос. И партийните убеждения и пропуснатите букви или препинателни знаци не му пречат да разбере. И да, никога не бих се доверил на професионалните качества на инженер, дипломиран като такъв в ЮЗУ. За разлика от отношението ми към хора, завършили други ЮЗУ специалности. За мен това е достатъчно и не ме интересува от коя партия е кандидатът. Да, последно, ще проверите ли дали имам правописни грешки?



28 Август 2019 08:03 | До Адриана Солакова
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Нивото на Адриана Солакова отдавна съм го минала, преди около 30 г. Явно продължителната работа в "непрестижното" по нейни думи психиатрично отделение в с. Хърсово и с. Раздол са оказали негативно влияние върху нейната скромна персона. Като добавя и житейската ѝ неудовлетвореност от това, че вече е в пенсионна възраст и няма собствено семейство, не е изпитала обикновенните човешки радости, мисля че нивото на въпросната Адриана е описано в приказката за джудето, което ходило под масата в стаята и вдигайки си ръчичката си мислило че достига тавана като си изграждало илюзорна представа за своят ръст.
Точка, повече с Адриана Солакова не се занимавам, да си остане със здраве и да се радва на своето ниво, което според мен е доста ниско, срамно и недостойно с това, че пише глупости за свой близък роднина във форумите.


09 Ноември 2019 17:02 | Късен отговор
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Лекарите нямат привилегията да се пенсионират на 58 г., като учителите. Работата с лица с психични заболяване не променя психиката на работещите, може би ставаме по -емоционални, защото България е длъжна на тях. Затова, ако доживея до пенсия, ще почерпя за нея




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар